Haastattelu: Halsey Minor videomaailman muuttamisesta VideoCoinilla [Osa 1]

Halsey Minor on sarjayrittäjä, jolla on ansioluettelo, joka saa minkä tahansa startup-nörtin pään pyörimään.

Suurin osa Halseyn yrittäjyyskokemuksesta tulee rakentamisesta, innovaatioista ja investoinneista silloin syntyneeseen Internet-maailmaan. Halseya pidetään laajalti Internet-maailman edelläkävijänä, ja hän on heittänyt hanskan nopeasti kehittyvään blockchain-maailmaan. Halseyn merkittävimpiä saavutuksia, kiitoksia ja kokemuksia ovat:

  1. CNET: n perustaja, yksi ensimmäisistä mediasivustoista, joka julkaisi katsauksia tekniikasta ja kulutuselektroniikasta, uutisia, artikkeleita, podcasteja, videoita ja blogeja vuonna 1994. Minorin kahdeksan vuoden johtajuuden aikana CNETistä tuli yksi Internetin ensimmäisistä kannattavista yrityksistä. Halsey johti sivuston tullakseen NASDAQ 100 -yritykseksi, ja lopulta se tapahtui CBS Corporation osti 1,8 miljardilla dollarilla vuonna 2008.
  2. Salesforce.comin perustaja ja varhainen sijoittaja, sijoittamalla 19,5 miljoonaa dollaria vuonna 1999. Halsey työskenteli läheisessä yhteistyössä John Dillonin ja Marc Benioffin kanssa. Halsey oli toiseksi suurin osakkeenomistaja, kun Salesforce.com IPO teki vuonna 2004 10 prosentin osuuden.
  3. Yhteistyössä tämän kanssa Amazonin perustajan ja toimitusjohtajan Jeff Bezosin kanssa 1999 reliikki Langallinen artikkeli.
  4. Halsey kehitti CNETs-tekniikan verkkojulkaisuohjelmistoyritykselle nimeltä Vinjetti vuonna 1997 ja hankki 33 prosentin osuuden. Vinjetistä tuli myöhemmin yksi menestyneimmistä listautumisannin seuraavassa tekniikan nousussa ja sillä oli markkina-arvo on noin 26 miljardia dollaria.
  5. Halsey tarjosi siemenrahoituksen musiikkipalvelulle Rhapsody vuonna 1998.
  6. Halsey myi Grand Central Communicationsin Googlelle vuonna 2007.
  7. Perustettu Ylös, digitaalinen rahanvaihtopalvelu ja varhainen Coinbase-kilpailija vuonna 2014.
  8. Perustettu LivePlanet, kattava kaappaus-, jakelu- ja kaupallistamisjärjestelmä mukaansatempaavaan videoon.
  9. Marraskuussa 2017 Halsey aloitti toimintansa VideoCoin, blockchain-pohjainen projekti, jonka tarkoituksena on rakentaa video-infrastruktuuria blockchain-yhteensopivaa Internetiä varten.

Mikä on VideoCoin?

VideoCoin sulki äskettäin ICO: ta edeltävän varainhankintakierroksen ja voitti tavoitteensa 35 000 000 dollaria.

Laajakuvana VideoCoin on hajautettu tietojenkäsittelyprojekti, jonka tavoitteena on tallentaa, koodata ja suoratoistaa videoita edulliseen, tehokkaaseen ja kestävään hintaan. VideoCoinin tavoitteena on hyödyntää käyttämättömiä tai vajaakäytössä olevia tietokoneita datakeskuksissa verkon virransaannin helpottamiseksi.

Yleiskatsaus

Halseyn projekti kilpailee pilvipohjaisten videoprosessointipalvelujen tarjoajien, kuten Amazon Web Servicesin, kanssa ja tarjoaa samat palvelut arviolta 60-80%: n alennuksella samalla tarjoamalla videotuottajille mahdollisuuden rakentaa omia sovelluksia VideoCoin-ekosysteemiin.

Toimittajan huomautus: Halsey Minor -haastattelun saaminen oli mahtavaa, ja kysyimme varmasti monista kysymyksistä, jotka antoivat hänelle mahdollisuuden valaista kryptovaluuttamaailman eri puolia ainutlaatuisista korkean tason kokemussarjoistaan. Kysymyksiä kursiivilla korostetut ja lihavoidut lyhennettiin lukijoiden pelastamiseksi haastattelijamme (minun) hämmennyksestä.

