Pankkiautomaattien hakkerointioppaat, kokaiinin energiajuomat ja korkealaatuinen kristallimetyyli – nämä asiat sisältävät lyhyt luettelo paljon laajemmasta luettelosta esineistä, jotka olivat kerran saatavilla Silk Roadilla. Helvetti, voit jopa palkata hitmanin, jos sinulla on tarpeeksi syvät taskut.

Se, mikä alkoi libertarin unelmana, päättyi pidätyksiin, mutta se ei tarkoita, että Silk Road ei jättänyt jonkinlaista positiivista vaikutusta maailmaan. Kyseenalaista etiikkaa lukuun ottamatta Silk Road oli keskeinen kryptovaluutan, erityisesti Bitcoinin, käyttöönotossa ja auttoi tasoittamaan tietä koko teollisuudelle.

Silk Roadin perustaja Ross Ulbricht saavutti äskettäin vankilasta useita vuosia pidätyksensä (ja sitä seuranneen hiljaisuuden) jälkeen. Viserrys tili. Hän kommentoi elämänsä “outoa matkaa” ja kiittää niitä, jotka ovat häntä tukeneet. Jos tiesit Ulbrichtin ennen hänen Silk Road -päivänsä, hänen näkeminen baarien takana olisi todennäköisesti järkytys.

Hei, tässä Ross! Toivon löytävänni ääneni täältä kaikkien näiden hiljaisten vuosien jälkeen. Se on ollut outo matka, mutta olen niin kiitollinen kaikille niille, jotka ovat osoittaneet rakkautta ja tukea ja kannattaneet minua vaikeina aikoina. Annat minulle voimaa. https://t.co/x4m6J3lgha

– Ross Ulbricht (@RealRossU) 19. heinäkuuta 2018

Otetaan sitten askel taaksepäin ja käydään läpi “outo matka”, joka johti Ulbrichtin nykyiseen sijaintiinsa.

Alkut

Texasissa syntynyt Austinin Ulbricht oli päällä paljon erilainen urapolku ennen Silk Roadin aloittamista. Hän yritti päivittää osakekauppaa ja perusti videopeliyhtiön ennen kuin hän lopulta työskenteli naapurinsa Donny Palmertreen kanssa Good Wagon Books -sivustolla, joka on käytettyjen kirjojen verkkokaupan yritys. Lopulta Palmertree muutti Dallasiin ja asetti Ulbrichtin vastuuseen. Hänen aikansa ruorissa oli kuitenkin lyhytikäinen. Muutamaa kuukautta myöhemmin Good Wagon -kirjavarasto romahti ja vei yrityksen mukanaan.

Ilman hallittavaa yritystä Ulbricht sai vapaasti työskennellä kauan odotetussa intohimossaan Silkkitie. Vapahtajana Ulbricht halusi rakentaa todella vapaat markkinat, jotka eivät ole minkään valtion yksikön ulottuvilla.

Silk Road oli verkkokauppa, joka asui pimeässä verkossa. Torin avulla voit selata markkinoita nimettömästi, ja bitcoin toimi näennäisnimeänä valuuttana ostamaan mitä vain sydämesi halusi.

Näyttökuva Silk Roadista Business Insiderin kautta

Näyttökuva Silk Roadista Business Insiderin kautta

Käytössä oli vain muutama sääntö: ei lapsipornoa, ei huijauksia eikä sellaisten tuotteiden myyntiä, jotka voisivat vahingoittaa jotakuta muuta. Sen lisäksi se oli avoin markkinat. Vaikka sivusto alkoi hyvillä aikomuksilla, se muuttui nopeasti suuremmaksi kuin useimmat ihmiset voisivat kuvitella.

Ulbricht nimitti markkinat historiallisten kauppareittien mukaan, jotka ulottuvat Euroopasta Afrikkaan ja Itä-Aasiaan. Toimimalla salanimellä “Dread Pirate Roberts”, hän juoksi sivustoa yksin useita kuukausia pitäen samalla nimettömänä..

Gawkerin räjäytys

Hän pystyi ylläpitämään tätä soolo-operaatiota jo jonkin aikaa. Sivusto meni hyvin alusta alkaen, tarjoten Ulbrichtille riittävästi varoja elääkseen mukavasti Australiassa sisarensa kanssa. Se ei kuitenkaan ollut niin ylivoimainen suosittu, että ryöstää häneltä terveellinen työ- ja yksityiselämän tasapaino. Kesäkuussa 2011 kaikki kuitenkin muuttui.

Sinä kesänä Gawker-toimittaja löysi sivuston ja juoksi siitä tarinan. Artikkeli, jolla on nyt yli kolme miljoonaa näkymää, työnsi Silkkitie valokeilaan. Huipussaan sivustolla oli melkein miljoona käyttäjätiliä transaktioarviot missä tahansa 2–7 miljoonaa dollaria kuukausi.

Silk Roadin lanseerauksesta sen sulkemiseen vuonna 2013 bitcoinin hinta nousi alhaalta 1 dollaria oikealle noin 130 dollaria. Pelkästään Gawker-artikkeli aiheutti kolikon melkein kaksinkertainen arvo 18 dollarista yli 30 dollariin.

Bitcoinin hinta Silk Road -operaatioiden aikana

Bitcoinin hinta silkkitieoperaatioiden aikana

Liikenteen massiivisen nousun ohjaamana Ulbricht teki useita parannuksia alustalle ja toi mukanaan pienen henkilökunnan. Hän muutti sivuston skaalautuvammalle palvelimelle, joka rakennettiin escrow-palveluun, ja paransi ostajien ja myyjien luokitusjärjestelmää. Hän yritti myös rakentaa yhteisöä ryhmien, kuten kirjaklubin, kanssa keskustellakseen keskeisistä ihanteista.

