Kuinka Blockchain torjuu uutisraportoinnin puolueellisuutta

Me kaikki tiedämme, että uutisraportointi ei ole koskaan todella objektiivista. Uutisraportoinnin poliittinen puolueellisuus on niin tunnettua ja vakiintunutta, että me jopa valitse haluamasi uutiset perustuu poliittisiin näkemyksiimme. Viime vuosina on myös ollut yhä selvempää, että väärennetyt uutiset ovat ongelma.

Uutismediassa työskentelee kuitenkin paljon salakavalampia voimia. Nämä voimat eivät ole töissä vain verkossa, ja ne vaikuttavat jopa arvostetuimpiin myyntipisteisiin ja julkaisuihin. Mainosdollari rahoittaa suurimman osan uutismediasta. Näin ollen sillä on pelottava vaikutus uutisiin, joita näemme. Onneksi syntyy lohkoketjuratkaisuja, jotka korjaavat tämän epätasapainon hajauttamalla itse uutiset.

Ongelma – Mainonta maksaa medialle

Pew-tutkimuskeskus raportoitu vuonna 2014 mainonnan osuus oli 58 prosenttia Yhdysvaltain painetuista uutisista. Tämä luku ei heijasta verkkomedian lisääntymistä. Mainonnasta saatavien tulojen prosenttiosuus laski 82 prosentista vuonna 2005, jolloin verkkouutiset olivat paljon vähemmän yleisiä. Televisiomainonta tuotti myös merkittävän osan tuloista.

Times Squaren mainonta

Mainonta on suurta liiketoimintaa, ja suurilla rahoilla ostetaan suurta vaikutusvaltaa

Isossa-Britanniassa tilanne ei ole erilainen. Tutkimus Deloitte arvioi että noin puolet brittiläisten sanomalehtien tuloista tuli mainostajilta. Toinen raportti ilmoitti, että Skandinavian maissa tai Saksassa, jossa valtio rahoitti julkisen palvelun journalismia, uutispisteet olivat vähemmän riippuvaisia ​​mainonnasta ja menestyivät paremmin verkkomedian aikakaudella. Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen myyntipisteet eivät kuitenkaan halunneet siirtyä valtion tukemaan malliin. Syy? He olivat huolissaan sisällön toimituksellisen valvonnan vaarantumisesta.

Samaa logiikkaa käyttämällä on siis järkevää, että mainostajat käyttävät toimituksellista hallintaa Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, joissa mainostajat rahoittavat uutisia. Tämä johtaa uutisraportoinnin puolueellisuuteen, jolla on ollut joitain hämmästyttäviä vaikutuksia vuosien varrella.

Esimerkkejä median puolueellisuudesta uutisraportoinnissa

Tupakkamainonta aiheutti nyt järkyttävän ennakkoluulon uutisissa. Tupakan mainonta on nyt tiukasti säännelty tai kielletty monissa maissa tupakoinnin terveydelle aiheuttamien tunnettujen riskien takia.

1900-luvulla, monet uutiskanavat olivat haluttomia julkaista erilaisia ​​tutkimuksia ja todisteita siitä, että tupakointi aiheuttaa kuolemaan johtavia sairauksia. Tämä haluttomuus johtui tupakkateollisuudesta keräämistä mainostuloista. Kuka tietää, kuinka monta kuolemaan johtavaa tupakointiin liittyvää tautitapausta olisi voitu estää, jos tiedotusvälineet olivat todella objektiivisia?

Tupakointi

Jos tiedotusvälineet olisivat objektiivisesti ilmoittaneet tupakoinnin riskeistä, olisiko se edes laillista nyt?

Ilmastonmuutos on myös väitetään joutuneen puolueelliseksi uutisraportoinnissa osittain autoteollisuuden tuottamiin merkittäviin mainostuloihin. Kun ilmastonmuutoksesta on raportoitu, se ei ole usein vaatinut merkittäviä uudistuksia ihmisten käyttäytymisessä, joita tarvitaan, jos haluamme koskaan kääntää ilmastonmuutoksen.


