Siirtymään joutuneiden ihmisten määrä maailmassa on kaikkien aikojen korkein. YK: n pakolaisviraston mukaan niitä on enemmän kuin 25 miljoonaa pakolaista maailmassa. Tämän lisäksi lähes 45 tuhatta ihmistä pakotetaan pakenemaan kodeistaan ​​päivittäin. Nyt avustusvirastot ja hallitukset pyrkivät estämään ketjut, jotta humanitaariset hankkeet antavat identiteettiä ja apua pakolaisille.

Digitaalisen identiteetin humanitaariset projektit

Identiteetti on yksi pakolaisten tärkeimmistä ongelmista. Ei vain yksilöille, vaan myös hallituksille, jotka kamppailevat pakolaisväestön hallinnasta. Itse identiteetin hallinta on laajempi yhteiskunnallinen ongelma.

Siellä on yli miljardi ihmistä maailmanlaajuisesti, monet kehitysmaissa, jotka ovat “rekisteröimättömiä” ja joilla ei ole henkilöllisyystodistusta. Tähän ryhmään kuuluu maailmanlaajuinen pakolaisväestö.

Ilman muodollista henkilöllisyyttä henkilöt eivät voi käyttää pankki- tai rahoitusjärjestelmiä, saada osoitetta, saada koulutusta tai terveydenhoitoa tai rekisteröityä mihinkään valtion laitokseen. Monissa maissa yksityishenkilöiden on annettava henkilöllisyystodistus saadakseen matkapuhelimen ennakkoon maksetun SIM-kortin.

Passi

Älä koskaan ota sitä itsestäänselvyytenä.

Pakolaisia ​​ja turvapaikanhakijoita kohdellaan ilman henkilöllisyystodistusta, kun he saapuvat maahan. Hallitukset toimivat usein epäluottamuksesta, koska ihmisillä ei ole laillisia keinoja todistaa olevansa sellaisia, joita he sanovat olevansa.

ID2020

ID2020-liittouma kutsutaan koolle YK: n kestävän kehityksen tavoitteen “tarjota kaikille oikeudellinen henkilöllisyys, mukaan lukien syntymärekisteröinti vuoteen 2030 mennessä” saavuttamiseksi. Se käsittää hallitukset, avustusjärjestöt ja yksityiset yritykset, mukaan lukien Accenture ja Microsoft.

Allianssi mainitsee blockchainin syntyminen yhdistettynä biometriikkaan keinona saavuttaa tavoitteensa.

Accenture ja Microsoft ovat yhdessä kehittäneet blockchain-pohjaisen identiteettijärjestelmän, johon sisältyy sormenjälkien ja verkkokalvon skannaus. Accenture käyttää tätä järjestelmää määrittää digitaalinen identiteetti jokaiselle 400k +: n globaalille työvoimalle konseptin todisteena. Seuraavien kahden vuoden aikana ID2020-allianssi pyrkii saamaan hallitukset mukaan tähän ratkaisuun.

Biometrinen skannaus

Biometrisiä skannauksia, mukaan lukien iiriksentunnistus ja sormenjäljet, käytetään digitaalisen identiteetin luomiseen.

Tällainen digitaalinen identiteetti on erittäin arvokas uuteen maahan saapuvalle pakolaiselle. Se nopeuttaa hallitusten henkilöllisyyden todentamista. Olettaen, että pakolaiselle myönnetään turvapaikka tai lupa jäädä, se merkitsisi sitä, että hän voi päästä palveluihin ja tulla nopeammin yhteiskunnan tuottaviksi jäseniksi.

Suomi – uraauurtava digitaalinen identiteetti turvapaikanhakijoille

Jos tarvitset lisää todisteita siitä, että tämä voi toimia todellisuudessa, niin Suomi voi tarjota sen. Suomen hallitus on jo yli kahden vuoden ajan antanut turvapaikanhakijoille ennakkomaksukortteja.

Kortit toimivat blockchain-pohjaisessa henkilöllisyysjärjestelmässä, joka toimii samalla tavalla kuin pankkitili. Järjestelmän perusti a Helsingin startup nimeltään MONI. Tällä tavoin turvapaikanhakijat ovat voineet integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan paljon helpommin. He voivat saada palkkamaksuja ja maksaa laskuja käyttämällä MONI-tilinsä tavallisten kansalaisten tapaan.

