Vaikka se perustettiin vuonna 2017, jolloin kriittisen valuutanvaihtotilassa oli jo vakiintuneita yrityksiä, Binancesta tuli nopeasti johtava kryptovaluutanvaihto ja se ylitti kilpailunsa.

Kaupankäyntiin vaikuttavat monet tekijät, kun he valitsevat pörssin: – likviditeetti, volatiliteetti, tiettyjen kauppaparien saatavuus jne., ja on myös välttämätöntä, että vaihdolla on näkyvä näkyvyys tiedotusvälineissä ja luotettava maine.

Jos yksi yritys hallitsee markkinoita ja laajentaa ulottuvuuttaan alan kaikkiin kulmiin, se voi luoda vaarallisen ennakkotapauksen. Jos yksi yritys onnistuu hallitsemaan markkinat, se voi sanella, mitä vaihtoehtoja sillä on käytettävissään.

Tämä voi mahdollisesti pysäyttää teollisuuden terveellisen kehityksen ja vahingoittaa lopputuotteen laatua. Katsomalla Binancea tässä mielessä, katsotaanpa, kuinka alusta on kehittynyt ja houkutellut uusia käyttäjiä vuosien varrella samalla estäen mahdollisen kilpailun ja mitä taktiikoita he käyttivät sinne.

Binance-historia

Binancen perusti Changpeng Zhao, joka aloitti toimintansa blockchain-kentässä työskennellessään Blockchain.infossa kehityspäällikkönä ja vietti sitten jonkin aikaa OKCoinissa teknologiajohtajana. Hänen ajatuksensa Binancesta oli luoda kaupankäyntialusta, joka oli riippumaton fiat-valuutoista.

Yhteistyössä läheisesti Bitcoin-evankelistien, kuten Roger Verin ja Ben Reevesin kanssa, hän huomasi, että hän voisi välttää tiettyjä sääntelyyn liittyviä komplikaatioita, jotka liittyivät fiat-valuuttojen käyttöön vaihtoalustalla, jos hän lopettaisi fiatin kokonaan, koska se lisää rahanpesun riskiä.

Binance ICO alkoi heinäkuussa 2017 kukoistavalla alalla, ja sijoittajat sijoittivat mielellään 15 miljoonaa dollaria. Vain olemassaolonsa kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yritys ilmoitti päivittäisen tapahtumamäärän olevan 500 miljoonaa dollaria. Jokaisesta tapahtumasta peritään 0,1%: n maksu, Binance keräsi pelkästään palkkioita noin 7,5 miljoonaa dollaria lokakuuhun 2017 mennessä.

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Yritys ei olisi voinut valita parempaa aikaa tulla markkinoille. Vuonna 2017 Bitcoinin markkina-arvo kasvoi 15: llä ja salausmarkkinoiden kokonaisarvo kasvoi noin 17,5 miljardista 612 miljardiin, mikä on 3400%: n piikki.

Tuolloin Bittrexiä pidettiin yhtenä johtavista altcoin-pörsseistä, tarjoten yli 190 salausvaluuttaa ja päivittäinen tapahtumamäärä noin 2,6 miljardia dollaria, mikä teki siitä kolmanneksi suurimman volyymimittarin vaihdon KolikkoMarketCap. Kuitenkin yleisön kiinnostuksen lisääntyessä Bittrex ei kyennyt käsittelemään kasvavaa liikennettä ja koki paljon kritiikkiä teknisistä kysymyksistä ennen kuin lopulta lopetti uusien käyttäjien rekisteröinnin alustalle. Siihen mennessä Binance tarjosi jo yli 230 kauppaparia ja sen palkkiot olivat huomattavasti alhaisemmat kuin Bittrexin 0,25%.

Sattumalta, samana vuonna Kiina aloitti salakirjoituksen ja monet kiinalaiset vaihdot kärsivät tai suljettiin. Vain viikkoa ennen kiellon ilmoittamista Zhaon tiimi muutti kaikki palvelimensa Manner-Kiinasta uuteen toimistoon Hongkongiin. Tämä tapahtumaketju teki Binancesta turvassa Kiinan hallituksen valvonnalta, ja siitä tuli johtava altcoin-pörssi vuoden 2017 loppuun mennessä, vain kuusi kuukautta sen olemassaolosta.

