Lohkoketjun ja kyberturvallisuuden välillä on lukuisia käytännön käyttötapauksia, ja päällekkäisyys näyttää kasvavan vain. Uuden tekniikan myötä lisää mahdollisuuksia hakkerointiin ja kyberturvallisuusuhkiin. Kun yhä useammat yritykset valmistautuvat nykyaikaiseen hakkerointiin ja digitaalisiin kiristysyrityksiin, lohkoketju ja kyberturvallisuus ovat kuuma aihe.

Estoketju ja kyberturvallisuus

Aina kun puhut blockchainista, kirjoitat melkein aina hypoteettisen keskustelun. Tämä pätee hallitukseen ja kauppaan, ja pätee myös kyberturvallisuuteen. Kyberturvallisuus on kuitenkin kiireellinen ongelma, joka maksaa arviolta maailmantaloudelle 450 miljardia dollaria vuosi.

Joten sen sijaan, että spekuloida siitä, miten blockchain voi lopulta ratkaista tämän ongelmallisen teollisuuden ongelmat, mitä ongelmia se käsittelee nyt? Ja mitkä yritykset likaantavat käsiään (niin sanotusti)?

“Blockchainilla on paljon aitoja käyttötapauksia”, sanoo Nick Bilogorskiy, kyberturvallisuusstrategisti Juniper Networks, “Esimerkiksi hajautettu tallennus, petosten ja tietovarkauksien estäminen sekä hajautettu julkisen avaimen infrastruktuuri käyttäjän tai laitteen todennusta varten.”

Usean tekijän todennus

DDoS (Deliberate Denial of Service) -hyökkäykset ovat yksi alan yleisimmistä kyberturvallisuusuhista. Ja ne ovat rehottavia ja yleisiä pääasiassa nykyisen verkkotunnusjärjestelmän ansiosta. Kun pidämme tietoja yhdessä keskitetyssä paikassa, on murtaminen äärettömän helpompaa. Blockchainin hajautetun rakenteen avulla, jakamalla tietoa solmuille, järjestelmien hakkerointi on käytännössä mahdotonta.

“Sen sijaan, että kaikki käyttäjän salasanat olisivat samassa tietokannassa yhden yrityksen verkkotoimintakeskuksessa, jokaisella on oma yksityinen avain”, kertoo Nick Spanos, Bitcoin Center NYC. “Yritykset, kuten Equifax ja Wells Fargo, eivät koskaan enää käsittelisi tietoja samalla tavalla kuin tekivät. Sinun pitäisi hakata miljoonia heidän käyttäjiään samanaikaisesti – paljon vaikeampi saavutus. “

Microsoftin Blockchain Incentive -palkinnon voittaja, blockchain-tietoturvakäynnistys MUISTA estää tällä hetkellä kyberhyökkäyksiä suurille ja pienille yrityksille. Poistamalla inhimillisten virheiden tila ja yksinkertaisen yksivaiheisen salasanajärjestelmän, jota käytetään laajalti, suljemme ikkunan opportunistisille hakkereille, jotka etsivät helposti murtuvia salasanoja.

REMMEn vankka ratkaisu on rakennettu hajautettuun pääkirjaan, ja se hallitsee ja todentaa käyttäjiä ja laitteita monivaiheisen todennuksen avulla. Tämä eliminoi mahdollisuudet hyökätä kyberhyökkääjien helpoin kohde (heikot salasanat).

Yhtiö työskentelee myös useiden Bitcoin-pörssien kanssa estääkseen tietojenkalasteluhyökkäykset kuten Bitfinex-hyökkäys, joka menetti 60 miljoonaa dollaria (120000 BTC tuolloin). Ne tarjoavat salatun periaatteisiin perustuvan valtuutetun alustan ja käyttäjäystävällisen, yhden napsautuksen 2FA: n turvallisuuden.

IoT-tietoturvan parantaminen

Yksi kompastuskivistä IoT: n kasvun tiellä on laitteiden turvallisuuden jatkuva uhka. Mukaan tutkimusta Gemalto, 96 prosenttia yrityksistä ja 90 prosenttia kuluttajista uskoo, että heidän esineiden internet-laitteensa eivät ole turvallisia – ja että hallituksen olisi oltava voimassa. Näyttää siltä, ​​että heidän tärkein huolenaiheensa on, että hakkeri ottaa heidän laitteidensa hallinnan tai että heidän henkilökohtaiset tietonsa varastetaan.

