Blockchain-ohjelmoijat ymmärtävät koodauksen tarkistamisen tärkeyden ennen pysyviä muutoksia alustaansa. Valitettavasti kukaan ei ole täydellinen, ja salauksen ohjelmointivirheitä voi tapahtua. Kun virheitä tapahtuu lohkoketjun koodauksessa, se voi vaikuttaa suureen osaan salausyhteisöä.

Yksi pieni salauksen ohjelmointivirhe voi johtaa miljoonien menetettyihin varoihin. Kun aiot oppia, vika koodissasi voi olla sama katastrofi blockchainissa. Nämä kauaskantoiset seuraukset ovat sitäkin syy tehdä projektistasi avoimen lähdekoodin. Avoimen lähdekoodin projektit saavat lisäsuojausta, koska kehittäjät tarkistavat koodin virheiden varalta. Tästä huolimatta jopa avoimen lähdekoodin projektit sisältävät ohjelmointivirheitä. Tarkastellaan hetki historian viisi suurinta salauksen ohjelmointivirhettä.

Ethereum ja pariteettilompakko-fiasko

Kuvittele, että ohjelmoit älykkään sopimuksen ja yhtäkkiä sait vahingossa hallinnan tuhansien ihmisten moniallekirjoitetuista lompakoista. Mitä sinä tekisit? Käy Lambo-ostoksilla? Vai valitsisitko tien varrelle devops199 ja yritä kumota koodaus palauttaaksesi lompakot oikeille omistajilleen?

Kuulit oikein; devops199 poisti koodin, joka antoi hänelle vahingossa pääsyn tuhansiin Parity-moniallekirjoituslompakkoihin. Valitettavasti koodin poistaminen myös jäädytti kaikki varat näissä lompakoissa loputtomiin. Yhteensä 300 miljoonan dollarin arvosta Ethereumia menetettiin tuhossa.

Pariteettilompakko kotisivun kautta

Pariteettilompakko kotisivun kautta

Ironista kyllä, virhe, joka loi tämän salauksen ohjelmoinnin katastrofin, ei ollut sama koodi, joka johti hakkereihin, jotka varastivat 32 miljoonaa dollaria aiemmin kuussa. Hakkerit hyödyntivät monen allekirjoituksen lompakon protokollan puutetta. Parity-kehitystiimi ryhtyi korjaamaan vikaa ylikäytöllä estääkseen hakkereita varastamasta lisää. Jälkikäteen, hakkeroinnin vaikutukset eivät olleet pahempia kuin ikuisesti jäädytetyt 300 miljoonaa dollaria Ethereumissa.

Yhdeksänkymmentäkaksi miljardia Bitcoinia

Bitcoin-kehittäjä Jeff Garzik huomasi jotain outoa tarkastellessaan Bitcoin-koodausta 8. elokuuta 2010. Hän otti bitcointalk varoittamaan muita kehittäjiä hänen kohtaamastaan ​​vakavasta ongelmasta. Garzik huomasi, että yhden lohkon arvo oli 92 miljardia bitcoinia. Ottaen huomioon, että koskaan luotu vain 21 000 000 bitcoinia, tämä on vakava koodivirhe.

Virhe oli niin merkittävä, että kehittäjät päättivät lyödä nollauspainiketta. He tekivät tämän kelaamalla lohkoketjun takaisin lohkoon, joka edeltää sitä, joka sisälsi 92 miljardia bitcoinia. Tämä uudelleenkäynnistys tarkoitti, että kaikki hakkeroinnin jälkeen, mutta ennen korjausta tehdyt tapahtumat mitätöitiin.

Myöhemmin paljastettiin, että hakkeri löysi virheen, joka antoi heille mahdollisuuden käyttää hyväkseen numeron ylivuotovirhe. Tämän tyyppinen virhe tapahtuu, kun järjestelmä käynnistää laskentaprotokollansa uudelleen kronologisen jatkamisen sijaan. Kun näin tapahtuu, sillä voi olla kaikenlaisia ​​haitallisia vaikutuksia verkkoon. Tässä tapauksessa se johti 92 miljardin bitcoinin luomiseen. Puhuminen julkisesti, Wladimir Van Der Laan, Bitcoinin johtava kehittäjä kutsui tapahtumaa “pahimmaksi”.

REX ICO -tapaus

REX foorumi tuo blockchain-tekniikan edut kiinteistöalalle. Tämä alusta luo hajautetun vertaisverkko-lohkoketjun monilistauspalvelun (MLS). Huolimatta ainakin yhden suuren salauksen ohjelmointivirheen läpikäymisestä, alustan menestys jatkuu.