Turvallisuusrikkomus

Vuoteen 2018 mennessä Binance siirtyi alustan 2 miljoonasta käyttäjästä yli 10 miljoonaan käyttäjään. Sen suosio herätti kiistoja helmikuussa 2018, kun salauksen puolustaja ja McAfee Associatesin perustaja John McAfee, tuli johtopäätökseen että vaihto hakkeroitiin Binancen käyttäjien lukuisien teknisten vaikeuksien vuoksi. Todistaakseen hänen olevan väärässä, yritys julkisesti lähetetty lompakko-osoitteensa osoittaakseen, että kaikki käyttäjävarat ovat turvassa.

Vain muutama kysymys: Suunnitelluista häiriöistä ilmoitetaan yleensä yrityksen käyttäjäkunnalle hyvissä ajoin. Sinun yllätysominaisuutesi koskee minua. Seuraavaksi on näyttökuvia – mahdollisesti photoshopped – eri ihmisiltä, ​​jotka näyttävät osoittavan hakkerointia. Voitteko kommentoida?

– John McAfee (@officialmcafee) 8. helmikuuta 2018

McAfee ei kuitenkaan väittänyt hakkereiden varastaneen varoja, vaan viittasi alustan vaarantumiseen tietoturvaloukkauksen vuoksi, joka johti yllättävään huoltotöitä koskevaan ilmoitukseen.

Myös yrityksen jakamat julkiset osoitteet olivat valvonnan alaisia. Vuonna tutkinta Bellingcat julkaisi nämä osoitteet ryhmitellyn analyysin avulla, joka paljasti siteet osoitteisiin, joita Al-Qassam, sekä Yhdysvaltojen että EU: n kanssa kielletty terroristiryhmä käytti lahjoitusten vastaanottamiseen. Näitä huhuja ei koskaan käsitelty. Kuukautta myöhemmin Binance kuitenkin teki yhteistyötä blockchain-analyysiyhtiön CipherTrace kanssa vahvistaakseen rahanpesun (AML) politiikkaa.

Myöhemmin toukokuussa Binance kärsi vahvistetusta hyökkäyksestä hakkereiden kanssa, jotka varastivat 40 miljoonaa dollaria Bitcoinia. Mukaan a lausunto Binancen julkaisemat hakkerit käyttivät tietojenkalastelutaktiikkaa saadakseen pääsyn käyttäjätilien API-avaimiin ja toteuttamaan samanaikaisesti liian suuria osto- ja myyntitilauksia. Pörssin turvajärjestelmä on päivitetty ja se on antanut 50000 BNB: n lahjoituksen ilmoitettiin niille, joiden kaupankäyntimäärät olivat yli 1 BTC pyrittäessä pitämään käyttäjät alustalla. Tämä ei tietenkään auttanut voittamaan pienempiä kauppiaita. Hakkerointi kyseenalaisti myös sen, oliko McAfeen aiemmat epäilykset ansainnut, ja tämä oli itse asiassa Binancen ensimmäinen tietoturvaloukkaus.

Listausmaksu tai “pitkäaikainen maksu”?

Vuonna 2018 Binancelle oli varattu toinen kiista. Nopeasti kävi ilmi, että Binance oli valmis listaamaan uusia kryptovaluuttoja nopeasti nopealla nopeudella tarjoten lähes 400 kaupankäyntiparia.

Saman vuoden elokuussa Christopher Franko, Blockchain-alustan Expanse-perustaja, paljasti tweetissä että Binance oli tarjonnut listalle Expanse (EXP) 400 BTC: lle. Toinen käyttäjä, väitetysti Vertcoinin vapaaehtoinen, väitti että Binance pyysi 90 tuhatta dollaria listausmaksuja. Tietysti, Zhao puolustettu yrityksen mainetta, viitaten väitettyyn Binance-sähköpostiosoitteeseen, josta listaustarjous tuli väärennetyksi sähköpostiksi.

