Jimmy Zhong, IOST: n perustaja ja toimitusjohtaja

Jimmy Zhong

Jimmy Zhong ei ole vieras yrittäjyys. Hän käynnisti ensimmäisen startupinsa, Find Inc: n 19-vuotiaana, lopulta lopetettuaan kunnioitettavan 40 miljoonan dollarin hankinnan. Siitä lähtien hän on perustanut kaksi uutta yritystä ja on tällä hetkellä hajautettujen sovellusten (dapps) blockchain-infrastruktuurin IOST: n perustaja ja toimitusjohtaja. Jimmy ja hänen tiiminsä pyrkivät ratkaisemaan skaalautuvuusongelmat, joita monilla dapp-alustoilla on, toteuttamalla ainutlaatuisia mekanismeja, kuten Uskottavuuden todistus.

Äskettäisessä istunnossa CoinCentralin Steven Buchkon kanssa Jimmy jakoi näkemyksensä ajankohtaisista ongelmista, jotka vainoavat blockchain-tilaa, Bitcoinia maksutavana ja mitä IOST on varannut tänä vuonna.

Skaalattavuustrilemma

Skaalautuvuus ja läpäisykyky ovat muotisanoja tämän päivän blockchain-maisemassa. Monet ihmiset uskovat olevansa puuttuva kappale, joka lopulta katalysoi valtavirran omaksumista. Jimmy on samaa mieltä mielipiteestä, mutta on skeptinen siitä, että meidän on saavutettava miljoonia tapahtumia sekunnissa:

“Olemme käytännöllisiä. Emme usko, että maailma tarvitsee lohkoketjun, joka pystyy käsittelemään kymmeniä miljoonia tapahtumia. Jopa keskitetyllä palvelimella et tarvitse tässä vaiheessa miljoonia tapahtumia sekunnissa. “

Mutta nykyiset vaihtoehdot eivät silti ole tarpeeksi hyviä. Jimmy jatkaa: “On olemassa monia sovelluksia, jotka voidaan rakentaa alustan päälle, joka tukee tuhansia [TPS: ää]. Mutta ei 20 [TPS] … tällä tasolla ei ole mahdollista tehdä mitään. “

Suuremman skaalautuvuuden myötä hajauttaminen vähenee yleensä. Sillä, mitä yleisesti kutsutaan skaalattavuustrilemma, on melkein mahdotonta saada yksi uhraamatta toista. Kun Jimmylle kysytään, miten IOST lähestyy tätä, hänellä on kaksiosainen vastaus.

Ensimmäiseen hän sanoo Uskottavuuden todistus (PoB), “Ylimääräinen maine vanilja PoS (Proof-of-Stake) -järjestelmän päällä.” Hän väittää, että tyypillinen PoS-ekosysteemi auttaa vain rikkaita rikastumaan – suurimman osuuden omaavat saavat suurimman palkkion.

PoB ratkaisee tämän lisäämällä toisen tunnuksen IOST-ekosysteemiin, servi. Servit ovat “itse tuottavia, ei-vaihdettavia ja itsetuhoisia” tunnuksia, jotka ansaitset antaessasi arvoa IOST-verkolle.

IOST-etenemissuunnitelma

IOST-etenemissuunnitelma

Mitä enemmän palvelua omistat, sitä suuremmat mahdollisuudet luoda uusi lohko ja ansaita IOST. Kun olet luonut lohkon, palvelimesi nollautuu. Jimmy selventää: “Sillä tavoin ratkaisemme keskittämisongelman.”

IOST: n ratkaisun toisen osan selittämiseksi Jimmy kuvaa ongelmaa, jonka hän näkee Ethereumissa. Hän ennustaa, että vaikka suunniteltu siirtyminen PoS-palveluun, Ethereum joutuu kohtaamaan samat skaalautuvuusongelmat, joita sillä on tällä hetkellä. Tässä tilanteessa hän sanoo: “Olet edelleen pääsemässä yksimielisyyteen 40 000 ihmisen keskuudessa.” Tämä konsensusdilema on se, missä maine ja servit tulevat jälleen esiin. IOST-verkon on päästävä yksimielisyyteen vain palvelujen mukaan luokiteltujen solmujen kärjessä, sanotaan 10%. Se vähentää huomattavasti solmujen määrää, jonka verkko tarvitsee yksimielisyyteen.

