DDEX-tiimi julkisti äskettäin uuden marginaalikauppajärjestelmänsä suurelle yleisölle. Uusi marginaalikaupan ratkaisu on käynyt läpi tiukan beetatestin viime päivien aikana haihtuvasta kryptovaluuttakaupasta.

Tian Li

Tian Li, DDEX-perustaja

Viime viikolla CoinCentralin Munair Simpsonilla oli tilaisuus istua DDEX-perustajan Tian Li: n kanssa hänen toimistossaan Seattlessa. Haastattelu keskittyi Tianin ja muiden DDEX-tiimin jäsenten tekemiin suunnitteluvalintoihin.

Tian käytti 45 minuuttia paljastamaan uuden alustan suunnittelun ajattelutavan. Uusi alusta on merkittävä. DDEX kaivautui syvälle innovaatioihin alueilla, joilla ne voisivat tuottaa ainutlaatuista lisäarvoa.

Yhdessä viimeaikaisen hajautetun rahoituksen edistymisen kanssa DeFi, DDEX-tiimi pystyi innovoimaan seuraavilla tavoilla:

  1. Likviditeetin parantaminen USDT-sillan ja järjestelmäriskitietoisen luotonantopäällikön avulla.
  2. Tehdään selvitystila vähemmän kauhistuttavaksi stop / loss -tilausten ja hollantilaisten huutokauppojen avulla.
  3. Vakuutusjärjestelmän integrointi.

On muitakin edistysaskeleita. Niiden paljastamiseen ei kuitenkaan ollut riittävästi aikaa. Alla olevan haastattelun on oltava riittävä toistaiseksi.

Haluatko esitellä itsesi, taustasi ja miten pääset kryptovaluuttaan?

Toki, olen DDEX: n perustaja yhdessä Bowenin ja Davidin, kahden perustajani kanssa. Olen insinööri. Työskentelin Microsoftissa ja Laaksossa viisi vuotta. Sitten tein kaksi startupia Aasiassa matkapuhelimessa / Internetissä ja olin myös muutamien pääomasijoitusrahastojen EIR.

Se oli historiani ennen salaukseen tuloa. Sain todella kiinnostuksen vakauden ohjelmoinnista ollessani rahaston EIR. Olin hyvin tylsää tekemässä tutkimusta, joten opetin itselleni älykkäiden perussopimusten kirjoittamisen. Tämä oli huhtikuu 2017. Siksi pääsin siihen ensimmäisen kerran. Aivan kuten ohjelmoija, lataaminen MetaMask, ja kirjoittamalla nämä hyvin yksinkertaiset pelisopimukset. Sitten, vuoden 2017 lopulla, päätin, että älykäs sopimusohjelmointi on ehdottomasti uuden tyyppinen tekniikka.

Voit rakentaa joitain erilaisia ​​asioita. Yrittäjänä sitä todella etsin. Silloin tapasin Bowenin ja Davidin tekemään tämän projektin yhdessä. Näin hyppäsimme sisään, melkein kaksi vuotta sitten.

Olette tunteneet heidät aikaisemmin, oikein?

Tunsin Davidin vuosia. David oli molempien edellisten startupieni paras insinööri. Joten hän oli ensimmäinen henkilö, jonka kysyin. Bowen työskenteli sijoitusanalyytikkona vuonna Zhenfund, joka on yleinen riskipääomarahasto. He sijoittavat moniin asioihin. Bowen katsoi salaustilaa. Tämä oli todella aikaisin. Luulen, että toukokuu 2017. Tämä oli ennen ICO-hypeä. Muistan, että Bowen oli yksi harvoista tapaamistani ihmisistä, jotka olivat kiinnostuneita varoista ja projekteista.

Ensimmäinen projekti, jota tarkastelimme yhdessä, oli 0X. Tämä oli ennen heidän ICO: ta. Mikä oli mielenkiintoista, koska lopulta päädyimme tekemään jotain hajautetussa vaihtotilassa.

Ensimmäisen kerran, kun istuimme todella yhdessä, olimme kuin, oi, mitä mieltä olet tästä projektista? Hän on kuin, tiedän, että tämä projekti on sellainen. Mitä mieltä olet tästä projektista? Kävimme läpi joukon projekteja, ja sitten lopulta, joo, tiedät ehdottomasti suurenmoisen, täydentävän joukkueen.

Haluatko kuvailla tuotetta ja kertoa meille, miten se lanseerataan?

Vain yhteenvetona tekemistämme … Vuoden 2017 lopussa aloitimme hajautetulla vaihdolla nimeltä DDEX. Tuolloin se oli hyvin yksinkertainen. Idea oli, voitko vaihtaa rahakkeita luotettavasti? Vuoden 2018 loppuun asti työskentelimme vain hajautetun vaihdon parissa, jota ei ollut liian tuskallista käyttää, ja joukko älykkäitä sopimuksia, jotka ovat vankkoja, yksinkertaisia ​​ja turvallisia.

Se kesti melkein koko vuoden, jotta todella ymmärrämme tilaa. Vuonna 2019 tunsimme markkinoiden olevan hiljaisia. Ajattelimme, että tämä oli paras aika tehdä isompia investointeja. Teknisesti, kun toiminnallisesti ei ole paljon tekemistä, mielestäni sinulla on varaa sijoittaa kuusi kuukautta projektiin.

Vuonna 2019 tutkan alla tarkastelimme, mitä DeFi-tilassa tapahtuu. Tajusimme, että ensimmäinen vaihe oli kaupankäynti. Vaihe 2, jossa Compound ja nämä luotonantoalustat nousivat, oli luotonanto. Luulimme, että se oli toiseksi mielenkiintoisin asia. Taloudellisesti, jos otat kaupankäynnin ja luotonannon ja sekoitat ne yhteen, saat marginaalikaupan. Joten meidät kiehtoi mahdollisuus säveltää.

