Pitäisikö meidän korvata lohkoketju jollakin muulla? Tämä on kysymys, jonka monet teknologit kysyvät keskeisten lohkoketjualustojen haasteiden skaalautumisen jälkeen.

Blockchain on kokenut joitain kasvukipuja. Blockchain-ekosysteemin tunnetuimmat ydinalustat, Bitcoin ja Ethereum, ovat molemmat joutuneet haasteisiin kuluneen vuoden aikana skaalautuvuudella.

Bitcoin & Ethereumin haasteet

Monille käyttäjille Bitcoinin transaktiovahvistusajat ovat aina olleet liian pitkiä (jos odotat kuutta lohkoa suositusten mukaisesti). Viime vuonna Bitcoinin palkkiot nousivat myös verkon suosion mukana, koska 1 Mt: n estoraja esti kaivostyöläisiä sisällyttämästä monia tapahtumia.

Ethereum on kokenut samanlaisia ​​takaiskuja (vaikkakaan ei niin dramaattisia) transaktioaikojen ja kaasuvaatimustensa vuoksi. Huomattava ja usein mainittu esimerkki on se, kuinka Cryptokitties-kauppakortti dapp hukutti verkon lyhyen aikaa viime vuonna.

Toistaiseksi kumpikaan verkko ei ole toteuttanut ratkaisua, joka korjaisi nämä ongelmat perusteellisesti. Lisäksi monet ihmiset uskovat, että skaalautuvuus on ongelma, joka on luontaista blockchainille protokollana. Mitä enemmän ihmisiä sisällytät verkkoon ja mitä enemmän tapahtumia sinun on tarkistettava, sitä vaikeampi on päästä yksimielisyyteen.

Näiden takaiskujen seurauksena jotkut asiantuntijat kyseenalaistavat, pystyykö blockchain nykyisessä muodossaan todella ratkaisemaan yrityksen ja yhteiskunnan tason ongelmat, joihin se alun perin pyrki ratkaisemaan. Toisaalta jotkut väittävät, että lohkoketju itsessään on riittämätön tekniikka ja meidän on korvattava lohkoketju toisella hajautetulla kirjanpitotekniikalla. Toisaalta toiset väittävät, että estoketju voidaan korjata, mutta se vaatii huomattavaa uudelleensuunnittelua.

Suunnattu asyklinen kaavio

Blockchain ei ole ainoa hajautettu kirjanpitotekniikka. On muitakin tapoja pitää suojattu tietue ilman lohkoketjua. Yksi tällainen vaihtoehto, joka voisi korvata lohkoketjun, on suunnattu asyklinen kaavio (DAG).

Mikä on DAG?

DAGSuunnattu asyklinen kaavio on verkkotyyppi, jossa tapahtumia ja tietoja ei vahvisteta koko verkossa. Sen sijaan, kun solmu on yhteydessä verkkoon tapahtuman lähettämiseksi, se vahvistaa myös useita muita tapahtumia samanaikaisesti.

Tuloksena on ristiinnaulittava vahvistusverkko, jossa jokaisella uudella tapahtumalla on vähintään kaksi päävahvistusta, jotka vahvistavat sen. Nämä emoyritykset puolestaan ​​viittaavat aikaisempiin tapahtumiin. Räjähdysmäisesti kasvavien vaiheittaisten vahvistusten aikana kaikki uudet tapahtumat viittaavat samoihin aiempiin tapahtumiin.

Tämän arkkitehtuurin tulos on se, että se skaalautuu yhdessä verkon solmujen määrän kanssa. Lisäksi se on halpa käyttää, eikä sillä ole lainkaan transaktiomaksuja. Koska jokaisen tapahtuman lähettävän solmun on ensin tarkistettava muut tapahtumat, verkko skaalautuu eikä kaivostyöläisiä ole, joille maksettaisiin palkkioita.

DAG: n haitat ovat tällä hetkellä teoreettisia, mutta niistä voi pian tulla todellisia. Ilman paljon verkkoliikennettä DAG-arkkitehtuurit ovat alttiita hyökkäyksille. Tästä syystä alkuvaiheessa DAG-projektit tarvitsevat yleensä keskuskoordinaattorin varmistaakseen, ettei ketjuja ole ja että kaikki tapahtumat saavat saman määrän vahvistusta. DAG on myös uusi tekniikka, jonka turvallisuuden takana on vähemmän testejä ja todisteita kuin blockchain.