Tämä strategia eroaa merkittävästi EOS: sta, toisesta dapp-alustasta. EOS saavuttaa skaalautuvuuden sillä, että vain 21 solmua luo lohkot. Mutta näiden solmujen valitsevat tunnuksen haltijat. Korruptoituneiden äänestyskäytäntöjen estämiseksi IOST-estotuottajat valitaan sen sijaan ohjelmallisesti. Jimmy korostaa: “Meille koodi on kaikki. Maineesi on kaikki. “

jimmy zhong koodi lainaus

Ajatuksia Bitcoinista

Mielenkiintoista on, että Jimmy ei usko, että älykkäiden sopimusalustojen läpäisykysymykset koskevat Bitcoinia. Hän selittää: “Bitcoin ei ole tarkoitettu päivittäisiin liiketoimiin. Kulta ei ole yhtä hyvä … En ole koskaan uskonut, että Bitcoinista tulee päivittäinen käteinen. En vain usko, että blockchainia on tarkoitus käyttää tässä vaiheessa. Se voi olla sellainen, mutta se ei ole se, mihin Bitcoin on hyvä, eikä Satoshi Nakamoto ajatellut sitä rakentaessaan. “

Tästä syystä Bitcoin tekee hienoa skaalautuvuutta viisaasti.

Esteet adoptiolle

Jimmyllä on vahvat mielipiteet useimpien blockchain-projektien käytettävyyspuutteista. “Pelkästään Metamaskin asentaminen estää 90% ihmisistä käyttämästä tuotetta, ellei enemmän”, hän väittää. Sen lisäksi estoketju puuttuu, että “on oltava se” -sovellus, joka houkuttelee miljoonia käyttäjiä sektorille.

IOST-tiimi haluaa muuttaa sitä. He ovat yhteistyössä Bluehillin kanssa luoda 50 miljoonan dollarin rahasto, joka on tarkoitettu dappien tukemiseen IOST-ekosysteemissä. Lisäksi he ovat hautoneet projektia nimeltä Theseus. “Theseus keskittyy vain yhteen tiettyyn asiaan, rakentaa dappappeja IOST: n päälle.”

Lisäksi “IOST-tiimi] kehittää tiedonhallintaprotokollaa PGC: hen (Professional Generated Content) perustuvan sisällön jakelun tukemiseksi.” Protokollan esittely sai yli 400 000 käyttäjää kolmen viikon kuluessa sen julkaisemisesta.

On selvää, että Jimmy ja hänen tiiminsä ovat keskittyneet ennen kaikkea adoptioon. Mutta hyvästä syystä. Hän hahmottaa miksi: “Salausmarkkinoiden tällä hetkellä niin epävakaat syyt ovat se, ettei todellista käyttötapaa ole … Todellista arvoa ei ole, joten et voi syyttää jotakuta keinottelijasta.” Hän lisää: “Uskomme, että todellinen tapa saada ihmiset ymmärtämään verkkosi arvo ei ole paska siitä, kuinka mahtava tekniikkasi on … Se riippuu sovelluksista ja protokollista, ei yksin verkosta.”

Hän kertoo: “Kyse ei ole täydellisimmän tekniikan rakentamisesta. Kyse on siitä, kuka todella rakentaa jotain kohtuullista, kuka tuo markkinoille kohtuullisen tuotteen ja kenellä on ekosysteemi sen päällä. “

Emme voineet olla samaa mieltä.

jimmy kohtuullinen lainaus

Kiitos

Kiitos, Jimmy, että otit aikaa kiireisestä, täynnäsi aikataulustasi puhuaksesi visiosi kanssamme. Odotamme innolla IOST: n edistymistä ja sitä ympäröivän ekosysteemin kasvua.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me