Toinen projekti, jota voit kutsua ominaisuuslisäykseksi alkuperäiselle DDEX: lle, on tämän alapuolella aivan uusi alue. Se on “marginaalinen” hajautettu vaihto. Ajatuksena oli, että muodostamme hajautetun vedonlyöntipoolin. Lainaa rahaa ja käy kauppaa lainatulla rahalla. Anna käyttäjän tehdä niin. Tällöin voit luoda vipuvaikutuksia pitkiä ja lyhyitä positioita. Se on eräänlainen johdannainen spot-pörssin päällä. Joten se on uusi projekti.

Emme antaneet sille uutta nimeä. Sitä kutsutaan edelleen DDEXiksi. Kun käynnistämme ja avaat DDEX: n, sinulla on marginaali. Marginaalikauppa on melkein päivitys spot-kaupankäyntiin. Meillä on edelleen kaikki spot-kaupankäyntitoiminnot, mutta nyt voit lisäksi tehdä marginaalikauppoja.

Yritimme itse asiassa tehdä siitä niin, että tuotteen näkökulmasta käyttäjät ovat edelleen tuttuja. Käytämme edelleen kaikkia vanhoja tilauslomakkeen, tilauskannan ja muun kaupankäynnin paradigmaa, mutta nyt pystyt periaatteessa lisäämään ostovoimaa.

Mikä on URL-osoite, jolla he voivat käydä?

Varma. Meillä on vain vähän avainta juuri nyt. Joten voisit käyttää pääverkkoa. Sopimuksemme on tarkastettu. Löydät uuden tuotteen osoitteesta margin.ddex.io.

Joo, tarkista se. Sinusta tulee yksi ensimmäisistä käyttäjistä, koska emme ole vielä julkaisseet tätä URL-osoitetta. Meillä on 50-100 varhaisen vaiheen käyttäjää. Käyttämällä sitä ja antamalla meille palautetta. Me toistamme. Suunnittelemme julkista julkaisua lokakuussa.

Mikä erottaa sinun muista alustoista?

Ensinnäkin, jos tarkastelet näitä lainausalustoja, yksi todella kiinnostava kysymys on: Miksi ihmiset ottavat lainaa? Nämä lainat ovat yli vakuudellisia lainoja. Pohjimmiltaan sinun on annettava heille melkoisesti 150 dollaria vakuuksia 100 dollarin ottamiseksi. Näin et yleensä ajattele lainaa.

Joten ensimmäinen kysymys, jonka kukaan kysyi, on, miksi ihmiset ottavat lainaa? Kaikki ymmärtävät, miksi ihmiset antavat lainaa, koska juuri nyt rahasi vain istuvat siellä. Ansaitse nolla prosenttia. Jos voit ansaita jopa 1%, se on ehdottomasti parempi.

Ajattelemme aina motivaatioita. Miksi ihmiset tekevät tämän? Erityisesti tuotteen näkökulmasta. Luotonantajat on helppo ymmärtää. Mutta lainanottajat eivät ole. Miksi maksat 15% korkoa koko ajan?

Sitten tutkimme todella tietoja. Analyysi, ja vastauksia on oikeastaan ​​vain yksi, on se, että otat lainaa vivutettujen positioiden luomiseen.

Selvyyden vuoksi sinun ei tarvitse erikoistuotetta, jotta voit suorittaa marginaalikaupan. Voisin sanoa marginaali on enemmän kuin tapa tehdä asioita. Voisin lainata teiltä Bitcoinin ja sitten myydä sen. Odotan sitä. Nyt minulla on USD. Jonain päivänä minun on maksettava sinulle takaisin.

Jos Bitcoin laskee, voin ostaa sen takaisin halvemmaksi maksaa sinulle takaisin. Voin vaihtaa vaihtokauppaa lainaamalla sen vain ystävältä. Tietysti marginaalikaupan koko kohta on lisätä tehokkuutta ja vähentää luottamusriippuvuutta, jolla voit tehdä nämä asiat.

Luulen, että yksi avaruuden innovaattori, eräänlainen marginaalivaihdon edelläkävijä, oli dYdX. Alusta lähtien, DDEX: n luomisen jälkeen, he ovat miettineet, miten tehdä tämä oikein.

Aloitimme todennäköisesti suunnilleen samaan aikaan, loppuvuodesta 2017, alkuvuodesta 2018. Sitten näemme heidän käyvän läpi muutaman iteraation.

Luulen, että suurin ero … Haluamme tuoda pöydälle jotain ainutlaatuista. Emme olleet ensimmäinen DEX. Silloin [kehitteillä] etsimme hajautettua vaihtoa. Olimme kuin, oi … Tässä on kolme asiaa, joissa voimme parantaa. Teimme saman asian marginaalikaupan kanssa.

Tarkastelimme marginaalivaihtoa sen eri muodoissa, ja mielestäni on olemassa kolme asiaa, joita voidaan parantaa huomattavasti. Yksi on se, että haluamme olla vähemmän riippuvaisia ​​Dai-likviditeetistä. Dai on hämmästyttävä. Se on kuin keidas, joka tarttui koko DeFiin.

Ehdottomasti, se on sille täydellinen nimi.

Mitä tulee likviditeettiin, sitä parempi. Joten ajattelimme, että Dai: n lisäksi tuomme lisää vakaita kolikoita. Tämä lisää näiden markkinoiden likviditeettiä.

Mielestäni yksi todella iso, käyttämätön lähde on keskitetty USDT, USDC, TUSD. Puhumme todellisista vakaista takakolikoista.

Hyvin valtava … Monet ihmiset käyttävät niitä … Erittäin korkea likviditeetti, kun katsot kolikkomarkkinoita.

Joo, mutta siinä on tekninen haaste. Luulen, että kaikki aloittivat Dai: n, on se, että Dai on täysin ketjussa. Nämä täysin ketjussa olevat DEX: t pystyvät teoriassa tarjoamaan lähteen sille, mitä me kutsumme sopimuksen mukaiselle likviditeetille. USDT ei ole sopimuksen mukainen maksuvalmius.

