Yksi blockchainin ydintoiminnoista poistaa välittäjien tarpeen. Tämä yhdessä älykkäiden sopimusten kehityksen kanssa on johtanut spekulointiin, että lakimiehiä ei tarvita vertaisoperaatioissa. On melkein väistämätöntä, että lähentyvä lohkoketju ja laki merkitsevät joissakin tapauksissa asianajajien roolia välittäjinä. On kuitenkin myös paljon esimerkkejä, joissa lakimiehet voivat itse käyttää blockchainia. Tässä tarkastelemme useita esimerkkejä siitä, miten blockchain voi soveltaa lakimiehiin.

Käytä tapauksia estoketjuun ja lakiin

Palvelun todistus

Blockchainin avulla voimme lisätä digitaalisen tunnisteen esineisiin ja asiakirjoihin. Tämän digitaalisen tunnisteen avulla voimme seurata liikkeitä joko fyysisesti tai verkossa. Tämä ominaisuus tarjoaa valtavia mahdollisuuksia lohkoketjun ja lain alueella.

Yksi käyttötapaus on todiste palvelusta. Kun oikeusjutun osapuoli kutsutaan läsnäoloon, he saavat tuomioistuimelta kirjalliset ohjeet osallistua oikeuteen. Todistus tiedoksiannosta on todistus siitä, että todistus tuomioistuimille osoittaa, että henkilö on kutsuttu. Yritykset, jotka suorittavat paperipalvelun, tunnetaan prosessipalvelimina.

Äskettäin ServeManager, prosessipalvelinyritys, teki yhteistyötä lohkoketjuyrityksen nimeltä IntegraLedger. He ovat testanneet konseptitodistuksen IntegraLedger-lohkoketjun avulla kirjaamaan palveludokumenttien toimittamisyritykset ja toimimaan lopulta todennettavana todisteena palvelupaperien toimittamisesta.

Älykkäät asiakirjat

IntegraLedgerillä on myös älykäs asiakirjatoiminto. Jos kyseessä on sopimusasiakirja, tämä älykäs asiakirja antaa sopimuspuolille mahdollisuuden upottaa sopimukseen liittyvät tapahtumat itse asiakirjaan. Lohkoketju tallentaa sitten kaikki nämä tapahtumat turvallisesti.

Esimerkiksi vuokrasopimuksessa kukin vuokramaksu voidaan liittää digitaalisesti itse sopimukseen. Asiakirja on vuorovaikutuksessa erilaisten yritysohjelmistojen kanssa. Joten jos uusi yritys ottaa vuokrasopimuksen, he voivat ladata älykkään asiakirjan järjestelmäänsä, ja kaikki tapahtumahistoria tulee sen mukana.

Alla olevassa videossa näkyy, miten se toimii tarkemmin.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3RYU3ZQY3ys]

Huoltajuusketju

Muista se eeppinen kohtaus Breaking Badissa missä Walter ja Jesse käyttävät poliisilaitoksen ulkopuolelta peräisin olevaa humungous-sähkömagneettia pyyhkimään Gusin kannettavan tietokoneen videotodisteista, jotka olisivat saattaneet heidät osaksi metatehtaan perustamista? Se on sellainen turvallisuus, joka suojaa oikeudelliset todisteet väärentämiseltä.

Lohkoketju ja lakimagneetit

Se oli todella nerokas idea …

Ok, estoketju ei välttämättä pysty suojautumaan luovuuden tasolta. Mutta siellä on tosielämän oikeustapaukset jotka on heitetty ulos todisteiden väärentämisen vuoksi. Blockchain pystyy jäljittämään asiakirjojen digitaaliset liikkeet ja tallentamaan ne pysyvästi, estäen poistamisen ja tarjoamalla luotettavan jäljityksen kaikenlaisesta manipuloinnista. Fyysisen omaisuuden digitaaliset tunnisteet voivat myös mahdollistaa GPS-paikannuksen, jos joku siirtää tai varastaa todisteita. Tällaiset estoketjuun tallennetut liikkeet tarjoavat kiistattomia todisteita oikeudessa.

