Kuluneen vuoden aikana valtavirran maailma on omaksunut ajatuksen lohkoketjusta ja salauspohjaisista liiketoimista, mikä on jopa tehnyt vuodesta 2018 ns. lohkoketjun vuosi. Aihe on siirtynyt pelkkien tunnussanojen ohi ja avautunut uusiin ideoihin ja uusiin innovaatioihin. Yksi suurimmista edistysaskeleista tässä valtavirran hyväksymisessä on se, että ihmiset ymmärtävät, miten salaus voi tarkoittaa muutakin kuin vain kryptovaluutan kauppaa.

Suuri osa tästä johtuu Ethereumilla vuonna 2018 tehdystä suuresta työstä. Sieltä blockchain-teollisuus on nähnyt uusien omaisuuserien räjähdyksen, ja näin tehdessään salausvarojen luonne ja toiminta ovat kehittyneet. Nykyään ne jaetaan neljään erilliseen luokkaan:

Perinteinen kryptovaluutta: Perinteiset kryptovaluuttavaihtoehdot tarjoavat hajautetun valuutan, jossa tuhannet ihmiset kaivavat ja turvaavat verkon – kaikki ilman väkijoukkomyyntiä, ICO: ta tai lentoputkea. Bitcoin on tosiasiallinen esimerkki tästä.

Rahakkeet tai värilliset kolikot: Rahakkeet / värilliset kolikot liittyvät tyypillisesti jonkinlaiseen jakeluun kaivostoiminnan ulkopuolella. Monet on annettu toiselle lohkoketjulle, kuten Ethereum tai Waves. Ne voidaan jakaa vielä useampaan alaryhmään siten, että yhteisenä ketjuna on, että ne ovat sidoksissa ulkomarkkinoille ja niiden arvonlähde on vaihdettavissa. Kuinka tämä saavutetaan, voi kuitenkin vaihdella; joissakin tapauksissa se voi käyttää fyysistä hyödykettä, kuten öljyä (Petro on hieno esimerkki) tai sillä voi olla aineeton arvostus (PAX on liittynyt USD Tether -merkkien joukkoon).

Kertakäyttöinen tunnus: Tunnetaan myös nimellä kuponkeja, tämä usein unohdettu salaus on monenlaisia ​​makuja ja voi olla jopa omassa lohkoketjussaan. Näiden etu johtuu niiden kyvystä tallentaa tietoja ja katoaa sitten markkinoilta. Tämä on erityisen tehokasta kaikilla markkinoilla, joilla yksisuuntainen vaihto on avainasemassa, kuten esimerkiksi silloin, kun tulli- ja rajavartijaryhmä tallentaa tietoja esineiden internetlaitteista. Factoidit ovat hybridiesimerkki salauksesta ja tunnuksesta. Ne antavat käyttäjän kirjoittaa tietoja Factom-lohkoketjuun ja sitten ne ovat poissa markkinoilta.

Kiinteät digitaaliset hyödykkeet: Kaikki digitaaliset hyödykkeet eivät ole keskenään vaihdettavissa, ja tämäntyyppisille liiketoimille on paljon todellista tarvetta. Digitaaliset kiinteät varat ovat ainutlaatuisia esineitä, ja niillä voi olla tosielämän yhteys (esim. Kiinteistö, jossa jokainen talo tai omaisuusyksikkö on ainutlaatuinen) tai digitaalinen keräilykortti. Esimerkkejä jälkimmäisistä ovat CryptoPunks, joka on tarkoitettu yksinomaan keräilijöille tai keräyspeleille, kuten CryptoKitties.

Mihin ihmiset voivat tallentaa tunnuksiaan?

Jos blockchain-teollisuus aikoo luoda tapoja edustaa sekä online- että offline-arvomuotoja kryptovaluutan ja tunnusten kautta, seuraava kysymys on tämä: minne ihmiset voivat tallentaa kaikki digitaaliset omaisuutensa? Kaikkien näiden arvojen asettaminen edellyttää turvallista sijaintia. Vastaus on salauspohjaiset lompakot, jotka ovat edenneet pitkälle muutamassa vuodessa.

Lompakot ovat kehittyneet pitämään monenlaisia ​​rahakkeita. Varastointi on välttämätöntä, mutta uusimmat innovaatiot ovat myös antaneet mahdollisuuden käyttää hajautettua pörssiä. Tämä luo all-in-one-työkalun, joka virtaviivaistaa koko prosessia niin, että lompakko voi toimia keskuksena kaikelle salaukselle. Hyvä esimerkki tästä on Waves-asiakasohjelma, joka ylittää pelkän tallennuksen; Waves-asiakasohjelman avulla voit myös luoda uusia rahakkeita ja tehdä kauppoja lompakostasi. Toinen esimerkkipari on Vault ja Lumi. Ne on luotu nimenomaan digitaalisten keräilyesineidesi säilyttämiseen – joista suurin osa on ERC 721 -varoja (standardi, jota käytetään moniin Ethereumissa luotuihin keräilyesineisiin).

Kaikkien näiden uusien blockchain-resurssien yhteinen ketju on käytännöllinen tarve lompakon mekanismille. Erityisesti ainutlaatuisten rahakkeiden tai digitaalisten keräilytuotteiden tilalle, ilman virtuaalista säilytyspaikkaa, prosessi muuttuu hankalammaksi ja sitä on vaikea seurata. Tällaiset esteet hidastavat alustan yleistä käyttöönottoa, mikä johtaa toiseen pisteeseen: valtavirran hyväksymisen nopeus ylittää itse alustan. Tukisovellusten ja lisävarusteiden kehittäminen on yhtä tärkeää, koska ne yksinkertaistavat ja laajentavat käyttökokemusta. Ero on tietokoneella, joka toimii teknisesti, vaikka sitä käyttää komentorivijärjestelmä, ja käyttäjäystävälliseen MacBookiin.

Lompakkoinnovaatiot ovat juuri alkaneet naarmuttaa mahdollisen pintaa. Tulevien kuukausien aikana useat lompakot tarjoavat uusia suojausominaisuuksia suojauksen laajentamiseksi, mikä luo syvemmän suojaustason salasanasi ympärille. Mitä se tarkoittaa maallikolle? Nyt salauslompakko voi kirjautua verkkosivustoille, MetaMask tekee tämän jo joillekin verkkosivustoille. Tämä virtaviivaistaa asioita paitsi käyttäjille myös luo uudenlaisen digitaalisen identiteetin. Kun kirjaudut sisään lompakkoon, vahvistat itsesi.

Tämä tuo uuden idean horisonttiin: yhtenäinen ja turvallinen henkilöllisyys. Kryptovaluutta voi hallita tapahtumia, mutta moottori konepellin alla on lohkoketju. Lohkoketjun avulla pysyvä, turvallinen ja läpinäkyvä tietokanta, jota tukee yksisuuntainen salaus, tuo skaalattavan suojauksen arvokkaimmalle tiedolle.

Ajatus digitaalisesta lompakosta saattaa tuntua käytännölliseltä salausmerkkien tallennustilalta, mutta vain yksi askel taaksepäin nähdäksesi suuremman kuvan: todella turvallinen digitaalinen identiteetti verkossa ja offline-tilassa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me