Tarvitaan sovitin. Jotain, joka vie USDT: n ja muuntaa sen likviditeettimuodoksi, jota hajautetut protokollat ​​voivat käyttää. Meidän on periaatteessa rakennettava sovitin. Se vie jotain ei täysin hajautetusta maailmasta, vie se tämän suodattimen läpi ja tee siitä hajautettu. Kyse ei ole vain likviditeetistä. Joten se on haaste.

Luulen, että olemme ensimmäinen, joka tekee sen. Se ei ole kuin liikesalaisuus. Toivomme, että kun muut ihmiset näkevät meidän tekevän tämän, he pääsevät peliin ja tekevät sen myös. Tämä on yksi tapa todella siltaa.

Filosofisesti katsomme sitä, että jotain Dai: ta todella yrittää käynnistää likviditeettiä DeFi-ekosysteemistä. Se luo likviditeettiä tyhjästä. Kun tuo jotain USDT: tä tai USDC: tä, tuo se DeFi-ekosysteemin ulkopuolelta. Kutsumme sitä käynnistyksen likviditeetiksi sisältä ja ulkoa.

Sisäpuolella on todella hyvää vaivaa. Haluamme yrittää vaikuttaa ulkopuolelta. Joten se on kuin ensimmäinen osa.

Toinen osa siitä, mitä teemme eri tavalla, on se, että emme itse soita. Tarkoitamme sitä, että marginaalinvaihdon rakentamiseen tarvitaan kaksi asiaa. Tarvitset spot-pörssin (DEX) ja tarvitset luotonannon.

Niiden yhdistämiseksi on useita permutaatioita. Voit itse asiassa ottaa vain olemassa olevan vaihdon, kuten Kyber, ja olemassa olevan laina-altaan, kuten Compound, ja sitten voit vain rakentaa erittäin ohuen kerroksen päälle. Se on marginaalinvaihto rakentamatta kumpaakaan näistä kahdesta komponentista.

Yksi projekti jota kutsuttiin Opyniksi. Se oli erittäin mielenkiintoinen kokeilu. Valitettavasti he sulkeutuvat.

He sulkivat … 15. lokakuuta on viimeinen päivä.

Luin heidän kuolemansa. Syy heidän liiketoiminnan lopettamiseen johtui siitä, että he olivat liian ohuita. Tämä johtuu siitä, että he vain säveltävät olemassa olevista komponenteista. Niiden ainutlaatuinen arvotarjous, joka on todennäköisesti käytettävyys, ei ehkä riitä perustelemaan olemassaoloa.

Mikä on todella järkevää. Kun kirjoitat, tuotetasolla on paljon puutteita. Se on vuotava abstraktio. Käyttäjät ymmärtävät monimutkaisuuden, koska alla olet edelleen vuorovaikutuksessa useiden protokollien kanssa.

DYDX, ensimmäinen versio, mielestäni he ottavat askeleen aikaisemmin. Kuten… Emme aio käyttää ulkoista. Aiomme rakentaa oman laskeutumisaltaan. Sitten säveltämme sen ulkoisella DEX: llä. Esimerkiksi Eth2Dai. Rakentamalla yksi asia ulkoisesti ja sitten käyttämällä yhtä asiaa sisäisesti, ne voivat parantaa huomattavasti käytettävyyttä.

Tarkastelimme vain trendiä ja tunsimme luonnollisen edistyksen vain tehdä molemmat kappaleet sisäisesti.

Joo, mielestäni se on ollut hyvä päätös.

Se on kauppaa, eikö? Insinöörinä et koskaan halua keksiä pyörää uudelleen, eikö?

Kuinka käynnistät tämän likviditeetin luotonantajalle?

Kyllä ehdottomasti. Kolmas ominaisuus on, että koska teemme tämän integroidun ratkaisun, pystymme todella uudistamaan tiettyjä asioita. Yksi asia, johon keskitymme, on, että vaikka tällaisessa pörssissä, joka on luotonanto ja kaupankäynti, voi tehdä kaksi asiaa, emme todellakaan aseta niitä rinnakkain. Uskomme edelleen, jonka selitän ja joka vastaa seuraavaan kysymykseesi, mielestämme meidän on ensin aloitettava marginaalikaupalla, koska luotonantajista ei ole pulaa. Eterimme istuu 20 miljardin dollarin arvosta ja ansaitsee olennaisesti nolla prosenttia.

Uskon, että jos on olemassa turvallinen, riskitön korko, sen tarjontapuoli tulee. Päivän lopussa jonkun maksama korko ja jonkun korko. Kaikki haluavat ansaita korkoa. Sinun ei tarvitse tehdä kovin paljon saadaksesi sen.

Kuka tosiasiallisesti maksaa korkoa? Se on kauppiaita, eikö? Jos voit tehdä kauppiaista onnellisia, he ovat valmiita maksamaan korkoa, ja tämä kiinnostus houkuttelee lainanantajia.

Se on kananmuna-ongelma. Bootstrap tällä puolella.

Suunnittelimme sopimuksemme tavalla, joka on puolueellinen kohti sitä, mitä uskomme lainanottajien haluavan. Voin antaa sinulle muutaman esimerkin. Lainanottajille he haluavat todella vakautta.

Tässä tilassa on joitain innovaatioita. Luulen, että yleisen luotonantoalustan, kuten Compound, suhteen, he tekevät hyvin mielenkiintoisia asioita. Meille vähennämme muutamia edistyneitä ominaisuuksia vankkuuden lisäämiseksi.

Yksi esimerkki tästä on, että näillä innovatiivisilla laina-alustoilla he tekivät valinnan sallia myös vakuuksien lainaus. Joten mitä sanon, kuvittele, että haluan lainata Dai: ta. Annan Eterin vakuudeksi.

Se on kuin asuntosi kiinnittäminen. Tai mennä panttilainaamoon ja sanoa, että ota tämä arvokas kello, joka minulla on. Sitten teen vähän rahaa, oikea?

Nyt mielenkiintoinen osa on, en usko, että keskitetyt tai CeFi-projektit tekevät tätä. Ne [Yhdiste] mahdollistavat myös vakuuksien lainaamisen. Joten tämä Ether, joka on jonkun vakuus, tulee myös luotonantoon. Se voidaan myös lainata. Eli joskus jopa lainatessasi saatat ansaita korkoa vakuuksistasi. Se on todella hieno ominaisuus.