Digitaalinen identiteetti toimii käynnistyslaitteena muunlaisiin humanitaarisiin hankkeisiin, kuten avun jakamiseen ja lapsikaupan vähentämiseen.

Humanitaariset hankkeet avun jakamiseksi

Hyväntekeväisyysjärjestöt ja avustusjärjestöt ympäri maailmaa kamppailevat saadakseen varoja ja apua niitä tarvitsevien käsiin. Tietenkin tämä ongelma pahenee kriisitilanteissa, kuten katastrofiapu.

Usein varat sidotaan monipankkisiirtoihin, kun taas aiotut vastaanottajat ovat edelleen köyhtyneitä. Korruptoituneet välittäjät voivat myös purkaa humanitaarisiin hankkeisiin tarkoitettuja varoja.

Blockchain auttaa poistamaan välittäjiä ja antaa hyväntekeväisyysjärjestöille ja avustusryhmille tavoittaa suoraan tarvitsevat.

Rakennuspalikoita

Vuodesta 1962 lähtien Maailman ruokaohjelma (WFP) on työskennellyt tarjoamaan ruoka-apua hätätilanteissa ympäri maailmaa. Vaikka se alun perin jakoi elintarvikepakkauksia tarvitseville, se on vuodesta 2010 lähtien antanut käteistä ruoan ostamiseksi. Tällöin WFP kärsii tappioita pankkimaksujen, petosten ja korruption muodossa. Organisaatio arvioi tämä on noin 30 prosenttia.

Vuonna 2017 he alkoivat kehittää projektia nimeltä Rakennuspalikoita. Projektin tavoitteena on käyttää blockchainin varojen seurantaominaisuuksia käteisjaon seuraamiseen pakolaisleireillä asuville henkilöille. Tammikuusta lähtien projekti on hyödyttänyt noin 100 000 jordanilaisten pakolaisleireillä asuvaa ihmistä.

Leireillä olevat ihmiset voivat nyt ostaa ruokansa paikallisesta supermarketista. Kassalla skanneri ottaa verkkokalvotulostuksen. Tämä tulos varmistaa heidän digitaalisen identiteettinsä lohkoketjussa, joka luo tietueen tapahtumasta.

Lopuksi WFP suorittaa maksut suoraan paikallisen supermarketin kanssa fiat-valuuttana. WFP: n arviot tämä säästää huikeat 98 prosenttia pankkimaksuista. Nämä säästöt ovat niin tärkeitä, koska ne voivat auttaa ruokkimaan enemmän ihmisiä.

Humanitaariset hankkeet lapsikaupan vähentämiseksi

Moldova on Euroopan köyhimpien maiden joukossa. Tämän seurauksena monilla lapsilla ei ole asiakirjaa, mikä tekee niistä helpon ihmiskaupan saaliin. Jengit käyttävät väärennettyjä papereita viedäkseen lapsia, yleensä kolmetoista, tyttöjä kansainvälisten rajojen yli.

Heidän vangitsijansa myyvät heidät myöhemmin seksiorjiksi muun muassa Turkissa, Venäjällä ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

Vuoden 2017 lopulla YK käynnisti blockchain-pohjaisen pilottihankkeen ihmiskaupan torjumiseksi. Kun se ilmoitti projektista, Moldova oli yksi ensimmäisistä hallitukset kiinnostumaan asiasta.

Moldovan lippu

Moldova käyttää blockchain-pohjaista digitaalista identiteettiä vähentääkseen lapsikauppaa.

ID2020: n tapaan lapsille tarjotaan digitaalinen identiteetti, joka perustuu biometriikkaan, jolloin paperityötä ei tarvita. Näin tekemällä tämä henkilöllisyys antaa Moldovan viranomaisille mahdollisuuden tehdä lapsista tarkempia rajatarkastuksia. Viime kädessä tällä pyritään vähentämään ihmiskaupan esiintymiä ja pelastamaan monissa tapauksissa uhrien henkiä.

Blockchain for Society

Blockchain on jo alkanut osoittaa merkittäviä mahdollisuuksia parantaa olosuhteita kehitysmaissa myös monilla muilla alueilla. Sovellettaessa lohkoketjun käyttöä salausvaluutan ja rahoituksen ulkopuolella on selvää, että valtavat edut koko yhteiskunnassa voivat olla mahdollisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me