Kilian Rausch, Exchange Unionin tuotejohtaja

kilian rausch

Viime aikoina muutamat meistä Coin Centralilla saivat tilaisuuden keskustella Exchange Unionin tuotejohtajan Kilian Rauschin kanssa. Vaikka Exchange Union on vielä lapsenkengissään, monet blockchain-teollisuuden ihmiset ovat kiinnostuneita siitä, ja sillä on eräiden suurten toimijoiden, kuten Brendan Eichin, Javascriptin luojan ja rohkean perustajan (BAT), tuki..

Puhuimme Rauschin kanssa Blockchain Connect -konferenssissa San Franciscossa, jossa voisimme onneksi vetää hänet pois kiireisestä kopista muutaman minuutin.

Jos haluat oppia lisää Exchange Unionista, tutustu täältä olevaan oppaaseen tai heidän verkkosivustoonsa tässä.

Haastattelu

Steven: Kerro meille Exchange Unionista.

Kilian: Yhdistämme digitaalisen omaisuuden vaihdon mahdollistamaan valuutanvaihto. Oletetaan esimerkiksi, että olet Binancen käyttäjä ja minä Bittrexin käyttäjä – teknologiamme yhdistää nämä kaksi pörssiä keskenään, jotta me käyttäjinä voimme nyt käydä kauppaa suoraan keskenämme. Etu on, että jos yhden valuuttaparin hinta Binance-alustallasi on parempi kuin minun Bittrex-alustallani, saan tämän hinnan Exchange Unionin kautta. Näen kaikki Binance-käyttäjien kaikki tilaukset suoraan tilauskirjastani ja pystyn nyt täyttämään ne. Tämä tarkoittaa, että minulla on automaattisesti pääsy parhaaseen hintaan kaikissa pörsseissä. Ja mikä parasta: Käyttäjänä en edes välttämättä tiedä, että näin tapahtuu.

Steven: Eikö Exchange Union ole erillinen alusta? Onko se pohjimmiltaan laajennus olemassa oleviin pörsseihin?

Exchange Union -kaavio

Kilian: Kehitämme avoimen lähdekoodin ohjelmiston, jota kutsumme “XU-solmuksi”. Tätä ohjelmistoa ylläpitää pörssi. Pörssi tekee kovaa työtä ja integroi sen käyttäjilleen. Käyttökokemuksen mukaan voit pysyä nykyisessä vaihdossasi, eikä sinun tarvitse edes huolehtia siitä, mistä tilaukset tulevat. Tilaukset näkyvät vain tilauskannassasi. Voit myös käyttää uusia kaupankäyntipareja, joita pörssi ei ehkä ole pystynyt tarjoamaan paikallisesti matalan likviditeetin takia. Kuvittele melko rajoittava pörssi, jolla on vain kolme tai neljä kauppaparia. Nyt tämä pörssi voi haluttaessaan antaa käyttäjilleen pääsyn kaikkiin muihin pörsseihin, joilla käydään kauppaa Exchange Unionissa, ja joka toivottavasti tulee olemaan kaikki jossain vaiheessa.

Tämä tarkoittaa, että ratkaisemme yhden uusien ja pienempien pörssien tärkeimmistä kipupisteistä: likviditeetin. Kun uusi pörssi on alkamassa, on aina kysymys siitä, miten päästä vauhtiin ja houkutella uusia käyttäjiä … ilman vielä huomattavaa likviditeettiä. Kun yhdistät pörssi Exchange Unioniin, sinun ei tarvitse enää huolehtia likviditeetistä – sinulla on heti pääsy kaikkien muiden Exchange Unionin pörssien likviditeetteihin yhdistettynä. Uskomme tulevaisuudessa, että pörssi kilpailee käyttöliittymästä, käyttökokemuksesta ja Fiatin rampeista. Se on tulevaisuuden pääkilpailu, mutta vähemmän on kyse siitä, mitä kaupankäyntipareja tarjoan ja kuinka paljon likviditeettiä minulla on, koska ne kaikki yhdistetään yhteen ja kaikilla on pääsy siihen.

