Ross Ulbricht on entinen pimeän verkon operaattori, joka on tällä hetkellä eliniän vankilassa perustettuaan ja hallinnoinut Silk Roadia, verkkokauppaa, jossa vaihdettiin yli miljardin dollarin arvosta laittomia tavaroita.

Silk Roadin liiketoimet saatiin päätökseen Bitcoinin avulla nimettömyyden vuoksi. Tästä syystä Ulbrichtille hyvitetään kehittää yksi ensimmäisistä ja suurimmista alustoista, jotka käyttivät kryptovaluuttaa vaihtovälineenä. Silk Road oli uraauurtava projekti, joka hyödynsi Bitcoinin hajautettuja perusominaisuuksia.

Silkkitie

Ulbrichtin motivaatio luoda silkkitietä

Silkkitie oli tuote Ulbrichtin halusta tehdä menestyvä startup yhdistettynä hänen liberaarisiin poliittisiin näkemyksiinsä. Ross halusi rakentaa aidosti vapaat markkinat, jotka olivat valtion yksiköiden ulottumattomissa. Linkitetyn profiilinsa Ulbricht kirjoitti “Luon taloudellisen simulaation antamaan ihmisille omakohtaisen kokemuksen siitä, millaista olisi elää maailmassa ilman systeemistä voimankäyttöä” väittäen tämän kuvauksen olevan online-moninpeliroolipeli.

Ennen Silkkitien skandaalia Ulbrichtillä ei ollut rikollista toimintaa. Hän oli korkeakoulututkinnon suorittanut kandidaatin tutkinto fysiikasta UT: sta ja maisteri materiaalitieteestä / tekniikasta Penn State.

Pari vuotta valmistumisensa jälkeen Ulbricht huomasi olevansa innoittamaton perinteisestä työstä ja halusi tulla yrittäjäksi. On syytä huomata, että Rossilla oli myös noina vuosina kasvava kiinnostus libertaristisiin talousteorioihin. Ross aloitti nykyisten hankkeidensa vähäisen liiketoimintamenettelyn jälkeen vuonna 2010 sivuprojektinaan verkkokaupansa parissa.

Vuoteen 2011 mennessä Silk Road oli täysin toimiva foorumi, jossa käyttäjät voivat ostaa / myydä sekä laillisia että laittomia, mutta enimmäkseen laittomia tuotteita ja palveluita. Silkkitien sivustolle tuleva käyttäjä voi odottaa näkevänsä välittömästi laitonta tietoa, kuten huumeita tai väärennettyjä rahoja.

Silk Road Bitcoin -salauksen markkinapaikka

Näyttökuva Silk Roadista Business Insiderin kautta

Rossia syytettiin jopa siitä, että hän palkkasi myöhemmin hitmanin sivustolta alustan nimettömyyteen kohdistuvan uhan poistamiseksi. Vaikka tämä väite ei koskaan ollut osa Ulbrichtin täydellistä syytettä, Dread Piratesin ja urakoitsijan tappaja voi olla melko vakuuttava todiste.

Silk Roadilla oli itse asiassa joitain sääntöjä. Sivusto ei salli sellaisten tietojen vaihtoa, joiden tarkoituksena oli “vahingoittaa tai huijata”. Tämä tarkoitti sitä, että rikollinen toiminta, kuten lapsipornografia tai varastettujen luottokorttien käyttö, oli kielletty. Hitmanin palkkaaminen, jos niin tapahtui, on täytynyt olla järjestelmänvalvojan etuoikeus.

Kuinka silkkitie toimi?

Silkkitie juoksi neljä vuotta ja isännöi yli 1,2 miljardin dollarin arvosta laittomia tavaroita / palveluita ennen kuin se suljettiin vuonna 2015. Ulbricht juoksi sivustoa Kalifornian San Franciscosta salanimellä “Dread Pirate Roberts”..

Dread Pirate pystyi pitämään itsensä ja sivuston käyttäjät naamioituneina suorittamalla sivuston Tor-selaimella. maanalainen virtuaaliverkko. Tor-selain pitää IP-osoitteet nimettöminä palauttamalla Internet-liikenteen monien verkkopalvelimien kesken ympäri maailmaa, mikä tekee yhden lähteen tunnistamisen erittäin vaikeaksi.