Tämä on kaksiosaisen haastattelun ensimmäinen osa ja keskittyy ensisijaisesti Halsey Minorin uuteen VideoCoin-projektiin, siihen, miten hän sovelsi kokemuksiaan CNET: n perustamisesta ja Salesforce.com-yhteisyrityksen perustamisesta blockchain-yrittäjyyteen ja kuinka Halsey näkee videon tulevan kehityksen ala.

Haastattelun toinen osa sisältää vuoropuhelun innovaatioista ja yrittäjyydestä uusien tekniikoiden kanssa, ongelmista nykyisessä pankkijärjestelmässä, sääntelystä, globaalista tilanteesta ja siitä, miten kryptovaluuttateollisuus eroaa Internet-teollisuudesta 90-luvun puolivälissä tai loppupuolella..

Alex: Voisitteko kertoa minulle hieman enemmän VideoCoinista? Miksi kaverit aloitit? Mitä VideoCoin pyrkii ratkaisemaan seuraavan tai kahden vuoden aikana?

Halsey: Anna minun antaa sinulle historia.

Olen tehnyt joukon asioita, jotka olet todennäköisesti tuntenut, ja monet heistä ovat käynnistäneet alustoja.

Kun aloitin CNETin, ei ollut verkkojulkaisuohjelmistoa. Perustin yritykset ja halusin sitten. Pidin 35% siitä. Heistä tuli johtava kustantaja ja 11 miljardin dollarin yritys. Jätin CNET: n auttamaan John Dylania ja sitten Marc [Benioff] rakentamaan Salesforcea. Marc tuli luokseni ja halusin ostaa CRM-ohjelmistoja ja näin kaikki alan ongelmat. Päätin laittaa 19 dollaria 1/2 miljoonaa dollaria ja lähdin auttamaan yrityksen rakentamisessa seuraavien neljän ja puolen vuoden ajan. Monet näistä asioista ovat olleet eräänlaista kasvua monista aloittamistani yrityksistä, ehkä jopa ne kaikki ovat olleet kasvuja erityistarpeista, joita minulla on ollut.

Vain tällä alalla yleensä vain taustaa varten, Aloitin ensimmäisen salausyritykseni vuonna 2013. Sen nimi on Uphold. Se on CoinBase-kilpailija. Se on loistava tuote. Yksi harvoista yrityksistä, jotka ovat yhteydessä Yhdysvaltain pankkijärjestelmiin, jotta voit yhdistää pankkitilisi. Se on erittäin kannattavaa, se on ollut erittäin onnistunut. Se ei ole yhtä suuri kuin CoinBase, mutta juoksin sitä kaksi ja puoli vuotta. Oli niin paljon sääntelyä, se vain ajaa minut hulluksi. Toin sijoittajan toimitusjohtajaksi.

Ylös

Upholdin kotisivu.

Lähdin rakentamaan VR-videoyrityksen nimeltä Elävä planeetta. Meillä on oma kamera, meillä on oma pilvi, meillä on oma ohjelmisto. Pilvestä tulee tämä video, joka on todella eräänlainen 4K-video. Sitten sen on käsiteltävä se lähettääkseen se Facebookiin, YouTubeen tai Samsung Galaxy Geariin tai Oculukseen.

Joten yksi 4K-kamerasta tuleva tiedosto, joka on syötetty, pyörittää satoja prosesseja videon koodaamiseksi. Aivan eräänlaisena datapisteenä, jos ottaisimme yhden kameroistamme sisään ja käytettäisimme sitä koko kuukauden ajan vuorokauden ympäri vuorokauden ympäri, että kustannuksemme vain Google-infrastruktuurin käytöstä olisivat noin 30 000 dollaria.

Elävä planeetta

Live Planetin kotisivu.

