Blockchain-tekniikka on alkamassa muuttaa tapaa, jolla ihmiset ostavat ja myyvät kiinteistöjä. Hallitukset, jotka haluavat parantaa maarekisterijärjestelmiä, ovat jopa hyväksyneet sen huomattavasti. Kuinka tarkalleen se voi parantaa muita kiinteistöalan alueita? Tässä on muutama tapa, jolla blockchain vaikuttaa vuokrakohteiden hallintaan, mukaan lukien esimerkkejä joistakin projekteista, jotka häiritsevät tätä alaa.

Vuonna 2019 useat blockchain-projektit ovat tuoneet innovaatioita sekä lyhytaikaisiin että pitkäaikaisiin vuokrausalustoihin. Seuraavat neljä aluetta esittävät muutamia tapoja, joilla blockchain voisi tarjota paremman vastauksen sekä kiinteistön omistajille että vuokralaisille. Ensimmäisillä kolmella aihealueella on jo reaalimaailman estoketjuratkaisuja, jotka tarjoavat tietyt alustat. Sitä vastoin viimeinen luokka on alue, jolla teoriassa voitaisiin käyttää lohkoketjua kiinteistöjen vuokrausalan muuttamiseksi.

Korkeat komission palkkiot

Kiinteistö- ja lakimaksut voivat olla kalliita. Vaikka tämä pätee erityisesti kiinteistöjen ostamiseen ja myyntiin, monet edustajat veloittavat korkeita maksuja myös vuokrakohteista. Kun tarkastellaan esimerkiksi lyhytaikaista oleskelua esimerkiksi Airbnb: n kiinteistöissä, sivusto vie jopa 20 prosenttia voitoista, jotka olisi voitu siirtää suoraan kiinteistön omistajalle tai siirtää asiakkaalle pienempien kustannusten muodossa.

Blockchain-ratkaisulla vuokraan ja lyhytaikaiseen oleskeluun kauppa on todella vertaisverkkoa. Teoriassa on mahdollista, että palkkiot voidaan asettaa korkeampiin hintoihin kuin perinteiset vuokraamot, mutta näin ei ole todellisuudessa. Blockchain-alustojen tavoitteena on yleensä automatisoida vuokrausprosessi ja alentaa käyttökustannuksia.

Käytännössä on olemassa useita blockchain-alustoja, joiden avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa kryptovaluutta vuokratapahtumista pienellä maksulla. LockTrip on yksi esimerkki tästä. Hajautettu ja ilmainen LOC Travel Engine pitää kaikki hotellit, hinnat ja saatavuuden avoimen lähdekoodin avaimet käteen -ratkaisuna kaikille kolmansien osapuolten sovelluksille, jotka haluavat muodostaa yhteyden ja tarjota vähittäismyyntipalveluja nollaprosentilla. Tämä foorumi ilmoittaa, että sen hinnat ovat 20 prosenttia alhaisemmat kuin muilla hotelli- ja vuokra-varaussivustoilla. Sillä on jopa kunnollinen adoptio, sillä 100 000 hotellia asuu jo markkinoilla.

kuvakaappaukset LockTrip iOS -mobiilisovelluksesta

LockTripin markkinapaikka antaa käyttäjien löytää koteja ja hotelleja.

Hinnan arviointi

Niille, jotka haluavat ostaa tai myydä kiinteistön, tarkka hinnanarviointi on välttämätöntä. Tämä on kuitenkin yleensä paljon kehittyneempää arvioitaessa, kuinka paljon kiinteistö on kokonaisuudessaan arvoinen. Niille, jotka haluavat laittaa vuokra-asunnon verkkoon, voi olla vielä vaikeampaa tietää tarkalleen, kuinka paljon veloitetaan lyhyemmiltä ajanjaksoilta (eli dollarin määrä kuukaudessa). Kyllä, omistajat voisivat verrata muihin verkossa oleviin sivustoihin. Tekijät (ts. Kaupunki, naapurusto, huoneiden lukumäärä, pihatila jne.) Vaihtelevat kuitenkin usein suuresti. Vertailukelpoisten vaihtoehtojen puute saattaa tarkoittaa, että omistaja yrittää vuokrata joko liian korkealla tai liian matalalla hinnalla.

Hajautettujen, julkisten lohkoketjujen joukossa on ratkaisuja. Suuret pankit ovat kuitenkin kehittäneet myös yksityisiä lohkoketjuja vastaavaan tarkoitukseen. Mukaan artikkeli huhtikuusta 2018, Kiinan keskuspankki käyttää jo blockchain-pohjaista kiinteistöarviointialustaa. Tämä ratkaisu tallentaa tärkeitä tietoja, kuten kiinteistön osoite, arvostus ja tiivistetyt raportit.

