Mick Hagen, Mainframen perustaja ja toimitusjohtaja

mikki hagen

Mick Hagen, perustaja ja toimitusjohtaja Keskuskone, on tehtävänä muuttaa maailmaa sensuuriresistentin, valvonnan kestävän, hajautetun verkon kautta. Mainframe, jonka ytimessä on yksityisyyden ja vapauden arvot, sallii kenenkään lähettää viestejä kaikkialle, jotka ovat jäljittämättömiä ja peukaloittomia.

Hagen ja hänen tiiminsä levittävät teollisuuden ensimmäisten fyysisten ilmapisaroiden kautta koko Aasiassa ja hiljattain New Yorkissa konsensuksella konseptia vapauden tärkeydestä – ja keskittyvät sellaisen tuotteen rakentamiseen, joka toivottavasti tuo vapauden maailmanlaajuisesti.

Seuraavassa haastattelussa Coin Centralin Steven Buchkon ja Christina Combenin kanssa hän puhuu korkean ja riskinottamisen tavoittelusta, epäonnistumisesta palautumisesta ja lahjoitusyhteisön rakentamisen tärkeydestä Mainframe-projektin ympärillä..

Haastattelu

SB: Olen aina utelias kuulemaan – mikä oli ensimmäinen tutustumisesi kryptovaluuttaan ja lohkoketjutekniikkaan?

MH: Ensimmäinen yritykseni oli koulutustilassa. Pudotin Princetonista ja perustin Zinch-nimisen yrityksen, verkkosovelluksen, joka yhdisti lukiolaisten yliopistoon pääsyvastaaviin. Noin kuuden vuoden kuluttua Chegg osti sen.

Kun se oli hankittu, minulla oli vähän rahaa. Olin enkeli-investointeja, ja yksi niistä asioista, jotka ostin vuonna 2013, oli Bitcoin. Tuolloin se oli enimmäkseen vain kokeilu, kuten “Voi, mikä tämä hullu asia on?” En tuolloin ollut oikeastaan ​​kaivamassa taustalla olevaa tekniikkaa.

Mutta vuonna 2015 olin mentori TechStarsissa. Ja yksi projektista, jota mentoroin, oli nimeltään AID: Tech. Pohjimmiltaan he käyttivät blockchain-tekniikkaa auttaakseen ratkaisemaan joitain pakolaisten taloudellisen osallisuuden haasteita. Pohjimmiltaan he tekisivät yhteistyötä voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kanssa, jotka antaisivat lahjoja, ruokaa, tarvikkeita ja jopa prepaid-luottokortteja. Sitten he käyttävät blockchain-tekniikkaa seuratakseen näitä esineitä varmistaakseen, ettei petoksia ole tapahtunut, ja varmistaakseen, että kaikki meni sujuvasti kaikkien eri pakolaisleirien kanssa.

Se oli ensimmäinen kerta, kun näin todella blockchain-tekniikan voiman pelkästään spekulatiivisen investointini Bitcoiniin vuonna 2013. Silloin aloin todella kaivaa hieman enemmän. Aloin tehdä muita investointeja mielenkiintoisiin blockchain-projekteihin. Ja vuonna 2016 aloin tarkastella Ethereumia.

Aloitimme Mainframe-sovelluksen noin viisi vuotta sitten, ja alkuajatuksemme oli rakentaa parempia hajautettuja viestintäprotokollia. Mutta tuolloin emme ajatelleet blockchainia ollenkaan.

Ajattelimme vain sähköpostia – IMAP, SMTP jne. Teknisesti sähköposti on hajautettu, mutta siinä ei ole ehkä suurin blockchain-tekniikan innovaatio, joka on kannustava kerros.

