Kuka on Nick Szabo?

Nick Szabo, älykkäiden sopimusten ja Bit Goldin keksijä, loi perustan Bitcoinin luomiselle. Hän määritteli älykkäät sopimukset 14 vuotta ennen Bitcoinia. Sitten hän teorioi bitit, joiden arvo perustuu työn todistamiseen 5 vuotta ennen Bitcoinia.

Sekä tietojenkäsittelytieteiden että oikeustieteen tutkinnot ja kiihkeä kiinnostus rahahistoriaan eivät ole mikään yllätys, että Nick Szabo oli ennen estoaikaa. Hänen ajatuksensa rahan historiasta ja tulevaisuudesta, mukaan lukien kryptovaluutan rooli, on hyvin dokumentoitu hänen blogi. Satoshi myönsi, että Bitcoin perustui Nickin työhön, mutta monet uskovat, että Satoshi on itse asiassa Nick Szabo.

Satoshi Bit Gold

Rahan historia

Nickin analyysi rahan alkuperä tarjoaa käsityksen kryptovaluutan tulevaisuudesta. Hän selittää valuutan loogisen syntymisen ja useiden valuuttojen väistämättömän tasapainon. Szabo väittää, että jokainen tapahtuma sisältää “henkiset kustannukset”. “Puhtaan vaihtokaupan” maailmassa sinun on muistettava karkeasti N neliön hinta N eri hyödykkeelle. Kuvittele esimerkiksi maailmaa, jossa on vain tiili, vehnä, lammas ja kulta. Sinun on tiedettävä kunkin tuotteen hinta suhteessa toisiinsa. Henkisten kustannusten vähentämiseksi ihmiset lopulta ”yhdentyvät yhtenäisvaluutaksi” tuossa yhteiskunnassa. Henkiset kustannukset laskisivat dramaattisesti. Nyt sinun tarvitsee tietää vain kunkin tuotteen hinta yhtenäisvaluutassa.

Useiden valuuttojen tasapaino

Kun jokainen yhteiskunta lähenee omaa valuuttansa, päätymme maailmaan, jossa on useita valuuttoja. Olemme nähneet tämän pelaavan kryptovaluutoissa. Historiallinen liiketoiminnan harjoittaminen useiden valuuttojen maailmassa, paljon vähemmän puhdasta vaihtokauppaa, on aina johtanut sekaannukseen, virheisiin ja liian monimutkaiseen kirjanpitoon. ja monien valuuttojen maailma on tasapaino. “

Nick väittää, että eri valuuttojen valuuttakurssit vaihtelevat ja ovat arvaamattomia. Siksi sinun on pidettävä useita valuuttoja. Monet haluavat Bitcoinin voittavan yhtenä maailman valuuttana. Nick kuitenkin väittää, että tekniikka vahvistaisi edelleen useiden valuuttojen olemassaoloa. “Nyt radikaali vaatimus: joissakin tapauksissa tietokoneet voivat vähentää huomattavasti useiden valuuttojen hintojen vertailun henkisiä transaktiokustannuksia, mikä yhdessä verkkomarkkinoiden” maksuttoman teleportoinnin “kanssa mahdollistaa useiden valuuttojen tai joissakin tapauksissa jopa vaihtokaupan tulon tasapainoon. “

Nick Szabo

Nick kirjoittaa loputtomasta aiheesta. Hän tutki erilaisia ​​fyysisiä esineitä, joita käytetään rahan esittämiseen kautta historian. Hän kirjoittaa myös “kansalaisjärjestöjen rahojen perinteistä”. Hänen etunsa eivät kuitenkaan liity täysin rahan ympärille. Nick on edelleen hauska kaveri, joka julkaisee kirjan sieni Kalifornian East Bayssä.

