Digitaalinen talous kukoistaa suurelta osin Satoshi Nakamoton Bitcoin-valkolehden sisältämien käsitteiden ansiosta. Tämä asiakirja toi markkinoille hajautetun kryptovaluutan käsitteen ja aloitti maailmantalouden digitalisoinnin. Tämän vuoksi monet ihmiset väittävät, että Bitcoin-valkolehtikko ansaitsee oikeutetusti a-arvon historiallinen asiakirja.

Tämä ainutlaatuinen asiakirja on aloittanut vuosikymmenen ajan kestäneen perinteisen rahoitusjärjestelmän digitaalisen muutoksen tarjoamalla maailmalle toteuttamiskelpoisen vaihtoehdon nykyisille käytännöille. Otetaan hetki tutkia tätä pelinmuutosta sisältävää paperia.

Tiivistelmä

Bitcoin-julkaisun ensimmäinen osa on yhteenveto BTC: n tarkoituksesta, mukaan lukien miten se lievittää kolmansien osapuolien rahoituslaitosten tarvetta. Tämä Bitcoin-konseptin esittely on myös julkaisun eniten lainattu osio. Tässä Satoshi toteaa viittaamalla Bitcoiniin:

“Puhtaasti vertaisversio sähköisestä käteisestä mahdollistaisi verkkomaksujen lähettämisen suoraan osapuolelta toiselle käymättä läpi rahoituslaitoksen.”

Satoshi kertoo sitten lyhyesti, kuinka hash-pohjainen työn todentamisjärjestelmä toimii. Hän sisältää kuvauksen siitä, miten pisin ketju pidetään kelvollisena ketjuna. Voimassa oleva ketju on ketju, johon verkko jatkaa tapahtumadatan lisäämistä kaivosprosessin aikana. Satoshi mainitsee myös ensin blockchainin riippuvuuden rehellisistä solmuista. 51 prosentin verkon koko hajautustehosta on oltava rehellinen, jotta BTC: n verkko pysyy turvassa.

Esittely

Tässä osassa Satoshi selittää ongelmat nykyiseen luottamusperusteiseen talousmalliin. Hän mainitsee erityisesti kyvyttömyyden suorittaa peruuttamattomia tapahtumia, vaikka monet suoritetut palvelut ovat peruuttamattomia. Tämä peruuttamattomuus luo tarpeen lisätä kolmansien osapuolten suojauksia, jotka lisäävät transaktiokustannuksia. Satoshi näki tämän porsaanreiän nykyisessä taloudellisessa asemassa keinona keskuspankkiireille jatkaa talouden kohtalon hallintaa loputtomiin.

Osoitettuaan nykyisen mallin virheet Satoshi selittää, kuinka hash-pohjainen algoritmi voisi poistaa tarpeen luottaa järjestelmään ja korvata se matemaattisella yhtälöllä. Tätä salausta voidaan käyttää virtuaalivaluuttatapahtumien oikeellisuuden tarkistamiseen. Satoshi mainitsee jälleen, että on tärkeää pitää vähintään 51 prosenttia hajautusvoimasta keskittymästä verkon turvallisuuden varmistamiseksi

Tapahtumat

Satoshin julkaisun Transaktiot-osiossa selitetään kaksinkertaiseen kulutukseen liittyvät ongelmat. Hän kertoo, kuinka nykyinen kaksinkertaisten menojen vähentämismenetelmä vaatii keskitettyä pankkia tai rahapajaa ylläpitämään ja tarkistamaan kaikkia tapahtumia ja varmistamaan, että varat ovat käytettävissä. Tämä järjestelmä riippuu yksinomaan kolmannen osapuolen luottamuksesta.

Bitcoin White Paper Transaction Protocol -kaavio

Bitcoin Whitepaper Transaction Protocol -kaavio

Tässä skenaariossa pankit pitävät kirjaa ja vahvistavat tapahtumia. Satoshin visiossa skenaario muuttuu. Kaikki tapahtumat tarkistetaan julkisen kirjan kautta, jossa käytetään hash-pohjaista työtodistusjärjestelmää. Tämä järjestelmä tarjoaa BTC: n taloudelliselle rakenteelle läpinäkyvyyden luomalla avoimen kirjan, jossa kaikki lohkoketjussa olevat voivat vahvistaa tapahtuman kaivosprosessin kautta.


