Hieman yli kuukausi sitten salausyhteisö katsoi hauskanpitoa ja kyynisyyttä, kun ensimmäinen kryptovaluutta-addiktien kuntoutuskeskus avasi ovensa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Mutta onko siinä enemmän kuin nokkela skotlantilainen sairaala, joka hyödyntää viimeisintä villitystä? Onko kryptovaluutta-riippuvuus todellinen asia, ja jos on, niin mistä tiedät, onko sinulla sitä?

Meillä ei ole tarkkaa käsitystä siitä, kuinka moni ihminen ympäri maailmaa sijoittaa salaukseen. Yhdysvaltain asukkaiden tutkimuksen mukaan määrä oli niinkin alhainen kuin 8 prosenttia. Mutta sitten taas, 8 prosenttia 325 miljoonasta on edelleen paljon ihmisiä (26 miljoonaa, tein matematiikan). Ja se on vain yksi maa.

Kryptovaluutta-riippuvuus voi siten vaikuttaa satoihin miljooniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Ja koska se on niin riskialtista teollisuutta, salakirjoittaminen salausmarkkinoilla tarjoaa paljon samaa adrenaliinia, jota pakonomainen pelaajat etsivät.

Tuleeko tästä ICO: sta huijaus? Hakataanko lompakkoni? Entä jos jatkan HODLingia ja hinta laskee edelleen?

Kasinokone, jossa on Castle Craig Cryptocurrency Rehab Program -logo.

Castle Craig -sairaalan krypto-valuutan kunnostusohjelma

Jännittäviä juttuja. Ja Skotlannin Peeblesshiressä sijaitseva Castle Craig -sairaala uskoo, että kryptovaluutta-riippuvuutta ei tarvitse vain kutsua, nimetä ja tunnistaa, vaan myös hoitaa. Ohjelmansa perustana he käyttävät samoja tekniikoita, jotka on kehitetty pakollisille pelaajille.

“Korkean riskin, vaihtelevat kryptovaluuttamarkkinat”, sanoo sairaalan uhkapeliterapeutti Chris Burn, “vetoaa ongelmapelaajaan.” Uppoutuminen kryptovaluuttaan tarjoaa myös erinomaisen paeta todellisuudesta. Itse asiassa monet sisäpiiriläiset kutsuvat sen putoamista “kanin reikään”.

Kaikki meistä ovat kiinnostuneita, ehkä jopa koukussa, mutta mistä tiedät, onko tämä intohimo levinnyt kryptovaluutta-riippuvuuteen?

Merkkejä kryptovaluutta-riippuvuudesta

Ensinnäkin pieni vastuuvapauslauseke. Seuraava ei tietenkään päde, jos työskentelet täysipäiväisenä kryptovaluutta-kauppiaana tai sinun tehtäväsi on seurata markkinoita jatkuvasti. Puhumme tavallisista ihmisistä, joissa säännölliset päivätyöt hämmentävät, sijoittavat ja hajauttavat sijoitussalkkojaan täällä.

Koska ICO: iden, kryptovaluuttojen, lohkoketjujen ja HODLingin maailma on kaikki niin uutta, voi olla vaikea tunnistaa selkeitä merkkejä tälle alalle. Mutta yhteinen kierre cryptocurrency-riippuvuudella on sama kuin alkoholi, huumeet tai uhkapeli-riippuvuus yleensä.

Jos passiivinen harrastuksesi alkaa vallata elämääsi, varo seuraavia merkkejä.

Et vain voi pysähtyä


Vaikka tätä on helpompi arvioida huumeiden tai alkoholin kulutuksella, yksi riippuvuuden ilmeisimmistä oireista on, että et voi lopettaa sen tekemistä. Silloinkin, kun sillä on haitallisia vaikutuksia elämääsi. Rationaaliset aivot saattavat pystyä sanomaan: “Olen parempi lopettaa sijoittaminen ICO: iin, koska minun on maksettava sähkölaskuni tässä kuussa”, riippuvaiset aivot pystyvät perustelemaan tai perustelemaan kiertotavan..

Jos sinulla on kryptovaluutta-riippuvuus, saatat sijoittaa rahalla, jota sinulla ei ole tai jota et voi sietää menettää.

