Kaivostoiminnan kukoistus vakiintunut kryptovaluutta on vain tullut ja mennyt. Nykyään sinun on vakavasti tiedettävä, mitä olet tekemässä, jos haluat kilpailla isojen poikien kanssa. Teollisuustoiminta on saanut monet harrastajat etsimään mahdollisuuksia pienemmistä kolikoista toivoen saavansa seuraavan suuren trendin.

Olemme käsitelleet salausvaluutan louhintaa melko yksityiskohtaisesti aiemmin CoinCentralissa. Ajattelimme kuitenkin, että oli aika nähdä, kuinka kaksi kryptovaluutan raskaspainoa pinotaan kaivososastolle. Tämä on Bitcoin-kaivos vs Litecoin-kaivos.

Ennen hyppäämistä eroihin, tässä on joitain tärkeitä kryptovaluutan kaivostekijöitä, jotka on otettava huomioon, jos aiot kastaa jalkasi:

  • Halpa ja vakaa sähkö
  • Maantieteellinen sijainti
  • Laitteisto- ja ohjelmistokustannukset
  • Asiantuntemus
  • Kaivosmaksu- ja tapahtumamaksut

Erikoistunut kaivoslaitteisto on suunniteltu toimimaan rajalla ja sen seurauksena kuluttamaan paljon sähköä. Ei ole mikään yllätys, että suurin osa kaivostyöläisistä löytyy maista, joissa on halpaa sähköä. Nämä koneet käyvät myös erityisen kuumina ja arvokkaiden laitteidesi jäähdytyksestä tulee ongelma lämpimässä ilmastossa.

Kilpailukyvyn ylläpitämiseksi sinulla on oltava uusin laitteisto ja ohjelmisto. Lisäksi tarvitset asiantuntemusta varmistaaksesi, että laitteesi toimii parhaalla mahdollisella kapasiteetilla. Kaivoslaitteisiin sijoittaminen tarkoittaa myös aikaa kouluttamiseen. Lopuksi on tärkeää ottaa huomioon kaikki kaivostoimintaan liittyvät palkkiot joko Bitcoin- tai Litecoin-lohkoketjussa.

Bitcoin Mining

Ravistellaan sitä – konsensukseen pääseminen

Sekä Bitcoin että Litecoin käyttävät työtodistusta verkkotapahtumiensa vahvistamiseen ja suojaamiseen. Bitcoin käyttää SHA-256 algoritmi tämän saavuttamiseksi. suojattu hajautusalgoritmi on toiminto, jota käytetään yleisesti lohkoketjuissa ja jonka Bitcoin oli edelläkävijä.

Bitcoin-kaivostoimintaa pidetään monimutkaisempana kuin Litecoin-kaivostoimintaa algoritmierojen vuoksi. Vuosien mittaan yhä enemmän laskentatehoa on sitoutunut Bitcoin-verkon suojaamiseen. Tämän seurauksena Bitcoin-kaivosvaikeudet ovat lisääntyneet dramaattisesti nykypäivään asti.

Bitcoin on suunniteltu vahvistamaan liiketoimet noin 10 minuutin välein. Ja tämän ajan pitämiseksi vakaana, vaikeus on lisääntynyt siten, että suurempi laskentateho ei häiritse verkon ennakoitavaa tapahtumanopeutta. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että ellei sinulla ole uusinta laitteistoa, sinulla todennäköisesti on vaikea aika tuottaa voittoa näillä markkinoilla.

Teroita työkalusi – Laitteisto

Kaivoslaitteisto on kehittynyt työpöydän peruskäsittelystä erikoistuneiksi siruiksi ASICs. sovelluskohtainen integroitu piiri Suunniteltu puhtaasti kryptovaluutan louhintaan. ASIC: t eivät kuitenkaan ole halpoja, ja huippuluokan bitcoin-kaivoslaite voi asettaa sinut takaisin pari tuhatta dollaria.

Bitcoin-kaivos vs Litecoin-kaivos. Japanin ensimmäinen Bitcoin-kaivosmies

Japanin ensimmäinen Bitcoin-kaivosmies. Kuva: Yuji Nakamura

GMO ilmoitti äskettäin Japanin ensimmäisestä Bitcoin-kaivosmiehestä, B2: sta, jota myydään viileällä 2000 dollarilla. GMO haastaa Bitcoin-kaivosjohtajan BitMainin etumatkalla B2: n kanssa. Toimitusjohtaja Masatoshi Kumagai kertoi äskettäin seuraavan kiistanalaisesta kilpailijastaan:

“Kunnioitan Bitmainia, mutta tulemme heidän päällekkäin”

Haluat pysyä ajan tasalla laitteistokilpailun viimeisimmistä tapahtumista ja varmistaa, että sinulla on oikeat laitteet aina kun tarvitset niitä.