Emme tuomitse. Tai sanomalla, että tämä on huono. Mutta kun katsomme sitä hyvin käytännöllisestä näkökulmasta, marginaalikauppiaan näkökulmasta, mielestämme tämä on tarpeetonta.

Mielestämme on tarpeetonta. Huomaa, että korot ovat hyvin epätasapainossa. Ansaitset 10% Dai: lta, mutta 0,1% Etheriltä. Etherin lainaa ei yksinkertaisesti ole.

Tämä vähäpätöinen korko on riittävän lähellä nollaa, joten se ei lisää merkittävästi luotonannon hyödyllisyyttä. Mutta mikä on haittapuoli? Kuulostaa siltä, ​​ettei haittapuolia ole. Vakuus on siellä vakuudeksi. Mikä tarkoittaa, että jos jokin menee pieleen, se tukee selvitystilaa. Tämä vakuus myydään?

Joten kysymys on, mitä tapahtuu, jos hintojen lasku olisi todella valtava? Yrität selvittää Eterin, mutta Eetteriä ei todellakaan ole siellä. Se lainataan. Joten sinun on suoritettava vaiheittainen selvitystila, eikö?

Sinun täytyy selvittää uudelleen. Joku on lainannut tuon eetterin ja asettanut muita vakuuksia. Nyt sinun on myös maksettava tämä vakuus. Vain, jotta voit selvittää eetterin saadaksesi Dai, oikein?

Kukaan ei tiedä, miten se tulee pelaamaan, ja se voi olla tämä katastrofaalinen tapahtuma.

Voi vain olla, että ajattelemme asioita yli, mutta kuka tietää?

Tarkoitan, että meillä on tosiasiallisesti vähemmän puhdasta varojen käyttöä. Joillakin tavoin voit sanoa, että meillä on huonompi luotonanto. Mutta siinä tapauksessa, että jotain todella pahaa tapahtuu, olemme hieman varmempia selvitystilaamme.

Joten nämä ovat kompromisseja, jotka ovat hyvin piilossa. Emme todellakaan mainitse tätä tuotteen kilpailuetuna. Mutta se saa meidät nukkumaan hiukan paremmin yöllä. Menimme selvitystilaamme perusteellisesti.

Tämän mukaisesti vastapuolen kannalta tämä on vakuutuksen käsite, eikö? Kun luot lainaa jollekin näistä alustoista, huolestuttavuutesi ei ole saada rahasi takaisin. Likvidaatioprosessi suojaa käyttäjien omaisuutta. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä on luotettava.

Päivän lopussa, jos selvitystila onnistui, käyttäjille taataan rahojensa takaisin saaminen. Tämä vakuutuksen käsite on tarkemmin sanottuna luotonantajaryhmälle kahdenlaisia ​​riskejä. Sinulla on selvitystilariski ja älykäs sopimus- / virheriski.

Toista on vaikea vakuuttaa, mutta ensimmäinen on täysin mitattavissa. Tämä johtuu siitä, että selvitystila itsessään on vain älykkään sopimuksen logiikkaa. Voimme vain lisätä logiikkaa ja sanoa, jos selvitystila epäonnistuu, koska joku ei ollut tarpeeksi kannustinta osallistumaan selvitystilaan, niin vakuutus on olemassa. Joka toimii lähinnä yhtenä kauppiaana. Paitsi se suorittaa selvitystilan pienillä tappioilla.

Joten meillä on tosiasiallisesti täysin luotettava selvitysvakuutus. Mielestämme se on siisti lisäys tähän peliin. Yksi, josta olemme tavallaan ylpeitä.

Toivomme, että se ei käynnisty. Siitä lähtien, kun se alkoi, jotain meni pieleen. Silti se on vielä yksi varoitus katastrofaalisista tilanteista.

Haluatko paljastaa, miten strukturoit selvitystuomioesi?

Varma. On olemassa selvitystilaluokka. Mikä tarkoittaa vain sitä, että kun vakuus lähestyy prosenttiosuutta lainan velasta, vakuus asetetaan selvitystilaan. Se voisi olla 110%. Se voi olla 105%. Jos asetat sen liian korkeaksi, se on vain tehotonta. Selvitystila aloitetaan. Se on aivan liian aikaista, kuten väärä hälytys. Mutta jos pidät sen liian lähellä 100%, saatat pudota edelleen ja et pysty selvitystilaan.

Se on osa taidetta, osa tiedettä. Meillä on tällä hetkellä 110%.

Kaikille varoille?

Joo. Tällä hetkellä tarkastelemme pääasiassa kahta markkinaa. Eteristä USDT-markkinoille ja Eetteristä Dai-markkinoihin. Sopimuksessa jokainen markkina saa oman parametrinsa.

Jokaisen omaisuuden tulisi saada oma hinta. Jokaisella omaisuuserällä ja kaikilla markkinoilla tulisi olla erilaiset likviditeettisyvyydet ja riskit. Tällä hetkellä 110 prosentin prosenttiosuus on ETH – USDT -markkinoiden nykyinen kurssi.

Kun selvitystila alkaa 110 prosentilla, se ei tarkoita, että luotonsaaja saa rangaistuksen 110 prosentilla. Se ei ole kuin 10 prosentin rangaistus. Se on vain, että selvitystila alkaa 110 prosentista.

Käytämme itse asiassa hollantilaista huutokauppamekanismia. Likvidointisuunnittelussa on kaksi matriisia. Yksi on, miten ja milloin aloitat selvitystilan. Kaksi on tapa, jolla selvitystila toteutetaan.

Selvitystoiminta on todella kaksi tapaa. Yksi on antaa älykkäälle sopimukselle täysi hallinta. Se vain ottaa kaikki vakuudet ja myy ne Kyberin markkinoilla. Se on yksi tapa tehdä se.

