Kuinka lohkoketju ja rakentaminen rakentavat uuden maailman

Kun ajattelemme teollisuudenaloja, jotka estävät blockchain, rakentaminen ei todennäköisesti ole listan kärjessä. Loppujen lopuksi rakennustyömaan perinteinen kuva näyttää olevan kaukana salauksesta, koodauksesta ja hakkeroista. Mutta blockchainin ja rakentamisen yhdistämisellä on mahdollisesti valtavia etuja.

Tämä artikkeli kerää yhteen joitain mahdollisia käyttökohteita blockchainille rakennusalalla.

Blockchain ja rakentamisen toimitusketjut

Huono työmies syyttää työkalujaan, eikö? Ehkä se on kuitenkin hieman ankaraa. Rakennusala on loppujen lopuksi riippuvainen laadukkaiden tarvikkeiden ja työkalujen saatavuudesta oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Ottaen huomioon, että ala on hyvin hajanainen, ja siinä on monia eri suuria ja pieniä toimijoita, toimitusketjut ovat iso juttu.

Työkalut

Ei niin viattomia kuin miltä he näyttävät …

Ostotilaukset, lähetysluettelot ja laskut ovat usein edelleen paperipohjaisia. Yritykset eivät usein tiedä, ovatko tarvitsemansa tarvikkeet varastossa aloittaessaan projektin, mikä johtaa viivästyksiin ja kustannuksiin.

Nämä eivät ole edes pahin seurauksia. Ison-Britannian hallituksen sopimus Carillion romahti vuoden 2018 alussa, mikä vaikutti noin 43 000 ihmisen työpaikkoja tuloksena. Lähteet huomautti huonosta toimitusketjun hallinnasta kriittisenä tekijänä romahduksessa surkean luotonhallinnan ja projektien ja vaadittujen tarvikkeiden näkyvyyden puutteen vuoksi.

Lohkoketju on jo osoittamassa kykynsä muuttaa toimitusketjuja, yhdessä tapauksessa Walmartin ja IBM: n välisellä kumppanuudella. Lohkoketjun käyttäminen rakennustoimitusketjujen hallintaan voisi luoda yhden totuuden lähteen rakennustarvikkeiden saatavuudesta ja alkuperästä sekä maksujen seurannasta.

Teollisuus ottaa huomioon tämän lohkoketjun ja rakentamisen käyttötapauksen. Viimeaikaiset ilmoitukset ovat nyt vahvistaneet, että Probuild, yksi Australian suurimmista rakennusyrityksistä, on tehnyt yhteistyötä yhdysvaltalaisen blockchain-rakennusinnovaattorin kanssa Tiiliketju maailmanlaajuisen toimitusketjun hallinnasta. Ilmoitus vahvistaa, että “Probuildilla on visio siitä, että Blockchain, IoT ja Big Data voivat mullistaa rakentamisen toimitusketjun.”

Brickschain-kuvakaappaus


Brickschainin kotisivu

Blockchain ja rakennusprojektien hallinta

Rakennusprojektit perustuvat siihen, että eri osapuolet tekevät yhteistyötä valmiiksi määriteltyjen spesifikaatioiden pohjalta. Kukin osapuoli odottaa maksua tehdyn työn perusteella. Siksi lohkoketjun vertaisliitettävyys yhdistettynä älykkääseen sopimusfunktioon tuo erinomaiset mahdollisuudet virtaviivaistaa rakennusprojektien hallintaa.

Yksi tutkimus blockchain-potentiaaliin rakennusprojektien hallinnassa havaitsi, että “[työmaalla toimiva blockchain voi parantaa rakennuspäiväkirjojen, tehtyjen töiden ja kirjattujen materiaalimäärien luotettavuutta ja luotettavuutta”.

Teollisuusjulkaisu Construction Manager (he eivät sekoita pörröisiä, epäselviä nimiä tässä yrityksessä) raportoi myös kehityksestä kahdesta prototyyppisovelluksesta, joissa yhdistyvät lohkoketju ja rakentaminen.

TraderTransferTrust on blockchainiin rakennettu maksujärjestelmä, joka laukaisee maksun vasta tehdyn työn päätyttyä. Fyysinen todiste työstä, jos haluat. ConstructCoin on toinen saman kehitystiimin projekti. Sen tavoitteena on luoda rakennusala-informaation markkinapaikka.

Vähennä oikeudenkäyntejä

Construction Blockchain -konsortio (CBC) on jäsentensä perustama teollisuusryhmä tutkimaan mahdollisuuksia kuinka blockchain ja rakentaminen voisivat toimia yhdessä. Vaikka yllä olevat käyttötapaukset ovat muuttuvia, CBC hahmottaa joitain kulttuurimuutoksia, joita voi esiintyä teollisuudessa blockchainin käytön seurauksena.