Aikaleimapalvelin

Satoshi ehdottaa aikaleimatun palvelimen käyttöä tallennusrekistereiden kaappaamiseen ja julkaisemiseen. Aikaleima antaa vahvan näytön siitä, että tiedot olivat olemassa tuolloin. Jokainen aikaleima sisältää tietoja edellisestä aikaleimasta. Jaettu pääkirja, joka tunnetaan nimellä lohkoketju, aikaleimatut lohkot julkaistaan.

Työn todiste

Satoshi mainitsee Adam Backin varhaisen kryptovaluuttayrityksen Hashcashin, kun hän esittelee Bitcoin-valkoisen paperin todistusta-osion. Työn todentamisjärjestelmään liittyy matemaattinen yhtälö. Solmut kilpailevat toisiaan selvittääkseen yhtälön, mikä lisää seuraavan lohkon lohkoketjuun. Bitcoin käyttää SHA-256-hajautusalgoritmia. Vastauksen tähän yhtälöön on aloitettava neljällä nollalla ja se vaatii paljon laskentatehoa.

Satoshi selittää, kuinka verkko säilyttäisi eheytensä niin kauan kuin suurin osa solmuista on rehellisiä. Niin kauan kuin 51 prosenttia solmuista ei toimi yhdessä organisoimaan verkkohyökkäystä, Bitcoinin lohkoketju pysyy turvassa. Hajautusvoiman kasvaessa verkko vaikeus myös kasvaa. Tämä vaikeuksien kasvu varmistaa, että BTC: n estoaika pysyy noin 10 minuutissa.

Bitcoin Reward Data kautta Bitcoin Block Reward

Bitcoin Reward Data kautta Bitcoin Block Reward

Verkko

Bitcoin-verkko on rakenteeltaan yllättävän yksinkertainen. Satoshi otti tämän osan verkon tarkan virtauksen asettamiseksi. Tässä on kuusi vaihetta, jotka hän listaa:

  1. Uudet tapahtumat lähetetään kaikkiin solmuihin.
  2. Jokainen solmu kerää uudet tapahtumat lohkoon.
  3. Jokainen solmu pyrkii löytämään vaikean työn todisteen lohkolleen.
  4. Kun solmu löytää työtodistuksen, se lähettää lohkon kaikkiin solmuihin.
  5. Solmut hyväksyvät lohkon vain, jos kaikki sen tapahtumat ovat kelvollisia eikä niitä ole jo käytetty.
  6. Solmut ilmaisevat hyväksyntänsä lohkolle tekemällä seuraavan lohkon luomisen ketjussa käyttämällä hyväksytyn lohkon tiivistettä edellisenä hashina

Nakamoto kertoo kuinka BTC-verkko reagoi ristiriitaisissa ketjuissa. Solmujen on pidettävä pisin ketju kelvollisena ketjuna. Tapahtumia sovelletaan ketjuun niiden saapumisjärjestyksen perusteella. Jos kaksi solmua lähettää ristiriitaisia ​​ketjuja samanaikaisesti, pisin ketju vahvistetaan. Toinen ketju pelastuu, ja jos siitä tulee pisin ketju, kun seuraava lohko lisätään, se on sitten kelvollinen ketju.

Kannustin

Solmut saavat palkintoja siitä, että ne ovat ensimmäisiä, jotka ratkaisevat työn todistamisen algoritmin ja lisäävät seuraavan lohkon lohkoketjuun. Alun perin tämä oli viisikymmentä Bitcoinia. Nykyään kaivospalkkio on 12,5 Bitcoin. Nakamoto selittää, kuinka BTC: n kaivostoiminta on samanlainen kuin kullan kaivostoiminta siinä mielessä, että käytät resursseja molempien kaivostoimintojen suorittamiseen. Toisin sanoen kaivostyöläiset maksavat ponnisteluistaan ​​laskentatehon ja sähkön kustannusten maksamiseksi.

Tämä kannustinjärjestelmä tekee epäkäytännölliseksi 51 prosentin hakkeroinnin. Satoshi selittää, että hyökkääjä hyötyisi enemmän jatkamasta kaivostoimintaa ja uuden BTC: n saamista sen sijaan, että se heikentäisi järjestelmää, mikä heikentäisi siten heidän varallisuuttaan.