Kun vauvavalvontalaitteet ja lääkinnälliset laitteet ovat haittaohjelmien tartuttamia ja suuret autonvalmistajat menettävät hallinnan ajoneuvoistaan, yleisön huoli on ymmärrettävää. Ajatus auton tai hengityselinten hallinnan menettämisestä on todellakin paniikkia aiheuttava. Mutta myös tässä blockchain alkaa näyttää joitain tuloksia.

IBM: llä on pitkä historia innovaatioista. Joten ei ole yllättävää, että he johtavat latausta blockchain-tekniikan suhteen. IBM Watson IoT -alusta sallii IoT-laitteiden lähettää tietoja lohkoketjun kirjanpitoon. Nämä tiedot sisällytetään sitten jaettuihin tapahtumiin ja tietueisiin, jotka ovat väärinkäyttökestäviä ja validoituja turvallisten, älykkäiden sopimusten avulla.

Australian televiestinnän jättiläinen Telstra on myös onnistunut käyttämään blockchainia turvaamaan älykkään kodin IoT-ekosysteemit todentamalla ihmisten henkilöllisyyden tallennettujen biometristen todennustietojen avulla. Ja IOTA näyttää myös lupauksen IoT: n skaalaamiseen Tangle-tekniikan avulla.

Lahjakuilun täyttäminen

Olet ehkä ajatellut, että tietokoneinsinöörejä on enemmän kuin tarpeeksi kiertää. Mutta käy ilmi, että kyberturvallisuudesta puuttuu kykyjä.

Teollisuuden työttömyys on nollan lähellä. Tämä tarkoittaa, että kun uudet paikat kasvavat, niitä on erittäin vaikea täyttää. Ja uusien teknologioiden (ja niiden myötä suurempien kyberuhkien) jatkuvien haasteiden kanssa vuoteen 2020 mennessä Frost & Sullivan ennustaa ainakin 1,8 miljoonaa avoimet työpaikat kyberturvallisuusalalla.

Yritykset kuten PolySwarm, Hajautettu virustentorjuntapaikka kannustaa teknikkoja ympäri maailmaa osallistumaan tietoverkkorikollisuuden torjuntaan. Paitsi että tämä antaa kirkkaalle lahjakkuudelle mahdollisuuden loistaa sijainnistaan, koulutuksestaan ​​tai historiastaan ​​riippumatta, se auttaa myös havaitsemaan tietoverkkorikollisuuden nopeammin.

Viipymäajat (kuinka kauan virus istuu lepotilassa järjestelmän sisällä ennen aktivoitumista) on yksi vakavimmista uhista tänään, mikä tarkoittaa nopeutta. Kun entinen McAfee Antivirus CIO Mark Tonnesen on PolySwarm-tiimin neuvonantajana, verkkorikollisten pysäyttäminen heidän jälkeensä ja hyökkäysten estäminen on tulossa todellisuudeksi.

Kaikilla ei ole sopimusta

Tietysti keskustelu lohkoketjuista ja kyberturvallisuudesta sekä niiden soveltuvuudesta teknologiaksi kiihtyy koko kyberturvallisuusalalla. Huolimatta kasvavasta käyttötapausten määrästä ja blockchainin vauhdittamisesta, kaikki eivät ole yhtä mieltä sen potentiaalista.

Toimitusjohtaja Gunner-tekniikka Cody Swann sanoo: “Meitä on täynnä yrittäjien pyyntöjä blockchain-sovelluksille. Valitettavasti mikään näistä tuotteista ei ole päässyt alfan ohi blockchainissa. Miksi? Koska valtaosassa tapauksia blockchain on huonompi valinta kuin useimmat tekniikat. “

Maailmanmaksu Johtaja ja globaalin kyberpuolustuksen johtaja & Turvallisuusstrategia, Peter Tran, on myös vähemmän kuin innostunut blockchain-tekniikasta toistaiseksi. Hän uskoo, että tekoäly ja koneoppiminen ovat etusijalla tietoverkkorikollisuuden torjunnassa. Ja myös, että olemassa olevien infrastruktuurien uudistaminen ei välttämättä ole taloudellista todellisuutta.

Haasteena on tehdä blockchain- ja kyberturvallisuustekniikasta helpompaa, tehokkaampaa ja halvempaa käyttää. Mutta on rohkaisevaa tietää, että lohkoketju ratkaisee jo monia ongelmiamme ja voi nousta vain täältä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me