Kun meistä tulee yhä enemmän riippuvaisia ​​tekniikasta, sitä kriittisemmäksi se tulee yrityksille ja palveluille, joihin olemme riippuvaisia, suojautumaan hakkeroilta ja hyökkäyksiltä. Hajauttaminen edistää korkeampaa turvallisuutta. Tämän seurauksena blockchain-tietoturvasovellukset ovat nyt yleistymässä.

Marriott Hotelsin kaltaiselle yritykselle osuminen otsikoihin, koska hakkerit onnistuivat saada tietoja 500 miljoonasta asiakkaistasi on erittäin huono tuotemerkin maineelle. Siksi kyberturvallisuus on iso yritys, jonka odotetaan kasvavan noin 150 miljardia dollaria vuonna 2018 – 250 miljardia dollaria viiden vuoden kuluessa.

Hajauttaminen tarjoaa monia etuja kyberturvallisuuden näkökulmasta. Hakkerien on vaikeampi murtautua järjestelmään ilman yhtä epäonnistumispistettä. Blockchain-tietoturva hyötyy siitä, että tapahtumilla on useita todistajia, mikä tarkoittaa, että huonojen toimijoiden olisi saavutettava kriittinen massa verkon kaatamiseksi. Salaus toimii digitaalisen omaisuuden suojaamiseksi.

Blockchain-tietoturvasovellukset auttavat nyt suojautumaan monilta kyberriskeiltä. Näitä ovat virukset, DDoS-hyökkäykset ja jopa nykyisen julkisen avaimen infrastruktuurin korvaaminen. Tässä kerromme muutamia käyttötapauksia ja blockchain-turvallisuusprojekteja juuri nyt.

Blockchain-suojaus DDoS-hyökkäyksiltä

Palvelunestohyökkäys (DoS) tapahtuu, kun hyökkääjä tulvii tietokoneen tai online-resurssin tarpeettomilla pyynnöillä, mikä tekee aitojen käyttäjien pääsyn hankalaksi tai mahdottomaksi. Hajautettu DoS (DDoS) on, kun hyökkääjä käyttää hyökkäykseen useampaa kuin yhtä IP-osoitetta. A Kapersky Labsin vuoden 2017 tutkimus raportoi, että 23 prosenttia yli 5000 yrityksestä kertoi menettäneensä tuloja ja liiketoimintamahdollisuuksia DDoS-hyökkäyksen suorana seurauksena.

Esineiden internet (IoT) -tekniikka pahentaa ongelmaa, koska laitteet ovat alttiita IP-osoitteiden väärinkäytölle haitallisten tarkoitusten vuoksi. A Deloitte-raportti, tuotettu yhteistyössä Blockchain-instituutin kanssa, korostaa, kuinka hajautetun P2P-verkon osana kytketyt IoT-laitteet voivat auttaa puolustautumaan tällaisilta hyökkäyksiltä.

Gladius on yksi lohkoketjun tietoturvaprojekti, joka pyrkii käyttämään hajautettua laskentatehoa keinona suojautua DDoS-hyökkäyksiltä. Alusta yhdistää yritysten ja yksityishenkilöiden kaistanleveyden ylijäämän. Tämä kaistanleveys voidaan ohjata sivustoille tai palveluihin, joille tehdään DDoS-hyökkäys. Ylimääräinen kaistanleveys pitää ovet tehokkaasti auki ja tekee hyökkäyksestä turhan.

Gladius

Gladius-projektin kotisivu

Blockchain-suojaus viruksia vastaan

Virukset, troijalaiset, madot, haittaohjelmat … niin nopeasti kuin virustentorjuntaohjelmat tarttuvat uhkiin, pahikset ovat kehittäneet uusia. Vuodesta 2017, 16 miljoonaa yhdysvaltalaista kotitaloutta oli joutunut virusongelman saaliiksi kahden viime vuoden aikana.