Keskuskonearkkitehtuuri


Keskuskonearkkitehtuuri

Kun aloitimme Mainframe-sovelluksen viisi vuotta sitten, ajattelimme oikeastaan ​​vain sitä, kuinka tehdä sähköpostista parempaa joillakin näistä hajautetuista protokollista. Sitten, kun opin enemmän blockchain-tekniikasta ja pyrimme luomaan voimakkaasti hajautetun verkon, aloimme kokeilla estotekniikan käyttöä keinona kannustaa verkkoomme kuuluvia ihmisiä pitämään yllä omia Mainframe-palvelimiaan ja tukea verkkoa tavalla, joka teki siitä hajautetumman.

Pohjimmiltaan tapahtuu, ja tämä tapahtuu myös sähköpostin kanssa, että olemme luottaneet Googleen, Microsoftiin, Appleen ja muutamiin muihin isännöimään kaikkia sähköposteja. Se tapahtui Mainframe-mallin kanssa.

Kun rakensimme tämän viestintäverkon, monet asiakkaat ja ihmiset, joiden kanssa työskentelimme, enimmäkseen yrityksiä, kysyivät: “Miksi te ette isännöi sitä, koska olette asiantuntijoita?”

Joten päädyimme isännöimään kaiken viestinnän näille yrityksille. Vaikka protokollat ​​olivat hajautettuja ja fuusioituneita, se oli käytännössä vain keskitetty palvelu, koska he eivät halunneet vaivautua siihen.

Yksi ajatuksistamme oli yrittää rakentaa pysäyttämätön viestintäverkko. Emme halunneet minkäänlaisen keskitetyn laitoksen, edes itse, valvovan sitä. Halusimme rakentaa verkon, joka oli täysin ilmainen, avoin ja käytettävissä.

Sitä ei voida tutkia, sitä ei voida sensuroida jne. Se oli yksi syy siihen, miksi päätimme jatkaa blockchain-tekniikkaa voimakkaammin vuonna 2017.

Otimme Carl Youngbloodin, CTO: n, koska hänellä oli paljon enemmän kokemusta blockchainista. Hän kaivoi bitcoinia vuonna 2010. Hän oli osa varhaisen Ethereum-yhteisöä. Hän investoi Ethereumin ennakkomyyntiin. Hänellä oli vain paljon enemmän kokemusta teknologian näkökulmasta.

Toimme hänet eteenpäin, ja aloimme todella mennä täydellä voimalla, erityisesti hyödyntämällä blockchain-tekniikkaa kannustamiseksi. Jopa tänään emme rakenna uutta lohkoketjua. Se on vertaisviestinnän verkko, ja hyödynnämme lohkoketjua palkitsemaan ja kannustamalla Mainframe-verkon solmuja välittämään viestejä, toimittamaan viestejä ja tallentamaan viestejä, jos vastaanottaja ei ole verkossa.

Keskusyksikön Onyx-liitäntä

Mainframe Onyx -viestialustan käyttöliittymä

Ajoitus ei voi olla täydellisempi juuri nyt. Näet asioita, kuten Venäjä yrittää saada tietoa sähkeeltä. Tapa, jolla rakennat sensuuriresistenssiä, auttaisi ehkäisemään sellaisia ​​asioita?

Joo tarkalleen. Ajoitus on villi. Venäjä yrittää päästä sähkeeseen. Olet saanut Kiinan jatkuvasti seuraamaan, sensuroimaan ja kartoittamaan tietoja WeChatista ja monista muista sovelluksista. Ei liian kauan sitten Brasilia esti WhatsAppin käytön.

Signaali on salattu viestisovellus, joka käyttää tätä menetelmää, jota kutsutaan verkkotunnuksen frontingiksi. Se oli lähinnä tapa, jolla he kiertivät sensuuria sellaisissa maissa kuin Egypti, Iran, Arabiemiirikunnat ja Amazon kertoivat Signalille, “Et voi enää tehdä tätä verkkotunnusta.” Joten nyt signaali on täysin estetty näissä maissa.

Sitten sinulla on Facebook-skandaali muutama kuukausi sitten tietojen omistajuudesta ja yksityisyydestä.

