Steve Tendon on merkittävä Blockchain-strategi ja neuvonantaja, joka perusti ja oli Blockchain Malta Associationin ensimmäinen puheenjohtaja. Hän on myös Maltan kansallisen blockchain-työryhmän keskeinen jäsen. Tämä on tiimi, joka on vastuussa Maltan hallituksen neuvonnasta sen menestyvässä lohkoketjustrategiassa.

Steve Tendon

Steve Tendon

Ja tiedätkö nämä kolme uutta uraauurtavaa lakia, jotka Malta hyväksyi viime viikolla? Voit kiittää häntä osittain niistä. Itse asiassa Tendon on yksi niistä aivoista, jotka kehittivät vision “Maltasta, Blockchainin saaresta”, ja hän kirjoitti henkilökohtaisesti Maltan “Kansallinen blockchain-strategia”Vuonna 2016 ehdotus kuudesta ydinprojektista.

Olemme kaikki kuulleet Maltan kunnianhimoisista suunnitelmista edistää innovaatioita ja kannustaa huipputeknologiaa sen rannoilla. Mutta onko mahdollista, aliarvioimme pienen saaren, joka on kuuluisa läpinäkyvistä vesistään, kukoistavasta ulkomaalaisyhteisöstä ja verovelvollisuudesta?

“Maltaa ei tunneta hyvin tekniikan suhteen”, Tendon myöntää, “mutta sillä on joitain erinomaisia ​​yrityksiä ja aivoja, ja tietysti menestys, jonka olemme saaneet iGaming-sektorilla (jonkin verran arvoinen ala) 1,4 miljardia dollaria ja osuus on noin 12 prosenttia Maltan kokonaistuotannosta) on tuonut paljon tietoa nykyaikaisista skaalautuvista IT-verkkopalveluista ja -ratkaisuista. Tarjolla on myös paljon infrastruktuuria ja kokemusta. “

Maltalla on kunnianhimoiset suunnitelmat

Malta on pieni. Kun väkiluku ei ole edes puoli miljoonaa, se ei ole aivan keskeinen toimija globaalilla tasolla, mutta se voi olla muuttumassa. “Tietenkään se ei ole Piilaakso”, Tendon hymyilee, “mutta viimeisten kahden vuoden aikana valmistelemamme sääntelykehys houkuttelee blockchain-yrityksiä.”

Ja sen pitäisi olla paljon syitä. Kaikki yritykset tarvitsevat selkeyttä ja varmuutta kasvamaan ja tekemään pitkän aikavälin suunnitelmia. Mutta mitä olemme tähän mennessä nähneet, sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa kamppailevat pysyäkseen pinnalla blockchain-tekniikan suhteen.

Joissakin tapauksissa he sekoittavat kiinni. Toisissa tapauksissa ne kompensoivat liikaa osallistumisen puutetta, kun joukko sijoittajia huijataan rahoistaan. Jotkut löytävät porsaanreikiä olemassa olevista laeista, toiset yrittävät mukauttaa olemassa olevia puitteita. Malta hyökkää eteenpäin ensimmäisenä maana maailmassa, joka on luonut uuden sääntelyn uudelle tekniikalle.

Ja Maltan blockchain-strategia menee pidemmälle kuin ICO: iden ja kryptovaluutan sääntely. He valmistelevat sääntelykehystä tulevaisuutta varten. Katsotaanpa.

Maltan Blockchain-strategia

Maltan blockchain-strategia. Tässä infografiikassa kuvataan a. Visio, strategia ja tavoitteet

Maltan Blockchain-strategia / https://chainstrategies.com/2018/02/18/maltas-national-blockchain-strategy-the-big-picture/

Maltan sääntelyinnovaatio on niin mielenkiintoinen, koska sillä pyritään luomaan puitteet paitsi ICO: lle myös lohkoketjuille, hajautetulle laskennalle, hajautetuille organisaatioille, DLT: lle ja muille innovaatioille.

Seuraavat kuusi avainhanketta ovat strategian ytimessä.

1. Julkiset rekisterit / palvelut lohkoketjussa

“Yksi projekti on käynnissä”, Tendon sanoo. Itse asiassa, kun opetus- ja työministeriö Maltalla ilmoitti he sijoittavat kaikki akateemiset tiedot blockchainiin viime vuoden syyskuussa, heistä tuli maailman ensimmäinen. Tämä on tila, johon maa alkaa tottua.