Joten, blockchain-turvallisuus laajentaa ulottuvuuttaan virustentorjuntaohjelmistojen markkinoiden ongelmien voittamiseksi. Kaksi esimerkkiä projekteista, jotka käyttävät estoketjua virustorjuntaan, ovat Polyswarm ja AvaaAVN. He työskentelevät samalla tavoin kuin Augurin kaltainen projekti käyttää joukkorahoitettua älykkyyttä ennusteiden luomiseen. Sen sijaan, että keräisivät tietoja ennusteita varten, he keräävät tietoja reaaliajassa kaikenlaisista online-uhista.

Joukkorahoitus voi tarjota paljon reaktiivisemman suojan kuin keskitetty virustentorjuntaohjelma. Jos käytät tällä hetkellä Nortonin kaltaista ohjelmaa, joudut odottamaan ohjelmistoyrityksen tietävän uhasta ja sisällyttämään tarvittavan suojauksen ohjelmaansa. Siksi joukkorahoittamalla uhkatiedot blockchain-pohjainen virustentorjuntaohjelma voi päivittää itseään jatkuvasti vastauksena saapuviin tietoihin.


Päivitetty julkisen avaimen infrastruktuuri

Vaikka suurin osa salauksen harrastajista ymmärtää, mikä julkinen avain on jo nyt, julkisen avaimen infrastruktuuria (PKI) käytetään myös paljon laajemmin Internetissä. Wikipedian määritelmän mukaan PKI on “joukko rooleja, käytäntöjä ja menettelyjä, joita tarvitaan luomaan, hallitsemaan, jakamaan, käyttämään, tallentamaan & peruuttaa digitaaliset varmenteet ja hallita julkisen avaimen salausta. “

PKI vaaditaan kaikessa toiminnassa, jossa yksinkertainen salasana ei ole riittävä todennustoiminto. Se kattaa muun muassa salattujen sähköpostien ja viestien vaihdon, pankki- ja rahoitusalueen tai verkkokaupan. Sertifikaattiviranomainen (CA) on vastuussa sertifikaattien myöntämisestä. Vaikka jotkut teollisuudenalat ovat tutkineet blockchain-pohjaisten varmentajien mahdollisuuksia, tekniikka tarjoaa vielä suuremman potentiaalin.

Guardtime on yksi suurimmista ja vakiintuneimmista blockchain-yrityksistä. Yhtiö on kehittänyt innovatiivisen lohkoketjun tietoturvaratkaisun nimeltä Keyless Signature Infrastructure (KSI). Teknologia edeltää Bitcoinia, käyttäen alun perin linkitettyjä aikaleimoja muodollisesti todennettavissa olevan turvallisuussertifikaatin kehittämiseksi. Vasta myöhemmin vuonna 2017 KSI-pino integroi hajautetun kirjanpitotekniikan.

Viron hallitus valitsi Guardtimen KSI-tekniikan valvomaan kansalaisten terveystietojen saatavuutta. Näin maa tunnettiin nimellä “blockchain-kansa”. Kaikilla Viron kansalaisilla on oma digitaalinen henkilötodistus, jonka avulla he voivat käyttää kaikkia valtion palveluja.

Blockchain-tietosuoja

Ottaen huomioon keskitettyihin palveluihin liittyvät riskit, yksityisyys on nyt yksi päivän kuumimmista aiheista. Erilaiset aloitteet käyttävät nyt blockchain-suojausta henkilötietojen, tiedostojen, asiakirjojen ja tapahtumien yksityisyyden takaamiseksi.

MaidSafen, Civicin ja Enigman kaltaisissa projekteissa kehitetään innovatiivisia ratkaisuja varmistaaksemme online-elämämme turvaamisen. MaidSafe on turvallinen P2P-tiedostojen jakamisverkko, kun taas Civic keskittyy itsenäiseen digitaaliseen identiteettiin. Sitä vastoin Enigma käyttää suojattua monen osapuolen laskentaa varmistaakseen, että älykkäät sopimustapahtumat pysyvät luottamuksellisina.

Tässä esitetyt esimerkit ovat vain muutamia tapoja, joilla estoketju voi muuttaa kyberturvallisuuden kasvot. On myös tärkeää muistaa, että tekniikka on vielä suhteellisen nuori. Tulevina vuosina voi hyvinkin olla, että hajautetuista verkoista tulee tietotekniikan kulmakivi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me