Tässä artikkelissa tarkastellaan USI Techin kryptovaluuttahuijausta. Vaikka on yksi asia tietää, että projekti on syyllistynyt petokseen, on vielä tärkeämpää ymmärtää ominaisuudet, jotta tällainen tapaus ei tapahtuisi sinulle. Näin yritys pystyi vetämään tämän pois.

Mikä on USI Tech?

USI Tech (United Software Intelligence Technology) on yritys, joka väitti kehittävänsä maailman ensimmäisen automatisoidun Bitcoin-kaupankäyntialustan (BTC). Toukokuussa 2017 USI Tech alkoi keskittyä myymään BTC-paketteja kauppiaille ja kaivostyöläisille, jotka halusivat automatisoida nämä toiminnot.

Aluksi monet ihmiset ostivat tämän suunnitelman. Jonkin ajan kuluttua he alkoivat kuitenkin yhä enemmän epäillä, että USI Tech oli todella Ponzi-järjestelmä. Mutta miten yritys veti sen ensiksi?

USI-tekniikan omistajat

Monet kryptovaluuttaprojektien verkkosivustot tarjoavat paljon olennaisia ​​tietoja perustajista ja tiimin jäsenistä. Monet eivät myöskään. USI Techin tapauksessa jälkimmäinen oli totta. Projektin verkkosivustolla ei ollut paljon tietoa USI Techin omistajista. Lisäksi sivusto ei toimittanut paljon tietoa tuotteista, joita USI Tech myi.

Tiedämme, että Joao Severino ja Ralf Gold perustivat projektin. Ennen USI Techin aloittamista Severino kiellettiin kaikesta taloudellisesta toiminnasta Portugalissa, koska hän oli mukana toisessa huijausyrityksessä nimeltä AMC Invest. Vielä pahempaa on, että Ralph Gold oli ollut mukana kaikenlaisissa Ponzi-järjestelmäyrityksissä. Näihin kuului AdsProfitReward, MX Fast Money, World Consumer Alliance, HourlyRevShare, AdsProfitWiz, huhtikuun napsautukset ja ylempi peli.

Yritys väitti myös toimivan Dubaissa. Yrityksen rekisteröinti on kuitenkin peräisin Ras al Khaimahilta, toisesta Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kaupungista, joka on tunnettu offshore-yritysrekisteripalveluistaan.

kuvakaappaus USI Techin kotisivulta (marraskuusta 2018 alkaen)

Marraskuusta 2018 lähtien USI Techin kotisivu on vain yksinkertainen kirjautumissivu.

Kuinka USI Tech väitti, että käyttäjät voisivat ansaita rahaa?

BTC-paketit alkoivat noin 50 eurolla. Mitä enemmän paketteja ostit, sitä korkeampi tuotosi olisi väitetysti. USI Techin automatisoidun ohjelmiston oli tarkoitus tarjota käyttäjille tapa saada passiivisia tuloja. Tuotto (keskimäärin yhden prosentin päivittäinen korvaus viiden päivän aikana viikossa) kuulosti lupaavalta joillekin ihmisille. Yhtiö väitti myös tarjoavansa hämmästyttävän 140 prosentin tuoton 140 päivän paketin aikana. Se totesi myös (ilman todisteita), että jotkut ihmiset olivat jo saaneet 150 prosentin tuoton.

Näitä lupauksia tarkasteltaessa on selvää, että tämä oli liian hyvää ollakseen totta. Vuoden 2017 lopun härkämarkkinoiden ja uusien / innokkaiden kauppiaiden käyttöönoton yhteydessä on kuitenkin helppo nähdä, miten jotkut ihmiset voisivat joutua tähän. Silti oli muita tekijöitä, jotka viittaavat yrityksen haitalliseen luonteeseen. Esimerkiksi USI Tech toimi avoimesti monitasoisena verkkomarkkinointiyrityksenä, mikä sai monet ihmiset pitämään sitä alusta lähtien pyramidijärjestelmänä.

USI Tech -logo

USI Tech lopetti toimintansa Yhdysvalloissa ja Kanadassa vuoden 2018 alussa.

