Joo. Tämä on toinen viesti siitä, kuinka blockchain mullistaa teollisuuden. Mutta jos olet kyllästynyt lukemaan hypoteettisista aiheista, pysy tällä sivulla. Tarkastelemme, kuinka maatalouden lohkoketjulla on tosiasiallisesti positiivinen vaikutus jo todellisilla, elävillä käyttötapauksilla ja yrityksillä, jotka säästävät kustannuksia ja parantavat tehokkuutta nyt.

Blockchain maataloudessa

Blockchain-tekniikan yleinen luonne on yksi tärkeimmistä syistä siitä, että jokainen teollisuus innostuu tai hermostuu näkökulmastaan ​​riippuen. Ensimmäistä kertaa voimme hyötyä läpinäkyvästä ja muuttumattomasta kirjanpidosta, joka pakottaa vastuuseen ja poistaa inhimilliset virheet (tai peukaloinnit).

Joten sen lisäksi, että Bitcoin lähetetään yhdeltä henkilöltä toiselle, seuraukset ovat todella melko valtavat. Tämä jättiläinen ja yleinen laskentataulukko, jota ei voida sensuroida tai muuttaa, tarkoittaa, että mikä tahansa ala, joka vaatii kaikenlaista kirjanpitoa, voi muuttua tällä tekniikalla.

Ja kun on kyse lohkoketjusta maataloudessa, on olemassa monia tapoja, joilla sitä voidaan käyttää ja jota jo käytetään. Katso kolme parasta.

1. Tuotannon seuraaminen ympäri maailmaa

Smart Containersin toimitusjohtajan Richard Ettlin mukaan paketin lähettäminen ympäri maailmaa vaatii useita satoja viestintäverkkoja toimitusketjun osapuolten välillä. Sinun ei tarvitse olla rakettitieteilijä selvittääksesi kuinka tehoton se on. Mitä enemmän ihmisiä osallistuu mihinkään toimintaan, sitä enemmän on mahdollisuuksia inhimillisiin virheisiin, mikä tarkoittaa viivästyksiä, väärinkäsityksiä ja lisäkustannuksia.

seurantakontit

Tuotteiden seuranta ympäri maailmaa: Pixabay cegoh / 563 kuvaa

Lisää nyt monimutkaisuuden ylimääräisiä kerroksia, kuten erilainen lainsäädäntö, kieli, valuutat ja kulttuuri. “Sinulla on paljon tilaa tietojen menettämiseen käännöksessä”, Ettl sanoo. Blockchain-tekniikan avulla kaikilla on yksi paikka etsiä tietoja, jotka ovat varmennettuja, tarkkoja ja jatkuvasti saatavilla.

Saatat miettiä, voisiko lohkoketjun läpinäkyvyysosa maataloudessa olla ongelma. Ja olisit oikeassa. Se voisi. Tiettyjen tietojen tulisi olla vain tiettyjen osapuolten saatavilla. Täällä yritykset, kuten Smart Containers, käyttävät luvallisia lohkoketjuja varmistaakseen, että vain oikeat ihmiset pääsevät tarvitsemiinsa tietoihin.

Lopputulos? Nopeampi, halvempi logistiikka ja parempi hallinta koko toimitusketjussa. Tämä on erityisen tärkeää maataloudessa, koska viivästykset voivat johtaa vaurioituneisiin tai hukkaan menneisiin tavaroihin.

Suuret yritykset, kuten Walmart ja Kroger, näkevät myös blockchain-tekniikan käytön arvon jäljitettävyydessä ja elintarviketurvallisuudessa. Osallistumalla IBM-lohkoketju aloitteessaan he seurasivat menestyksekkäästi tiettyjä ruokia, erityisesti kiinalaista sianlihaa ja meksikolaisia ​​mangoja ympäri maailmaa, erinomaisin tuloksin.

2. Tavaroiden alkuperän todentaminen

Monet ihmiset välittävät siitä, mistä heidän ruokansa tulevat. Tämä saa ihmiset usein ostamaan paikallisesti, jotta he voivat olla varmoja alkuperästä. Mutta asumisesi mukaan se voi merkittävästi rajoittaa valintojasi.