Kaksi on, että avaat vähitellen kasvavat huutokaupat. Kuka haluaa vaihtaa, niin kauan kuin pystyt auttamaan minua maksamaan lainaa takaisin, saat vakuuden.

Joillakin tavoin, koska huutokauppa on hintahaun mekanismi, toinen tapa on hajautetumpi. Se on oikeastaan ​​oikeudenmukaisempaa. Saat todennäköisemmin markkinahinnan.

On haittapuoli. Haittana on, että toiminta vie jonkin aikaa. Ehkä se kestää 10 minuuttia. Tuossa 10 minuutissa hinta voi muuttua rajusti tavalla, joka lisää riskiä.

Nämä kompromissit ovat aina olemassa. Päivän lopussa epäilemättä hollantilainen huutokauppa oli parempi tapa edetä. Se on tyylikkäämpi. Mielestäni se skaalautuu paremmin tulevaisuuteen. Joten käytämme tätä.

Joten periaatteessa, kun sanon hollantilaisen huutokaupan, se alkaa 110%: lla huutokaupalla osa vakuuksista. Oletetaan, että siellä oli 100 ETH vakuudeksi. Et myy kaikkea ETH: ta. Tarjoat 80 ETH jokaiselle, joka maksaa lainan takaisin. Ei ottajia? Sitten tarjoan 81 ETH maksaa lainan takaisin. Joten lohkoittain, se lisää saamiesi vakuuksien prosenttiosuutta. Loput vakuudesta menee takaisin lainanottajalle. Tällä tavoin ne eivät menetä kaikkia vakuuksiaan selvitystilan yhteydessä.

Se on erittäin hyvä.

Se on hieno mekanismi. Vaikka olemme testanneet beetatestiä viikkoja, ja koska Ether on noussut paljon viime aikoina, jotkut lyhyet positiot lakkautettiin. Yksi lyhyistä tehtävistäni purettiin. Testasin. Olen oikeastaan ​​hyvin kauan Eterissä.

Sama täällä. Joten olen ollut vaikeuksissa.

On melko hienoa nähdä koko tämä mekanismi toimivan. Selvityksen ja lopetetun tappion välillä ei ole konkreettista eroa?

Jostain hinnasta olet jo menettänyt rahasi. Jostain hinnasta, vain ratkaiset.

Beetatestauksessamme havaittiin, että ihmisten on vältettävä psykologista toimintaa. Heidän mielestään selvitystilaan joutuminen on erittäin huono asia.

Oletetaan, että selvitystilasi on 200 dollaria ja saat 195 dollaria. Olen edelleen kunnossa. Se ei ole selvitystilassa, mutta olet jo menettänyt suurimman osan pääomastasi. Ihmiset eivät vain halua päästä siihen viimeiseen pisteeseen, jossa heidän koko asemansa selvitetään.

Stop loss on oikeastaan ​​vain osittainen selvitystila. Se on selvitystila, joka on 50% marginaalitilistäsi.

Haluan suunnitella niin, että ihmiset eivät myöskään tunne henkisesti pahaa. Mielestäni myös osa tuotesuunnitteluhaasteesta on mielenkiintoinen.

Mitä mieltä olet HOT-tunnuksesta ja sen hyödyllisyydestä?

Kun suunnittelimme rahakkeen, se on pohjimmiltaan Costco-jäsenyys tai kanta-asiakas mittarilukema. Se on hajautettu versio BNB: stä.

Se tarkoittaa vain, että .. Mikä on DEX: n arvo? Se on itse asiassa paikka, joka pystyy yhdistämään tarpeeksi osto- ja myyntikysynnän muodostamaan markkinoita. Toisin sanoen sen ainoa omaisuus on sen likviditeetti. Tai sen kirjojen syvyys. Jos kaikilla DEX-laitteilla on sama likviditeetti, transaktiopalkkiot laskevat vain nollaan. Tämä johtuu siitä, että kuten ihmiset käyvät kauppaa halvemmalla.

Jos katsot Coinbasea ja Binancea, syy siihen, että nämä maksut eivät ole nollia, on se, että niillä on tämä kilpailuetu. Heillä on vain paras likviditeetti?

Tämän verkon arvo on sen likviditeetti. Jos sinulla olisi oltava merkki sen kannustamiseksi, kannustat ihmisiä, jotka luovat likviditeettiä.

Kaikista tunnuksista mielestäni on kaksi kysymystä. Yksi on kuka saa tunnuksen? Kuka tekee työtä? Kaksi on mitä hyötyä tällä tunnuksella on, eikö?

Pohjimmiltaan hajautetun vaihto-protokollan ainoa arvo, joka voi tarjota, on alennus sen maksuista. Tunnus on merkki ihmisille, jotka käyvät kauppaa ja tarjoavat siten likviditeettiä verkolle. Näin verkon arvo kasvaa. Siksi verkosto palkitsee nämä avustajat periaatteessa alennuksella.

Tarkastelimme kaikkia merkkimekanismeja. Ainoat, joilla on todella järkevää, ovat jonkinlainen medaljonki. Se ei itsessään ole palkinto, mutta tässä tapauksessa oikeus tehdä työtä. Tunnisteita omistaville ihmisille HOT on pohjimmiltaan merkki likviditeetin lisäämisestä yhteisöön.

Historiallisesti, kun tarkastelet vuosia 2017-2018, ihmiset tekevät näistä erittäin hienoista, monimutkaisista tai monimutkaisista tunnisteista. Kun se oli viileä.

Seuraavassa erässä projekteja ei ollut tunnuksia. Se oli niin viileää. Luulen nyt, että jos katsot sitä järkevästä näkökulmasta, merkki on vain työkalu. Se on työkalu tavoitteen saavuttamiseen eli verkon käynnistämiseen. Minkä tahansa verkon käynnistäminen on vaikeinta. Mutta jos pystyt käynnistämään verkon, sillä voi olla pitkäaikainen arvo.

Tunnus voisi jollain tavalla olla kuin erittäin tyylikäs ratkaisu käynnistysongelmiin. Mielestäni se ei ole koskaan muuttunut. Mutta se on hyvin vaikea tehdä käytännössä.

