Mitkä ovat tekniset indikaattorit?

Teknisen analyysin perustan muodostavat tekniset indikaattorit ovat matemaattisia laskelmia, joita kauppiaat käyttävät ennustamaan ja vahvistamaan arvopaperin lyhyen aikavälin hintakehityksen. Ohitettaessa perustekijöitä, joita tyypillisesti käytetään omaisuuden, kuten tuoton ja voiton, arvioimiseen, teknisissä indikaattoreissa käytetään vain historiallisia kaupankäyntitietoja, kuten hinta ja volyymi, varojen hinnan todennäköisen suunnan määrittämiseksi..

Mitä tämä artikkeli kattaa

Tämä artikkeli on suunniteltu tiivistetyksi yleiskatsaukseksi kuudesta teknisen analyysin yleisimmin käytetystä indikaattorista. Yhdessä käytettynä tekniset indikaattorit voivat antaa ainutlaatuisen oivalluksen minkä tahansa omaisuuden tulevasta hintaliikkeestä ja markkinaolosuhteista.

Kuusi teknistä indikaattoria, joista keskustelemme

  • Suhteellinen vahvuusindeksi
  • Stokastiikan oskillaattori
  • Liukuva keskiarvo Lähentyminen Divergenssi
  • Keskimääräinen suuntaindeksi
  • Aroon-oskillaattori
  • Taseen äänenvoimakkuudesta

Suhteellinen vahvuusindeksi

Suhteellinen lujuusindeksi (RSI) on 0–100, vauhti-indikaattori, joka vertaa viimeisimpien voittojen ja tappioiden kokoa tietyn ajan kuluessa arvopaperin hintamuutoksen mittaamiseksi..

RSI-indikaattoria käytetään enimmäkseen tunnistamaan, onko arvopaperi ostettu yli vai ylimyynnin. Yli 70: n lukema tarkoittaa, että arvopaperi on ostettu yli, kun taas alle 30: n arvo osoittaa, että arvopaperi on ylimyyty.

Setcoins Relative Strength Index RSI

Stokastinen oskillaattori

Stokastinen oskillaattori on kaksirivinen momentti-indikaattori, jossa verrataan omaisuuserän päätöshintaa hintojen vaihteluun tietyn ajanjakson ajan. Stokastinen oskillaattori käyttää yleensä viimeisten 14 päivän kaupankäyntitietoja pisteensä laskemiseen.

Samoin kuin RSI, stokastinen oskillaattori vaihtelee välillä 0 – 100. Yli 80: n lukemat osoittavat, että arvopaperi on ostettu yli, kun taas alle 20: n lukemat osoittavat, että arvopaperi on myyty yli.


Stokastinen oskillaattori koostuu kahdesta linjasta,% K ja% D. % K mittaa omaisuuden vauhtia, kun taas% D mittaa% K: n kolmen päivän yksinkertaista liukuvaa keskiarvoa. Osto- ja myyntisignaalit syntyvät, kun% K -johto siirtyy yli% D-linjan.

Setokiinien stokastinen oskillaattori

Liukuva keskiarvo Lähentyminen Divergenssi

Liukuva keskiarvon lähentyminen (MACD) on suosittu tekninen indikaattori, jota käytetään usein ennustamaan lyhytaikaisen hintakehityksen alkua ja omaisuuden kääntymistä. MACD lasketaan vähentämällä 26 päivän eksponentiaalinen liukuva keskiarvo omaisuuden 12 päivän eksponentiaalisesta liukuvasta keskiarvosta.

Kun lyhyemmän aikavälin liukuva keskiarvo on pidemmän aikavälin liukuvan keskiarvon yläpuolella, MACD: stä tulee positiivinen, mikä osoittaa, että vauhti liikkuu ylöspäin; samoin kun lyhyemmän aikavälin liukuva keskiarvo on pidemmän aikavälin liukuvan keskiarvon alapuolella, MACD muuttuu negatiiviseksi, mikä osoittaa, että vauhti liikkuu alaspäin.

