Lohkoketjut ja kryptovaluutat suunniteltiin alun perin poistamaan keskushallinnon tarve. Keskitetyt pörssit (CEX), kuten Coinbase, ovat kuitenkin ristiriidassa tämän arvon kanssa ja antavat hallinnan takaisin pankkien tavoin toimivien yritysten käsiin..

Samoin viimeisten neljän vuoden aikana hakkerit ovat käyttäneet miljardeja dollareita kryptovaluuttaa ja kohdentaneet menestyksekkäästi alan johtajat, kuten Bitfinex, Poloniex ja Bitstamp. Ja monissa näistä kaupankäyntialustoista käyttäjät odottavat joskus kuukausia tiliensä tarkistamiseksi aloittaakseen kaupankäynnin.

Tarpeetonta sanoa, että CEX: llä on suuria kysymyksiä ja riskejä. Turvallisuusuhkien, korkeiden palkkioiden, uhkaavien maantieteellisten säännösten, jotka uhkaavat sulkea ne, ja muiden tekijöiden joukossa on ilmeistä, että tällainen vaihto tarjoaa alituotetta. Salausyhteisön mielestä hajautettu vaihto (DEX) on vastaus monien kollegoidensa haittoihin.

Mikä tarkalleen on DEX, & Kuinka se eroaa CEX: stä?

Hajautettuja vaihtoja on monia erilaisia, mutta yksinkertainen tapa selittää DEX on alusta, joka helpottaa peer-to-peer (P2P) -vaihtoa salausvaluutasta yhdestä lompakosta (joka antaa sinun hallita avaimiasi) toiseen. Sen sijaan, että annat varoja CEX: lle, annat ne escrow-tyyppiselle palvelulle, kuten älykkäälle sopimukselle (käytetään Ethereumin lohkoketjussa), joka suorittaa tapahtuman.

Pohjimmiltaan DEX: t poistavat kolmannen osapuolen tarpeen. Etuihin kuuluu Tunnista asiakkaasi (KYC) -vahvistusprosessin ohittaminen, vetäytymis- / kaupankäyntirajojen ja korkeiden palkkioiden välttäminen sekä riskin vähentäminen, jos joku hakkeroi pörssin ja varastaa rahakkeesi.

CEX-järjestelmät, kuten Coinbase, edellyttävät, että luotat yhteen yksikköön varojesi / tietojesi suojaamiseksi ja kaupankäynnin suorittamiseksi oikein. Kun käytössä on IOU-tyylinen järjestelmä, hallitset varojasi vain silloin, kun nostat ne yksityiseen lompakkoon.

DEX: n käyttö varmistaa, että hallitset aina yksityisiä avaimiasi ja siten kolikoitasi. Koska CEX ei anna sinulle yksityisiä avaimiasi, luotat pääosin sen työntekijöiden uskollisuuteen varojen asianmukaisessa hallinnassa.

Mt. Gox on klassinen esimerkki. Hakkerit ja varojen väärinkäyttö johtivat siihen, että sijoittajat menettivät yhteensä yli 450 miljoonaa dollaria. Käyttäjät menettivät sijoituksensa, ja toimitusjohtaja meni vankilaan.

yksityisten avainten meme hallinta

Lisäksi keskitetyissä järjestelmissä esiintyvät yksittäiset epäonnistumispisteet vaarantavat käyttäjien pääsyn tileihinsä, mikä saa heidät odottamaan ongelman ratkaisemista. Koska DEX käyttää hajautettua järjestelmää, ei ole olemassa yhtä vikapistettä, ja toiminta voi jatkua sujuvasti esimerkiksi luonnonkatastrofien tai huoltopäivitysten yhteydessä.

On selvää, että DEX ylittää keskitetyt kollegansa. Joten keitä ovat liikkeet ja ravistelijat mullistavat tapamme käydä kauppaa kryptovaluutalla? Katsotaanpa muutama yritys, joka tekee DEX: stä totta.

AirSwap

Brooklynissa toimiva startup AirSwap on hajautettu P2P-kaupankäyntialusta, jossa ydinvuorovaikutus tapahtuu yksityisesti kahden ketjun ulkopuolisen ihmisen välillä. Ethereum-lohkoketjussa käydessään kuka tahansa (maantieteellisestä sijainnista huolimatta) voi käyttää kaupankäyntialustaa ja suorittaa kauppoja ketjussa.

ilmavaihto dex

Airswap on ainutlaatuinen, koska se ei käytä tilauskantaa. Sen sijaan se käyttää järjestelmää nimeltä “aikomus käydä kauppaa”. Välttämällä tilauskantajärjestelmän, jossa osto- ja myyntitilaukset näytetään kaikille käyttäjille, AirSwap poistaa markkinoiden manipuloivan etukäteiskäytännön. Viime kädessä kaupankäynnistä tulee oikeudenmukaisempaa ja erityisen suotuisaa markkinatakaajille.