Et voi pysähtyä - käsiraudoissa olevat kädet kirjoittavat edelleen näppäimistöä.

Et voi pysäyttää itseäsi / Pixabay / igromania-1894847_1920

Sosiaalinen elämäsi alkaa kärsiä

Oletko koskaan käynyt lasten syntymäpäiväjuhlilla, koska tiesit, ettei olutta tule olemaan? Se ei ehkä tee sinusta alkoholistia. Mutta jos hylkäät jatkuvasti sosiaalisia kokoontumisia, koska et voi osallistua riippuvuuteen, saattaa olla aika pysähtyä miettimään.

Kokoonpanon menettäminen tärkeän maapallon tai ennakkomyynnin takia ei todennäköisesti myöskään täytä vaatimuksia. Ellet tee sitä koko ajan. Jos lopetat asioiden käsittelyn, koska ne vievät sinut pois näytöltä tai et voi tarkistaa Cardanon hintaa, sinulla saattaa olla kryptovaluutta-riippuvuus.

Saat peruuttamismerkkejä, jos lopetat

Kumppanisi on vihdoin syyttänyt sinut menemästä heidän kanssaan teatteriin, kun halusit vain jäädä kotiin. Mutta verhojen noustessa voit vain sekoittaa jalkojasi. Kryptovaluutta-riippuvuus ei välttämättä aiheuta ravistamista, hikoilua ja hallusinaatioita. Mutta saatat tuntea ahdistuneita, huolestuneita, hermostuneita tai taistella vakavan FOMO-tapauksen kanssa.

Jos et todellakaan voi ottaa vain muutama tunti vapaata, sinulla voi olla kryptovaluutta-riippuvuus.

Aloitat kaupankäynnin pimeässä

Mukaan Mayo Clinic, iso lahja, että sinulla on riippuvuus, on, kun yrität tehdä sen salaa. Sneaking pulloa vodkaa repussa tai menee ulos käsin savua. Jos heräät ja tarkistat salkun, kun kumppanisi nukkuu tai vanhempasi katsovat elokuvaa, yritä ehkä leikata sitä.

Sarjakuva pariskunnasta sängyssä. Nainen uskoo aviomiehensä ajattelevan muita naisia, mutta hän on itse asiassa kryptovaluutta-addikti ja ajattelee kolikoita.

True story from CryptoCurrency

Otat enemmän riskejä kuin tavallisesti

Kun riippuvuutesi kasvaa, niin kasvaa myös riskitaso, jonka olet valmis ottamaan ratkaisun. Se on helppoa ajatellessaan päihderiippuvuutta, mutta se voi kääntyä myös kryptovaluutta-riippuvuudeksi. Lainaatko esimerkiksi rahaa sijoittamista varten? Tai sijoittaminen yhteisestä tilistä ilmoittamatta siitä kumppanillesi? Sijoitatko rahalla, jota sinulla ei ole, ja pelaat aina suurempia uhkapelejä?

Mukaan a Vuoden 2016 tutkimus riippuvaisilla aivoilla ne todella kytkeytyvät eri tavalla kuin riippumattomista aivoista. Riippuvaisilla aivoilla on paljon vähemmän ongelmia riskin ottamisessa kuin ei-riippuvaisilla aivoilla. Voit itse vakuuttaa itsellesi, että tekemäsi ei ole ongelmallista.

En ole kryptovaluutta-addikti

Kieltäminen on joki Egyptissä. Tai jotain sellaista. Se on myös merkittävä merkki siitä, että saatat kuitenkin kärsiä kryptovaluutta-riippuvuudesta. Jos huomaat, että kerrot jatkuvasti itsellesi tai muille ihmisille, ettet ole riippuvainen, voi olla, että olet.

Lopulliset ajatukset

Kryptovaluutta-riippuvuus voi kuulostaa vitsi, ja useimmille meistä vain vähän pakkomielle ei aiheuta vakavaa ongelmaa. Mutta jos löydät itsesi jostakin yllä mainituista tilanteista tai olet alkamassa ohjelmoida elämääsi, saattaa olla aika saada apua.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me