Steven: Sano, että olen Bittrex ja haluan sisällyttää Binance-parit, onko Binancen oltava mukana aluksella?

Kilian: Ehdottomasti. Kaikkien niiden on käytettävä XU Node -ohjelmistoa jakamaan kauppapareja ja likviditeettiä. Jotkut muut sanat hajautetussa verkossa: Se tarkoittaa, että keskellä ei ole “meitä”, esimerkiksi palvelinta. Kukin osallistuva keskus ylläpitää XU-solmuja itse ja yhdistää ne suoraan muihin keskuksiin. Tämän etuna on, että järjestelmästä tulee uskomattoman kestävä ja sensuuriresistentti. Mikään yksittäinen epäonnistumispiste ei voi johtaa Exchange Unionin sulkemiseen – aivan kuten Bitcoinilla.

Steven: Onko Exchange Unionia tällä hetkellä käytössä??

Kilian: Testaamme sitä parhaillaan. Se on vielä melko kaukana mahdollisuudesta vapauttaa sitä tai testata oikealla rahalla pääverkossa. Pääversioiden pitäisi olla noin vuoden kuluttua. Toivomme, että vuoden loppuun mennessä saadaan todiste konseptin toteuttamisesta, mikä tarkoittaa, että tämä olisi jotain, joka toimii ja tekee sen, mitä sen pitäisi tehdä, mutta se ei ole niin vakaa eikä näytä vielä niin mukavalta.

Meidän on esimerkiksi ajateltava erilaisia ​​sovellusliittymäsarjoja, koska pörsseillä on erilaiset vaatimukset XU-solmun sovellusliittymäsarjalle. Niiden on oltava muokattavissa, ja se on vaikea asia. Sen on oltava mukavaa ja seksikäs integroitua vaihtoon. Olen työskennellyt aiemmin pörssissä, ja tiedän, että pörssit ovat kiireisiä monilla muilla tavoilla, kuten käyttäjien pääsyn parantamiseen, jatkuvasti muuttuviin KYC-prosesseihin, uusiin FIAT-integraatioihin, ja siksi meidän on tehtävä Exchange Unionin integroinnista mahdollisimman kivuton. Pörssit ovat käyttäjiämme, kehitämme heitä varten.

Steven: Ymmärrän lisäarvoa pienemmille pörsseille, mutta mitä suuri pörssi saattaisi integraatiosta?

Kilian: Luulisi, että suuri, vakiintunut pörssi voi vain menettää, varsinkin kaupankäynnin tuloissa, koska paikalliset kaupat täyttävät muut pörssit. Hyvä uutinen on, että olemme ajatelleet sitä.

Näin se toimii karkeasti: Kaupalla on aina kaksi puolta: valmistaja ja ottaja. Jos pörssissä tapahtuu säännöllistä kauppaa paikallisesti, pystyn veloittamaan molemmat: valmistaja ja ottajamaksu. Joskus asetan valmistajamaksun nollaksi kannustamaan markkinatakaajia, mutta yleensä pystyn veloittamaan molemmista. Se, mitä teemme, on, että annamme molemmille pörsseille, jotka osallistuvat Exchange Unionin kautta käyvään kauppaan, esimerkissämme Binance ja Bittrex, veloittaa täysi valmistaja- ja noutopalkkionsa kaupan molemmilta puolilta..

Tämä tarkoittaa, että jos olen Bittrex ja lähetän kaupan sinulle, Binance, pidän koko valmistaja-takaajamaksun ennen varojen lähettämistä langan kautta. Saat sen puolellasi ja ennen kuin lähetät varasi, osuutesi kaupasta takaisin minulle, pidät myös koko valmistajan ottopalkkion. Tämä tarkoittaa myös pörssiä, että kauppakohtaisesti olen välinpitämätön, jos tämä kauppa tapahtuu paikallisesti alustallani tai jos se menee pois ja täyttyy Exchange Unionin kautta.