2. R&D, koulutus ja innovaatiot Blockchainin kanssa ja päällä

Tämä projekti on välttämätön tietämyksen luomiseksi saaren tämän sektorin ympärille. Jokainen salaukseen sijoittanut tietää, että Malta aikoo olla johtava lohkoketjutilassa. Mutta tietävätkö ihmiset Maltalla, että he asuvat blockchain-saarella? Mikä on suuren yleisön tietoisuus ja ymmärrys tällä hetkellä?

“Malta on todennäköisesti tietoisempi kuin muut maat, kun otetaan huomioon alalle annettu valtava huomio. En voi sanoa, missä määrin blockchainin tuntemus vastaa todellista ymmärrystä ”, Tendon sanoo.

“Olemme huolissamme kaikkien yhteiskunnan osien kouluttamisesta blockchainista, joka tietysti alkaa julkisten palvelujen sektorilla, jossa blockchain-tekniikkaa käyttävillä ihmisillä on oltava ainakin jonkin verran työtuntemusta siitä. Mutta se nousee akateemisen tason kaikille tasoille, ja Maltan yliopisto suorittaa huippututkimusta ja -kehitystä. “

3. Nimeä estoketjun säädin ja luo sääntelyinfrastruktuuri

“Kaikkien näiden kuuden tärkein projekti oli digitaalisen innovaation viranomaisen sisällyttäminen”, sanoo Tendon, “koska se loi tarvittavan perustan, jotta kaikki muut projektit voivat toteutua.”

Tämä on osittain myös syy siihen, miksi Maltaa kritisoitiin ICO: n sääntelyn hitaudesta. He olivat luomassa perustaa paljon kokonaisvaltaisemmalle ja osallistavammalle sääntelykehykselle.

4. Sääntele kryptovaluuttoja / rahakkeita, mukaan lukien pörssit ja ICO: t

”Tietysti kaikkien odottama asetus on salausvaluutoissa ja ICO: ssa. Tyhjennämme paljon harmaata tilaa suojauksen ja apuohjelman tunnuksen välillä.

Tulee ns. Rahoitusvälineiden testi, jossa mitä tahansa ehdotettua tunnusta voidaan selvästi luokitella, ja yhdessä ääripäässä se on arvopaperi ja toinen on apuohjelma. Mutta välillä voi olla hybridi ja pohjimmiltaan virtuaalinen omaisuus, jolla käydään kauppaa pörssissä. “

Salausvaluuttojen säätely: Musta ja sininen kuva, jossa pallo on kirjoitettu binäärisenä.

Salausvaluuttojen ja ICO: iden sääntely

5. Blockchainin sähköinen asuinpaikka ja (yksilöiden ja oikeushenkilöiden) digitaalinen henkilöllisyys

Tämä projekti sisältää sähköisen oleskelun myöntämisen yksityishenkilöille ja oikeushenkilöille. Tämä on Maltan tulevaisuuden suunnitelmissa. He pitävät digitaalisen identiteetin hallintaa perustavanlaatuisena esineiden internetin kehittämisessä. IoT: n kukoistamiseksi on oltava myös sääntelykehys esineiden identiteetille.

”Tämä on yksi alue, jota olen todella tutkinut, esineiden identiteetti. Me kaikki tiedämme esineiden internetistä, se tulee olemaan valtava seuraavien 5–10 vuoden aikana. Mutta kun meillä on kaikki nämä asiat, joista monet tulevat olemaan itsenäisiä, ja ne käyvät fyysisessä maailmassa, tietyssä vaiheessa on oltava jokin tapa tunnistaa ne. “

6. Älykäs hallinto

Tämä on “erittäin kunnianhimoinen projekti, joka on edelleen piirustuspöydällä”, Tendon huomauttaa. ”Älykäs hallinto sovelsi älykästä sopimustekniikkaa sääntelyelinten toimintaan. Joten esimerkiksi veronkantoon ja lisensointiin sekä moniin vastaaviin asioihin. ” Voi kulua muutama vuosi, ennen kuin älykäs hallinto on valmis, hän myöntää, että edessä on paljon haasteita.

Se sanoi Maltan Blockchain-strategiasta: “Neljä hanketta toteutetaan ja loput on hyväksytty hyvin avoimesti ja kiinnostuneesti, joten luulen, että se on ajan kysymys”, hän sanoo. “Ensinnäkin päästäksemme läpi tähän mennessä tehdyt asiat ja sitten keskitymme uudelleen ja aloitamme seuraavien projektien parissa.”

Mitä muut sääntelyviranomaiset ovat väärässä?