Inspiraation kannalta katso jotain Maker DAO -merkin kaltaista. Se ei ole täysin tarpeetonta. Se on kuin pala selvitysmekanismissa.

Päivän lopussa Maker-ekosysteemissä se herättää kiinnostusta. Tämä korko maksetaan tunnuksella. Pohjimmiltaan kokonaishaltijat ovat aivan kuin kiinnostuksen ansaitsijat, mikä on kaunista.

Verrattuna P2P-markkinoihin, joissa käyttäjät ansaitsevat kiinnostusta, Maker-järjestelmässä kukaan ei ansaitse kiinnostusta lukuun ottamatta haltijoiden haltijoita.

Mielestäni se on pätevä tapa suunnitella jotain, jotta verkko voidaan käynnistää uudelleen. Onnekkaat tiimit ovat yrityksiä, joilla on riskirahoitusta tai joilla on tuloja. Heillä on kyky odottaa, liian lupaava tälle suurelle merkille. He voivat toistaa hitaasti.

Kaikilla joukkueilla ei ole mahdollisuutta tehdä niin. Päivän lopussa kaikkien on selvitettävä jokin tulomalli.

Kun teet työtä, on kallista ja uuvuttavaa luoda älykkäitä sopimuksia. Parhaiden insinöörien palkkaaminen ja sitten tarkastus. Jokaisen on rahoitettava jostakin. Aina on lupa. Otat rahoitusta pääomasijoittajilta. Kolmen vuoden, viiden vuoden ja yhden päivän ajan he kysyvät, mikä on tämän asian tulomalli?

Se on mielestäni dYdX, Compound, heidän on selvitettävä. Meidän kaikkien on selvitettävä se. Jos selvität sen, mielestäni ei ole niin vaikeaa joko luoda tokenoitua järjestelmää tai vain käyttää osakepääomaa sijoittajien takaisinmaksuun.

Te eivät veloita kaupankäyntimaksuja, onko se oikein?

Olemme veloittaneet maksuja. Ensimmäisestä päivästä lähtien DDEX peri maksuja. Luulimme, että se oli hieno asia. Joillakin tavoin se osoittaa arvoa. Henkilökohtaisesti uskon, että jos olet ainoa asia, jolla voit kilpailla, on vain halvempaa, niin et ehkä ole niin kilpailukykyinen.

Mielestäni ihmiset sekoittuvat vapaasti hajauttamiseen. Mielestäni ne ovat kaksi täysin erillistä asiaa.

Se ei tarkoita, että perit maksuja, joten olet keskitetty järjestelmä. Jopa hajautetussa järjestelmässä, esimerkiksi Ethereumissa, kaasu on maksu järjestelmän käyttäjille. Se pitää myös koko koneen käynnissä.

Jos et voi periä maksuja, niin miten sinulla voi olla toimiva merkkitalous. Pitkällä aikavälillä tavoitteemme on luoda toimiva, kestävä liiketoimintamalli. Se on todella vaikea tehdä.

Jos luotat ulkopuolisiin investointeihin ja rahoitukseen, et ole todella hajautettu. Omavaraisuus on yksi suunnittelun keskeisistä tavoitteista. Siitä huolimatta on suuntaus, että kaikki eivät veloita maksuja.

Yksi asia, joka todella satuttaa meitä, ovat nämä aggregaattorit, jotka vertaavat dApps- ja bid-ask-spreadeja. Meillä on aina ollut yksi parhaista bid-ask-spreadeistä. Mutta … Jos lisäät siihen maksuja, palkkiot lisäävät tilauskannan leviämistä. Sitten emme ole enää ykkönen. Se eräänlainen häiritsi meitä hieman. Kaikki ovat periaatteessa alittaneet palkkiot pisteeseen yrittääkseen kompensoida likviditeetin puutetta.

Joten tämän uuden tuotteen kanssa olemme aivan kuin, mennään vain ilmaiseksi. En tiedä mitä tapahtuu, mutta se tekee meistä ehdottomasti kilpailukykyisempiä. Kun olemme laskeneet palkkiot, meillä on nyt paras spread sekä marginaali- että spot-kaupankäynnille.

Palaan kysymykseesi Dai: sta. Dai on jälkimarkkinamme. Olemme keskittyneet enemmän USDT-markkinoihin. USDT-markkinoilla se ei ole edes lähellä! Olemme levinneet huomattavasti paremmin kuin mikään muu eetteri vakaille kolikkomarkkinoille DeFi-järjestelmissä. Dai-leviämisen osalta on havaintomme, että kukaan ei voi tehdä huomattavasti paremmin kuin kukaan muu. Tämä johtuu siitä, että Dai on täysin ketjun likviditeetti. DeFi-projektien välisen likviditeetin solmiminen on erittäin halpaa. Havaintomme mukaan Dai: n likviditeetti, syvyys ja leviäminen ovat todennäköisesti samanlaisia ​​kolmesta viiteen parhaan alustan välillä. Emme voi tehdä sitä huomattavasti paremmin kuin kukaan muu. Se ei myöskään voi tehdä huomattavasti pahempaa kuin kukaan muu. Jos tiesit kuinka likviditeettiasiat toimivat, kaikki todennäköisesti saavuttavat pariteetin.

Kilpailustrategian näkökulmasta on järkevämpää keskittyä markkinoihin, jotka eivät saavuta pariteettia automaattisesti.

USDT-markkinat voisivat, jos käytämme paljon vaivaa, tehdä paljon paremmin kuin kaikki muut. Joten se on tavoitteemme.

Dai on DeFi-ekosysteemin ydinkomponentti, jota tuemme ehdottomasti. Mutta voimme tukea heitä vain yhtä hyvin kuin kukaan muu, emme ole olennaisesti parempia.

Onko mahdollista tuottaa tuloja veloittamalla hieman enemmän lainaa?