Bank of China -yrityksen IT-osaston toimitusjohtaja Rocky Cheng Chung-ngam on ilmoittanut, että tällä alustalla käsitellään jo 85 prosenttia pankin asuntolainaan liittyvistä kiinteistöjen arvostuksista. HSBC käyttää myös samanlaista ratkaisua. Teoriassa tätä käsitettä voitaisiin soveltaa antamaan kiinteistön omistajille tarkempi arvio siitä, kuinka paljon myös vuokralaisia ​​veloitetaan.

Blockchainin vuokraturvatalletukset

Monille ihmisille vakuudet ovat taloudellinen taakka. Useimmissa tapauksissa vuokralaiset joutuvat maksamaan ensimmäisen ja viime kuukauden vuokran etukäteen. Joissakin tapauksissa lailliset lainkäyttöalueet vaativat vuokralaisia ​​esittämään tulotodistuksen ja muut asiakirjat. Samalla vuokranantajien on luotava pankki- ja oikeudelliset menettelyt jokaisen vuokralaisen hoitamiseksi.

Vuokrauksen blockchain-ratkaisun avulla vuokralaiset voivat keskittää turvatalletuksensa antamalla muiden ihmisten, joilla on tarvittavat varat, maksaa etukäteen. Nämä henkilöt pystyvät ansaitsemaan korkoa. Samaan aikaan vuokraaja voi siirtyä uuteen vuokrakohteeseen ilman, että hänen on huolehdittava perinteiseen vuokramalliin liittyvistä suurista maksuista. Lisäksi vuokranantajat voivat säästää aikaa ja rahaa vähentämällä riippuvuuttaan perinteisistä sopimuksista ja rahoitusvaihtoehdoista.

Rentberry on yksi esimerkki projektista, joka tarjoaa tällaisen ratkaisun. Tällä vaihtoehdolla vuokralaiset joutuvat maksamaan vain kymmenen prosenttia omavastuuosuudesta vakuudesta. Luotonantajat voivat ansaita tyypillisesti kolme ja neljä prosenttia talletuksesta vuodessa. Tämä toimii kuin tavallinen vakuus. Jos vuokranantaja ei huomaa vaurioita vuokrasopimuksen päättyessä, alkuperäinen omavastuu palautetaan kokonaisuudessaan vuokralaiselle. Loput varat palautetaan luotonantajille. Lisäksi Rentberry tarjoaa muita innovatiivisia ominaisuuksia, kuten läpinäkyvän vuokrahuutokaupan, joka auttaa määrittämään hinta-arvot.

Rentberry-vuokrauksen huutokauppa

Joukkolainattujen vakuuksien lisäksi Rentberry tarjoaa läpinäkyvän vuokrahuutokaupan kiinteistöjen vuokraamiseen.

Blockchain-vuokrauspalvelut (MLS)

Useiden listojen palvelut (MLS) palvella elintärkeää roolia modernissa kiinteistöjen vuokrauksessa. Nämä sivustot ja sovellukset yksinkertaistavat prosessia, joka auttaa kiinteistön omistajaa ilmoittamaan potentiaalisille ostajille saatavuudesta. Tämä voi kuitenkin myös vaikeuttaa omistajien ja vuokraajien välistä viestintää. Tämä pätee erityisesti silloin, kun ominaisuuksia ei ole enää saatavana, mutta ne näkyvät silti saatavana useilla MLS-pohjaisilla sivustoilla.

Lohkoketjuratkaisun avulla kaikki nämä tiedot voisivat olla yhdessä paikassa. Jos kiinteistöä ei esimerkiksi ole enää saatavana, omistajan olisi mahdollista ilmoittaa asiasta helpommin mahdollisille vuokralaisille. Kehittäjät voisivat jopa luoda automaattisia ilmoitusprosesseja sen perusteella, milloin vuokratapahtumat tapahtuvat lohkoketjussa.

Ehkä yksi suurimmista esteistä menestyvälle blockchain-kilpailijalle nykyisille online-MLS-ratkaisuille on blockchain-yhteentoimivuuden tai yleisesti hyväksytyn alustan puute. Tällä hetkellä muutamat suuret blockchain-vuokrausratkaisut kilpailevat toistensa kanssa rajoitetusta osuudesta vuokramarkkinoista. Kuitenkin, jos nämä projektit pystyvät toimimaan yhdessä, olisi mahdollista pitää vuokratiedot ajan tasalla useissa sivustoissa tai lohkoketjuissa. Tämän seurauksena tämä voi parantaa käyttäjien omaksumista kiinteistöjen omistajien ja vuokraajien keskuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me