Koska AirSwap toimii Ethereum-lohkoketjussa, “valmistaja” ja “ottaja” voivat käydä kauppaa ERC20-tunnuksilla (jotka soveltuvat paremmin P2P-tapahtumiin, koska ne kaikki käyttävät samaa siirtoprotokollaa). Valmistaja näyttää, mitä rahakkeita he ovat halukkaita vaihtamaan “indeksoijalla”, ja ottaja täyttää tilauksen. Valmistajan ja ottajan voi neuvotella reilu hinta “oraakkelin” avulla, joka käyttää sovellusliittymiä hintojen yhdistämiseen..

Ainoa vaatimus kaupan ilmoittamisesta indeksoijalla on, että valmistajan on pidettävä AirSwap-tunnuksia (AST), mikä antaa tunnukselle arvon. AST-rahakkeiden ostamisen lisäksi kaupan aikomuksista ilmoittamiseksi ja kaasun hintojen maksamiseksi ei ole maksuja.

Kyber-verkosto

Kuten AirSwap, Kyber Network noudattaa Ethereum-pohjaista protokollaa ja poistaa tilauskantoja. Toisin kuin AirSwap, se tarjoaa välitöntä likviditeettiä hyödyntämällä useita varantoja. Ja sen sijaan, että neuvoteltaisiin yksityisesti P2P: stä, Kyber Network -käyttäjät tietävät muuntokurssin etukäteen ja päättävät sitten, haluavatko he jatkaa kauppaa.

Se tarjoaa myös maksu-sovellusliittymiä, joista kauppiaat voivat hyväksyä minkä tahansa ERC20-tunnuksen ja muuntaa sen automaattisesti valitsemallaan kryptovaluutalla. Joten jos kauppias myy paidan ja haluaa saada ETH: ta, mutta asiakas haluaa maksaa Tronixissa (TRX), kauppias saa ETH: n, kun asiakas ostaa paidan TRX: llä..

Koska pörssissä ei ole kaasukustannusten lisäksi maksuja, Kyber-verkosto ja “varojen avustajat” (lähinnä markkinatakaajat) voivat saada voittoja levitän. Kolmansien osapuolten varantoja hallinnoivat “varapäälliköt”, jotka voivat asettaa oman hinnan tukemilleen merkkipareille.

Kyber-verkosto

“Kyber-sopimus” mahdollistaa kaikkien varausten parhaan hinnan käyttämisen jokaisessa tapahtumassa. Sen varmistamiseksi, että varannonhoitajat eivät hyödynnä vääriä valuuttakursseja, ketjun ulkopuoliset ja ketjussa olevat mekanismit ovat käytössä epäilyttävän toiminnan havaitsemiseksi ja epäterveiden liiketapahtumien estämiseksi..

Saadakseen voittoja alustan levityksestä varantovakuuttajien on ostettava Kyber Network Crystal (KNC). Pieni määrä KNC: tä kustakin tapahtumasta poistetaan avustajan varauksista ja lähetetään Kyber Network -alustalle. Toimintakulujen kattamisen jälkeen jäljellä oleva kerätty KNC poltetaan, mikä lisää KNC: n arvoa.

Tulevaisuudessa tiimi aikoo ottaa käyttöön edistyneitä rahoitusvälineitä, kuten optioita ja termiinejä. He aikovat myös toteuttaa ketjujen välisen kaupankäynnin, jolloin kahden eri lohkoketjun (kuten bitcoin ja eetteri) kryptovaluutat voidaan vaihtaa ilman kolmannen osapuolen tarvetta.

0x

Vuonna 2016 perustettu 0x noudattaa avoimen lähdekoodin, luvattomaa protokollaa, joka tarjoaa arkkitehtuurin DEX: n kehittämiselle älykkäitä sopimuksia käyttämällä. Pohjimmiltaan se antaa kenelle tahansa mahdollisuuden käyttää DEX: ää, ominaisuutta, jonka perustajat uskovat tarvitsevan joukkotunnistamisen ja DEX: n nykyisen yhteentoimivuuden tulevaisuudessa..

Kuten AirSwap, 0x siirtyy ketjun ulkopuolelle sovitettaessa kauppoja ja jatkuu ketjussa ERC20-tapahtumien selvityksiä varten. Toisin kuin AirSwap, 0x käyttää tilauskantaa eikä indeksointia. Tapa, jolla protokolla toimii, näyttää siltä, ​​että 0x on räätälöity enemmän nopeampiin tilauksiin / pienempiin tapahtumiin, kun taas AirSwap on räätälöity enemmän markkinatakaajille.