REX pääsi otsikoihin elokuussa 2017, kun kehittäjät menettivät 1,3 miljoonaa dollaria eetterissä alkuperäisen kolikoiden (ICO) aikana. Virhe tapahtui, kun yksi kehittäjistä kirjoitti väärän Javascript-hex-merkkijonon ohjelmoidessaan ICO: n älykkäitä sopimuksia. Tämä virhe johti siihen, että ICO-osallistujien varat lähetettiin ei-aktiiviseen osoitteeseen blockchainissa.

Onneksi niille, jotka menettivät varoja, REX keräsi jo 13 miljoonaa dollaria riskipääomarahoitusta ja pystyi antamaan kaikille heille velkaa olevat REX-rahakkeet. Kaikki eivät ole niin onnekkaita, kun salauksen ohjelmointivirheitä esiintyy.

Binance keskeyttää kaupankäynnin

Kun olet yksi suurimmista pörsseistä maailmassa, kaikki koodausvirheet voivat olla haitallisia tuhansille salauksen käyttäjille. Tämän vuoden helmikuussa, Binance keskeytti kaupankäynnin melkein kahdeksi päiväksi koodivirheen vuoksi. Alkuperäisen kauppasaarton piti kestää vain 24 tuntia, mutta Binance pidensi kaupan jäädyttämistä “odottamattomien hidastumisten” vuoksi.

Ottaen huomioon viime vuosina koettujen valtavien salaushakkeroiden määrän, ei ole mikään yllätys, että salauskauppiaista tuli erittäin epäilyttävä pörssistä. Monet uskoivat, että vaihto hakkeroitiin ja että he pitivät totuutta yleisöltä. Huolet kasvoivat niin suuriksi, että jopa John McAfee otti Twitteriin varoittamaan potentiaalisesti kärsineitä.

Zhao Chengpeng Twitterin kautta

Zhao Chengpeng Twitterin kautta

Binancen toimitusjohtaja vastauksena lisääntyvään julkiseen levottomuuteen, Zhao Chengpeng, julkaisi näytön koodausvirheestä. Hän lupasi myös päivittää sosiaalisen median tilinsä kahden tunnin välein, kunnes ongelma on ratkaistu. Loppujen lopuksi kehittäjät korjasivat ohjelmointivirheen menettämättä suoraan varoja.

Bitcoin-päivitys painajainen

Kuten kaikki ohjelmistot, myös Bitcoinin koodausta on päivitettävä aika ajoin. Nämä päivitykset ovat välttämättömiä, jotta estetään ketjujen sujuvuus. Kun jokin menee pieleen Bitcoin-päivityksen kanssa, se voi olla katastrofaalinen.

Täydellinen esimerkki Bitcoin-päivityksen painajaisesta tapahtui maaliskuussa 2013. Bitcoinilla oli suunniteltu päivitys versiosta 0.7 versioon 0.8. Versio 0.8 lisäsi Bitcoinin lohkokokoa. Kun päivitys oli valmis, painajainen alkoi.

Kehittäjät huomasivat, että päivitys teki verkosta yhteensopimattoman nykyisen Bitcoin-version kanssa. Tämä päivitys jakoi lohkoketjun kahteen erilliseen. Tämä jako on samanlainen kuin kova haarukka, mutta tapahtui kauan ennen Bitcoin Cashia.

Bitcoiners alkoi varoittaa kehittäjiä ongelmista kohdattu päivityksen kanssa. Lopulta yhteisö päätti, että on parasta lyödä uudelleenkäynnistyspainiketta vielä kerran. Bitcoin palasi versioon 0.7, mutta kuten luultavasti tiedät, tämä ei ollut lohkokokokeskustelun loppu Bitcoin-yhteisössä.

Salausohjelmointivirheet – pysy hälyttävänä

Vaikka blockchain-tekniikka antaa meille mahdollisuuden päivittää nykyiset järjestelmämme, se ei ole täydellinen. Nämä tärkeimmät salauskoodausvirheet korostavat vaikeuksia, joita blockchain-kehittäjät kohtaavat nykyään. Suurin osa salauksen käyttäjistä ei koskaan lakkaa ajattelemasta lahjakkaita miehiä ja naisia, jotka saavat salaustilan toimimaan. Nyt kun olet saanut vilauksen salauksen ohjelmointivirheiden seurauksista, ymmärrät varmasti, kun kaikki toimii suunnitellusti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me