DAG: ta käyttävät projektit

  1. Byteball – Byteball on kryptovaluutta, kuten Bitcoin, mutta se on rakennettu DAG-infrastruktuuriin massiivisen skaalauksen tarkoituksena. Se sisältää myös sopimusehdot ehdollisista maksuista.
  2. IOTA – IOTA keskittyy rakentamaan verkkoa maksuttomia tapahtumia varten koneiden välillä esineiden internetissä. Se on DAG-arkkitehtuuri, joka tunnetaan nimellä Tangle, mahdollistaa nämä tapahtumat, mutta on myös tule tulen alle.
  3. Hashgraph – Hashgraph on mainostettu lohkoketjun tappajana. Se on avoin projekti DAG: n kehittämiseksi laajaan käyttöön Gossipin avulla, jossa kukin solmu valitsee satunnaisesti toisen solmun, jonka kanssa kaikki tietonsa jaetaan. Se ei kuitenkaan ole vielä käynnistynyt.

iota vyyhti

IOTA on kymmenen suurinta kryptovaluutta, mikä antaa oikeutuksen DAG: n mahdollisuudelle korvata lohkoketju. Kuten näette, DAG-projekteja ei silti ole paljon, ja tekniikka on melko uusi ja testaamaton.

Muuta Blockchain itseään

Toinen vaihtoehto on korvata blockchain paremmalla versiolla itsestään. Nämä uudet versiot edellyttävät kuitenkin joitain perusteellisia muutoksia tapaan, jolla blockchain toimii. Katsotaanpa joitain näistä vaihtoehdoista …

Sirpaleinen

Hajauttaminen tarkoittaa täysi solmujen verkon jakamista pienempiin ryhmiin. Nämä pienemmät ryhmät tarkistavat suhteellisen määrän verkon kaikista tapahtumista. Kun kaivosverkko kasvaa, hajotat sen useampaan ryhmään, mikä tarkoittaa transaktiokapasiteettiasteikkoa kaivosolmujen määrän kanssa.

Haaste on joskus asioiden tilaaminen, ja tapahtumien täytyy nähdä vahvistus jostakin toisesta sirusta ennen kuin se voidaan vahvistaa. Tämä pätee erityisesti, jos yrität pilkkoa älykkäitä sopimuksia tai dapp-tapahtumia. Heti kun otat käyttöön liikaa ristikkäisviestintää, menetät ensin sirpoutumisen edut. Lisäksi kukaan ei ole ratkaissut valtion sirpaloitumisen ongelmaa, mikä antaisi monimutkaisten sopimusten mahdollisuuden toimia sirpaleisessa verkossa. Tällä hetkellä sirpaleiset verkot, kuten Zilliqa, eivät tue mitään toimivien sopimusten ulkopuolella.

zilliqa sirpaleita

Ethereum työskentelee parhaillaan valtion sirpaloitumisessa osana ratkaisua skaalautuvuuteen.

Uudet konsensusmekanismit

Useat projektit kokeilevat uusia konsensusmekanismeja korvaamaan lohkoketjun konsensuksen sellaisena kuin se on tällä hetkellä tiedossa (ts. Pow ja PoS). Näihin uusiin konsensusmenetelmiin kuuluu yleensä vähentää koko verkon tarvetta osallistua konsensukseen valitsemalla satunnaisesti pienempi solmujen ryhmä tapahtumien todentamiseksi ja vahvistamiseksi.

neo dbft

Bysantin vikatoleranssista konsensuksesta on tullut yleisesti tunnustettu standardi tälle lähestymistavalle. NEO on luultavasti tunnetuin blockchain-projekti BFT-konsensuksen toteuttamiseksi (NEO käyttää dBFT: tä). Äskettäin NEO ilmoitti, että heidän verkonsa oli saavuttanut 1000 tx / s sirpoutumatta testnet-olosuhteissa.

Sivukanavat & Luotetut solmut

Lightning-verkon käynnistäminen Bitcoinissa herättää toisen mahdollisen lohkoketjun uudelleen keksimisen. Ajatuksena on käyttää sivukanavia kaupankäynnin osapuolten välillä, jotka usein harjoittavat liiketoimintaa. Näitä tapahtumia ei tarvitse suorittaa lohkoketjussa, paitsi kun avaat tai suljet kanavan.

Toinen vaihtoehto on käyttää toista kaivosolmujen tasoa, jotka toimivat luotettavina solmuina. Nämä supernodit voisivat tarkistaa enemmän tapahtumia nopeammin. Yksi esimerkki tällaisesta järjestelmästä on Dash.

Vaikka nämä taktiikat vähentävät kaivostyöläisten yleisiä vaatimuksia, ne ovat tosiasiallisesti puutteita, jotka eivät ratkaise blockchain-skaalautuvuuden taustalla olevaa ongelmaa.

Mikä korvaa blockchainin?

Blockchainilla on vielä jonkin verran kehitystä edessä. Nämä ovat tämän uuden tekniikan alkuvuosia, ja on mahdollista, että lohkoketjua korvaavaa ratkaisua ei ole vielä keksitty. Silti nämä ongelmat tulevat olemaan tai hajoamaan tulevina vuosina, jos blockchainin on tarkoitus saada laaja hyväksyntä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me