Joten yritystä kutsutaan Live Planetiksi, koska ajatuksena on laittaa nämä kamerat kaikkialle. Eläintarhoista teattereihin, kunnes voit olennaisesti pudota mihin tahansa paikkaan ympäri maailmaa, koska nämä kamerat suoratoistavat suorana. Pilvin rakentamiseksi palkkasin Devadutta Ghatin, joka rakensi Intelin videoiden suoratoistopilven, jonka he myivät Facebookille. Hän rakensi ohjelmiston, johti datakeskusta eikä käynyt Facebookissa hankinnan yhteydessä. Hän on yksi harvoista ihmisistä viimeisen 10 vuoden aikana, joka on itse asiassa rakentanut videoiden suoratoistopilven. Ja tällä tarkoitan koodausta, joka on kaikki käsittelyosa, tallennus ja suoratoisto. Olemme mielenkiintoinen yritys, koska meillä on tapauksessani erittäin syvällinen salauskokemus vuoteen 2012 asti, erittäin kannattava liiketoiminta ja erittäin syvällinen kokemus videoista.

[Toimittajan huomautus: tämä on todella hienoa.]

Olen ollut joku, joka on aina ollut melko sopeutunut kilpailun arkkitehtuurin muutoksiin. Aloitin itse asiassa CNETin vuonna 1993 Internet-yrityksenä. Käynnistimme verkkosivuston huhtikuussa 1995. Joten se oli hyvin, hyvin aikaisin. Internetin arkkitehtuuri verrattuna AOL: iin ja kaikkiin muihin palveluihin vaikutti seuraavalta loogiselta askeleelta. Kun Marc tuli luokseni Salesforcen kanssa, ajatuksella päästä eroon asiakas-palvelin-ohjelmistoista ja rakentaa keskitetty keskitin, oli valtava merkitys kustannusten kannalta.

Mikä houkutteli sinua Bitcoiniin ja kryptovaluuttaan?

Kesti rehellisesti pari vuotta. Näin Bitcoinin ja muut valuutat keinona muodostaa uudenlainen maksujärjestelmä. Minun on myönnettävä, jonkin aikaa ajattelin todella, että blockchain oli todella tekniikka, joka etsii ratkaisua. Se kesti minua todennäköisesti, todella vuoteen 2016 tai 2017, kun aloin ajatella sitä, kun Ethereumin kaltaiset asiat alkoivat tulla esiin. Aloin ymmärtää, että se on itse asiassa täysin uusi arkkitehtuuri laskentaan. Yksinkertaisimmassa muodossa se vain mahdollistaa laskennan muuttamisen hyödykkeeksi samalla tavalla kuin Uber on muuttanut autot hyödykkeiksi ja Airbnb on muuttanut kodit hyödykkeiksi.

Se tekee sen, koska se voisi tehdä kolme asiaa. Se voi todistaa, että tietokoneella on resursseja, se voi osoittaa, että tietokone on käyttänyt resursseja, ja sitten sinulla on kaikkialla käytössä oleva maksujärjestelmä, joka ei vaadi rahan siirtämistä rajalta toiselle. Minun ei tarvitse maksaa kaivoksillemme Kiinassa juanina.

Aloimme käyttää näitä uusia maksujärjestelmiä. Kaksi muuta osaa, jotka olivat eräänlaisia ​​keskeisiä katalysaattoreita, oli yksi, ymmärtäen, että 20–30% palvelimista, jotka istuvat täysin käyttämättömissä palvelinkeskuksissa. Niitä kutsutaan zombeiksi. Jos he louhivat bitcoinia tai muuta valuuttaa, heidän on ostettava erikoiskortteja, mutta kaikissa tietokoneissa on videokooderi.

Jokainen istuva tietokone voi tehdä VideoCoin-kaivoksen. Joten, sinulla on nämä valtavat resurssit, jotka ovat siellä. Sinulla on nyt mahdollisuus korvata ne rajojen yli.

Video itse on muuttumassa nopeasti. Se on itse taivutuspisteessä. Sinulla on HD 4K-tasolle menemällä HK: lle ja sitten sinulla on esimerkiksi VR-video, jonka tunnemme hyvin. Se on todellakin menossa videosta katsottavaksi elämän koet.

VideoCoinin kotisivu.

VideoCoinin kotisivu.