Levytilan palauttaminen

Satoshi tiesi hyvin, että lohkoketju voi kasvaa jättimäiseksi. Tulevien tallennusongelmien lievittämiseksi hän ehdotti menetelmää, jossa vanhat lohkot säästävät suurimman osan transaktiotiedoista. Satoshi kuvailee, kuinka keskimääräinen tietokone käyttää 2 Gt RAM-muistia vuonna 2008. Sitten hän arvioi Mooren lakia käyttäen 1,2 Gt: n kasvun vuodessa laskentatehossa.

Yksinkertaistettu maksujen vahvistus

Satoshi ehdottaa sitten menetelmää, jossa solmut voivat nopeasti tarkistaa tapahtumia vahvistamatta koko lohkoketjun tapahtumahistoriaa. Solmut saavat pitää lohkon otsikon pisimmän ketjun tapahtumista. Jälleen Satoshi mainitsee BTC-lohkoketjun hajautetun pitämisen tärkeyden. Tällä kertaa hän kuvaa, kuinka hyökkääjä voi voittaa verkon tietyn ajanjakson, jos he saavat hallinnan 51 prosentilla.

Arvon yhdistäminen ja jakaminen

Bitcoin-tapahtumat sisältävät useita tuloja ja lähtöjä, joiden avulla voit yhdistää tai jakaa tapahtumia lohkoketjun ruuhkautumisen vähentämiseksi. Suurin osa tapahtumista yhdistää syötteitä useista paikoista. Lähtöjä on aina vain kaksi. Yksi on maksu, ja toinen olisi mikä tahansa muutos tapahtumaan.

Yksityisyys

Bitcoin ei ole nimetön. Voit seurata ja jäljittää Bitcoin-tapahtumia käyttämällä mitä tahansa määrää blockchain-rikosteknisiä työkaluja. Satoshin julkaisussa on kuitenkin osa BTC: n nimettömyydestä. Tässä hän selittää, että voit tehdä julkisista avaimista yksityiset. Tällä tavalla BTC voisi toimia samalla tavalla kuin osakemarkkinat, koska ihmiset näkevät kaupan koon ja suunnan, mutta eivät pystyisi määrittämään lähettäjää tai vastaanottajaa.

Bitcoin Whitepaperin yksityisyyskaavio

Bitcoin Whitepaperin yksityisyyskaavio

Laskelmat

Valkoisen paperin laskentaosassa on joitain hakkerointiskenaarioyhtälöitä. Satoshi väittää, että verkko voidaan murtautua hetkeksi, mutta nuo rehelliset solmut palauttaisivat lopulta verkon kiinteään tilaansa. Hän käyttää myös monimutkaisia ​​yhtälöitä esittelemään, kuinka valmistettu ketju ei kykene pysymään pisin ketju, kunhan rehelliset solmut lisäävät edelleen tietoja voimassa olevaan ketjuun.

Johtopäätös

Bitcoin-julkaisun johtopäätös keskittyy kykyyn poistaa kolmansien osapuolten organisaatiot liiketoimista. Satoshi selittää, kuinka hänen järjestelmänsä antaa solmun tulla ja mennä tarpeen mukaan. Hän lopettaa kuvaamalla, kuinka sinun pitäisi käyttää konsensusmekanismia määritettäessä mahdolliset kannustimet tai sääntömuutokset Bitcoin-protokollassa.

Viitteet

Satoshi sisältää lyhyen viittausosaston paperinsa loppuun. Monista hänen mainituista teoksistaan ​​vastuussa olevista henkilöistä, kuten Adam Beckistä, tuli BTC-projektin merkittäviä kehittäjiä.

Satoshi ja Bitcoin Whitepaper

Useimmat olisivat yhtä mieltä siitä, että Bitcoin-valkolehti oli ensimmäinen askel maailmantalouden digitalisoinnissa. Siitä lähtien kun se tuli markkinoille yhdeksän vuotta sitten, Bitcoin on onnistunut tulemaan yleiseksi nimeksi. Salausmarkkinat ovat edelleen alkutilassaan, mutta monet ennustavat, että BTC pysyy merkityksellisenä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me