Litecoin-kaivos

Nopeampi yksimielisyys

Vertailun vuoksi Litecoin käyttää Scrypt algoritmi SHA-256: n sijaan. Alun perin se oli suunniteltu ASIC-vastustuskykyiseksi estämään sellainen kaivoskeskittymä, jota näemme tällä hetkellä työn todistamiseen tarkoitetuissa lohkoketjuissa. Omistetun tutkimuksen ja kehityksen myötä vakiintuneet kaivostyöläiset ovat kuitenkin pystyneet rakentamaan erikoistuneita laitteita nimenomaan Litecoinin louhintaan.

Suuri etu Litecoinilla on isompaan veljeensä nähden 2,5 minuuttia tapahtuman aika. Nelinkertaisesti Bitcoinin nopeudella näyttää siltä, ​​että Litecoin olisi enemmän kilpailija kauppiaiden hyväksymiselle. Molemmat kolikot ovat kuitenkin todennäköisesti menettäneet tuon etunsa uusimpien kilpailijoiden lähes välittömille tapahtumille.

2,5 ja 10 minuuttia ovat erinomaiset tapahtuma-ajat pankkisiirroille, sekä paikallisille että erityisesti kansainvälisille siirroille. Perinteinen kansainvälinen siirto nykyisen pankkijärjestelmän kautta voi kestää naurettavan 7–10 työpäivän välillä. Pidä tällaiset käyttötapaukset mielessä. Kun kryptovaluutan käyttöönotto kasvaa, parhaat kaivosmahdollisuudet tapahtuvat siellä, missä se on järkevintä käyttäjille.

Litecoin-kaivoslaitteisto

Paras Litecoin-kaivoslaite siellä tällä hetkellä on todennäköisesti Antminer L3++ alkaen Bitmain. Olemme tällä hetkellä hankalilla markkinoilla, koska kryptovaluutan hintojen lasku on tehnyt kaivostoiminnasta kannattamatonta monille pienemmille kaivostyöläisille. Kaikkien tänään tehtyjen sijoitusten tulee ottaa huomioon Litecoinin pitkän aikavälin hintakaavio. Asetuksesi saattavat poiketa toisistaan, joten tee aina kohta tehdä oma tutkimus.

Verkkoturvallisuus huomioon ottaen

Työntekijöiden kryptovaluutoissa, jos kaivosmies saavuttaa > 50% verkon hash-nopeudesta (verkkoon sitoutuneen laskentatehon määrä) heillä on kyky suorittaa 51%: n hyökkäys. Tämä antaa pohjimmiltaan kaivosmiehelle mahdollisuuden varastaa rahaa verkosta kaksinkertaisella kulutuksella.

Tällainen hyökkäys olisi alun perin erittäin kannattava kaivostyöläiselle. Verkosta tulee kuitenkin lopulta käyttökelvoton ja kolikoiden haltijat siirtävät varansa turvallisempaan lohkoketjuun. Voit löytää mielenkiintoisen kustannusarvion tällaisen hyökkäyksen aloittamiseksi useille lohkoketjuille tässä.

Kaivostoiminnan keskittäminen on edelleen Bitcoinin huolenaihe, kun Bitmain edelleen hallitsee markkinoita. Jos Bitmain pystyy koskaan kaappaamaan yli 50% verkon hajautusasteesta, kaikki hallussasi olevat Bitcoin-kaivoslaitteet menettävät arvonsa nopeasti.

Litecoinin turvallisuusaseman suhteen Litecoinin perustajalla Charlie Lee: llä oli seuraava sanottava tweetissä aiemmin tänä vuonna (2018):

Viime aikoina 51% hyökkäyksistä ja https://t.co/yfy2GcBfQE info, voit olla varma, että Litecoin on erittäin turvallinen ja kaivostoiminta on erittäin terveellistä. &# 128077;&# 128640;

– Altaat ovat hyvin jakautuneita (suurin 22%)

– Hashrate 50x (viimeinen vuosi)

– Korkeat pääomakustannukset hyökkäykseen (322-761MM + ~ $ 38-50k / h) pic.twitter.com/hD8IrYM8dD

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 30. toukokuuta 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Markkinoille pääsyn esteet

Alussa melkein kuka tahansa voisi kaivaa Bitcoinin varastotietokoneella. Sitten älykkäät kaivostyöläiset näkivät valtavat voitot, jotka voitaisiin saada kaivostoiminnalla. Nykyään yritykset ovat omistaneet tutkimus- ja kehitystiimejä ja asettaneet suuret budjetit pysyäkseen krypto-valuutan kaivosteknologian kärjessä.