Rakennusteollisuudesta on tullut erittäin riita-asia. CBC korostaa, kuinka lohkoketjun käyttäminen yhteistyön ja omistajuuden kulttuurin edistämiseen voisi auttaa vähentämään osapuolten haastetta toisiinsa huonosta työstä tai viivästyksiä projektin loppuunsaattamisessa. Lisäksi yhteenliittymä uskoo, että vähemmän oikeudenkäynnin kohteena olevan ympäristön “pitäisi kannustaa vähemmän” puolustavaa “lähestymistapaa päätöksentekoon ja siten kannustaa innovaatioihin”.

Digitoitu maanhankinta ja rakennusoikeudet

Asiakirjassaan älykkäiden kaupunkien tulevaisuudesta, McKinsey viittaa maanhankintaan ja rakennusoikeuksiin liittyvään nykyiseen byrokratiaan, joka on este ketterälle rakentamiselle. Asiakirjassa selitetään edelleen, kuinka digitalisoidut ratkaisut nopeuttavat maan hankkimista ja rakennuslupien myöntämistä.

Blockchain-pohjaiset maarekisterit tarjoavat valtavan parannuksen nykypäivän paperilla ladattuihin prosesseihin. Blockchain mahdollistaa nopeamman hyväksynnän menettämättä paperityötä tai odottaen monen osapuolen allekirjoituksia fyysisissä asiakirjoissa.

Lisäksi maissa maakiistat ovat aivan liian yleisiä. Pysyvällä, muuttumattomalla omistusrekisterillä on selvät edut omistajuuden osoittamisessa. Intia on niiden maiden joukossa, jotka ovat kokeilleet blockchainin käyttöä maarekisteröinnissä.

Rakennustarkastukset

Useimmat rakennukset ovat jossain vaiheessa tarkastuksia. Yleisön käyttämät rakenteet tarvitsevat tarkastuksia varmistaakseen turvallisuusnormien noudattamisen. Kiinteistötutkimukset ovat usein kiinteistöjen myynnissä, koska ne paljastavat mahdolliset rakenteelliset viat, jotka voivat vaikuttaa arvostukseen.

Nämä tarkastukset tehdään usein hajanaisesti. Tarkastajalla tai katsastajalla voi olla rajallinen tai olematon näkyvyys edellisten tarkastusten tiedoista. Tämä asettaa prosessin voimakkaasti riippuvaiseksi erityisestä tarkastajasta, minkä vuoksi Suosittelen tätä kiinteistöarviointiyritystä. Mikään ei voita kokemusta.

Rakennustarkastus

Jotkut rakennukset edellyttävät tarkastusta selvemmin kuin toiset.

Blockchain tarjoaa mahdollisuuden palata kiinteistöön omalla pysyvällä rekisterillä aikaisemmista tarkastuksista. Blockchain-tiedot ovat immuuneja kenenkään osapuolen manipuloinnille, joka saattaa olla kiinnostunut varmistamaan, että rakenne läpäisee kokoamisen. Vastaavasti blockchain voisi myös tallentaa kiinteistöön sen elinkaaren aikana tehdyt rakenteelliset tai kunnossapitotyöt.

Ketterämpi suunnittelu

Tällä hetkellä julkisten varojen hankkiminen infrastruktuurin investointeihin on pitkä. Hallitusten on perusteltava tarve käyttää veronmaksajien varoja tiettyyn aloitteeseen. Tämä tarkoittaa, että uuden infrastruktuuri-investoinnin toteuttaminen voi kestää kuukausia tai jopa vuosia.

Kun siirrymme kohti tulevaisuuden älykkäitä kaupunkeja, lisääntynyt liitettävyys ja tiedon saatavuus voivat merkittävästi nopeuttaa uusien infrastruktuuri-investointien hyväksyntää. Esimerkiksi hallintoelin voi nopeasti rakentaa tapauksen, joka osoittaa lisääntyneitä liikennevirtoja tietyllä alueella, käyttämällä lohkoketjun anturitietoja. Tämä mahdollistaa nopeammat rakennusinvestoinnit tien parannuksiin, liikenteen rauhoittamiseen tai muihin keinoihin.

Älykkäät kaupungit

Älykkäät kaupungit ovat paremmin yhteydessä toisiinsa.

Viimeinen sana

Blockchain ja rakentaminen saattavat vaikuttaa aluksi epätodennäköisiltä kumppaneilta. Kuten niin monilla muilla aloilla, rakentaminen riippuu luottamukseen perustuvasta vuorovaikutuksesta muiden osapuolten kanssa sekä vankasta kirjanpidosta. Siksi olettaen, että teollisuus pystyy sopeutumaan, blockchain voisi tarjota merkittävää arvoa tulevaisuuden rakentajille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map