Tor-selain tuntematon

Lisäksi Silk Roadin liiketoimet pidettiin nimettöminä Bitcoinille. Hajautusalgoritmit ja keskusyksikön puuttuminen mahdollistivat tapahtumien nimettömyyden ja käytännössä jäljittämättömyyden.

Imperiumin putoaminen

Ulbrichtilla oli konkreettinen käsitys työkaluista, joita tarvitaan täysin anonyymien markkinoiden ylläpitoon. Vankeuteen johtanut lipsahdus oli kuitenkin melko antiklimaattinen. Ulbricht julkaisi tietotekniikan ammattilaisen tarpeensa verkkofoorumissa käyttäen todellista sähköpostiosoitettaan.

Ross Ulbricht lähettää sähköpostia Silkkitien skandaaliin

FBI pidätti Ulbrichtin lokakuussa 2013. Ulbricht tuomittiin 29. toukokuuta 2015 elinkautiseen vankeuteen ilman ehdonalaista tuomittuaan huumausainekaupasta, tietokonehakkeroinnista ja rahanpesusta vuonna 2014..

Silk Road Trial Ulbricht

Ross yritti valittaa toukokuussa 2017, mutta tuomioistuin vahvisti alkuperäisen tuomionsa.

Silkkitien skandaalin vaikutukset kryptovaluuttaan

Ross Ulbricht loi yhden varhaisimmista ja suurimmista alustoista, jotka käyttivät kryptovaluutta sen vaihtovälineenä. Silkkitietä pidetään usein kriittisen valuutan historian määrittävänä tapahtumana, koska se on salauksen upotetun politiikan varhainen toteutus.

Silkkitien skandaalilla on ollut sekä positiivisia että kielteisiä vaikutuksia kryptovaluutan käyttöönottoon. Plussapuolena Silk Road esitteli Bitcoin-verkon turvallisuutta ja korkeaa saatavuutta. Sivustolla tapahtuvia tapahtumia käsiteltiin nimettömästi 24/7 4 vuoden ajan, kunnes sivusto suljettiin. Negatiivisesti alusta kuitenkin heitti varjon kryptovaluuttaan hyödyntämällä Bitcoinin nimettömyyden mahdollisia rikollisia näkökohtia. Laittomien tuotteiden maksaminen suoritettiin erittäin tehokkaasti Bitcoinilla.

Vähemmän puhuttu vaikutus oli Silkkitie, joka latasi sivuston käyttäjiä Bitcoineilla aikana, jolloin kryptovaluutta oli tuskin tutkassa. Bitcoinin hinta vaihteli 100: sta 600 dollariin suurimman osan ajasta, jolloin sivusto oli aktiivinen. Vain pari vuotta myöhemmin hinta oli kuitenkin 30x’ed. Jotkut todennäköiset väärinkäyttäjät ovat saattaneet käteistä hyvittää.

Ulbricht tänään

Tänään Ross on korkean turvallisuuden liittovankilassa miesvangeille Coloradossa: USP Florence High.

Hänen syytteensä on kuitenkin ollut jonkin verran kiistanalainen. Jotkut uskovat, että Ulbrichtin rangaistus oli kohtuuton rikoksista, joista hänet todella syytettiin, jotka kaikki olivat väkivallattomia. Tuomari Katherine Forrest sanoi taipumattomasti antavansa Rossille ankarin mahdollinen rangaistus “ laki estää kuolemanrangaistuksen määräämisen.

Ross Ulbrichtin vankila

Rangaistuksen ankaruus tuomittiin esiin Rossin useiden vetoomusten yhteydessä, mutta yhdelläkään ei ole ollut menestystä. Jotkut ihmiset vain tunsivat myötätuntoa Rossille hänen päättäväisestä ja väkivallattomasta luonteestaan. Satoja kirjeitä toimitettiin tuomioistuimelle hänen puolestaan ​​yrittäen saada tuomari vakuuttamaan Rossin rangaistuksen lieventämisestä, mutta tuomio oli edelleen kaksinkertainen elämä ilman ehdonalaista + 40 vuotta.

Hänen perheensä on pitänyt Nettisivu kerätä tukea Rossin tapaukselle pyytämällä yhteisöä allekirjoittamaan vetoomus hänen valitusprosessinsa tueksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me