Tällä hetkellä meillä on kuitenkin vähän tapaa tietää, onko ostamamme leipä tai vihannekset tai juomamme kahvi korjattu lapsityövoimalla, kasvatettu vegaanisten normien mukaan, vai sisältävätkö he ainesosia, joita he sanovat tekevänsä. Tämä voi olla ongelma. Ei vain ihmisille, jotka haluavat elää tietyllä tavalla, mutta myös niille, joilla on vakavia allergioita tai reaktioita.

Yritykset, kuten VeganCoin, Ripe.io, ja origintrail pyrimme käyttämään lohkoketjua maatalousyrityksissä sen läpinäkyvyyden varmistamiseksi elintarvikkeiden alkuperän, matkan ja ainesosien varmistamiseksi. Tämä tarkoittaa, että ihmiset, joilla on periaatteita, eivät ehkä enää rajoitu ostamaan paikallisesti. He voivat olla varmoja ruoansa laadusta ja aitoudesta. He voivat jopa seurata sitä matkan jokaisessa vaiheessa, jos he niin haluavat.

3. Transaktiokustannusten pienentäminen ja kannattavuuden lisääminen

Tarve vähentää osallistujia maatalouden toimitusketjussa vähentää kustannuksia. Kun tuotannon on läpäistävä useita kanavia ennen kuin se saavuttaa määränpäänsä, jokaisella on merkintä. Ja tämä hinta käännetään loppuasiakkaalle.

Lisäksi noin kolmannes maataloustuotteista menee hukkaan. Tämä on luku, joka maksaa elintarviketeollisuudelle noin biljoonaa dollaria vuodessa. IBM Blockchainin monien tavoitteiden joukossa on asiakkaiden kustannusten alentaminen, petosten poistaminen ja luottamuksen lisääminen.

Itse asiassa Walmartin elintarviketurvallisuuskokeilu voi säästää vähittäiskaupan jättiläistä miljoonia dollareita vuodessa ja samalla tehdä ruoasta turvallisempaa ja halvempaa asiakkaille. Miten? Kuvittele vain tämä skenaario: Ruokamyrkytys ja kysymysmerkit ovat nousseet tietyn Walmartissa varastoidun ruoan yli. Tietämättä mikä ruoka-annos aiheutti ongelman, yritys on pakko palauttaa koko tarjonta kaikista myymälöistään.

walmart

Walmart: ruoan palautus uhkaa voittoja

Mukaan a raportti Food Safety Magazine -lehden mukaan tuotteiden palauttaminen on suurin uhka kannattavuudelle, ja keskimääräinen elintarvikkeiden palautuskustannus on noin 10 miljoonaa dollaria. Ja tämä ei ota huomioon tuotemerkin mahdollista vahinkoa tai tiettyä myynnin menetystä jälkikäteen.

Jos tuotteen markkinoilta vetäminen on erittäin vakavaa, kuten maapähkinäsalmonellan puhkeaminen vuonna 2009, kustannukset voivat nousta miljardeihin dollareihin. Se voi tarkoittaa enemmän kuin merkin brändin maineessa. Tämän mittakaavan palauttaminen voi johtaa suurimpienkin elintarvikkeiden vähittäiskauppiaiden toimintaan.

Tällä hetkellä on olemassa tiettyjä järjestelmiä, jotka yrittävät valvoa ruokaa, kuten UPC-koodit. Mutta nämä tiedot elävät usein datasiiloissa. Lohkoketjuun perustuvaan seurantajärjestelmään tukeutuminen mahdollistaisi välittömän pääsyn ja vastuullisuuden, vähentäisi palautusten kustannuksia ja jopa välttäisi niitä kokonaan.

Kääri se ylös

On paljon muita tapoja, joilla blockchainia käytetään (tai tullaan käyttämään) maatalousalalla ja toimitusketjussa yleensä. Maatalouden lohkoketju, kuten muillakin alueilla, on suurelta osin edelleen kokeiluvaiheessa, ja mahdollisuudet ovat valtavat.

Blockchain voi pitää näppäimiä rajattomien, kitkattomien maksujen lähettämisestä ruoan lämpötilan seurantaan. Ja on rohkaisevaa nähdä, että jo olemassa ratkaisuja kustannusten alentamiseksi ja kaikkien laadun ja turvallisuuden parantamiseksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me