Kuinka monta Karibian maata tunnet päähäsi? Lähes 700 Karibian saaresta on asuttu vain noin 30, joista jokaisella on oma kantansa kryptovaluuttaan.

Karibian saaret tunnetaan ensisijaisesti matkailukohteina, mutta ne ovat myös ajan myötä saaneet maineen hämärinä offshore-paratiiseina. Salausvaluuttaa koskevat paikalliset sääntelykehitykset kehittyvät hitaasti, mutta osoittavat jatkuvasti kohti avoimempaa tulevaisuutta.

Maineestaan ​​huolimatta krypto-valuuttojen sääntely on käynnissä Bahamalla ja muualla Karibialla. Kasvava ja suurelta osin sääntelemätön Bitcoin-markkinat ovat elvyttäneet Karibian alueen fintechille.

Tässä on yleiskatsaus Karibian salakirjoitusteollisuuteen Solomon Brownilta, PR-johtaja Vapaa lompakko, kryptovaluutta-lompakon kehittäjä.

Saaret, määräykset ja kryptovaluutan käyttö

Salausvaluuttasäännöt vaihtelevat saarittain. Karibian mailla on erilaiset näkemykset hajautetusta kirjanpitotekniikasta ja lohkoketjusta. Saaret, kuten Bahama, Antigua ja Barbuda, ovat hyvällä tiellä vakiintuneiden valuuttasääntöjen laatimiseksi. Haitin näkemystä asiasta voidaan kutsua kiistanalaiseksi, ja Kuuba on hieman takana salauslainsäädännön antamiselle.

Kuva Pixabayn kautta

Bahama-saaret

Lainsäätäjät Bahamalla ovat ilmoittaneet haluavansa sisällyttää kryptovaluutan saaren talouden oikeudelliseen kehykseen, mutta tilanteen kehittymisen myötä on vielä paljon tehtävää sen tekemiseksi..

Asianajotoimisto Graham Thompson, johtava Bahaman asianajotoimisto, päätyi a valkoinen paperi, otsikoitu ” Bahaman paikka kryptografisessa maailmassa ”: “On tärkeää, että Bahama pyrkii kiilaamaan virtuaalivaluuttaliiketoiminnan lainsäädäntökehykseen, joka ei sovi mihinkään, vaan kehittämään lainsäädäntöä joko tarkistuksella PSA: lle tai muuten, se on virtuaalivaluuttakohtainen. “

Ainoa virallinen laki, joka tarjoaa sääntelyä alalla, on vanha Bahaman keskuspankin laki se juontaa juurensa vuoteen 2010, jolloin emme tuskin olleet kuulleet oikeudellisista puitteista ja standardeista digitaalisen tunnuksen alalla.

Kuva Pixabayn kautta


Laki määrittelee valuutan seuraavasti: ”8. (1) Bahaman valuuttana ovat setelit ja kolikot, jotka pankki on laskenut liikkeeseen tämän lain mukaisesti. (2) Mainitun valuutan yksikkö on dollari, joka jaetaan sadaan senttiin. ” Siinä mainitaan, että pankin ainoa oikeus laskea liikkeeseen seteleitä ja kolikoita. Ilmeisesti, koska se ei tee eritelmiä digitaalisille tunnuksille, se tuskin pystyy säätelemään syntyvää paikallista kryptosfääriä.

Vähitellen asiat alkavat muuttua. Bahaman keskuspankki antoi 7. marraskuuta 2018 a keskustelupaperi ehdotetuista lähestymistavoista kryptovaluuttavarojen sääntelyyn. Tässä artikkelissa kuvataan Bahaman keskuspankin toimeksiannossa valvottujen rahoituslaitosten (cryptocurrency varat ja niihin liittyvät instrumentit) ehdotettua sääntelyasentoa..

Tähän sisältyy hallituksen asettamien rajoitusten soveltaminen valuutanvaihtojärjestelmäksi kutsuttujen kryptovaluuttojen maksuvälineiden valikoimaan. Suunnitellut toimet antavat Karibian maille mahdollisuuden vakauttaa talouttaan paremmin rajoittamalla valuutan sisään- ja ulosvirtauksia ja pitämällä valuuttakurssien volatiliteetti kurissa.

Vuonna 2019 Bahaman Securities Commission (SCB) otti salausvaluutan askeleen pidemmälle julkaisemalla luonnoksen nimeltä “Digital Assets and Registered Exchanges Bill, 2019”.

DARE Bill, 2019 säätelee vaatimuksia digitaalisten tunnusten myöntämiselle tai myymiselle maassa ja sitä, kuinka myyjien ja niihin liittyvien yritysten on harjoitettava liiketoimintaansa. Se kattaa myös osiot, joilla varmistetaan, että yrittäjät noudattavat rahanpesun ja terrorismin vastarahoituksen vastaista lainsäädäntöä ja suojaavat asiakkaidensa tietoja ja varoja.