USI Tech Update: Tapahtumien aikajana

  • Lokakuu 2017: USI Tech käynnistää Tech Coin ICO: n. USI Tech -käyttäjät luovuttavat 11 500 BTC: tä samoista maksuista, joita he saivat kerroinpaketeista ja jäsenhankinnoista.
  • Joulukuu 2017: USI Tech saa lopettamismääräyksen Texas State Securities Boardilta.
  • Tammikuu 2018: Yhdysvaltojen ja Kanadan käyttäjät lopettavat BTC-maksujen vastaanottamisen.
  • Maaliskuu 2018: USI Tech -paketteja ei enää voi ostaa tai palkita.
  • Maaliskuu 2018: SEC pyytää asiakirjoja jäseniltä.
  • Huhtikuu 2018: Espanjan taloushallinnon virasto (Comisión Nacional del Mercado de Valores) lisää USI Techin varoitusluetteloon.
  • Elokuu 2018: Uuden-Seelannin finanssimarkkinaviranomainen varoittaa, että USI Techillä on kaikki huijauksen ominaisuudet.

Mitä opimme tästä?

Riippumatta siitä, oletko henkilö, joka menetti varoja tästä huijauksesta tai päätti pysyä poissa tästä tietystä, USI Tech -tarinasta on otettava pois paljon asioita.

Ensinnäkin varojen lähettäminen kolmannelle osapuolelle, joka takaa korkean tuoton, on yleensä huono idea. Kuten olemme käsitelleet edellisessä artikkelissa, Twitterissä on toinen samanlainen räikeä huijaus. Salausvaluuttamarkkinat ovat epävakaat, eikä voiton tuottamiseen ole varmoja takeita.

Toiseksi on tärkeää tutkia projektin taustaa. USI Techin omistajien tapauksessa todisteet eivät voineet olla selkeämpiä. Monet jäsenet olivat jo kokeneita huijareita jo kauan ennen työskentelyään USI Techissä. Tämän olisi pitänyt olla ainoa punainen lippu, jota tarvitaan useimmille ihmisille.

Kolmanneksi, sinun ei pitäisi sokeasti luottaa menestystarinoihin siitä, kuinka ihmiset ansaitsevat rahaa sijoittamalla tiettyyn kryptovaluuttaan, tuotteeseen jne. Missä tahansa pyramidijärjestelmässä tämä tarina voi olla yksinkertaisesti valhe.

kuvakaappaus USI Tech Freshdesk -sivulta

USI Techillä oli kaikki klassiset merkit Ponzi-järjestelmästä.

USI Tech voi silti olla huijaus

Vaikka huijauksista on saatavana runsaasti tietoa eri lähteistä verkossa, USI Techin omistajat ja tiimin jäsenet yrittävät silti huijata potentiaalisia sijoittajia. Yhden mukaan Facebook-ryhmä Omistettu yksinomaan projektin kutsumiseksi huijaukseksi, projektiin liittyvät ihmiset käyttävät nyt uutta kieltä välttääkseen kiinni jäämisen.

Esimerkiksi jäseniä on kehotettu välttämään sellaisten termien käyttöä kuin “pääoman tuotto” ja “sijoitus”. Tulevaisuudessa on jopa mahdollista, että yritys voi muuttaa nimeään pyramidijärjestelmän ylläpitämiseksi. Silti älä anna tämän huijata sinua lankeamaan tähän erityiseen huijaukseen tai vastaavaan.

Lisäksi marraskuusta 2018 lähtien USI Tech -sivusto on edelleen verkossa. Kotisivu on kuitenkin vain kirjautumisnäyttö nykyisille jäsenille. Ei ole myöskään vaihtoehtoa ilmoittautua uudeksi jäseneksi.

Johtopäätös

Toivottavasti sinulla on nyt kaikki tarvitsemasi tiedot USI Techista ja yhtiön laajamittaisesta kryptovaluuttahuijauksesta. Salausvaluuttasijoittajana muista aina tutkia perusteellisesti ja tehdä tietoisia päätöksiä. Vielä tärkeämpää on, että on tärkeää oppia tällaisista tapauksista. Tämän tiedon avulla sinun pitäisi pystyä estämään itsesi joutumasta vastaaviin huijauksiin tulevaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me