MACD: n lisäksi MACD-linjan päälle on piirretty “signaalilinja”, joka auttaa signaaleja ostamaan ja myymään. Signaalilinja on yksinkertaisesti MACD-linjan yhdeksän päivän eksponentiaalinen liikkuva keskiarvo.

Kun MACD ylittää signaalin alapuolella, luodaan laskeva signaali. Samoin kun MACD ylittää signaalilinjan yläpuolella, luodaan nouseva signaali.

Setcoins Liukuva keskiarvo Lähentyminen Divergence MACD

Keskimääräinen suuntaindeksi

0–100, keskimääräinen suuntaindeksi (ADX) on tekninen indikaattori, joka osoittaa hintakehityksen yleisen vahvuuden. ADX on suuntaamaton ilmaisin, jota voidaan käyttää määrittelemään joko nousu- tai laskutrendin suhteellinen vahvuus.

Kun ADX lukee yli 25, useimmat elinkeinonharjoittajat tulkitsevat sen signaalina trendikauppastrategioiden toteuttamisesta. Vastaavasti, kun ADX-pistemäärä on alle 25, sijoittajat katsovat yleensä, että trendi ei ole läsnä eikä trendikauppastrategioita tule käyttää.

ADX-lukeminen Vahvuus
0-25 Ei trendiä
25-50 Heikko trendi
50-75 Keskitasoinen trendi
75-100 Vahva trendi

Setcoinien keskimääräinen suuntahakemisto ADX

Aroon-oskillaattori

Aroon-oskillaattori on tekninen indikaattori, joka vaihtelee välillä -100 – 100, ja sitä käytetään usein ennustamaan, milloin trendi muuttaa suuntaa. Toisin kuin keskimääräinen suuntaindeksi, joka vain määrittää trendin voimakkuuden, Aroon-oskillaattori ilmoittaa sekä taustalla olevan hintakehityksen vahvuuden että suunnan.

Kun Aroon-oskillaattori on positiivinen, ilmoitetaan nouseva hintamomentti. Vastaavasti, kun Aroon-oskillaattori on negatiivinen, signaali laskee alaspäin. Mitä pidemmälle lukema saadaan keskiviivasta nollalla, sitä vahvempi hintakehitys on. Kun Aroon-oskillaattori lähestyy ja ylittää 0 kummastakin suunnasta, hintakehityksen kääntyminen voidaan päätellä.

Setcoins Aroon -oskillaattori

Taseen äänenvoimakkuudesta

On Balance Volume (OBV) on vauhti-indikaattori, joka käyttää volyymimuutoksia osakkeen hinnan muutosten ennustamiseen. Yksinkertaisesti määritelty, On Balance Volume on vain jatkuva kokonaismäärä päivittäin päivitettävissä olevan omaisuuden muutos.

Tasapainovolyymin indikaattorina käyttämisen taustalla oleva teoria on, että dramaattiset volyymimuutokset ennustavat usein omaisuuden tulevaa hintaliikettä.

Jos OBV-indikaattori nousee tasaisesti samalla kun omaisuuden hinta pysyy suhteellisen muuttumattomana, sijoittajien tulisi odottaa hinnan nousevan lopulta. Jos OBV laskee tasaisesti samalla kun omaisuuserän hinta pysyy suhteellisen muuttumattomana, sijoittajien tulisi odottaa hinnan lopulta laskevan korrelaatiossa volyymin laskun kanssa.

Setcoins On Balance Volume OBV

Johtopäätös

Tekniset indikaattorit ovat matemaattisia laskelmia, jotka auttavat sijoittajia ennustamaan arvopaperin lyhyen aikavälin hintaliikkeen. Kun useita teknisiä indikaattoreita käytetään yhdessä, sijoittajat voivat saada paremman näkymän omaisuuden odotettuun hintaliikkeeseen ja markkinaolosuhteisiin.

Jos pidit tästä artikkelista, tutustu muihin artikkeleihini teknisestä analyysistä.

  • Johdanto tekniseen analyysiin
  • Johdanto jatkokaavioihin
  • Johdanto peruutuskaavioon

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me