Erilaiset teollisuudenalat alkavat nähdä blockchainin vaikutuksen häiritsevänä tekniikkana. Kiinteistöt ovat yksi sellainen ala, joka voi pian toteuttaa massiivisen muutoksen. Itse asiassa tämä muutos on jo käynnissä. On joitain merkittäviä kiinteistövälittäjiä, jotka ovat alkaneet edetä blockchain-ratkaisujen kehittämisessä ja / tai käyttöönotossa.

Vaikutus kiinteistönvälittäjiin ja muihin kolmansiin osapuoliin

Kiinteistöluettelosivustot ovat jo vähentäneet kiinteistövälitystoiminnan kysyntää. kuitenkin, monet ostajat käyttävät edelleen agentteja kun ostat kiinteistöjä. Perinteisiin kiinteistöihin kuuluu tyypillisesti melko monta välittäjää. Sinulla on välittäjiä, lakimiehiä, pankkiireja ja kiinteistönvälittäjiä. Sekä ostajan että myyjän puolelta blockchain-tekniikan käyttö voi helposti johtaa alennettuihin maksuihin – joissakin tapauksissa kaksi tai kolme prosenttia vähemmän. Vähemmän välittäjiä blockchainin takia vastaa vähemmän maksuja.

Esimerkiksi, jos koti maksaa 1 000 000 dollaria kolmansien osapuolten käytössä, tämä sama koti voi maksaa vain 970 000 dollaria poistamalla nämä ylimääräiset maksut. Vaikka tällä on varmasti vaikutusta ihmisiin, jotka luottavat kiinteistöalan työpaikkoihin, blockchain-ratkaisujen toteuttaminen voisi parantaa kodin omistamisen yleistä saatavuutta.

Kuinka Blockchain muuttaa kiinteistöalaa?

Älykkäät sopimukset

Yksi tapa, jolla blockchain voi muuttaa kiinteistöalaa, on älykkäiden sopimusten hyödyntäminen. Älykkäitä sopimuksia hyödyntämällä kaksi osapuolta voi ohittaa perinteisen, hitaan paperityön. Kaikki älykkään sopimuksen ehdot (blockchainiin kirjoitettu sähköinen sopimus) voidaan helposti tarkistaa.

Älykkäät sopimukset tarjoavat lähinnä yhden suuren edun: muuttumattomuuden. Toisin sanoen sopimuksia ei voida helposti muuttaa, kun osapuolet ovat sopineet kirjallisista ehdoista. Älykkäät sopimukset antavat sinun jopa tallentaa tietyn kiinteistön tietoja turvallisesti. Tämä antaa potentiaalisille ostajille helpomman tavan tutkia kaikkea tietystä kiinteistöstä. Pohjimmiltaan tämä voitaisiin tehdä syöttämällä jokaiselle ominaisuudelle yksilöllinen elektroninen tunniste. Tärkeät tekijät, kuten aiemmat omistajat, korjaukset, luonnonmullistusten vaikutukset ja ylläpitokustannukset, ovat läpinäkyvämpiä älykkäiden sopimusten ansiosta.

kuvakaappaus Beenest-alustasta

Beenest on blockchain-pohjainen foorumi, joka voi häiritä perinteisiä kiinteistöjen jakamistalouden markkinapaikkoja, kuten Airbnb.

Petosten estäminen

Vaikka näyttää siltä, ​​että useimmissa paikoissa ympäri maailmaa on suhteellisen turvalliset prosessit kiinteistökauppaa varten, näin ei ole. Esimerkiksi Hyderabad, Intia, on surullista siitä maan tarttumista.

Yhdysvalloissa vääriä tietoja, väärennettyjä asiakirjoja ja vuokrahuijaukset kaikki vaivaavat kiinteistömarkkinoita. Tämä petos johtaa lukuisiin laillisiin taisteluihin, joiden ratkaiseminen vie usein vuosia. Lisäksi jotkut omistajat käyttävät tietojen väärentämistä ja muita taktiikoita keinona nostaa omaisuuden arvoja, mikä tekee kodin ostajista skeptisempiä.

Lopuksi on mahdollista, että hakkerit voivat jopa käyttää omistustietokantaa voidakseen vaatia omistajuutta. Blockchainin ja muiden hajautettujen tekniikoiden avulla hakkereita on kuitenkin paljon vaikeampi suorittaa. Tämän seurauksena kiinteistötiedot voivat tulla paljon turvallisemmiksi.