Älykkäät sopimukset

Vuonna 1995 Nick loi terminälykäs sopimus”Kuin” joukko lupauksia, mukaan lukien protokollat, joiden puitteissa osapuolet täyttävät muut lupaukset. Protokollat ​​toteutetaan yleensä ohjelmilla tietokoneverkossa tai muussa digitaalisessa elektroniikassa. Siten nämä sopimukset ovat ”älykkäämpiä” kuin niiden paperipohjaiset esi-isät. Tekoälyn käyttöä ei ole tarkoitettu. “

Hän viittaa sopimuksiin perinteisessä mielessä märkäkoodina. Niitä voidaan tulkita eri tavoin, ja lait ovat erilaisia ​​toimivallan perusteella. Lisäksi perinteisen sopimuksen noudattaminen voi olla vaikeaa. Älykkäät sopimukset olisivat “kuiva koodi”, tarkka ja turvallisesti lohkoketjussa. Vuonna 1996 hän meni Tarkemmat tiedot analysoimalla älykkäiden sopimusten etuja ja haittoja “digitaalisten markkinoiden rakennuspalikoina”. Ottaen huomioon Ethereumin suosio tänään, on selvää, että näiden älykkäiden sopimusten tosiasialliselle toteuttamiselle on suuri kysyntä. Ethereumin yksikkö on nimetty Szabon mukaan tämän panoksen tunnustamiseksi.

Ethereumin nimitykset

Bit Gold

Vuonna 1998 Szabo teorioi Bit Goldin, tavan muuntaa bitit ja laskentateho tallennettavaksi arvoksi. ”Aloin miettiä vaikeasti ratkaistavien ongelmien ja kullan louhinnan vaikeus. Jos palapelin ratkaiseminen vie aikaa ja energiaa, sen voidaan katsoa olevan arvokas. Sitten ratkaisu voitaisiin antaa jollekin digitaalisena kolikkona. ”

Bit kultaa käytti omistettua laskentatehoa kryptografisten ongelmien ratkaisemiseen, kun ratkaisusta tuli osa seuraavaa ongelmaa. Tässä ovat tärkeimmät vaiheet, jotka Szabo hahmotteli:

(1) Luo julkinen bittijono, jota kutsutaan “haastemerkkijonoksi” (katso vaihe 5).

(2) Alice tietokoneellaan tuottaa todistuksen työmerkkijonosta haastebiteistä vertailutoiminnon avulla.

(3) Työtodistus on turvallisesti aikaleimattu. Tämän pitäisi toimia hajautetusti, useilla erilaisilla aikaleimapalveluilla, jotta mitään tiettyä aikaleimapalvelua ei tarvitse olennaisesti luottaa.

(4) Alice lisää haastemerkkijonon ja aikaleimatun työn merkkijonon todisteen hajautetun omaisuuden otsikkorekisteriin bittiä kultaa varten. Myöskään mihinkään yksittäiseen palvelimeen ei ole olennaisesti luotettu rekisterin oikeaan toimintaan.

(5) Viimeisin luotu bitti kultajono tarjoaa haastebitit seuraavalle luotulle merkkijonolle.

(6) Bob tarkistaakseen, että Alice on tietyn bittijousisarjan omistaja, Bob tarkistaa väärän omaisuuden ketjun bitti-kulta-otsikkorekisterissä.

(7) Bittikullan merkkijonon arvon määrittämiseksi Bob tarkistaa ja tarkistaa haastebitit, työmerkkijonon todistuksen ja aikaleiman.

Bit Goldista Bitcoiniin

Rinnakkaisuudet Bitcoiniin ovat hämmästyttäviä. Näet työn todistamisen, ratkaisujen tulon osaksi seuraavaa haastetta ja hajautetun kirjanpidon siitä, kuka omistaa jokaisen bittijonon. Bit Goldin ja Bitcoinin välillä oli kuitenkin joitain keskeisiä eroja.

Bitcoinin avulla kaivosmies, joka löytää ratkaisun kryptografiseen palapeliin, saa Bitcoins palkinnoksi. Bit Goldin avulla palapelin ratkaisu, bittijono, on palkinto. Jokaisella merkkijonolla olisi eri arvo riippuen sen pituudesta ja vaikeudesta löytää se. Siten merkkijonoilta puuttui vaihdettavuus, mikä lisäsi liiketoimiin henkisiä kustannuksia. Valitettavasti Bit Goldin yksityiskohtia ei koskaan tehty täysin. Szabo. 27. joulukuuta 2008 kirjoitti, “Bit Gold hyötyisi suuresti esittelystä, kokeellisista markkinoista (joissa esimerkiksi luotettu kolmas osapuoli korvaa todellisen järjestelmän edellyttämän monimutkaisen turvallisuuden). Kukaan haluaa auttaa minua koodaamaan yhden? “

Viikkoa myöhemmin 3. tammikuuta 2009 Satoshi julkaisi Bitcoinin koodin, jonka inspiraationa oli Bit Gold.

