Iran on käynnistämässä Rial-digitaalivaluuttansa, jota Informatics Services Corporation kehittää. Viraston toimitusjohtajan Seyyed Abotaleb Najafin mukaan kolikko tukee Iranin fiatia.

Nykytilanteessa Länsi-Aasian kansakunta on estetty SWIFT-rahayhteiskunnan (World for Bank of Interbank Financial Telecommunication) rahajärjestelmästä, ja se pyrkii parhaillaan etsimään ratkaisua maailmanlaajuisiin finanssiverkkoyhteyskysymyksiinsä. Tämä on seurausta Yhdysvaltojen hallituksen voimakkaista pakotteista, jotka kohdistuvat sen rahoituslaitoksiin ja kauppaverkostoihin.

Tällä hetkellä kryptovaluuttojen omaksuminen näyttää olevan kannattava tapa kiertää määrättyjä pakotteita. Viimeisin pakotekierros toteutettiin 5. marraskuuta Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ulkomaisen omaisuuden valvonnan toimiston (OFAC) kautta ja kohdistettiin yli 700 Iranin kansalaiseen, yhtiöön, lentokoneeseen ja alukseen..

Pakotteet liittyvät maan ydintoimintaan, ja monet niistä oli aiemmin kuvattu yhteisessä kattavassa toimintasuunnitelmassa (JCPOA). Suunnitelman tarkoituksena oli pakottaa maa luopumaan ydin- ja ballististen ohjusten ohjelmistaan ​​ja estää hallinnon kykyä rahoittaa vastatoimia.

Mukaan a annettu lausunto valtiovarainministeri Steven Mnuchin aikoo käyttää enimmäispaineita estääkseen Iranin hallintoa siirtämästä valuuttavarantoja saavuttamattomille ulkomaisille sijoitusmarkkinoille.

Kansallisen digitaalisen valuutan kehittäminen

Iranin sanotaan nopeuttavan kansallisen kryptovaluuttansa lanseerausta, jota tukee sen kansallinen valuutta Rial. Ibenan mukaan, Paikallisen uutislähteen digitaalista kolikkoa kehittää Informatics Services Corporation maan keskuspankin pyynnöstä. Digitaalisen valuutan ilmeisesti jakaa keskuspankki yksitellen.

Järjestelmän on ilmoitettu olevan kokeiluvaiheessaan ja testausta tehdään sen arvioimiseksi, miten se pystyy yhdistämään pankkeja ja vähittäisrahoituslaitoksia. Informatics Services Corporationin toimitusjohtaja Seyyed Abotaleb Najafin mukaan digitaaliset kolikot tukevat suoraan maan fiat-valuuttaa. Likviditeettiä rajoitetaan estämällä kukin digitaalinen yksikkö saatuaan sen fiat-ekvivalentin, jolloin syntyy vähemmän sitä.

Hän korosti myös, että maan pankkijärjestelmä tarvitsee edelleen perusteellista uudistusta eikä se voi helpottaa digitaalisen alustan sujuvaa mukauttamista nykyisessä tilassa.

Venezuelan kansallinen salakirjoitus

Venezuelassa on yksi maailman vaikeimmista talouksista ja Iranin tapaan; se on kohdannut Yhdysvaltojen määräämien pakotteiden aallon. Eristyspolitiikan tavoitteena on heikentää presidentti Nicolás Maduron hallitusta, jota on syytetty korruption ja sortotoimien edistämisestä. Iranin tavoin Venezuelalla on myös merkittäviä öljyvarantoja, mikä tekee siitä ainutlaatuisen tapaustutkimuksen kryptovaluutan käytöstä pakotteiden kiertämiseen.

Toistaiseksi sen kansallinen kryptovaluutta, jonka nimi on Petro, on ollut floppi. Alun perin mainostettiin kulmakivenä laaditulle inflaation elvytyssuunnitelmalle, jonka tarkoituksena on saada maa pois köyhyyden syvyydestä. Mukaan a Reutersin tutkimus, harvat maan tavalliset kansalaiset väittävät löytäneensä Petron digitaalisen valuutan.

Neljän kuukauden ajan tutkimusryhmä etsi digitaalisen valuutan jälkiä ilman menestystä. Tulokset osoittivat, ettei Petron digitaalisella valuutalla käynyt kauppoja tai salausvaihtoalustoja.

Hallituksen virkamiehet ovat myös antaneet ristiriitaisia ​​kertomuksia kolikon tilasta. Jotkut korostavat sen kasvavaa käyttöä ja vetoavat miljardeja dollareita käyviin kauppoihin, jotka koskevat pääasiassa tuontia ja vientiä. Hankkeeseen osallistuneen ministerin Hugbel Roan mukaan alusta on kuitenkin edelleen kehitysvaiheessa, joten kolikkoa ei ole koskaan käytetty.


Virasto, joka oli määrätty valvomaan projektia – Salausvarojen päällikkö on oletettavasti mysteeri ja sen olemassaolo myytti. Tämä tilanne korostaa vaikeuksia käynnistää fiatia korvaava kansallinen kryptovaluutta. On todennäköistä, että Iran saattaa menestyksekkäästi käynnistää kryptovaluuttansa, mutta sen onnistuminen Venezuelan yrityksen osoittamana on Herkulen tehtävä.

Kuvahyvitys: AP / Ebrahim Noroozi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me