Ethereum vs. EOS

Tuskin on muita kryptovaluuttoja, joiden kilpailu olisi yhtä jännittynyt kuin Ethereum ja EOS. Molemmat salausvaluutat polarisoivat salauksen harrastajat mieltymyksistään tullessaan ykkös- ja toiseksi hajautettuina sovellusten (dapp) alustoina markkina-arvojen koon mukaan..

Ethereum oli ensimmäinen älykkäässä sopimustilassa ja sillä on vahva yhteisö. EOS: n fanit uskovat kuitenkin, että se parantaa riittävästi Ethereumin puutteita, jotta se voidaan kutsua “Ethereumin tappajaksi”.

Alustoilla on monia yhtäläisyyksiä; kuitenkin, ytimessä, ne eroavat toisistaan ​​menetelmissään skaalattavuustrilemma.

Mikä on skaalattavuustrilema?

Skaalautuvuustrilemma on luontainen ongelma blockchain-tekniikassa, jota kukaan ei ole vielä ratkaissut. Siinä todetaan, että jokaisella lohkoketjulla on kolme pääominaisuutta:

  • Turvallisuus. Blockchainin kyky pysyä muuttumattomana ja kestää verkkohyökkäyksiä, kuten bysanttilaiset tai 51%: n hyökkäykset.
  • Hajauttaminen. Sensuuriresistenssin taso ja osallistujien määrä, jotka voivat tuottaa lohkoja.
  • Skaalautuvuus. Tapahtumien määrä tiettynä ajankohtana, jonka verkko voi käsitellä.

Lohkoketjuissa on näiden ominaisuuksien välillä kompromisseja. Niillä voi olla korkeintaan kaksi kolmesta. Esimerkiksi skaalautuvuuden lisääntyminen aiheuttaa joko enemmän keskittämistä, vähemmän turvallisuutta tai molempia.

Ethereum- ja EOS-yhteisöt lähestyvät trilemmaa kahdella pohjimmiltaan eri tavalla.

Ethereum – hajauttaminen

Ethereumin kannattajat arvostavat hajauttamista kaikkeen muuhun. Alusta käyttää tällä hetkellä Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmia, jossa kaivostyöläiset tuottavat uusia lohkoja. Suunnitelmissa on kuitenkin siirtyä Proof-of-Stake (PoS) -ohjelmaan lähivuosina.

Riippumatta konsensusmekanismista, on selvää, että Ethereum on hajautettu ja tulee olemaan lähitulevaisuudessa. Juuri nyt kuka tahansa voi ostaa kaivoslautan ja alkaa osallistua tuotannon estämiseen. Ja siirtymällä PoS-palveluun, niin kauan kuin panostat eetterin, sinulla on potentiaalinen lohkotuottaja. Verkko ei rajoita lohkotuottajien määrää.

Tällä hajauttamistasolla on kuitenkin joitain haittoja. Ethereumilla on ollut huomattavan vaikea skaalaaminen nykyisissä olosuhteissa. Tällä hetkellä verkko käsittelee enintään viisitoista tapahtumaa sekunnissa (TPS). Tämän vertaaminen VISA: n 24 000 TPS: ään osoittaa massiivisen esteen huomattavalle hyväksymiselle.

Itse asiassa vuonna 2017 yksi yksittäinen peli, CryptoKitties, aiheutti niin paljon liikennettä lohkoketjussa, että verkko ruuhkautui aiheuttaen hitaampia tapahtumia ja korkeampia maksuja.

Ethereumin kehittäjäyhteisö ei kuitenkaan ole ilman ratkaisuja. Sen lisäksi, että he siirtyvät PoS: ään Casper-protokollan kautta, he toteuttavat myös toisen tason skaalauksen, erityisesti Plasman. Plasma muistuttaa Bitcoinin salamaverkostoa, koska muutokset eivät vaikuta suoraan juurihakemistoon.

Skaalautumisen parantamiseksi kehittäjät soveltavat sirpalointia myös lohkoketjuun. Sharding jakaa blockchain-tilan tehokkaasti “sirpaleiksi” siten, että solmut pääsevät yksimielisyyteen samanaikaisesti pikemminkin kuin tällä hetkellä lineaarisesti.

EOS – skaalautuvuus

Ne, jotka suosivat EOS: ta, ovat kunnossa jonkin verran keskittämistä parannetun skaalautuvuuden vuoksi. Verkko toimii delegoidun osuuden (DPoS) avulla. Tällä mekanismilla, 21 solmua tuottaa uusia lohkoja – ei enempää ei vähempää.

EOS-tunnuksen haltijana panostat merkkisi äänestääksesi kuka haluat olla estotuottaja. Jo tämä kokoonpano on paljon keskitetympi kuin Ethereumin.

EOS sisältää myös perustan, joka ohjaa toimintaa verkossa. Jos rikot valtiosääntöjen mukaista ohjetta, sinulla on riski, ettet pääse varoihisi. Vaikka EOS käynnistyi vasta tänä vuonna, niitä on jo ollut useita tapauksia jäädytetyistä tileistä.