Kuuba

Kuubassa kryptovaluutta voi olla lopullinen ratkaisu Yhdysvaltain talouspakotteiden aiheuttamiin ongelmiin. Hallitus ei tue sitä, että Bitcoinia on käytetty laajasti puhelimien täydentämiseen, verkkokauppoihin ja varojen lähettämiseen mobiilin internetin käyttöönoton jälkeen vuonna 2018. Telegram-kanavan perustaja CubaCripto arvioi noin 10000 kuubalaista käyvän salausvaluuttaa. Jotkut käyttävät sitä sivutyönä, jotkut saavat rahalähetyksiä ulkomailta.

Brasiliassa rekisteröityä Fusyonaa voidaan kutsua ensimmäiseksi salausvaluutanvaihdokseksi, joka toimii Kuubassa. Se auttaa rahalähetyksiä, veloittaa jopa 10%: n maksun ja työskentelee suurempien pörssien kautta. Kun muut alustat epäröivät kehittää toimintaansa maassa varovaisesti Yhdysvaltain rangaistusten suhteen, Fusyonan perustaja käyttää Bitcoinia sanoen “kuubalaisille se on välttämätöntä ja voi olla ratkaisu heidän syrjäytymiseen globaalista finanssiyhteisöstä”. Vaihto aikoo kuitenkin saada Kuuban hallituksen luvan.

Kuva Pixabayn kautta

Onneksi kyllä, Kuuban hallitus harkitsi oman kriittisen valuutan kolikon liikkeeseenlaskua heinäkuussa 2019, mutta päätti pidättää sitä, jotta vältetään rahanpesu ja / tai ristiriita kommunististen periaatteiden kanssa.

Valtion keskuspankki on tutkinut salausvaluutan etuja ja haittoja ja keskustelee pian salausvaluutan käytön mahdollisuudesta tapaaminen maailmanlaajuisten talousjohtajien kanssa Washingtonissa. Mutta sillä välin ei ole hallinnollisia laskuja, jotka asettavat salausvaluutan nimenomaisesti sääntelyn alaiseksi.

CoinCentralin kryptovaluutta-veropaketti

Haiti

Salausvaluutan oikeudellinen asema Haitissa on kiistanalainen. Cointobuyn analyysityökalu on luokitellut Haiti 208: n 249 maasta salausturvallisuuden kannalta. Ilmeisesti ei ole turvallista sijoittaa ICO: iin tai käydä kauppaa kryptovaluutalla tässä maassa. Tämän pienen saaren kryptovaluuttayrittäjät ovat kuitenkin esittäneet useita loistavia ideoita. On turvallista sanoa, että Haiti nauttii todellisesta blockchain-puomista, jota johtavat monet jännittävät ja mielekkäät startupit, jotka yrittävät muokata maatalouden, tuotannon ja muiden alojen tulevaisuutta.

Esimerkiksi, AgriLedger on projekti, jonka avulla käyttäjät voivat jäljittää elintarvikeketjun ja saada selville, miten tuotteita kasvatetaan tai kuljetetaan. Blockchain-puuvillaprojekti (EKrP) toimii samalla tavalla: se tukee pienviljelijöitä, jotka tarjoavat puuvillaa yhdysvaltalaisille vaatetuottajille. Maatilojen sijainteja seurataan GPS: n avulla, ja BCP tarkistaa myös, onko puuvilla luonnonmukaista vai reilua kauppaa, ja takaa viljelijöille kohtuullisen hinnan puuvillastaan.

Tämän lisäksi Haiti on uraauurtavien koulutusprojektien, kuten Cryptocurrency for Haiti ja Haiti Blockchain Alliance. Ne auttavat tavallisia ihmisiä tutustumaan blockchainin mahdollisuuksiin. Haitin keskuspankki ilmoitti Haiti Tech -huippukokouksessa kesäkuussa 2019 aloittavansa oman digitaalisen valuuttansa.

Dominikaaninen tasavalta

Tämän alueen kryptovaluuttateollisuudesta tiedetään vähän. Sen jälkeen kun Dominikaanisen tasavallan hallitus kielsi kaikenlaisten kryptovaluuttojen käytön liiketoimissa, kaikki maan rahoituslaitokset lopettivat salauksen. Kansalaiset ovat kuitenkin käyttäneet sitä edelleen omalla vastuullaan.

Barbados

Barbadosilla kryptovaluuttamääräykset ovat edelleen aidalla. Barbadoksen keskuspankki on ilmaissut myönteisen asenteen BTC: hen ja on aloittamassa muutoksia tällä rintamalla.