Tämä on erittäin merkityksellistä juuri nyt. Suurin osa käyttötapauksistamme, joihin olemme keskittyneet, koskee yrityksen turvallisuutta ja yksityisyyttä. Työskentelemme jopa joidenkin hallitusten kanssa. Mutta on hienoa nähdä, että vain tavalliset kuluttajat alkavat herätä siihen, että jos he eivät maksa tuotteesta, he ovat tuote. He ovat alkaneet välittää enemmän yksityisyydestä ja vapaudesta siinä mielessä.

Kuinka mainframe toimii tarkalleen? Kuinka taataan sensuuriresistenssi ja tietoja ja viestejä ympäröivä yksityisyys?

Rakennamme infrastruktuuria.

Rakensimme myös sovelluksen nimeltä Onyx, viestisovellus, jonka avulla ihmiset voivat kommunikoida. Mutta Mainframe on infrastruktuuri. Se on hajautettu viestintäverkko – solmujen verkko.

Sinulla on ihmisiä ympäri maailmaa, jotka käyttävät Mainframe-solmuja, ja lähinnä nämä solmut välittävät viestejä verkon kautta. Siksi Mainframe-tunnus on välttämätön.

Heille maksetaan viestien välittämisestä, viestien reitittämisestä verkon yli, viestien toimittamisesta ja viestien tallentamisesta. Ja kaikki on täysin salattu. Tämä on taulukon panos tässä vaiheessa viestintäverkkoihin.

Meillä on myös tämä toiminto nimeltä tumma reititys mikä luo lisäkerroksen yksityisyyttä ihmisille, jotka haluavat. Se on valinnainen viestistä riippuen. Jos sinulla on hyvin yksityinen keskustelu, voit ottaa tumman reitityksen käyttöön.

Keskusyksikön tumma reititys

Keskusyksikön tumma reititysinfrastruktuuri

Näin se toimii: Kuvittele, että lähetät postin, vain postia. Kun lähetät sähköpostia, sinun on yleensä annettava oven numero, katuosoite, kaupunki, postinumero, kaikki tiedot.

Pimeässä reitityksessä, kun lähetät viestiä jollekulle, voit vain laittaa kaupungin. Ehkä sanot: “Haluan lähettää tämän Chicagoon.” Et aio laittaa oven numeroa, et aio laittaa kadun numeroa. Haluat lähettää tämän postin Chicagoon.

Joten se vie nopeimman polun Chicagoon. Mutta kun se on Chicagossa, se lähetetään kaikkiin kaupungin osoitteisiin. Ilmeisesti maailmassa se on jokainen solmu tällä alueella. Ainoa, jolla on yksityiset avaimet, on se, joka purkaa ja lukee viestin.

Pohjimmiltaan tämä luo aivan uuden yksityisyyden tason, koska kuka tahansa, joka katselee sähköpostia, ei tiedä kenen kanssa todella puhut.

Tämä on kuin Edward Snowdenin tilanne. Vaikka hallitus ei välttämättä pystynyt lukemaan viestejä, he saattoivat silti kerätä paljon metatietoja tarkkailemalla liikennettä ja tarkkailemalla, mitkä solmut puhuivat minkä kanssa.

Tumma reititys mahdollistaa tämän lisätyn yksityisyyden kerroksen, jossa jokainen lähetetty viesti lähetetään kaikille verkon solmuille. Se on kuin lähetettäisiin paljon houkuttimia, joissa et tiedä kenelle se todella on tarkoitettu. Sen arvo on, että et voi häiritä sitä. Et voi suorittaa palvelunestohyökkäystä mihinkään tiettyyn solmuun, estäen niitä viestimästä, koska et tiedä mikä solmu puhuu.

Pimeä reititys, sanoisin, on ehdoton tappajaominaisuus, kun se tarjoaa lisätun yksityisyyden tunteen tässä verkossa.

Verkostossamme on neljä keskeistä pilaria, ja olen jo käsitellyt kahta – salausta ja tummaa reititystä. Hajauttaminen on kolmas ja kannustaminen neljäs.