Pitkällä aikavälillä voin melkein kaikissa tapauksissa kasvattaa kaupankäyntituottojani, kun olen yhteydessä Exchange Unioniin, koska yksinkertaisesti sanottuna minulla on myös saapuvia kauppoja muista pörsseistä, joissa ansaitsen täyden kaupankäyntimaksun. Lisäksi teemme parhaillaan kannustinohjelmaa, jolla kannustetaan likviditeetin tarjoajia, mikä koskee erityisesti suuria pörssejä, käyttämällä tunnuksemme XUC.

Steven: Maksaako loppukäyttäjä molemmat maksut jokaisesta kaupasta?

Kilian: Oikein, mutta käyttäjä voittaa silti, koska kauppa toteutetaan vain, jos hinta, kaikki maksut mukaan lukien, on edelleen halvempi. Se on voitto / voitto, koska jos käyttäjä haluaa saada tarkan hinnan maksamatta uutta valmistajan ottopalkkiota, käyttäjän on: avattava toinen tili toisessa pörssissä, siirrettävä varoja julkisen lohkoketjun kautta ja suoritettava kauppa sitten manuaalisesti . Se voi viedä vielä tunnin, sinun on lisättävä ketjun palkkiot ja muut maksut, eikä hintaa todennäköisesti edes ole enää, kun varasi saavuttavat toisen alustan.

Steven: Kun se otetaan käyttöön pörsseissä, näyttää siltä, ​​että arbitraasi on menneisyyttä. Se saattaa olla olemassa pariliitosten välillä edelleen, mutta vaihtojen välillä, katoaisiko tämä?

Kilian: Välimiesmenettely on aina olemassa; se on mekanismi, joka tasapainottaa markkinoiden tehottomuutta. Vain Exchange Unionin avulla ne sopeutuvat paljon nopeammin ja ovat paljon pienempiä. Näin mielestäni arbitraasi näyttää tulevaisuudessa. Sinulla ei ole enää näitä hulluja eroja markkinoiden välillä, joiden sulkeminen vie tunteja, koska ihmiset siirtävät varoja julkisten lohkoketjujen, kuten Bitcoin, kautta muille markkinoille. Tulevaisuudessa kaikki tapahtuu yhdessä käyttöliittymässä, ja täytät tilaukset automaattisesti ja teet arbitraasia edes tietämättä siitä. Jos haluat silti hyödyntää arbitraasia, sinun on oltava kaveri, joka hyppää koneelle ja lentää Zimbabwesta laukun kanssa täynnä dollaria. Maissa, joissa fiat-rautatie on jotenkin rajallinen, kuten Koreassa ja Zimbabwessa, tuottoisia arbitraasimahdollisuuksia on edelleen olemassa. Nämä ovat ongelmia, joita emme voi ratkaista. Toistaiseksi.

Steven: Kuinka aloitit Exchange Unionin käytön?

Kilian: Aloin työskennellä salauksessa vuoden 2016 alussa BTCC: llä Shanghaissa, joka on muodollisesti suurin bitcoin-pörssi maailmassa. Olin tuotepäällikkö, ja sain työpaikan itse vahingossa. Ensimmäinen projektini oli lompakko ”jokapäiväiseen Joe-tuotteeseen”, joka on hyvin kuluttajakeskeinen tuote. Suurin vallankumous oli, että bitcoin-osoitteiden sijaan käytimme puhelinnumeroita, joten voit lähettää Bitcoinin välittömästi koko osoitekirjaasi. Käyttökokemus oli melko siisti ja onnistuin sisällyttämään kymmeniä ystäviäni bitcoiniin lähettämällä joitain bittiä heidän puhelinnumeroonsa, joista heille ilmoitettiin tekstiviestillä ja sitten alkoi käyttää sovellusta. Sen mukana tuli myös Visa-kortti, jonka avulla voit todella käyttää Bitcoiniasi ostamaan asioita kadulta. Jälkikäteen katsottuna isännöidyn lompakon valitseminen yksinkertaisuuden ja käyttökokemuksen vuoksi ei kuitenkaan ollut ihanteellinen valinta, koska siihen liittyy tiettyjä riskejä käyttäjille ja paljon oikeudellisia velvoitteita yritykselle käyttäjävarojen säilyttäjänä.