5. heinäkuuta, Bitt Digital Inc.. tuli ensimmäinen blockchain-pohjainen yritys, joka valmistui ja poistui 8 kuukauden pituisesta sääntelyhiekkalaatikosta, jota ohjaavat Barbadoksen keskuspankki ja Financial Services Commission. Barbadoksen keskuspankin pääjohtaja Cleviston Haynes vahvisti, että Regulatory Review Panel (RRP) piti Bittin kokeilemaa yritystoimintaa ehdokkaana sääntelyyn parhaillaan valmisteltavan lainsäädännön nojalla..

Haitin tasavallan keskuspankki kutsui kesäkuussa 2019 Bittin esittelemään kansallisen blockchain-pohjaisen digitaalisen valuutan todennäköiset edut.

Jamaika

Jamaikan oikeudellinen kehys ei tällä hetkellä käsittele salausta. Digitaalisia valuuttoja ei ole tuskin määritelty tai säännelty arvopaperilain tai Bank of Jamaican lain nojalla. Pankkipalvelulaki koskee sähköistä rahaa, joka on lähempänä mutta silti kaukana BTC: stä ja kryptovaluutasta. Viime aikoina on kuitenkin pyritty korjaamaan tilanne ja ottamaan huomioon digitaaliset valuutat.

Jamaika on suurempi kuin useimmat Karibian maat. Viime aikoina se on taloudellisesti ylittänyt monet naapureistaan. Bloomberg tunnisti vuonna 2018 Jamaikan pörssin (JSE) maailman nopeimmin kasvavaksi pörssiksi. Se oli toinen kerta, kun julkaisu nimitti JSE: n parhaiten suoriutuneeksi vaihdoksi.

Huhtikuussa 2019 JSE ilmoitti aikovansa sallia turvakoodien (STO) ja digitaalisten omaisuuserien suoran kaupankäynnin kanadalaisen FinTech-yhtiön, Blockstationin tuella. Muutoksen tarkoituksena oli auttaa yrityksiä keräämään pääomaa julkisten kaupankäyntijärjestelmien kautta ja vakiinnuttamaan asemansa finanssiyhteisössä samalla kun edistettiin turvallisia digitaalisten omaisuuserien kauppoja markkinoilla. Oletettavasti JSE, Financial Services Commission ja Jamaikan keskuspankki (BOJ) antavat pian määräykset ja ohjeet, jotka helpottavat tätä uutta digitaalista kaupankäyntiä.

Itä-Karibian valtioiden järjestö

Tämän hallitustenvälisen organisaation tavoitteena on edistää taloudellista kehitystä muiden oikeudellisten näkökohtien ohella. Protokollan jäsenet ja Anguilla käyttävät Itä-Karibian keskuspankin liikkeeseen laskemaa Itä-Karibian dollaria.

Huolimatta siitä, että salausvaluuttasääntöjä ei ole, nämä 11 maata ovat ilmoittautuneet osallistumaan pilottiohjelmaan, jossa testataan kryptovaluuttojen käyttöä maan kansallisen valuutan rinnalla. Ainoa aika kertoo, onko XCD: n blockchain-pohjainen digitaalinen versio OECS: n pikakuvake rahattomaan yhteiskuntaan.

Saint Kitts ja Nevis

Tämä OECS: n jäsen on halukas osallistumaan Digital Eastern Carribean Dollar -koeajoon. Saint Kittsin ja Nevisin hallitus kuitenkin on negatiivinen Bitcoinsin hyväksymisestä maksuna Citizenship by Investment Programme -ohjelmaan (CIP), joka on otettu lämpimästi vastaan ​​monissa Karibian maissa.

Antigua ja Barbuda

Toisin kuin Karibian kollegansa Saint Kitts ja Nevis, Antiguan ja Barbudan hallituksen virkamiehet ovat lakien laatiminen säännellä Bitcoineja. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan antiguaanit ovat kiinnostuneita käyttämään kryptovaluuttaa julkisten palvelujen maksamiseen.

Karibian lainkäyttövaltaan kuuluvat viranomaiset laativat erityisen lakiesityksen, jonka tarkoituksena on varmistaa laillisen valuutan asema Bitcoinille, jonka liikkeeseenlasku on sallittua Antiguan ja Barbudan alueella..

Päätös tehtiin ministerikabinetin kokouksessa Antiguanin vapaa-ajan asiantuntijoiden kanssa & Gaming Association, joka on omistettu parhaille käytännöille hyväksymällä Bitcoins maksamaan tuotteista ja palveluista. Näin ollen Bitcoin voi pian muuttua viralliseksi maksuvälineeksi Antigua ja Barbuda.