Kuten sanoin aiemmin, sähköposti on teknisesti hajautettu, mutta siitä puuttuu kannustin, mikä tarkoittaa, että se ei ole kovin vahva hajautettu verkko. Monet näistä viestintäverkoista ovat hajautettuja, mutta niillä ei ole mitään kannustimia. Jälleen, IMAP, SMTP, XMPP. Tässä on Matrix, hajautettu protokolla, mutta sillä ei ole myöskään kannustavaa kappaletta.

Kun yhdistät hajauttamisen kannustamiseen, luot todella vahvan verkon, jonka on vaikea pysäyttää. Sitten, kun lisäät tumman reitityksen päälle, se tekee mahdottomaksi lopettaa. Et voi sensuroida sitä, et voi valvoa sitä, et saa mitään.

Kukaan, joka tarkkailee tätä verkkoa, ei edes tiedä mistä aloittaa, jos yritetään lopettaa viestintä. Keskuskone on täysin pysäyttämätön. Se on sensuuriresistentti, valvonnan kestävä, ja toivottavasti se selittää hieman tästä verkosta.

Olemme puhuneet lähinnä vertaisviestinnästä, mutta olet tuonut esiin myös sen laajentamisen. Voisitko selittää sitä enemmän?

Tämä on yksi niistä asioista, joissa mielestäni voimme olla parempia markkinoinnissamme ja viestinnässämme. Puhumme viestinnästä, puhumme viestinnästä, koska se on hieno käyttötapaus ja se on tapa, jota usein sensuroidaan tai tutkitaan.

Mutta oikeastaan ​​kaikki tämä verkko tekee datapakettien välittämistä. Voisiko se olla ääni? Varmasti se voi olla ääni. Voisiko se olla video? Varmasti se voi olla video. Voisiko se olla uuden tyyppinen sovellus, kuten Reddit tai Medium tai hajautettu Twitter? Varmasti! Nämä ovat hajautettuja sovelluksia, jotka voitaisiin rakentaa Mainframe-verkkoon.

Se ei rajoitu vain viestintään. Mainitsin Redditin, Twitterin tai Mediumin, koska nämä ovat sellaisia ​​sovelluksia, joita voidaan joskus sensuroida tai tutkia. Mielestäni nämä olisivat hyviä käyttötapauksia, jotka rakennettaisiin Mainframe-verkkoon, ja ne ovat erinomaisia ​​esimerkkejä rakennettavista sovelluksista, jotka eivät ole.

Mainframe-kannustimet

Kannustimet Mainframe-solmuille

Onko kyse muusta sosiaalisen median tai muun tyyppisistä viestintäsovelluksista, onko jotain, jonka aiot tehdä itse tai haluatko vain rakentaa protokollakerroksen ja saada muita ihmisiä rakentamaan sen päälle?

Rakennamme alustaa ja haluamme saada pallon liikkumaan. Haluamme käynnistää alustan. Kysymys kuuluu: “Pitäisikö meidän rakentaa toinen sovellus, joka ei ole viestintää, esittelemään mitä mahdollista, vai pitäisikö meidän investoida muihin yrityksiin?”

Jotkut yrittäjät lähestyvät meitä sanoen: “Hei, haluaisin rakentaa alustalle.” Ajattelemme sijoittamista niihin. Nämä ovat keskusteluja, joita käymme juuri nyt.

Viime kädessä haluamme keskittyä alustaan. Haluamme keskittyä infrastruktuuriin, mutta ymmärrämme, että ihmiset haluavat rakentaa alustalle, heidän täytyy nähdä, mikä on mahdollista. Heidän täytyy nähdä joitain esimerkkejä saadakseen ideat virrata. Yritämme miettiä siellä olevaa strategiaa, mutta viime kädessä visio on keskittyä vain alustaan ​​ja infrastruktuuriin.

Kuka tahansa voi olla käyttäjä? Esimerkiksi kun se on käynnistetty, tarvitsen vain osoitteen, jos haluan liittyä verkkoon. Ja sitten, jos halusin lähettää viestin jollekin, lähetänkö sen vain heidän osoitteeseensa?