Kaikki tämä on johtanut siihen, että video on nyt 80% Internetistä ja kasvanut 25%: n vuotuisella korotuksella. Suurten mediayhtiöiden on todella ollut vaikeaa selviytyä kustannuksista, jotka aiheutuvat kulutuksen muutoksesta, joka siirtyy lähinnä kustannuksettomasta lähetyksestä siihen, että heidän on pakko muodostaa yhteys kaikkiin näihin kuluttajiin suoraan Internetin kautta ja maksaa kaikki nämä maksut.

Viimeinen asia, jonka heitän vain sisään, on se, että kaikki nämä mediayhtiöt, jotka käyttävät kaiken rahan videoihin, maksavat enimmäkseen Amazonille ja Googlelle, molemmat ovat suoria kilpailijoita. Ainoa Amazonin liiketoiminta, joka ansaitsee rahaa, on AWS ja se on liiketoiminta, jota he harjoittavat.

Jeff Bezos on kuuluisa sanomalla, että muiden ihmisten marginaali on hänen tilaisuutensa. Amazonilla ei ole koskaan ollut tosiasiallisesti kannattavaa liiketoimintaa. Kaikilla on ollut Amazonin mahdollisuus. Ongelma nyt, ensimmäistä kertaa, Amazonilla on jotain suojattavaa. AWS on 3/4 tai 4/5 Amazonin arvostuksesta. He ansaitsevat tonnia rahaa, ja olet saanut mediayhtiöitä, joilla on nopeasti kasvavat videokustannukset, koska video on siirtynyt satelliitin tai kaapelin kautta suoratoistoon ja mediayrityksiin.

Puhuitte itse videosta taivutuspisteeksi. Onko teillä aikeita mennä pidemmälle kuin VideoCoin-järjestelmän luomisen infrastruktuuri, joka on jo mahtava, ja olen varma, että sillä on paljon kauaskantoisia vaikutuksia teollisuuteen? Onko kavereillasi mitään suunniteltavaa lisätäksesi enemmän ihmisiä käyttämään videota ja käyttöympäristöäsi?

Kerron sinulle lyhyen tarinan Salesforcesta. Marc Benioff aloitti Salesforcen, mutta muutti Havaijille ja 13 1/2 vuoden ajan John Dillon juoksi sitä. Asuin San Franciscossa ja vietin paljon aikaa Johnin kanssa. Mark aikoi perustaa tietokannan nimeltä Database.com. Database.com oli pilvi. Sanoin Marcille: Katso, laitoin vain 19,5 miljoonaa dollaria tähän yritykseen, jotta voit tehdä Salesforcen CRM-yritys ja sinä rakennat pilven toisena yrityksenä. Ota CRM-sovelluksesi ja vain yleistä se ja rakenna pilvi. Tämä on osa laajempaa keskustelua, joka viime kädessä sai hänet palaamaan ja tulemaan toimitusjohtajaksi noin kolme vuotta yrityksen elämään.

Se mitä olemme tehneet, on me rakensi tämän sovelluksen, joka kuluttaa suuria määriä videota ja pystyy ottamaan videon ja muuttamaan muodon kaikkeen esimerkiksi Youtube360: sta, Facebook360: sta Oculus Riftiin. Valtava määrä prosessointia. Katson sitä, että olemme rakentaneet ensimmäisen sovelluksemme. Se antaa meille valtavasti tietoa, koska monet kolikot rakentavat nykyään näitä teoreettisia ratkaisuja. He eivät todellakaan tiedä tiettyä käyttötapausta, johon he ovat ratkaisemassa. Tunnemme yhden.

VideoCoin-ratkaisu

Näin tapahtui Salesforcessa. Rakensin verkkojulkaisuohjelmiston, koska tiesin tarkalleen, mitä minun tarvitsi rakentaa, ja se auttoi kaikkia muita teollisuudenaloja. Yksi asia on huomauttaa Salesforcen alkuaikoina, kaikki sanoivat, hei, se on halvempaa. Mitä tein, on olemassa ekosysteemi, joka kehittyy Salesforcen ympärille, ja Salesforce on lopulta paljon innovatiivisempi kuin asiakaspalvelimelle ostamasi ohjelmisto.

Vaikka ei ole varhaisessa vaiheessa ilmeistä, että se olisi innovatiivisempi, kustannukset ovat vain alhaisemmat. Sitä lopulta tapahtuu. Joten luulen, että koska meillä on avoimen lähdekoodin, olemme käytännössä avoimen lähdekoodin projekti toisin kuin Amazon Web Services tai Google.