Mielenkiintoista on, että samalla kun luetellaan Bitcoinin edut, Antiguanin virkamiehet, jotka edistävät sen laillistamista kotimaassaan, totesivat, että Bitcoinin avulla on helppo seurata tapahtumia, mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon, kuinka monet pitävät Karibian maata verosatamana. ”

Saint Lucia

Viimeisissä neuvotteluissa Saint Lucian viranomaisten kanssa Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) edustuston edustajat sanoivat, että keskuspankkien ei pitäisi sivuuttaa Bitcoinia. IMF: n asiantuntijoiden mukaan virtuaalivaluutat voivat kilpailla nykyisten valuuttojen kanssa ja haastaa myös rahapolitiikan.

Myöhemmin ilmoitettiin, että Saint Lucianin hallitus harkitsi Bitcoinin näkymiä ja tutki vaihtoehtoja “saada se toimimaan”. Saint Lucian pääministeri Allen Chastanet antoi vastaavan lausunnon.

Karibian kryptovaluutan kehitys

Vuoden 2018 BIS-vuosi Talousraportti ehdotti, että kryptovaluutta on “uusi terälehti rahakukassa”. Rahan taksonomia voidaan määritellä neljällä ominaisuudella: liikkeeseenlaskija, muoto, saavutettavuusaste ja maksunsiirtomekanismi. Salausvaluutat yhdistävät kolme pääominaisuutta:

  1. Ne ovat digitaalisia. Cryptos pyrkii tarjoamaan turvallisuutta ja luottaa salaukseen estämään hakkeroinnin ja petolliset liiketoimet.
  2. Ne ovat yksityisiä, ja suunnittelun mukaan niillä ei ole sisäistä arvoa, toisin kuin hyödykerahat. “Niiden arvo johtuu vain odotuksesta, että muut jatkossakin hyväksyvät ne”, raportissa todetaan.
  3. Ne mahdollistavat digitaalisen P2P-vaihdon.

Salausvaluutan kilpailuetu on sen taustalla oleva hajautettu kirjanpitotekniikka. Sen avulla jokainen käyttäjä voi tarkistaa kirjanpidon kopiossa olevat tapahtumat, varmistaa jokaisen siirron oikeellisuuden ja sulkea pois mahdollisuuden kaksinkertaiseen kulutukseen.

Kuva Pixabayn kautta

Mitä tämä tarkoittaa Karibian saarille? BTC: llä on useita potentiaalisia etuja, jotka voivat päästää taloushahmot pullosta.

Pienille Karibian maille, jotka ovat tehneet itselleen nimen veroparatiiseiksi samalla tavalla kuin Latinalaisen Amerikan Panama, kryptovaluutta tarjoaa tavan kehittyä tulevaisuuteen. Maailman neljänneksi suurimpaan offshore-asianajotoimistoon sidotun valtavan finanssitiedoston vuotamisen jälkeen Panaman oli vaikea toipua mainehäviöistä. Panama siirtyi painopisteensä kryptovaluuttaan virallisella tasolla mennessä urheilla verotusprotokollat ​​ja tukeva blockchain-tekniikka.

Karibia näyttää noudattavan Panaman esimerkkiä. Bahama laatii säännöksiä kryptovaluuttavaroista. Britannian Neitsytsaaret laskevat liikkeeseen kansallista kryptovaluutta-kolikkoa. Antigua ja Barbuda tarjoavat kansalaisuutta BTC: lle. Toisin sanoen, monet Karibian hallitukset ovat valmiita asettamaan itsensä kartalle kryptovaluutta-tilassa.

Kuva Pixabayn kautta

Salausvaluutan käyttöönoton alkuvaiheessa maailmantalouteen on ratkaisevan tärkeää, että blockchain-pohjaiset projektit pitävät turvallisuuskysymykset kristallinkirkkaina. Käyttäjien luottamuksen saaminen on avain Bitcoinin massaan. Kun operatiivinen turvallisuus on valokeilassa, on tärkeää, että paikalliset käyttävät hyvämaineisia kryptovaluuttapalveluja, kuten johtavat markkinajohtajat, kuten Binance, Coinbase ja Bitfinance. Mitä tulee turvallisiin lompakkoihin, Freewallet on ylpeä voidessaan työskennellä rinnakkain näiden isojen nimien kanssa, jotta salausvaluutta olisi paremmin saatavana laajemmalle yleisölle. Meille on ollut etuoikeus liittyä ponnisteluihimme rahoituspalvelualan nykyaikaistamiseksi.

Karibia on rohkeasti astumassa tulevaisuuteen kryptovaluutan kanssa, ja autamme mielellämme tätä prosessia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me