BlockStack-arkistointi kuitenkin Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissiolle (SEC) paljastettu se oli suorittanut 250 000 dollarin maksun Binancelle STX-tunnuksen luetteloimiseksi. Blockstackin oli myös suoritettava kolme noin 250 000 dollarin maksua kattamaan ylimääräinen kolmen vuoden listautumisjakso sekä ylimääräinen markkinointimaksu. He maksaisivat yhteensä noin 1,1 miljoonaa dollaria palkkioita, mikä on suoraan ristiriidassa Binancen aiempien lausuntojen kanssa heidän listalleottopalkkioistaan.

Yhdessä vaiheessa he jopa luvattu lahjoittaa kaikki hankkimansa listalleottopalkkiot hyväntekeväisyyteen. Yrityksen tiedottaja vastasi että saatu maksu oli markkinointimaksu, joka oli Blockstackin ajatus: “Pitkäaikainen maksumaksu on Blockstackin Binancelle ehdottama kannustin pitää pörssissä lueteltu tunnus..

Tämä on Blockstackin ehdottama uusi maksumaksu. ” Koska tätä ei katsota listamaksuksi, sitä ei lahjoitettu hyväntekeväisyyteen. Vastauksena kiistaan ​​salauksen edustajat vaihtavat OKExiä ja Krakenia kommentoi että listalleottamisen arvioinnin tulisi sisältää paljon prosesseja ja näkökohtia ja että ne eivät peri listalleottomaksuja prosessista. Samanaikaisesti Binance DEX veloittaa tavallisen kiinteän listausmaksun, joka on 1000 BNB..

Takavarikoidun omaisuuden oikeusjuttu

Tämä vie meidät vuoteen 2020, joka alkoi uudella kiistalla. Binancen entinen työntekijä Steven Reynold haastoi yritystä vastaan ​​ja pyysi tuomioistuinta korvaamaan hänelle vähintään 337500 dollaria korvausta.

Steven on ollut mukana virallisissa Binance Telegram -kanavissa, erityisesti ‘Binance Support’ (@binance_support), jossa hän työskenteli heinäkuusta joulukuuhun 2017 yhteisön valvojana. Väitetään, että kyseinen Telegram-ryhmä jätettiin Stevenin hallintaan. Binance-tiimi otti sitten yhteyttä häneen poistamaan ryhmän ja poistamaan kaikki yrityksen maininnat siitä. Reynolds täytti tämän pyynnön valitus.

Reynolds v. Binance Holdings Ltd

Reynolds v. Binance Holdings Ltd

Binancen edustaja väitti, että Steven ei noudattanut sääntöjä ja väärinkäyttänyt ryhmää ja sen käyttäjiä henkilökohtaisista eduistaan. Vaikka he eivät pystyneet suojaamaan ryhmän käyttäjiä, Binance jäädytti Stevenin tilin alustalla kaikilla omistuksillaan asettamalla nostorajaksi nollan ja takavarikoimalla hänen omaisuutensa laittomasti. Edustaja väitti myös, että he halusivat haastaa Reynoldsin oikeuteen, mutta eivät löytäneet häntä. Valituksesta ei ole vielä tullut uusia uutisia, joten odotamme tuomioistuimen päätöstä.

Riippumaton tietojen yhdistäminen

Tämä pieni hikka ei estänyt Binancea ja sen toimitusjohtaja Changpeng Zhaoa siirtymästä eteenpäin ostamalla CoinMarketCap, suurin salaustietojen kerääjä. Kauppa julkistettiin 31. maaliskuuta. Maksettua summaa ei paljastettu, mutta huhuttiin olevan jopa 400 miljoonaa dollaria.

