Rahan kehitys digitaaliseen aikakauteen

Tarina kryptovaluutan potentiaalista on sama kuin itse rahan kehitys. Rahalla on ollut monia muotoja ihmiskunnan historian kautta, mutta sen hyödyllisyyden ytimessä on sen kyky tallentaa ja välittää ihmisen tuotantoa.

Lyhyesti sanottuna ihmisen tuotanto on yhdistelmä aikaa ja energiaa (kaloreita). Aika plus energia on yhtä suuri kuin tuotanto. Siten raha edustaa aikaa ja energiaa.

Raha on idea. Se on työehtosopimus, että esine tai idea voi edustaa inhimillistä tuotantoamme. Vaihdamme rahaa hankkiakseen tavaroita ja palveluja, joita emme muuten pysty tuottamaan tai emme tuota itse. Vaihdamme varastoitua tuotantoa muille vastineeksi näistä tavaroista ja palveluista.

”Raha on yhteinen kulttuurihallusinaatio. Se on jaettua harhaa. ” – Andreas Antopolous [rahan Internet]

Raha voi olla mitä tahansa, kunhan vallitsee yksimielisyys siitä, että myös tietty yhteisö käyttää sitä. Kun taloudet kuitenkin monimutkaistuvat eksponentiaalisesti, tarve sopivampiin rahamuotoihin nousi esiin.

Vaikka rahan kehitys ei ole täydellinen, sen suhteellisen lineaarinen kasvu on tarina sen eri iteraatioista. Uudet rahamuodot menestyvät vakiintuneiden operaattoreiden yli, kun ne pystyvät paremmin vastaamaan käyttäjien tarpeisiin.

Paras rahan edustaja on ollut historiallinen taistelu kuuden perusominaisuuden tasapainottamiseksi: kestävyys, siirrettävyys, jaettavuus, yhdenmukaisuus, niukkuus ja hyväksyttävyys. Kryptovaluutan potentiaalin ymmärtäminen on tarkkailla näiden harjoittamista.

Mitä paremmin valuutta voi edustaa näitä ominaisuuksia, sitä hyödyllisempi se on.

Rahan ominaisuudet

Rahan ominaisuudet, jotka tekevät siitä menestyvän, heijastavat parhaiten sitä, miten sen käyttäjät ovat tekemisissä sen kanssa. Yksinkertaisesti sanottuna ylivoimaisella rahalla on paras käyttökokemus.

1. Jaettavuus

Rahaa on voitava käyttää suuriin ja pieniin ostoihin rajoituksetta itse valuuttavälineestä.

Esimerkiksi pieni kivi tai kuori voi olla kätevä jokapäiväisiin ostoksiin, kuten leipää tai maitoa. Mutta kun on kyse suurten omaisuuserien, kuten karjan tai talon, ostamisesta, simpukoiden kauppa vaatisi niitä paljon enemmän kuin on järkevää käsitellä.

Käänteisesti kultaharkkojen käyttö rahana suurten tonttien ostamiseen on uskottavaa. Kultaharkkojen käyttö vaihtovälineenä jokapäiväiseen ostamiseen ei kuitenkaan vähene helposti.

2. Kestävyys

Kaikki ihmisten koskaan käsittelemä kulta on edelleen olemassa tähän päivään saakka. Väärin sijoitettu tai unohdettu, mutta se on silti olemassa.

Teollisuus kuluttaa heikoimmat rahat tai menetetään helposti luonnonvaivoihin.

3. Siirrettävyys

Ihmiset liikkuvat, se on vain yksi niistä asioista, joita teemme. Olisi erittäin huono käyttökokemus, jos yhdellä alueella ansaitsemiani rahaa ei voida käyttää toisella pelkästään siksi, että niitä ei voida siirtää.

Paperiseteleitä on paljon helpompi kuljettaa mukanamme kuin jalometalleja ja kiviä. Bitit ja tavut ovat aivan toisessa liigassa.

4. Säilyvyys

Hieman muotisana blockchainissa. Yksinkertaisesti sanottuna vaihdettavuus tarkoittaa, että jokainen rahayksikkö on identtinen muiden kanssa. Tämä on tärkeä ominaisuus rahalle arvon vakioimiseksi koko taloudessa.

Ajattele sitä tällä tavalla, olisi melko hankalaa maksaa ylihinnoitetusta kahvistamme, jos jokaisella omistamallamme dollarin setelillä olisi erilaisia ​​arvoja sen yksilöllisyyden vuoksi.

Haluamme kahvin olevan ainutlaatuinen, emme rahamme.

5. Niukkuus

Paras raha on rajoitetusti kiertävässä tarjonnassa ja kuuluu jonnekin äärimmäisen vaikeasta mahdotontaan luoda enemmän.