Tarkastelimme itse asiassa keskitettyjä keskusteluja siitä, miten maailma toimi. Jos katsot paljon keskitettyjä vakuusvaihtoa, niillä ei ole edes luotonantoa. He toimittavat vain omat lainansa. He ovat lainanantajia. He veloittavat. Ihmiset puhuvat siitä, että 20% huhtikuu on todella korkea Dai-maksu. Keskimäärin olemme nähneet, että he veloittavat 0,1% päivässä, mikä on 36,5% vuodessa. Kukaan ei välitä.

Kuten sanot meille, mentaliteettisi on, aion lyhentää tätä vain viikon ajan. Pelaat 0,1% päivittäin. Se pelaa 0,7% viikossa. Mutta teen 50%.

Pohjimmiltaan emme oikeastaan ​​usko, että korkoero on suurin raha. Yhdistetyn kaltaisen yleisen luotonannon yleistämiseksi yhtenä päivänä ne ylittävät näiden lainojen taloudelliset käyttötapaukset.

He puhuvat palkkapäivälainoista, ja on tietysti muita hienoja juttuja, kuten cDAI. Se voisi mahdollisesti avata paljon suuremmat markkinat.

Jos oletat, että 100% lainanotosta tapahtuu marginaalikaupan vuoksi, kaikki ansaitsemasi korkoerot ovat suuruusluokkaa pienempiä kuin transaktiopalkkiot. Suorita yksinkertainen matematiikka. Puhut prosenttiosuudesta ylhäällä. Yhdiste vie 10% koron korosta. Se on 10% 10%: n lisäksi. 10% 10%: sta on vain 1% vuodessa, totta?

Puhumme viikon lainasta. Se on 1/50 prosentin osuudesta. Pienin keskitetyn kaupankäyntimaksun hinta on ehkä 0,1%. Se on edelleen 10 kertaa suurempi kuin 0,5% 10% 10%: sta.

En myöskään ole varma, että yhdiste tasoittaa eroa. He voisivat vain käyttää tätä vakuutusrahastoihin. Mielestäni se on yksi hyvä tapa tarjota vakuutuksia. Tätä BitMex tekee. Otat prosenttiosuuden korkoriskistä kattamaan selvitystilahäiriöt. Se on erittäin mukava mekanismi. Emme aio sotkea sen kanssa.

Yksi DDEX: n houkuttelevimmista ominaisuuksista on se, että spot-järjestelyyn ei sisälly KYC: tä tai AML: ää, mikä antaa enemmän yksityisyyttä kuin kilpailijat. Onko suunnitelmia muuttaa tapaa, jolla tämä tehdään marginaalituotteelle?

En ole varma, onko KYC oikea tapa edetä. Kun teet KYC: n, menetät.

Asia on, että hajautettu vaihto ei koskaan tule olemaan niin nopeaa. Se ei tule koskaan olemaan yhtä tehokas kuin keskitetty vaihto.

Pohjimmiltaan, jos käydään läpi kaikki ponnistelut vaihdon toteuttamiseksi hajautetulla tavalla ja sitten pudotat KYC: n sen päälle, menetät kaikki edut. Sitten voit yhtä hyvin rakentaa keskitetyn pörssin.

Tämä on ensimmäinen periaatteellinen syy siihen, miksi KYC ei ole oikea tapa edetä. Mielestäni sen pitäisi olla vaatimustenmukaisuusystävällinen. Tarkoitan sitä, että mielestäni ihmiset puhuvat varhaisista DEX-laitteista keinona välttää vaatimustenmukaisuutta.

Mitä ihmiset unohtavat, on se, että DEX-laitteilla on periaatteessa joitain ominaisuuksia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä vaatimustenmukaisuuden kannalta.

Miksi vaihtoa säännellään? On olemassa kaksi perustavaa vastausta. Yksi on se, että haluat välttää rahanpesun. Kaksi, haluat välttää petoksia, koska vapausvaihdot ottavat huoltajuuden. He voivat paeta kaikkien rahoilla. Se on huijaus.

Hajautetuissa pörsseissä ei ole mahdollisuutta lopettaa huijausta, koska ne eivät ole vakuustodistuksia. Se on erittäin mukava ominaisuus. Ja kaksi, koska kaikki liiketoimet tosiasiallisesti tapahtuvat ketjussa, se ei riko linkitettävyyttä.

Syy siihen, että joku ottaa varastetut varat ja tallettaa ne ShapeShiftiin tai Coinbaseen, on se, että hän voi nostaa ne ja rahat “pestään”. Jos suoritat tapahtuman hajautetussa pörssissä, kuten DDEX tai Radar Relay, symboli ei ole rikki. Tiedät tarkalleen mistä raha tuli. Tiedät tarkalleen missä se meni.

Nämä ovat kaksi erittäin tyylikästä ominaisuutta. Meidän pitäisi hyödyntää näitä ominaisuuksia. Luoda parempia tuotteita, joissa ihmiset eivät voi tehdä pahaa.

DEXillä on jo nämä ominaisuudet, mutta kukaan ei oikeastaan ​​puhu siitä. Kaiken kaikkiaan kyse on vain siitä, kuinka aikaisin olemme. Se on vain tosiasia, että meillä ei ole minkäänlaista identiteettijärjestelmää. Vaikka ottaisit käyttöön KYC-järjestelmän, se on hyvin keskitetty, eristetty, KYC-järjestelmä. Vain tietyllä DEX: llä voi olla SQL-tietokanta joidenkin osoitteiden kartoittamisesta joidenkin ihmisten tietoihin.

Ehkä se ei ole ratkaisu. Tuo asia voi murtautua tai eksyä. Ehkä se ei ole tarpeeksi iso. Olen myös innoissani identiteettiongelmasta, jota ihmiset yrittävät ratkaista. Kuvittele, jos meillä olisi irronnut kolmannen osapuolen identiteettijärjestelmä. Yksi, jolla on luottohistoriaa ja muita asioita, joihin voisit myös hyödyntää. Mielestäni se on ratkaisu. En usko, että ratkaisu on se, että jokin tietty DeFi-projekti saa aikaan oman, tehokkaasti vaimentetun identiteettijärjestelmän. Siltä nämä KYC-järjestelmät näyttävät minulle.