Siirtyminen digitaaliseen aikakauteen ei ole ratkaissut näitä asioita. Vaikka perinteisten painettujen sanomalehtien digitalisoitujen versioiden lisäksi on nyt paljon laajempi valikoima uutispisteitä ja verkkosivustoja, suurin osa Internetistä toimii mainospohjaisissa julkaisuissa. Mainosten estäjän käyttö tekee verkkokokemuksesta siedettävämmän, mutta se ei juurikaan takaa lukemamme laatua.

Kysymys kuuluu, keneen voimme luottaa? Mainonta rahoittaa uutisalaa, joten on väistämätön seuraus siitä, että journalismi ei pysy täysin objektiivisena, kun julkaisuja tukevat yritykset, joilla on yritysten etuja suojella. Hajauttaminen luo demokratiaa, joten siirrymme blockchainiin.

Blockchainissa luotamme

Blockchain on jo osoittautumassa auttamaan väärennettyjen asioiden kysymyksessä ottamalla käyttöön hajautetut sosiaaliset verkostot. Nyt blockchain mahdollistaa hajautettujen, yhteisön ylläpitämien tiedotusvälineiden, jotka eivät ole riippuvaisia ​​mainosdollarien jahtaamisesta, ylläpitääkseen itseään.

Kaksi tällaista hanketta on Siviili, ja DNN (Decentralized News Network) -media. Molemmat perustuvat Ethereumin lohkoketjuun, ja niiden tavoitteena on luoda uutispisteitä, joita ajaa journalistinen eheys eikä tulot.

DNN-näyttökuva

Ilman julkaisujen keskitettyä valvontaa yhteisön jäsenet johtavat ylennystä ja sensuuria, jos jokin rikkoo ohjeita. Verkon osallistujat käyttävät tunnuksiaan äänestääkseen verkossa julkaistuun sisältöön. Uutisverkostot ovat siis itsehallinnossa samalla tavalla kuin Steemit.

Civil on myöntänyt yli miljoona dollaria apurahoja alkuperäisen kokopäiväisten toimittajien ryhmän alukseen pääsemiseksi. Tämä varmistaa uutissisällön julkaisemisen alusta alkaen.

Toisin kuin keskitetyt, mainosrahoitteiset uutiset, hajautettuihin uutispisteisiin ei sovelleta mainostajien puolueellisuutta. Siirtämällä uutismarkkinoinnin ja sensuurin hallinnan hajautetulle lohkoketjuyhteisölle Civil ja DNN suojaavat itse uutiset. Paljon samalla tavalla kuin Bitcoin ja muut estoketjut ovat alttiita potentiaaliselle 51%: n hyökkäykselle, hajautetut uutiset tarvitsevat 51% verkostostaan ​​suostuakseen edistämään “huonoja” uutisia.

Civil ja DNN eivät ole ainoat toimijat blockchain-mediatilassa. Ne ovat kuitenkin kaksi, jotka ovat ottaneet merkittävän askeleen sallien kirjaimellisesti minkä tahansa uutisartikkelin lähettämisen ja mainostamisen alustoilleen.

Muut uutisalustat käyttävät erilaista lähestymistapaa käyttämällä blockchainia joukkoviestimien julkaiseman sisällön tarkistamiseen. Hajautettu tammi-verkosto joko vahvistaa tai hylkää alustalle lähetetyt uutiset. Kaksi tällaista esimerkkiä ovat Trive ja MediaSifter. Vaikka tällaisilla verkoilla on arvoa väärennettyjen uutisten kutsumisessa, ne eivät kata valtavirran median jättämiä aukkoja.

Hajautettujen uutisjulkaisujen arvo

Raportointi siitä, mitä joukkotiedotusvälineet eivät tule, on siksi uutisten julkaisuprosessin hajauttaminen niin kriittistä. Blockchain-uutisjulkaisualustat voivat osoittautua välttämättömiksi mainontaan perustuvan puolueellisuuden poistamiseksi uutisraportoinnissa. Puolueettomalla medialla on mahdollista, että voimme käyttää uutisia, jotka vahingoittavat yritysten etuja. Uutisten tehtävänä tulisi kuitenkin olla antaa lukijoille faktoja ja tietoja. Varsinkin jos näin ei tehdä, se voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map