Aikaisemmin yritys yritti kilpailla CMC: n kanssa ja lanseerasi oman tiedonkerääjän Binanssitiedot. Se ei kuitenkaan saanut niin paljon käyttäjiä kuin salaustuoteteollisuuden eniten viitattu hintaseurantalähde. Siksi CZ aloitti neuvottelut CMC: n perustajan Brandon Chezin kanssa, jotka saatiin päätökseen Binancen tähän mennessä suurimmasta ostosta. Tuolloin Zhao teki sen selväksi uusi omistajuus ei vaaranna CoinMarketCapin riippumattomuutta: “Binancella ei ole merkitystä CoinMarketCap-rankingissa. CoinMarketCap on sitoutunut tarjoamaan alan tarkimpia, ajankohtaisimpia ja laadukkaimpia salausvaluutatietoja hyödyntäen Binancen asiantuntemusta, resursseja ja mittakaavaa. “

Asiat kuitenkin muuttuivat nopeasti CoinMarketCapin sijoitusmenetelmillä. merkittävin päivitys ennen ostoa oli CMC: n likviditeettimittari. Se sijoitettiin tarkempana sijoituksena sellaisille salauksenvaihdoille, jotka välttivät laskemisen mahdollisissa paisutetuissa määrissä. Siitä hetkestä lähtien, kun tämä ominaisuus otettiin käyttöön, HitBTC vakiinnutti sijoituksensa kärjessä alan johtavan likviditeetin kanssa, mutta menetti paikkansa useimpien muiden johtajien kanssa oston jälkeen. Binance kasvoi tietysti nopeasti.

Virallinen kertomus metrijärjestelmän muutoksesta oli, että laskemalla rahalliset arvot ja ottamalla käyttöön uusi asteikko välillä 0-1 000 yhdistetty sivusto pystyi yksinkertaistamaan tietoja käyttäjille. Sitä ei kuitenkaan koskaan selitetty, miksi pörssin kannat siirtyivät niin rajusti.

Toinen merkittävä päivitys oli uuden “Web Traffic Factor” -mittarin käyttöönotto. Se ilmoitettiin 31. toukokuuta a blogipostaus kirjoittanut CoinMarketCap. Tällä hetkellä Binance istuu tiukasti sijoituksen kärjessä pisteillä 1000 mahdollisesta 1000: sta. Yhdistetyt pisteet sijoittivat Binancen myös 1. sijalle yleisissä pörssijärjestyksissä..

Oikeutettua kritiikkiä seurasi, kun yleisö muisteli CoinMarketCapin strategiajohtaja Carylyne Chanin, joka on nyt sen väliaikainen toimitusjohtaja, aikaisempia lausuntoja. Aiemmin hän kritisoi tätä mittaria sanoen: “Olemme nähneet muiden tekevän asioita, kuten sanoitte, verkkoliikenne keinona [tarkistaa, että vaihto on laillista], mutta ihmiset käyvät kauppaa API-avaimilla, joten verkkoliikenne ei ole hyvä indikaattori.” Silti hän vakuuttaa, että CoinMarketCap on itsenäinen kokonaisuus eikä uuden omistajan edut heiluta sitä. “Emme päivitä algoritmeja tai sijoituksia kenenkään esityslistan mukaan, tämä on täysin ristiriidassa CoinMarketCapin historian ja arvon kanssa”, hän sanoi.

Valitse viisaasti

Tämä syvällinen sukellus Binancen lyhyeen historiaan näyttää erittäin esimerkilliseltä muutamasta krypta-alan teollisuudesta. Jotkut yritykset kääntyvät kurkkukäytäntöihin kasvun nimissä. Vaikka tämä ei ole syytte Binancesta sellaisenaan, yllä oleva tutkimus viittaa muutamaan merkittävään tapahtumaan, jotka ovat ymmärrettäviä.

Suuri osa Binancen kasvusta johtuu hämmästyttävästä PR-tiimistä ja vokaalisesta toimitusjohtajasta, joka pitää nimensä otsikoissa. Perinteisen rahoitusmaailman ja salausvaluutan välillä näyttää kuitenkin olevan ristiriita maine-odotuksissa. Loppujen lopuksi luottamalla mihin tahansa kryptovaluutanvaihtoon, joka on todennäköisesti keskitetty, kuten Binancen tapauksessa, maineen pitäisi olla tärkeä huomioon otettava tekijä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me