Jopa vilkaisemalla Maltan strategiaa näet selvästi, että siinä on muutakin kuin vain päättää, ovatko rahakkeet osakkeita vai arvopapereita. Joten, vaikka muu maailma on edelleen pidossa kiinni tästä esteestä, Tendon uskoo tarvitsevan syvempää ymmärrystä. Ja itse asiassa kryptovaluutta ja lohkoketjua ei pitäisi eikä voida erottaa toisistaan.

“Monet [sääntelyviranomaiset] yrittävät piirtää rajan, kuten kryptovaluutat ovat huono asia ja niillä on negatiivinen maine rahanpesulle, rikollisuudelle jne. Tätä kielteistä lausumaa tasapainottaa usein positiivisempi näkymä blockchain-tekniikalle. Mutta minulle nämä kaksi asiaa ovat tiiviisti yhteydessä ”, hän selittää.

“Mikä tekee blockchain-tekniikasta niin mielenkiintoisen ja jännittävän ja antaa kaikki nämä uskomattomat mahdollisuudet, jotka vaikuttavat mihin tahansa teollisuudenalaan, on älykkään sopimuksen käsite. Tämä on hajautettua laskentaa eikä hajautettua tallennusta. Tässä yhteydessä, kun sinulla on hajautettu laskenta, tarvitset mekanismin, joka estää globaalien laskelmien jäätymisen – jotka suoritetaan globaalissa verkossa, kuten lohkoketjussa. Toisin sanoen, jotta estettäisiin, että laskelma pääsee äärettömään silmukkaan ja estää koko järjestelmän.

“Et voi missään tapauksessa saada älykäs sopimusalusta, joka on yhtä hienostunut kuin Ethereumin tänään toteuttama (mutta tulevaisuudessa on muitakin), ellei sinulla ole myös kryptovaluuttaa, jota käytetään” maksamaan ” laskenta. Joten salausvaluutan ja lohkoketjujen välinen ero on todella keinotekoinen: ne ovat vain kaksi kolikon näkökulmaa. “

Väärän tarran käyttämisen vaara

Joten onko ongelmallista laittaa etikettejä kaikkeen, olivatpa ne esimerkiksi osakkeita tai arvopapereita vai apuohjelmia? “Se osoittaa periaatteessa, että ymmärrystä on puutetta”, Tendon sanoo. “Kun ihmiset ymmärtävät näiden tekniikoiden potentiaalin, on selvää, että Malta on kaukana muista lainkäyttöalueista blockchain-tilan sääntelyssä.”

Tätä syvällistä ymmärrystä tekniikasta puuttuu monilta lainkäyttöalueilta, se on helppo luokitella ja merkitä.

”Nämä tekniikat voivat varmasti olla sekä arvopapereita, osakkeita, hyödykkeitä, rahakkeita. Heillä on kaikki nämä ominaisuudet, puolet ja määritteet. Se on kuin kauneus on katsojan silmissä, kuka sitä katsoo, näkee mitä haluaa.

“Tietysti, jos se on tätä tarkasteleva sääntelyviranomainen, säätelystä ilmenee ennakkoluuloja, jotka voivat joko suosia tai estää innovaatioiden käyttöönottoa ja innovaatioiden edelleen kehittämistä. Joten kyllä, se on ongelmallista, mutta se ei ymmärrä, mistä kyse on. “

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio (SEC), D Ramey Logan, CC BY 4.0,

Yhdysvaltain arvopaperikomissio, D Ramey Logan, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36799399

Voimassa olevat lait eivät riitä uusille ideoille

Toinen suuntaus, jonka näemme ympäri maailmaa, on sääntelyelimet, jotka käyttävät aukkoja olemassa olevissa järjestelmissä tai säätävät nykyisiä lakejaan. Esimerkiksi Sveitsi soveltaa periaatteisiin perustuvaa lainsäädäntöä tapauskohtaisesti. Saksa erottaa kahden tyyppiset arvopaperit vaatimusten mukaisten ICO: iden ja oman pääoman ehtoisten tarjousten sallimiseksi. Miksi uusi sääntely on välttämätöntä, jos voimme työskennellä näiden nykyisten kehysten kanssa?