Murtolukuinen omistusoikeus

Toinen blockchainin tarjoama tekninen läpimurto on kyky vähentää kiinteistöjen esteettömyyskuilua. Suurten liikekiinteistöjen omistaminen edellyttää tyypillisesti yhden varakkaan henkilön investointeja. Usein tämä vaikeuttaa omistajien myyntiä. Tämän vuoksi on tavallista, että kiinteistöt listataan markkinoilla vuosien ajan ilman ostajien kiinnostusta. Tämän seurauksena kiinteistöjen arvot voivat laskea ajan myötä tai omistajat tekevät päätöksen myydä paljon vähemmän kuin arviointiarvot saadakseen kiinteistön käsistään.

Lohkoketjulla on kuitenkin mahdollista luoda helposti murto-omistusjärjestelmä. Pohjimmiltaan useat ostajat voivat maksaa murto-osasta kiinteistöä. Tämän tekniikan tapauksia on jo olemassa kiinteistöalalla ja useilla muilla teollisuudenaloilla.

Esimerkkejä kiinteistöjen blockchain-projekteista

436 & 442 E 13. St. Manhattanilla

Kuten yllä olevassa osiossa mainittiin, osittaisomistuksesta on tulossa innovatiivinen tapa ostaa ja myydä kiinteistöjä. Blockchain-kiinteistövälittäjät pyrkivät tekemään tästä helpompaa ja tehokkaampaa kuin perinteinen sijoitus. Ryan Serhant, myydyin sellaisena kuin Serhant ja Bravo’s Million Dollar Listing New Yorkin tähti, on listanvälittäjä ainutlaatuisella ylellisellä Manhattanin huoneistokehityksellä. Tämä rakennus arvioitiin osoitteessa yli 30 miljoonaa dollaria, on tullut ensimmäinen merkittävä omaisuus Manhattanilla, joka on merkitty Ethereumille. Tunnistamisen avulla useat omistajat voivat sijoittaa tähän omaisuuteen.

Propy

Lukuisilla blockchain-projekteilla on omat alkuperäiset kryptovaluuttansa ja alustansa kiinteistöjen ostamiseen ja myymiseen. Propy tarjoaa yhden esimerkin tästä. Sen lisäksi, että tällä projektilla on Propy-tunniste (PRO), verkkosivusto ja mobiilisovellukset, sillä on jo ominaisuuksia, jotka on lueteltu useissa huipputason kaupungeissa ympäri maailmaa. Löydät kiinteistöjä San Franciscosta, New Yorkista, Lontoosta, Barcelonasta, Prahasta ja Dubaissa. Voit jopa rekisteröityä käyttäjänä ja rekisteröidä blockchain-pohjaisen omaisuuden asiakirjan Propy-alustan kautta.

Listat Propyn verkkosivustolla

Propy tarjoaa kiinteistöjä useissa kaupungeissa.

Mehiläistunnus

On myös tärkeää ymmärtää, miten muut kiinteistövälineet ovat muuttuneet ennen lohkoketjun nousua. Esimerkiksi Airbnb loi pelinmuutosalustan kiinteistöjen omistajille, jotka halusivat ansaita rahaa vajaakäytetyistä tiloista. Vaikka tämä yritys toi paljon innovaatioita kiinteistöihin ja jakamistalouteen, se vaatii vielä merkittäviä parannuksia. Huonolaatuiset ilmoitukset, asiakkaiden valitukset ja muut ongelmat ovat jääneet osoitteettomiksi.

Onneksi hajautetut ratkaisut kilpailevat nyt tällä kiinteistötalouden osalla. Esimerkiksi Bee Token luo välittäjätöntä vertaisverkkoa isäntien ja vieraiden hajautetulle alustalle nimeltä Parasta. Tällä alustalla on yksinkertainen maksujärjestelmä, riitojenratkaisu ja maineen hallinta Bee Protocolsin kautta. Luomalla ratkaisu, joka tarjoaa arvoa sekä isännille että vieraille, tämä projekti jatkaa tarvittavien toimenpiteiden tekemistä jakamistalouden parantamiseksi ja ajattelee uudelleen ihmisten ajattelua kiinteistöistä.

Johtopäätös

Vain parin viime vuoden aikana blockchain on edennyt pitkälle kyvyssä häiritä kiinteistöalaa. Silti tarvitaan useita keskeisiä parannuksia todellisen häiriön toteuttamiseksi. Alustojen, jotka käyttävät lohkoketjua tekojen allekirjoittamiseen / hyväksymiseen, on todennäköisesti saatava laillisen akkreditoinnin asema eri kansallisten ja paikallisten hallitusten.

Lisäksi näiden käyttäjien alustava käyttö loppukäyttäjien keskuudessa on edelleen kaukana Web 2.0: n kiinteistöratkaisuista. Siitä huolimatta on olemassa runsaasti todellisia esimerkkejä, kuten edellä mainittuja, joita on jo tänään. Nämä antavat meille vilauksen siitä, miltä blockchain-pohjaisten kiinteistöjen tulevaisuus voi näyttää lähitulevaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me