EOS: n korkeampi keskittämisapuraha kuitenkin paransi skaalausta. Sen sijaan, että odotettaisiin tuhansien solmujen pääsyä yksimielisyyteen, lohkoketju tarvitsee vain 21 lohkotuottajan suostumuksen. Tämä skaalautuvuuden parannus on mahdollistanut EOS: n saavuttavan yli tuhannen TPS: n.

Vastustajat väittävät, että EOS: n määrä keskittämistä estää ensisijaisen lohkoketjun, kun taas toiset pitävät sitä välttämättömänä pahana adoptiossa.

Ethereum vs. EOS – Muut erot

Muut kuin näennäisesti päinvastaiset lähestymistavat skaalattavuustrilemmaan, Ethereumilla ja EOS: lla on myös muita eroja.

Tapahtumamaksut

EOS: lla ei ole transaktiomaksuja. Älykkään sopimuksen suorittaminen vaatii maksun sijasta panostamaan rahakkeita, jotka saat heti takaisin suorituksen jälkeen. Dapp-kehittäjät valitsevat, panostavatko he käyttäjätunnuksilleen vai onko käyttäjien omistettava omat.

Ethereum vaatii sinua polttamaan ETH (kaasu) älykkäiden sopimusten yhteydessä. Polttamasi kaasun määrä riippuu verkon ruuhkautumisesta ja sopimuksen monimutkaisuudesta.

Ohjelmointikielet

Jos kirjoitat Ethereumin älykästä sopimusta, se on todennäköisesti Solidity-sopimussuuntautuneella kielellä, jonka Ethereum-ydinkehittäjät ovat luoneet.

Useimmat EOS-kehittäjät käyttävät C ++: ta, mutta mikä tahansa WebAssembly-kieli toimii.

Jotkut kehittäjät työskentelevät mieluummin EOS: n kuin Ethereumin kanssa, koska heillä on kokemusta C ++: sta, joka on yksi suosituimmista ohjelmointikielistä. Useat ohjelmoijat ovat kuitenkin todenneet, että Solidityä ei ole vaikea noutaa. Ja se näkyy. Ethereumilla on yksi suurimmista (ellei suurin) kehittäjäyhteisöistä blockchain-tilassa.

Aikajana ja ICO

Ethereumilla on melko hyvä alku EOS: lla. Projekti järjesti joukonmyynnin vuoden 2014 puolivälissä ja käynnistyi 30. heinäkuuta 2015. Se nosti esiin 18,4 miljoonaa dollaria väkijoukon aikana.

EOS: lla on aivan erilainen tarina. Hankkeella oli vuoden mittainen ICO kesäkuusta 2017 kesäkuuhun 2018, jolloin se keräsi yli 4 miljardia dollaria. Hanke käynnisti pääverkon viime kesäkuussa.

Ethereum vs. EOS – Johtajuuden yhtäläisyydet

Vaikka projektit kireät yhteisölähtöisestä lähestymistavasta päätöksentekoon, niillä molemmilla on jonkinlainen keskitetty johtajuus. Näillä johtajilla ei ehkä ole suoraa valvontaa, mutta niillä on kuitenkin merkittävä vaikutus niihin liittyvien kryptovaluuttojen suuntaan.

Ethereumia johtaa Kanadan-venäläinen ohjelmoija Vitalik Buterin, joka oli osa perustavaa Ethereumin kehitystiimiä. Hanke sisältää myös Enterprise Ethereum Alliance (EEA). EEA on Fortune 500 -yritysten, startup-yritysten, blockchain-projektien jne. Ryhmä, joka on omistettu auttamaan Ethereumin yritystason käyttöönottoa. Jäseniä ovat BP, Cisco, Consensys, Dash, EY, ING, J.P.Morgan, Microsoft ja Zcash.

Block.one, Dan Larimerin johtama BitShares- ja Steem fame -yritys, loi EOS: n ja omistaa kymmenen prosenttia merkkien kokonaismäärästä. Joidenkin yhteisön jäsenten yllätykseksi Block.one kiinnitti nämä rahakkeet ja on osallistunut Block Producer -vaaleihin. Jotkut vastustajat väittävät, että tämä määrä äänivaltaa antaa Block.one -yritykselle suhteettoman määrän hallintaa EOS-lohkoketjun kohtalosta.

Ethereum vs. EOS – lopulliset ajatukset

DAO-hakkeroinnista lukemattomiin käynnistysaikavirheisiin kumpikaan kryptovaluutta ei ole ilman kiistaa. Vaikka Ethereumilla on etumatka, todisteet ovat selvät, miksi jotkut ihmiset pitävät EOS: ta Ethereumin tappajana. Siinä ei ole transaktiomaksuja, 4 miljardin dollarin pankkitili, ja skaalautuvuus on tärkein ominaisuus.

EOS: n keskittäminen on kuitenkin jo osoittautunut jonkin verran esteeksi. Koska suurin osa dappeista toimii jo Ethereumilla, EOS: n on haastava kuninkaan valtaistuin.

Ajan myötä heidän perustavanlaatuiset erot keskittämisessä ja skaalauksessa voivat helposti merkitä selviytymistä molemmille, kun kehittäjät valitsevat parhaiten omaan käyttötarkoitukseensa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me