Mitä ennakoitavampi kiertävä rahan tarjonta on, sitä vahvemmaksi koko talouden peruskivi tulee.

Kryptovaluutta-uutisten mukaan Bitcoin ylös, mitä vähemmän korruptoituva rahan tuotanto on, sitä vahvempi talous on. Imperiumit, kansakunnat ja hallitukset ovat pudonneet, kun niiden sisäiset toimijat tai ulkopuoliset vaikutteet tulvivat rahansa.

6. Hyväksyttävyys

Puhutko norjalaista, akkadilaista, keski-englantilaista tai muinaista egyptiläistä? Todennäköisesti ei, ja se johtuu siitä, että näiden kielten verkot kutistuivat ja korvattiin laajemmin hyväksytyillä kielillä.

Raha, kielen kaltainen viestintäväline, hyötyy myös hyväksyttävyyden verkkovaikutuksesta. Mitä useammat ihmiset puhuvat yhteistä kieltä tai tässä tapauksessa käyttävät yhteistä valuuttaa, sitä enemmän ihmisten kanssa voimme kommunikoida helposti.

kryptovaluutan potentiaali

Kryptovaluutan potentiaali rahamuotona

Salausvaluutan potentiaali on sen kyvyssä puolustaa näitä kuutta ominaisuutta: jaettavuus, kestävyys, siirrettävyys, vaihdettavuus, niukkuus ja hyväksyttävyys.

Maustetut blockchain-harrastajat saattavat jo täyttää tyhjät kohdat täällä, mutta tässä on siitä puutetta.

Otetaan esimerkiksi Bitcoin-verkko ja sen kryptovaluutta, esimerkiksi bitcoin.

  1. Jaettavuus: Satoja on sata miljoonaa bitcoinia kohden.
  2. Kestävyys: Bitcoin-lohkoketju on muuttumaton.
  3. Siirrettävyys: On mahdollista määrittää yksityinen avain muistiin. Joten voit viedä sen mihin tahansa. Loci-menetelmä kenties?
  4. Säilyvyys: Teoriassa kaikki bitcoinit ovat samat. Bitcoinilla on kuitenkin tapahtumahistoria osoitteista, jotka on lähetetty ja vastaanotettu. Tätä asiaa on kritisoitu viime aikoina, ja bitcoin-sekoittimet näyttävät olevan väliaikainen ratkaisu.
  5. Niukkuus: 21 miljoonaa bitcoinia. Siinä kaikki (haarukat eivät sisälly).
  6. Hyväksyttävyys: Keskustelu raivostuu. Bitcoin ei pysähdy.

Bitcoinia ei tietenkään ole olemassa erillään. Muut kryptovaluutat haarautuvat Bitcoinista tai kehittyvät sen ulkopuolelle. Suurimmaksi osaksi näiden muiden hankkeiden tavoitteena on joko täyttää tietty kapealla, kuten Zcash ja Monero yksityisyyden kolikoina, tai kilpailla suoraan bitcoinin kanssa rahamuotona.

Kilpailevat kryptovaluutat tarkoittavat tyypillisesti parannusta havaituissa Bitcoin-puutteissa ja lähestyvät rahan kuutta ominaisuutta eri tavalla. Esimerkiksi Bitcoin Cash ja Litecoin ovat toivoneet nopeuttavan hyväksyttävyyttä lisäämällä tapahtumien nopeutta. Lisäksi lohkoketjut, kuten Dash, ovat lisänneet kolikoiden vaihdettavuutta keskittymällä ketjun yksityisyyteen.

Kryptovaluutan potentiaali – voittako se?

Ihmisen rahahistoria on ollut jatkuva sopivampien menetelmien etsiminen arvon välittämiseksi. Aineellisista simpukoista, kivistä tai jalometalleista eteeriseen nykyaikaiseen fiat-valuuttajärjestelmään. Jokainen iteraatio tasapainotti tarkoituksensa rahan kuudella perusominaisuudella.

Kun otetaan huomioon kryptovaluuttojen uusi muuttumattomuus, kaksinkertainen kulutussuoja, todennettavissa oleva niukkuus ja muut uraauurtavat ominaisuudet, on uskottavaa, että kryptovaluuttojen potentiaali on optimaalinen rahamuoto.

Toistaiseksi tulevaisuus on edelleen epäselvä, koska kaikkia rahan perusominaisuuksia ei voida suunnitella ja turvata koodilla. Bitcoin voi olla suunnittelultaan jaollinen, kestävä, kannettava, vaihdettavissa ja niukka. Mikään näistä ei kuitenkaan ole väliä, jos se ei voi saavuttaa hyväksyttävyyttä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me