Luottamus. Laatu, joka luonnostaan ​​puuttuu useimmista ihmisistä, kun on kyse muukalaisista. Vaikka voimme luultavasti kaikki syyttää siitä äitiämme, tosiasia on, että useimmilla kanssakäymisillä tuntemattomien ihmisten kanssa on riski. Ja online-markkinapaikoilla, uskon harppaus on huomattavasti korkeampi, eikä ole mitään kasvoja, joita voisi nimetä tai taata maksun saamisesta. Joten entä blockchain-markkinapaikka? Mikä siinä on erilaista?

Nopea kiinni markkinapaikoista

Vaikka mielesi voi vaeltaa Marrakechin soukille tai Bangkokin kelluville markkinoille, puhumme online-markkinapaikoista täällä. Ne, jotka ovat syntyneet, häiriintyneet ja potkineet melko paljon jokaisen suurimman vähittäiskauppiaan ympäri maailmaa. Kuten Amazon, eBay, Etsy ja Alibaba.

Kanssa 96 prosenttia amerikkalaisista, jotka tekevät ostoksia verkossa ja muualla maailmassa kuumana, eivät vain nämä jättiläismarkkinat mahdollistaneet verkkokaupan; he veivät sen seuraavalle tasolle. Niiden avulla voimme ostaa melkein mitä tahansa yhdestä verkkotunnuksesta.

Ja kun he kypsyivät ja kilpailivat, verkkokaupoista tuli entistä helpompaa. Voimme suorittaa maksuja yhdellä napsautuksella tai yhdellä sormenjäljellä. Voimme tilata tavaroita ja toimittaa ne kotiovellemme alle tunnissa tai jopa laittaa automme tavaratiloihin. Kätevä, nopea, luotettava (enimmäkseen).

Kyllä, kun on kyse verkkokaupoista, perinteisillä jälleenmyyjillä on se melko kova. Kanssa 6000 myymälää sulkeutuu Iso-Britannian pääkadulle vuonna 2017, ja suuret vähittäiskauppiaat taittamalla kuin korttipakka Yhdysvalloissa, suuntaus on selvä. Loppujen lopuksi, miksi mennä kauppaan ja seistä jonossa, kun saat myymälän tulla luoksesi?

Ja se ei lopu tähän. Uberin, Airbnb: n, TaskRabbitin ja Upworkin kanssa jaetun talouden aamunkoiton jälkeen ostamme ja myymme verkkokaupoissa enää vain fyysisiä tuotteita. Kauppamme myös palveluilla. Matkan jakaminen, majoituksen vuokraus, freelance-työ – oh my! Verkkokaupat eivät kuitenkaan ole kaikki Nirvana.

Online-markkinapaikkojen ongelma

Ensimmäinen kysymys verkkokauppapaikoissa on luottamus, varsinkin kun on kyse uuden myyjän tai ensimmäisen kerran ostajan kanssa. Luokitusjärjestelmät ovat auttaneet lisäämään luottamustamme hieman – itse asiassa – siitä lähtien 84 prosenttia ihmisistä luottaa nyt online-arvosteluihin yhtä paljon kuin ystävän suositus.

Parhaimmilla myyjillä eBayn kaltaisilla sivustoilla näyttää olevan hyväksyntämerkki, ja työnantajat etsivät huippuluokan freelancereita Upworkista tai Fiverristä.

Huippuluokan freelancereita

Huippuluokan freelancereita

Joten mikä on ongelma? No, siellä on paljon väärennettyjä luokituksia ja muutama suojatoimi estää niiden lähettämisen. Monilla freelancereilla on ollut epäonni tarjota palveluja maksutta, tai turistit ovat kääntyneet räikeään majoitukseen viehättävän linnan sijaan.

Toki henkilö saatetaan kieltää kyseiseltä torilta, mutta mikä estää häntä avaamasta uutta tiliä? Ei niin paljon monissa tapauksissa.

Lohdutamme näitä keskitettyjä markkinapaikkoja siinä mielessä, että alustoilla on yleensä joitain protokollia. Upwork-käyttäjät käyvät läpi perustason KYC: n – ainakin lähettävät jonkinlaisen henkilöllisyyden – ja vahvistavat maksutavan. Airbnb: llä on myös vaatimukset vuokralaisille ja vuokralaisille. Mutta pienemmät markkinapaikat eivät välttämättä.

Ja ironista kyllä, se, mitä niin monet meistä pitävät siunauksena, voi olla jotain kaksiteräisestä miekasta. Tarvitsemme keskitetyn viranomaisen luottamuksemme lisäämiseksi – maksujen tarkistamiseksi, toimitusten takaamiseksi ja tuotteiden palauttamiseksi. Mutta samalla keskitetty viranomainen toimii vain jättiläisenä välittäjänä.

Iso lihava välikäsi, joka poimii kermaa ja nosti hintoja. Missä tahansa välittäjä on, tehottomuus odottaa poistamista.

Anna blockchain-markkinapaikka.

Mikä on Blockchain Marketplace?