Luulen, että sinulla on koko teollisuus ihmisiä, jotka yrittävät innovoida ja rakentaa uusia sovelluksia aivan kuten olemme tehneet. Jos ajattelet sitä, videota ohjaa hyvin pieni määrä yrityksiä, eikä innovaatioita ole ollut. Ohitat YouTuben ja on todella vaikeaa löytää ketään, joka on tehnyt jotain, mikä on merkittävä videoinnovaatio.

Video-ongelma

Muutamme nyt VR: n ja ehkä joidenkin muiden kanssa, mutta luulen ajoissa, että rakennamme muita sovelluksia infrastruktuurimme päälle. Mutta käytämme myös paljon rahaa ja aikaa yrittäessäni vietellä kehittäjiä tulemaan sisään rakentamaan infrastruktuurimme päälle. Luulen, että viime kädessä sinun pitäisi pystyä kehittämään videosivustoja, kuten verkkosivustoja.

Tämä on vain henkilökohtainen vakaumukseni, koska kaikkien on nyt asuttava YouTuben kontissa ja kaupallistamisjärjestelmässään. Luulen, että yksi asioista, jotka voimme sallia, on a paljon enemmän määränpään suuntautuneita sisältösivustoja kukoistamaan. Tällä hetkellä ihmiset rakentavat sovelluksen ja myyvät sen History Channelille, ja se kerää sen AWS: n. Oletetaan, että sovelluksen ostaa Home Channel tai Sci Fi. Kaikki nämä sovellukset ovat periaatteessa täsmälleen samat ja ne vain muodostavat yhteyden AWS: ään. He ovat yleensä tylsää eivätkä tee mitään läpimurtoa.

Edut

Meillä on ihmisiä, kuten Hanno Basse, joka on yksi neuvonantajistamme, ja hän tekee sen, koska ratkaisemme yrityksenä tavallaan kaksi perusongelmaa. Kuinka alennamme kustannuksia, joita nämä kaverit kokevat, kun video räjähtää Internetissä, maksamalla Amazonille ja kuinka he keksivät uusia kaupallistamisstrategioita esimerkiksi VR: llä? Vastaakseni kysymykseesi, mielestäni on olemassa joukko innovaatioita.

Mitkä ovat ajatuksesi innovaatioista avaruudessa ja kuinka infrastruktuuripohjaiset projektit, kuten VideoCoin, voivat auttaa? Ajattelen esimerkiksi, kuinka STEEM rakentaa ns. Älykkäitä mediatunnuksia (SMT), ja monet kehittäjät käyttävät niitä uusien toimivien ja kannattavien yritysten perustamiseen. Se todella auttaa yrittäjiä murtautumaan nykyisistä rajoituksista.

Aina kun pystyt alentamaan jonkin kustannuksia, vapautat uusia innovaatiomuotoja. Kuten esimerkiksi FOX, he haluavat laittaa kaiken urheilusisällön pilveen, koska he haluavat ottaa sen ja aloittaa uusien tuotteiden, kuten Redskinsin historian tai pelaajan historian, luomisen, jotta he voivat periaatteessa luoda nämä eräänlaisia ​​mikrosisältöpaketteja, joista he voivat ansaita rahaa joko lataamalla tai mainostamalla.

Heidän on pystyttävä asettamaan kaikki pilveen. Mielestäni salauksessa on tällä hetkellä syntymässä joukko ideoita, kuten huomautat, jotka ovat eräänlaisia ​​seuraavan sukupolven videoalustoja. Internet on nyt Videonet. Ja niin, luulen salauksen, edullisemman infrastruktuurin hajauttamisen, luulen, että näet vihdoin todellisen vankan videoinnovaation uudelleenkäynnistyksen.

Toimittajan huomautus: Tämä on ensimmäisen osan loppu. Jatka Osa kaksi, joka sisältää Halseyn ajatuksia innovaatioista ja yrittäjyydestä uusien tekniikoiden kanssa, ongelmista nykyisessä pankkijärjestelmässä, sääntelystä, globaalista tilanteesta ja siitä, miten kryptovaluutta-ala eroaa syntymässä olevasta Internet-teollisuudesta 90-luvun puolivälissä tai lopulla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me