Kuitenkin samaan aikaan, kun maanalainen maailma löysi Silkkitien, kolikon toisella puolella olevat hahmot saivat myös tuulen..

Pisto

Gawkerin julkisuuden jälkeen, Senaattori Charles Schumer kehotti julkisesti huumausaineiden torjuntavirastoa (DEA) ja oikeusministeriötä (DOJ) sulkemaan Silk Roadin. Useat virastot ryhtyivät toimiin. Kotimaan turvallisuus, IRS, FBI-kyberjoukko ja useat DEA: n haarat halusivat palan.

“Utopinen” markkinapaikka alkoi ensin selvittää kaappaamalla Curtis Greenin, Utahista peräisin olevan iäkkään mormaanin, joka auttoi Ulbrichtia johtamaan yritystä. DEA: n erikoisagentti Carl Mark Force IV vangitsi Greenin. Force oli asettanut salaa huumekaupaksi nimeltä “Nob”, joka nousi korkealle Silk Roadin joukkoon.

Greenin kaappaamisen ja kuulustelun aikana FBI: n kyberjoukko eteni Silk Road -palvelimen tunnistamisessa. A Reddit-lanka kaataa tiimin mahdolliseen IP-osoitevuotoon paljastaen palvelimen sijainnin Islannissa. Sieltä kyberjoukko alkoi jäljittää kierrettyä polkua takaisin Ulbrichtin tietokoneelle.

Heidän etsinnänsä johdatti heidät kahvilaan San Franciscoon, kaupunkiin, johon Ulbricht oli asettunut jatkamaan näyttelyn pitämistä. Mutta heillä ei ollut tarpeeksi tietoja selvittääkseen kuka Dread Pirate Roberts oli vielä tai missä hän tarkalleen asui.

Kotimaan turvallisuusagentit pysähtyivät Ulbrichtin asuinpaikkaan San Franiin tutkimaan pinoa väärennettyjä henkilötodistuksia, jotka he takavarikoivat Kanadan rajalla. Väärennetyt henkilötodistukset, joiden piti saapua hänen osoitteeseensa. Haastattelun jälkeen agentit lähtivät, mutta eivät pidättäneet.

Rintakuva

Lopuksi FBI: n kyberjoukko löysi sarjan Silk Road -tietoja koskevia foorumiviestejä, jotka johtivat Ulbrichtin henkilökohtaiseen sähköpostiin. Nopea haku liittovaltion tietokannasta paljasti Homeland Securityn raportin väärennetyistä tunnuksista ja Ulbrichtin viimeisestä tunnetusta osoitteesta, puolen korttelin päässä tärkeän IP-osoitteen kahvilasta.

Tutkintaryhmä jatkoi Ulbrichtin jäljittämistä ja yritti kerätä tarpeeksi todisteita sivuston sulkemiseksi ja pidätyksen tekemiseksi. 1. lokakuuta 2013 heillä oli asia.

FBI-tiimin jäsenet seurasivat Ulbrichtia San Franciscon kirjastoon, jossa he nappasivat hänen kannettavan tietokoneen, etsivät häntä ja pidättivät. Hän oli kirjautuneena Silk Roadin järjestelmänvalvojana tuolloin – palapelin ratkaiseva osa.

ross ulbricht

Ross Ulbricht

Tuomitseminen

Ulbricht oli todettiin syylliseksi seitsemästä syytteestä rahanpesu, huumausaineiden jakelu ja salaliitto jatkuvan rikollisen yrityksen johtamiseksi. Hän suorittaa tällä hetkellä kaksi elinkautista ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen.

Alamaailman kuninkaana Ulbricht suoritti keskimäärin miljoonia dollareita transaktioita kuukaudessa melkein 80 miljoonaa dollaria hänen toimikautensa aikana. Hänen väitettiin myös tilanneen useita osumia vastustajiin, mutta ei koskaan saanut syytöksiä.

FBI takavarikoi 144000 bitcoinia pidätyksen yhteydessä. Varaston arvo oli tuolloin 28,5 miljoonaa dollaria, mutta sen nykyarvo on yli miljardi dollaria. Tästä kokonaismäärästä Yhdysvaltain Marshals-palvelu huutokauppasi noin kolmanneksen yhden henkilön, Tim Draperin, kanssa ostamalla heidät kaikki.

Nyt Ulbricht toimii marttyyrina joillekin libertarian ja kryptovaluutan liikkeisiin kuuluville. Mutta kaikki eivät tunne tätä. Monet uskovat, että hän on vastuussa joistakin ihmiskunnan historian törkeimmistä teoista, kun taas toiset pitävät häntä ihmiskunnan pelastajana.

Kummalla tavalla nojaatkin, hänen vaikutuksensa maailmaan on kiistaton. Ja ilman hänen huumekäyttöistä basaariaan, Bitcoin ja muu blockchain-tekniikka eivät ehkä ole päässeet nykyiseen sijaintiinsa.

28. kesäkuuta 2018 korkein oikeus hylkäsi Ulbrichtin viimeisen vetoomuksen, jonka mukaan he vaativat hänen tuomionsa tarkistamista ja uudelleentarkastelua. Ulbrichtin äiti on sittemmin aloittanut vetoomuksen, jotta hän saisi armahduksen presidentiltä. Saat lisätietoja Free Ross -kampanjasta tutustumalla kampanjan verkkosivusto tai hänen armahdusta koskeva vetoomus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me