Blockchain-markkinapaikka on puhtaasti vertaisverkko-järjestelmä, joka poistaa välimiehen lisäämällä kirjanpidon läpinäkyvyyden ja luottamustason. Blockchain-markkinapaikalla tapahtuma on yksi, minulta sinulle, ilman keskitettyä viranomaista ottamaan maksua.

Blockchain-markkinapaikka

Blockchain Marketplace

Ja ensimmäistä kertaa historiassa tämä on mahdollista, koska meillä on nyt tekniikka, joka poistaa luottamuksen. Läpinäkyvän luonteensa vuoksi jokainen tapahtuma voidaan nähdä – kaikki merkitykselliset yksityiskohdat palveluntarjoajasta ja myyjästä. Mitään arvosteluja ei voida väärentää tai peukaloida. Ne ovat aitoja, muuttumattomia ja elävät ikuisesti lohkoketjussa.

Lisäksi maksuongelmassa ei ole ongelmaa, koska blockchain-markkinapaikka käyttää älykkäitä sopimuksia. Kun ehdot on sovittu, kauppa tapahtuu. Yksinkertainen ja vaivaton.

Blockchain voi luonnostaan ​​rakentaa KYC: ssä, koska myyjä- ja ostajaprofiili ovat avoimia ja blockchain-markkinapaikka voi tarkistaa tiedot. Joten tiedät, että kun vuokraat talon kylästä Ranskassa, kiinteistö on todella olemassa. Et aio palata rakenteilla olevaan tiilipinoon.

Vuokraaja tietää myös, että he eivät vuokraa omaisuuttaan rikolliselle tai rokkibändille, joka tunnetaan huonekalujen murskaamisesta.

Ja koska kauppa on todella vertaisverkkoa (ei niin kuin nykyinen jakamistalous markkinoi itse), hinnat ovat alhaisemmat, ja lohkoketjujen hajautettu luonne tarkoittaa, että ei ole yhtä epäonnistumis- tai heikkouskohtaa.

Blockchain-markkinapaikka sisältää nämä avainosat:

  • Luottamus
  • Taattu maksu
  • Läpinäkyvyys
  • Halvemmat hinnat
  • Hajauttaminen

Blockchainia voidaan soveltaa melkein mihin tahansa toimialaan freelance-työstä rahoitukseen, ruokakauppoihin ja majoituksen vuokraamiseen.

Joten mikä on varoitus?

Aivan kuten Uber itse ajava auto ja Jeepin kokeilu IoT-tekniikan avulla blockchain on kaukana täydellisestä. Usein kutsutaan alkuvaiheessaan, saatat löytää blockchain-markkinapaikan, joka yrittää toimia ennen kuin se voi kävellä.

Niin vankka ja turvallinen kuin blockchain-tekniikka on osoittautunut, ongelma tulee usein toissijaisella ohjelmistotasolla – keskuksen, lompakoiden ja kirjanpidon päälle rakennettujen sovellusten kautta. Joten maksujen salliminen blockchain-markkinapaikan kautta voi sisältää riskin ja olla avoin hakkereille.

Älykkäät sopimukset eivät myöskään ole täydellisiä. Itse asiassa DAO Hack syntyi älykkään sopimuksen porsaanreiän takia. Toisin kuin lailliset sopimukset, sellaisina kuin me niitä tänään tunnemme, ne eivät salli tulkinnan tai vilpittömän mielen inhimillistä osaa.

Sano esimerkiksi, että myyjä A myy ostajalle B antiikkikellon hyvässä uskossa, että esine on aito. Mutta ostaja B huomaa myöhemmin, ettei se ole. Mitä tapahtuu? Älykkäät sopimukset ovat peruuttamattomia, joten miten hyvitykset järjestetään kirjoittamatta koodia uudelleen ja lisäämättä kovia haarukoita?

Hyvitykset ovat yksi tärkeimmistä ongelmista, joita vähittäiskaupalla on blockchainin kanssa. Mutta on kourallinen yrityksiä, jotka työskentelevät tämän ratkaisun parissa, sallien nykyisten sopimusten päivittämisen tai inhimillisen arvostelukyvyn astuttaakseen konfliktin.

Skaalautuvuus on toinen kysymys, josta kuulemme usein. Ethereum pystyy tällä hetkellä käsittelemään vain 15 tapahtumaa sekunnissa. Uudemmat lohkoketjut, kuten NEO, pystyvät käsittelemään 10000 operaatiota sekunnissa. DAG on loputtomasti skaalautuva vaihtoehto, mutta ei myöskään ongelmitta, joista yksi on turvallisuus – DAG: iin on helpompi murtautua.

Joten, blockchain-markkinapaikka tuo etuja, mutta lopullisen tavoitteen saavuttaminen voi olla enemmän maraton kuin sprintti.

Lopulliset ajatukset

Markkinapaikoilla on paljon hyötyä blockchainista. Mutta väistämättä tapahtuu jonkin verran laskeumaa. Ilman välittäjähintoja eikä keskitetyn elimen tarvetta, blockchain-markkinat häiritsevät häiriöitä. On kuitenkin epätodennäköistä, että Airbnb: llä ja Uberillä ei ole ratkaisua jonnekin hihoissaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me