Henkinen omaisuus

Henkisen omaisuuden (IP) laki kattaa esimerkiksi patentit, tavaramerkit ja tekijänoikeudet. Henkisen omaisuuden omistusoikeuden kirjaaminen luo muuttumattoman ja pysyvän tietueen omistuksesta ja ominaisuuksista, jotka voisivat ratkaista kaikki kiistat.

Useissa projekteissa käytetään jo blockchainia tekijänoikeuksien suojauksessa, mukaan lukien KodakOne kattaa valokuvaustyöt ja a Microsoft / EY-yhteistyö joka kattaa pelaamisen. Lohkoketjun ja lakien lähentyminen yritysten IP-maailmassa tuo kuitenkin valtavia hyötyjä tehokkuuden lisäksi pelkän omistajuuden osoittamisen lisäksi. Yrityskaupoissa IP-omistajuuden ympärillä on pitkät due diligence -vaatimukset. Blockchain-pohjaisen tietueen avulla, joka osoittaa kaikkien IP-oikeuksien rekisteröinnin ja lisensoinnin, due diligence -harjoituksista tulee sujuvampia ja paljon nopeampia kuin nykyään.

Blockchain ja lain piratismi

Tekijänoikeuksien piratismista voi olla menneisyyttä. Mutta ei merirosvoja. Tai Lego.

Blockchain voi myös auttaa hallitsemaan käyttöoikeuksia. Osapuoli, joka haluaa hankkia henkisen omaisuuden lisensointioikeudet, voisi ostaa ne digitaalisten tunnusten avulla, jättäen muuttumattoman tietueen tapahtumasta, joka auttaa ratkaisemaan myöhemmät riidat.

Notaarin vahvistaminen

Notaari on virallinen hallituksen rooli, eikä toistaiseksi mikään hallitus ole suostunut hyväksymään lohkoketjua korvaavana. Periaatteessa lohkoketju voisi kuitenkin suorittaa saman roolin kuin notaari. Biometriset tiedot varmistavat läsnäolon vankemman todennuksen kuin pelkän yksityisen avaimen käyttö, koska yksityiset avaimet voivat varastaa. EstäNotaari ja Leima ovat kaksi esimerkkiä projektista, joka käyttää lohkoketjua tapahtumien ja tietojen todentamiseen ja todistamiseen.

Älykkäät sopimukset

Älykkäät sopimukset ovat usein lohkoketjua ja lakia koskevan keskustelun perusta. Itse älykkäät sopimukset eivät tällä hetkellä voi korvata vakiosopimusta eri syistä. Mikä tärkeintä, älykäs sopimus on sopimuksen toteuttaminen, ei itse sopimus. Tästä syystä, vaikka älykäs sopimus toteuttaakin sovitut ehdot, sopimus itsessään vaatii edelleen asianajajan osallistumista. Ricardian sopimukset voisivat ylittää osan tästä aukosta, mutta olemme melko kaukana siitä, että lakimiehet poistetaan sopimusprosessista.

Uudet oikeusalat

Kryptovaluuttojen ja ICO: iden käyttöä koskeva lainsäädäntö on synnyttänyt kokonaan uuden lain. Bitcoinin ja yleensä kryptovaluuttojen suosion nopea nousu on herättänyt hallitusten ja sääntelyelinten kiinnostuksen. Nyt he aloittavat julkaisuohjeet ja joissakin tapauksissa lainsäädännön. Koska tämä on kartoittamaton alue, asianajajilla on ratkaiseva rooli uusien sääntöjen navigoinnissa, erityisesti ICO: n osalta.

Johtopäätös

Lohkoketjun ja lain yhdistelmällä on monia jännittäviä mahdollisuuksia. Olemme tutkineet vain joitain niistä täällä. Lakimies ammatti, vaikka se on tunnetusti pysähtynyt ja hitaasti muutettavissa, tietää, mitä on tulossa. Jotkut jäsenet ovat jo muodostamalla yhteenliittymiä, mikä auttaa pysymään muutosten mukana. Vaikka on epätodennäköistä, että estoketju korvaa asianajajia, tekniikalla on epäilemättä vaikutus. Kuten kaikilla muilla aloilla, lakimiehen tulisi olla valmis siihen milloin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me