Samoin 0x antaa kenenkään (todennäköisesti kehittäjän) olla välittäjä. Välittäjä isännöi tilauskirjoja julkisesti tai yksityisesti otteluiden tekijöille ja noutajille (ns. Lähetystilauksille) ketjun ulkopuolella, kannustimena veloittamalla palkkiot 0x: n alkuperäisessä valuutassa (ZRX) palveluistaan. Ne, joilla on ZRX, voivat myös äänestää 0x: n hallinnasta, mikä tuo lisäarvoa ZRX-tunnukselle.

0x DEX

Pisteestä pisteeseen -tilausten avulla valmistajat voivat luoda ja lähettää tilauksia käytännössä minkä tahansa viestintävälineen, kuten sähköpostin tai Facebook-messengerin kautta tietylle ottajalle. Vastaanottaja vastaanottaa tilauksen ja päättää sitten, haluavatko hän sen salata (täyttää) vai ei. Turvallisuus taataan, koska vain ostajan ilmoittama osoite saa ottaa tilauksen vastaan.

Pisteestä pisteeseen -menetelmän avulla valmistajat / tekijät voivat ohittaa lähetystilauksista löytyvät välittäjämaksut. Tällä hetkellä 0x-tiimillä on tuote nimeltä 0x OTC, P2P DEX, jossa ERC20-tunnuksia voidaan vaihtaa ilman välittäjää.

Aallot

Waves ’DEX: n suuri myyntipiste on se, että sen avulla käyttäjät voivat käydä kauppaa kryptovaluuttojen lisäksi myös yhdyskäytävillä fiat-valuuttojen, kuten Yhdysvaltain dollarin, euron ja Turkin liiran, nostamiseen ja tallettamiseen. Kuten useimmat salauskauppiaat tietävät, on vain vähän pörssejä, jotka tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden mennä sisään ja ulos fiatista, kuten Coinbase ja Gemini sallivat. Näillä CEX: llä on kuitenkin korkeat palkkiot tuottoisista palveluistaan. Waves tarjoaa edullisen kiinteän 0,003 WAVES-maksun tapahtumaa kohti koosta riippumatta.

aallot dex

Kuten AirSwap, Waves suojaa käyttäjiä eturintamalta kätkemällä tilauksia. “Matcher” -solmujen avulla tilaukset paritetaan ketjun ulkopuolella keskitetyssä palvelimessa ja suoritetaan sitten lohkoketjussa lisätyn tietoturvan ja oikeudenmukaisuuden kerrokseksi.

Etsitkö passiivisia tuloja? Aallot voivat auttaa sinua ansaitsemaan kiinnostusta kaivostoiminnalla. Sivustonsa mukaan “Waves käyttää Proof-of-Stake -algoritmia, jossa omistamasi (tai sinulle vuokratut) WAVES heijastavat kaivosvoimaa. Mitä enemmän omistat, sitä suuremmat mahdollisuudet käsitellä seuraava lohko ja saada transaktiomaksut palkkiona. ”

Tarvitset kuitenkin vähintään 1000 aaltoa tätä ominaisuutta varten. Toinen tapa ansaita passiivisia tuloja pienemmällä varalla on käyttää heidän vuokrattua osinkotodistusta (LPoS) -protokollaansa, jonka avulla käyttäjät voivat vuokrata minkä tahansa määrän aaltoja solmuun..

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Waves DEX antaa sinun luoda oman mukautetun tunnuksen ja vaihtaa sen sitten kaupankäyntipariin muiden Waves-tunnusten kanssa. Heidän verkkosivustonsa mukaan teknisiä taitoja ei tarvita, jotta käyttäjä voi luoda mukautetun tunnuksen vain minuutissa.

Kunniamaininnat:

  • EtherDelta
  • Tuleva OmiseGo DEX
  • Tuleva Binance DEX

Johtopäätös

DEX: n UX-suunnittelun suhteen heillä on vielä paljon töitä CEX: ään verrattuna. Myös CEX: n trumpetit DEX: t kyvyssä hyväksyä fiat-valuutta, asiakaspalvelu ja yleensä korkea likviditeetti.

Tilin tarkistuksen odotusaikojen tai talletus- / nostorajojen puuttuminen, käyttäjien nimettömyys, alhaiset palkkiot, reunaton rakenne, parannettu turvallisuus ja 24/7 käyttöaika ovat vain muutama pitkä luettelo DEX: n eduista.

Kun otetaan huomioon blockchain-tekniikan ja erityisesti DEX: n viimeaikaisuus, on otettava huomioon alalla saavutetut valtavat askeleet. Sillä, mitä pankit ja välittäjät aikovat saavuttaa, ne voivat olla menneisyyttä. Muista, että DEX: t ovat kesken, ja tulevaisuus kohti hajautettua taloutta on käynnissä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me