Tarkalleen. Käyttäjäksi sinun on käytettävä sovellusta, ja ainoa verkossa oleva sovellus on tällä hetkellä Onyx.

Tärkeimmät kohdistamamme ihmiset ovat kehittäjiä. Kehittäjät, jotka voivat rakentaa muita mielenkiintoisia sovelluksia verkkoomme. Jos haluat käyttää verkkoamme heti tänään, ainoa loppukäyttäjien kohtaama sovellus on Onyx.

Sensuuriresistenttien alustojen joukossa on paljon haitallisten tahojen (järjestäytynyt rikollisuus, terroristijärjestöt jne.) Käyttöä. Teetkö mitään sen hillitsemiseksi? Se on vaikea vetää.

En allekirjoittanut tämän olevan terroristien verkosto. En todellakaan halua sitä, ja se on ehdottomasti viimeinen asia, jonka haluamme.

Tällä hetkellä suuri osa kohdennuksistamme, energiastamme ja resursseistamme suuntautuu yrityksille, hallituksille ja instituutioille, jotka tarvitsevat tätä lisättyä yksityisyyden ja turvallisuuden tasoa. Yritämme tehdä läheistä yhteistyötä heidän kanssaan.

Suuri osa tästä perustuu viestintään, energiaan, keskittymiseen, kertomukseemme, rakenteilla oleviin käyttötapauksiin ja kehittäjiin, joiden kanssa työskentelemme. Toivottavasti se hukkuu ja vähentää riskiä siitä, että jotkut näistä haitallisimmista toimijoista saavat tämän käsiinsä ja käyttävät sitä pahoihin asioihin.

Ruma todellisuus on, että tämä on avoimen lähdekoodin tekniikkaa. Avoimen lähdekoodin tekniikkana jotkut ihmiset saattavat käyttää sitä asioihin, jotka eivät ole niin hyviä. Sitä on vaikea lopettaa, mutta aiomme tehdä kaikkemme pitääkseen tämän tekniikan hyviä asioita tekevien ihmisten käsissä.

Ihmiset, jotka haluavat suojata tietojaan, yritykset, jotka haluavat pitää liikesalaisuutensa turvassa yritysten vakoilulta, ja hallitukset, jotka haluavat pitää luottamukselliset tietonsa turvassa.

Minulla ei ole jälleen rehellistä vastausta tähän. Se on rankkaa. En voi sanoa, että voimme kokonaan estää pahoja ihmisiä käyttämästä tätä, mutta voin sanoa, että kaikki energiamme ja keskittymisemme suuntautuu auttamaan hyviä ihmisiä käyttämään sitä hyvistä syistä.

Loppujen lopuksi ammattilaisten pitäisi olla suurempia kuin haitat?

Sitä toivomme, ja siihen uskomme. Kuten Internet.

Tavallaan luomme uuden Internetin – kerroksen olemassa olevan Internetin päälle, mikä luo enemmän yksityisyyttä ja enemmän turvallisuutta. On selvää, että Internetissä, sellaisena kuin me sen tänään tunnemme, on paljon rumia ja ikäviä juttuja, mutta se on avannut aivan uuden mahdollisuuksien maailman. Uskon yleensä, että ihmiset olisivat yhtä mieltä siitä, että Internet on hyvä asia. Se on hieno asia. Joten toivottavasti he ajattelevat sitä myös Mainframesta.

Toimittajan huomautus: Tämä on haastattelun ensimmäinen osa. Tutustu osaan 2, jossa kerrotaan Mainframen ainutlaatuisista tunnusten jakelustrategioista (fyysiset lentopisarat, hyväntekeväisyyden palautukset jne.), Oppeista, jotka Mick otti pois aiemmista epäonnistumisista ja miksi hän uskoo vapauden ja yksityisyyden olevan tärkeitä missä tahansa kulttuurissa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me