Satoshin huhut

Huhut pyörivät usein siitä, että Szabo on Satoshi Nakamoto. Huhut viittaavat usein hänen kiinnostukseensa valuuttaa ja taitoja tietojenkäsittelytieteessä. Tutkija analysoi kirjoitustyyli sekä Nickin että Satoshin joukosta ja julisti Szabon ehdokkaaksi ykköseksi Satoshiksi.

Lukemattomat artikkelit syyttävät Nick Szaboa Satoshi Nakamotona, syytöksiä, jotka Szabo tietysti kiistää. Hän sanoi vastauksena artikkeliin: “Pelkään, että sait väärin doxing minua Satoshina, mutta olen tottunut siihen.” Tässä vaiheessa on aivan selvää, että Satoshi halusi pysyä nimettömänä, joten todellisesta identiteetistä ei tule lisää olettamuksia..

Toisen kerroksen ratkaisut

Salaman kanssa Twitter-nimessään, Szabo tukee voimakkaasti salamaverkostoa ja toisen kerroksen ratkaisuja Bitcoinin skaalaamiseen. Hidas Bitcoin-tapahtuma-aika ja kalliit palkkiot ovat seurausta verkon suuresta kysynnästä ja lohkot täyttyvät. Bitcoin Cashin skaalausmenetelmä on yksinkertaisesti lisätä lohkon kokoa, strategia, jota Nick vastustaa.

@juuskarina Lohkon koon nopea kasvu on valtava turvallisuusriski: 4 miljardin dollarin järjestelmässä suoritettava huolimaton teko.

– Nick Szabo⚡️ (@ NickSzabo4) 16. elokuuta 2015

Kommentoidessaan lohkokokoja Szabo sanoi, että on olemassa “pakkomielle ryhmä ihmisiä, jotka ajattelevat tämän olevan keinotekoinen este useammalle bitcoin-tapahtumalle sekunnissa. Todellakin se on työ, se on aita, joka estää ihmisiä ylivoimaisilta, tulvilta, verkko, jolla on paljon tapahtumia, joita kaikki solmut eivät kestä. Tämä tapahtumahistoria rakentaa ja rakentuu jatkuvasti. Kun kasvatamme tapahtumia suorittavien ihmisten määrää, pienennämme tapahtumia käsittelevien tietokoneiden määrää. “

Suurempien lohkokokojen myötä koko solmua käyttävien tietokoneiden määrä vähenisi, mikä lisäisi Bitcoinin keskittämistä. Szabo suhtautuu varovaisesti keskittämiseen liittyviin vaaroihin sanoen: “joka kerta, kun rahasta tulee enemmän sensuurivälinettä, siitä tulee vähemmän vaihtovälinettä”.

Szabo kommentoi edelleen skaalausta sanoen “mittakaavassa et voi maksaa kahvista premium-luokan globaalissa blockchainissa. Tarvitset oheislaiteverkoston, joka asettuu kyseiseen lohkoketjuun. Voi olla varma, että jos yhtä turvallista lohkoketjua käytettäisiin kaikkiin maailman arvokkaisiin tapahtumiin, palkkiot olisivat liian korkeat. ” Onneksi salamaverkko etenee edelleen uusien investointien ja jatkuvan työn myötä.

Lopuksi Szabo sanoi, että lohkon koon “ei pitäisi edes olla julkinen keskustelu”.

Lopulliset ajatukset

Szabo ymmärtää rahaa, historiaa ja kryptovaluutta tekee hänen kirjoituksistaan ​​korvaamattoman resurssin blockchain-tekniikasta kiinnostuneille. Yksi hänen tehokkaimmista lainauksistaan ​​auttaa meitä ymmärtämään Bitcoinin 21 miljoonan kolikon kiinteän toimituksen merkityksen. “Yhteenvetona voidaan todeta, että kaikki ihmiskunnan koskaan käyttämät rahat ovat olleet tavalla tai toisella epävarmoja. Tämä epävarmuus on ilmennyt monin eri tavoin väärentämisestä varkauksiin, mutta kaikkein tuhoisimpia niistä on todennäköisesti ollut inflaatio.”Kuten joku, joka on tehnyt jälkensä kryptovaluuttaan jo yli 20 vuoden ajan, on ehdottomasti syytä kiinnittää huomiota Nick Szabon näkemykseen eteenpäin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me