Sen kautta aloitin verkostoitumisen joidenkin ihmisten kanssa ja päädyin tapaamaan ihmisiä, joilla oli ajatus Exchange Unionista. Ajattelin, että idea oli melko siisti ja häiritsevä, ja halusin myös osallistua enemmän blockchainin teknologiapuolelle. Olin todella innoissani, kun testasin ensimmäisen kerran Lightning Network -verkkoa viime vuoden puolivälissä, ja aloin koota konsepteja Exchange Unionia varten.

Exchange Union Phases -suunnitelma

Steven: Mikä innostaa sinua eniten Exchange Unionista? Se ratkaisee suuren määrän ongelmia.

Kilian: Ollakseni rehellinen, ratkaisemme ihmisten ongelmia, joilla on erittäin ylellisiä ongelmia. Mikä saa minut todella innostumaan Exchange Unionista, on tulevaisuus, jossa ihmiset hoitavat omia solmujaan. Toivottavasti emme enää kutsu sitä “solmuksi”. Siinä vaiheessa se on mukava ja seksikäs kevyt mobiilisovellus. Käyttäjät voivat sitten vaihtaa minkä tahansa tunnuksen suoraan kenenkään kanssa ilman, että tarvitsee enää keskusta.

Olemme valmiita olemaan täysin toimiva hajautettu vaihto. Koska käytämme maksukanavia, kuten salamaverkkoa, varojen siirtämiseen pörssien välillä, vain tekniikan on kypsyttävä, kunnes se on todella mahdollista tulevaisuudessa. Ajattele, että joku pienessä kaupassa kolmannen maailman maassa kykenee hyväksymään minkä tahansa kolikon ja kauppa ratkaistaan ​​kaupan omistajan haluamassa kolikossa, kuten Bitcoin.

Steven: Minua kiehtoo tapa, jolla teet sen, koska se on ainutlaatuinen muille ratkaisuille, jotka olen kuullut. On muitakin yrityksiä, jotka yrittävät ratkaista likviditeettiongelmaa, mutta te teette sen tavalla, jossa ainakin aloitatte sitomisen suoraan pörsseihin. Heillä on infrastruktuuri, heillä on käyttäjiä siellä.

Kilian: Ja heillä on likviditeetti. Lisäksi, kun valitset tekniikkapinon kuten me, jotta hajautettu pörssiverkostomme kykenisi vastaamaan pörssien vaatimuksiin, sinun on oltava välitön. Vaikka käytän niitä henkilökohtaisesti, olen vakuuttunut siitä, että hajautetut vaihdot nykyisessä muodossaan, kuten 0x tai EtherDelta, eivät koskaan saavuta massaa. Jos joudun odottamaan tunnin tai kauemmin kaupan vahvistumista, maksan ketjussa tapahtuneesta tapahtumasta maksuja ja käsittelen yksityisiä avaimia eri lompakoissa eri ketjuissa – enkä olisi asia, jota käytän vähittäiskauppiaana. Joten kyllä, valitsimme monimutkaisemman teknisen pinon. Päätimme työskennellä tekniikan kanssa, jota testattiin menestyksekkäästi edes kaksi kuukautta sitten, mutta uskon, että päätös oli oikea ja panemme aikaa ja työtä sen tekemiseksi oikein.

Colin: Onko sinulla suunnitelmia integroida laitteistolompakkoihin?

Kilian: Tulevaisuudessa – ehdottomasti. Itse käytän laitteistolompakoita ja uskon, että ne ovat hyvä valinta hallita yksityisiä avaimiasi samalla kun pidän kunnollista käyttökokemusta.

Colin: Yksi mielestäni ongelmista on joissakin hajautetuissa pörsseissä, on se, että älykkäät sopimukset, vaikka oletkin turvallinen, olet verkon käskystä. Jos verkko on tukossa Crypto Kittiesin takia, kaupankäyntitilauksesi voi käydä läpi tai olla menemättä. Käyttääkö Exchange Union älykkäitä sopimuksia vai onko sinulla omat protokollasi kokonaan?