Kuinka aiot saada sanan ulos?

Edellisessä mobiili-Internet-käynnistyksessä, ensimmäisen tuotteemme kanssa, menimme nollasta 16 miljoonaan käyttäjään ensimmäisen vuoden aikana. Teimme niin paljon kasvuhakkerointia. En usko, että DeFi on sellainen.

On kaksi asiaa. Yksi, puhut jopa menestyneimmistä projekteista, hyvin pienestä käyttäjäkunnasta. Jos katsot Makersia ja yhdisteitä, puhumme tuhansien käyttäjien, ei miljoonien, järjestyksessä.

Päästäksesi tähän hyvin, hyvin kapealle väkijoukolle, en sano, että se ei ole vaikeaa, mutta pikemminkin sinulla on oltava ainutlaatuisia arvotarjouksia. Sitten he todennäköisesti löytävät sinut. Ajattele, minkä tyyppiset ihmiset käyttävät hajautettua tuotetta. Nämä ihmiset ovat uskomattoman hienostuneita. Ensinnäkin heillä on MetaMask, Ledger, tai a D’CENT lompakko. Pelkästään se vie jonkin verran asiantuntemusta. Sitten heidän on ymmärrettävä marginaalikaupan luomisen rahoitusoperaatiot, sen seuraukset ja riskit. Ihmiset puhuvat “käytettävyys on este”. Kyllä, jonain päivänä … Mutta emme ole siellä tänään.

Puhumme joidenkin risteyksistä, jotka ovat sekä insinööritietoja että taloudellisia. Tällä hetkellä olemme tutkan alla. Olemme kuitenkin yllättyneitä siitä, kuinka moni ihminen löysi meidät. Miten löysit meidät? Emme edes julkaisseet URL-osoitettamme missään. Emme puhu monista ihmisistä. 100 ihmistä löysi meidät. Se on ei-triviaali osa potentiaalista käyttäjäkantaa, jonka voimme saavuttaa tässä vaiheessa.

Luulen, että sinun on otettava askel askeleelta. Kaikki Defin ensiluokkaiset tiimit ovat potilamme. Ihmiset, jotka yrittävät tehdä liikkeitä ja yrittää käyttää merkkejä tai virusmarkkinointia, polttavat itsensä nopeasti. Jos katsot ihmisiä, jotka todella kirjoittavat ja lähettävät, todella saavat pitoa, kuten yhdisteet ja valmistajat, he kesti kauan. He ovat kaikki kuuden kuukauden alusjaksoissa, eikä niillä ole paljon kasvuhakkerointia ja PR: tä.

Tässä vaiheessa haluamme tietysti kasvaa nopeammin. Haluamme eksponentiaalisen kasvun. Mutta et voi pakottaa sitä liian kovaa. Vielä on pitkä matka, ennen kuin kukaan rakentaa julkiseen kulutukseen valmiita DeFi-tuotteita.

Olemme erittäin keskittyneet saamaan ensimmäiset sata käyttäjää, ensimmäiset tuhat käyttäjää, ensimmäiset 10000 käyttäjää. Mutta 10000 käyttäjää on todella pieni. Kirjaimellisesti voisimme puhua ensimmäisen tuhannen käyttäjän kanssa yksitellen. Meidän ei tarvitse ohittaa. Yhteenvetona tästä kannasta ja vastaamaan kysymyksiisi olemme valmiita tekemään asioita, jotka eivät ole mittakaavassa. Meidän ei tarvitse skaalata. Sitten selvitämme asteikon kovat kysymykset myöhemmin.

Mitä mieltä olet korkeista kaasumaksuista ja miten se vaikuttaa taloudelliseen osallisuuteen?

Joitakin tapoja puhumme nyt skaalauksesta. Yksi taso skaalaa, mikä saattaa muuttaa konsensusmallia. Tai kerrosta kaksi skaalaus, ehkä erätapahtumat. Voisit ottaa jotain nollatietotodistusta ja ehkä pakata tuhat tapahtumaa yhdeksi tapahtumaksi.

Näitä kahta asiaa tarkastelemme ehdottomasti tarkasti. Päivän lopussa yksikään joukkue ei pysty ratkaisemaan kaikkia ongelmia. Olemme kahden tason DeFi-tuote. Näkökulmastamme haluamme vahvistaa Ethereumissa. Turvallisin, ehkä kallis, mutta turvallisin verkko. Maksat turvallisuudesta.

Vahvistat käyttötapauksesi täällä. Sitten yrität selvittää polun, johon voit mennä. Ehkä se on Ethereum 2.0. Tai ehkä se on toisen tason ratkaisun avulla. Ehkä parempi blockchain. Tehtävämme on arvioida nämä asiat ja selvittää niiden legitiimiys ja rakentaa protokollamme siten, että se on siirrettävissä.

Fantastinen Tian! Kiitos paljon siitä, että otit aikaa kanssamme tänään.

Kiitos paljon rakkautta puhuessasi näistä jutuista. Jos jollakin on kysyttävää, ota yhteyttä.

Lopulliset ajatukset

Toistaiseksi uusi marginaalikauppapaikka ei tee mitään niille, joilla on HOT-rahakkeita. DDEX on tulipalossa. Kilpailu marginaalin DEX-tilassa on kovaa. Selkein esimerkki tästä on Opyn-marginaalikauppapalvelu 15. lokakuuta 2019.

Toivottavasti DDEX: n keskittyminen levitykseen / syvyyteen ja verkkoturvallisuuteen palvelee DeFi: tä eteenpäin ajavaa kehittyneiden kauppiaiden ja insinöörien yhteisöä. Tämän painopisteen pitäisi varmistaa tie DDEX: lle.

Ota rohkeasti yhteyttä DDEX-tiimiin kysymyksillä:

Viserrys: Tian Li (Toimitusjohtaja / perustaja), Scott Winges (Tuotepäällikkö)

Sähke: Bowen Wang (COO / perustaja)

Marginaali-kaupankäyntialusta: https://margin.ddex.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me