Kaivosaltaat

Onneksi on olemassa ratkaisu, jos olet pienempi kala tässä melko suuressa lampessa – kaivosaltaat. Jos otit harppauksen ja investoit kohtuulliseen laitteistoon, sinulla on nyt mahdollisuus antaa hash-voimasi kaivostyöläisten ryhmälle, joka tunnetaan nimellä pool. Sekä Bitcoin-kaivosaltaat että Litecoin-kaivosaltaat tarjoavat kullekin kaivostyöntekijöilleen alemman esteen kaivokselle pääsylle. Altaan jaetun voiman avulla voit kerätä palkkiosi suhteessa voimaosuuteesi.

Tämän lähestymistavan suurin etu on säännöllinen voitto ennustettavissa olevassa aikataulussa. Suurin haitta on kuitenkin se, että keskität voimaa altaan omistajalle. Tämä on verkon keskittäminen, vaikka vain murto-osalla. Kauneus on tietysti se, että voit siirtää laitteiston toiseen uima-altaaseen, jos et pidä siitä, mistä nykyinen uima-allas on.

Bitcoin Hash Rate -jakauma:

Bitcoin-kaivos vs Litecoin-kaivos. Bitcoin-kaivospoolien prosentuaalinen erittely

Bitcoin-kaivosaltaiden prosenttiosuuksien jakautuminen Blockchain.com-sivuston kautta

Litecoin Hash Rate -jakauma:

Bitcoin vs. Litecoin-kaivos. Litecoin-kaivosaltaiden prosenttiosuusjakauma litecoinpool.org -sivuston kautta

Litecoin-kaivosaltaiden prosenttiosuusjakauma litecoinpool.org -sivuston kautta

Kannattavuus

Ja nyt osioon, jota olet epäilemättä odottanut! Joten mikä on kannattavampaa, Bitcoin- tai Litecoin-kaivostoiminta? No, tässä nimenomaisessa otoksessa Bitcoin oli hyvin johtava. Tällaisessa laskelmassa on kuitenkin otettava huomioon niin monia tekijöitä, että on suositeltavaa lähestyä tätä terveellisen suolan kanssa.

Coinwarz tarjoaa mielenkiintoisen reaaliaikaisen vertailun kannattavimmista kolikoista:

Bitcoin-kaivos vs Litecoin-kaivos. Yksityiskohtainen selvitys kryptovaluutan kaivostoiminnan voitoista

Yksityiskohtainen selvitys kryptovaluutan kaivostoiminnan voitoista

Nämä laskelmat keskittyvät melkein kokonaan hash-hinnat. Muita huomioitavia tekijöitä ovat valuuttakurssien vaihtelut, poolien tehokkuus, palkkiot, koodin muutokset ja niin edelleen. Lopuksi on syytä huomata, että taulukoiden seuraaminen täällä ja muissa sivustoissa antaa paremman edustuksen ajan mittaan. Vain yhden päivän tietojen seuranta ei ole erityisen luotettavaa.

Viimeiset ajatukset: Bitcoin Mining vs Litecoin Mining

Päätöksen tekeminen hyppää kryptovaluutan louhinnan maailmaan ei ole helppoa. Tällainen päätös tarkoittaa tosiasiallisesti kilpailua laajamittaisten toimintojen kanssa ympäri maailmaa. Se kannattaa ehdottomasti osallistua uuden kolikon lanseeraamiseen aikaisin. Markkinat ovat kuitenkin nopeasti kyllästyneet niin moniin hyödyttömiin kryptovaluuttoihin, että on paljon vaikeampaa tietää, mikä onnistuu ja mistä sitten sitoa resurssit.

Bitcoinin ja Litecoinin kaivostoiminta on edelleen mahdollista, jos olet valmis investoimaan oikeaan laitteistoon ja ohjelmistoon ja omistamaan nämä resurssit kaivosaltaalle. Kun niin monta valintaa ja niin monia tekijöitä, jotka eivät ole sinun hallinnassasi, näyttää siltä, ​​että todennäköisyys saada hyvä voitto kasvaa päivittäin.

Terve keskustelu jatkuu kryptovaluuttayhteisössä. Yleinen tunne on, että ne, jotka ovat intohimoisia kryptovaluutasta, laitteistosta ja teknisistä pilkkuista sen tekemiseksi, pärjäävät hyvin. Ne, joilla on puhtaita sijoitustavoitteita, tekisivät todennäköisesti paremmin ostamalla kolikot suoraan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me