Kilian: Ensinnäkin käytämme maksukanavia, eli varsinainen arvonsiirto ei tapahdu lohkoketjussa vaan kerroksittain. Käytämme Lightning-verkkoa Bitcoinilla, Litecoinilla ja useilla muilla sekä Raiden-verkkoa Ethereumilla. Kaikki muut suuret ketjut ovat joko suunnittelussa tai niillä on jo maksukanavien toteutus, kuten esimerkiksi Trinity NEO: lla. Teknologiaa, jolla varmistetaan kaupan luotettavuus, kutsutaan Atomic Swapsiksi. Meillä [blockchain-teollisuudella] on pääsy tekniikkaan, kuten Atomic Swaps, jotka mahdollistavat kahden omaisuuden vaihdon ilman ensimmäistä kertaa historiassa tarvetta keskitettyyn escrow-palveluun. Niiden avulla kaksi osapuolta voi käydä kauppaa suoraan luottamatta toisiinsa. Se on mahtavaa. Joten, ei, emme ole paljon huolissamme, jos taustalla oleva lohkoketju on ruuhkainen vai ei, koska kaupat tapahtuvat maksukanavalla, ei lohkoketjussa.

Colin: Onko apuohjelman tunnusta?

Kilian: Kyllä, meillä on tunnus: XUC. Yhteenvetona, emme tehneet ICO: ta. Teimme yksityisen sijoittamisen puoli vuotta sitten, kun idea oli esillä, ja ihmiset olivat kiinnostuneita investoimaan ideaan. Vietimme paljon aikaa tunnuksen oikeaan käyttämiseen ja huolehdimme erittäin hyvin siitä, että emme pakottaneet merkin käyttöä. Esimerkiksi tunnuksen käyttäminen välittäjävaluuttana, joka korvaa toisen valuutan ja siirtyy langan yli, kuten Ripple tekee XRP: n kanssa, ei ollut vaihtoehto. Se on hyvin epäonnistunut, koska välittäjän luominen “tyhjästä” ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

On syy, miksi USD on edelleen paras perinteinen valuutanvälittäjä nykyisin – koska markkinoilla on likvidejä käytännössä mitä tahansa muuta valuuttaa vastaan. Salaus, tämä koskee Bitcoinia. Ymmärrän täysin, miksi pankit eivät halua tehdä sitä, koska sillä ei ole mitään järkeä ja se luo riskejä. Käytämme tunnusta palkkiona ja kannustinjärjestelmänä. Ensinnäkin olemme ylellisessä tilanteessa, jossa tunnuksemme on jo ulkona ja sillä käydään kauppaa ja sillä on jo arvoa. Voimme käyttää tätä tunnusta Exchange Unionin rakentamiseen. Nyt olemme siinä vaiheessa, kun rakennamme avoimen lähdekoodin kehittäjäyhteisöämme. Palkitsemme tunnuksemme kehittäjille, jotka antavat koodia, tarkistavat ja testaavat.

Toisessa vaiheessa, kun Exchange Union on käynnistynyt, sitä käytetään maksamaan likviditeetti- ja tilausreleitä. Se on ongelma, jota kukaan ei ole tähän mennessä ratkaissut. Sinulla on maksukanavia ja Atomic Swaps. Nyt voit tehdä välittömiä ja luotettavia vaihtosopimuksia, mutta ongelmana on, kuinka tiedät toisen järjestyksestä ilman keskusta? Tätä tarkoitamme puhuessamme “hajautetuista tilauskirjoista”, joten meidän on jotenkin ilmoitettava muille, että tietty järjestys on olemassa.

Lyhyesti sanottuna ansaitset XUC: n, tunnuksemme, jos annat likviditeettiä verkolle ja maksat, jos käytät likviditeettiä. Jos välität muiden tilauksia, joten tarjoat palvelun tilausten vastaanottamiseksi, edelleenlähettämiseksi ja vahvistamiseksi, otat pienen maksun. Se on ajatuksemme tunnuksellemme saada hajautettu tilauskannustinjärjestelmä toimimaan.

Kiitos

Kiitos vielä kerran Kilianille siitä, että hän vietti aikaa kiireisestä konferenssipäivästään puhuakseen kanssamme. Nautimme syvästi siitä, että saimme tietää enemmän Exchange Union -projektista, ja odotamme innolla päivityksiä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me