”Kirjanpitojärjestelmä ei ole mikään uusi. Se on ollut olemassa tuhansien vuosien ajan ensimmäisistä savilevyistä, jotka kertoivat kuinka monta lammasta kuningas omisti, nykyaikaan asti. Se ei ole uutuus. Uutuutena on, että tällä pääkirjalla on kaksi ominaisuutta, yksi on maailmanlaajuinen ja kaksi se on sensuroimaton. Et voi muuttaa sitä, mitä pääkirjaan tapahtuu. Tämä aiheuttaa muutamia ongelmia, joita nykyiset lait ja määräykset eivät ole valmiita käsittelemään. “

Tendon uskoo, että nykyiset lait eivät riitä uusille ideoille kahdesta pääasiallisesta syystä:

1. Kuka säätelee mitä?

“Koska se on maailmanlaajuinen ja niin yleinen, pääkirjana se voi vaikuttaa kirjaimellisesti mihin tahansa teollisuuteen, kaikkeen kaupalliseen toimintaan maailmassa. Joten meillä on tämä ongelma, että meillä on sääntelyviranomaisia, jotka ovat huolissaan tietyistä talouden alueista. Esimerkiksi Maltalla sinulla on Malta Financial Services Authority, joka tietysti koskee rahoituspalveluja. Sinulla on MGA (Malta Gaming Authority), joka on huolissaan pelaamisesta.

“Tähän asti he ovat työskennelleet eristyksissä ja heillä on selkeä toimeksianto siitä, mitä he sääntelevät. He eivät koskaan astuneet toistensa varpaille. Koska salaus ilmestyi paikalle, viime vuonna meillä oli tapauksia, joissa yhden sääntelyviranomaisen antamat lausunnot olivat ristiriidassa toisen kanssa. Joten se oli ongelma. Ja näet tämän vielä enemmän Yhdysvalloissa.

“Tämä käsite turvallisuudesta. Toisaalta SEC kutsuu sitä arvopaperiksi, toisaalta veroviranomaiset väittävät, että se on hyödyke. Joten jopa samalla lainkäyttöalueella on näitä ristiriitoja. Tämä on saanut Maltan perustamaan uuden sääntelyviranomaisen, Maltan digitaalisen innovaation viranomaisen. ” Jänne korostaa innovaatio, eikä pelkästään lohkoketjuja, muiden tekniikoiden mukauttamiseksi.

“Tämän sääntelyviranomaisen tehtävänä on varmistaa, että kun tapahtuu kehitystä, teknologiainnovaatioita, jotka voivat vaikuttaa useisiin sääntelyalueisiin, näiden alueiden hallinnassa on jonkinlainen hallinta. Joten käy hyvin selväksi nähdä kuka mistä on vastuussa. Joten meillä ei ole erilaisia ​​mielipiteitä – tai mikä vielä pahempaa – erilaisia ​​ja ristiriitaisia ​​säännöksiä. Ja meillä ei ole yksiköitä, jotka säätelevät asioita, jotka eivät kuulu heidän alkuperäiseen mandaattiinsa, yksinkertaisesti siksi, että he eivät ymmärrä tekniikkaa. “

2. Tarvitsemme uusia lakeja uusiin tilanteisiin

”Toinen alue, joka tarvitsee uusia lakeja, on tämä hajautetun laskennan perusajatus. Muistamalla, mitä tapahtui vuonna 2016 ”The DAO” -hakkilla, joka johti kuuluisaan haarukkaan ja Ethereum Classiciin. No, ryöstetyt ihmiset näytti siltä, ​​että SEC ajautui heidän jälkeensä vastuussa hakkeroinnista, mikä on melkein järjetöntä: sijoittavat ihmiset syyllistyvät jonkun toisen rikokseen.

“Tarkoitukseni on tässä todeta, että nykyiset lait eivät käsittele näitä innovatiivisia teknisiä järjestelyjä. Hajautetulla DAO-sovelluksella sinulla on nämä täysin hajautetut ja itsenäiset organisaatiot, jotka ovat omavaraisia. He keräävät varoja ihmisiltä ja yrityksiltä, ​​jotka käyttävät palveluitaan.

“He ovat lohkoketjussa; ja blockchain muistaa ikuisesti, joten ne ovat olemassa ikuisesti, jopa alkuperäisen luojansa sukupuuton ohi. Joten päädymme (halusimmepa tai emme) tilanteeseen, jossa palvelut tarjoavat lohkoketjun ohjelmistot ja sen takana ei ole kirjaimellisesti ketään.

“Joten mitä tapahtuu, kun jokin menee pieleen? Kuka on vastuussa? Nämä ovat mielestäni valtavia kysymyksiä ja mitä seuraavassa asetuksessa tapahtuu? Nämä kysymykset vaativat uusia lakeja. Ei ole olemassa olemassa olevia lakeja. “

Voiko Malta asettaa maailmanlaajuisen sääntelyn standardin?

Onko koskaan mahdollista saavuttaa maailmanlaajuinen sääntelystandardi? Kun sinulla on riitoja yhden lainkäyttöalueen sisällä ja ristiriitoja samoissa viranomaisissa? Onko meillä koskaan universaali sopimus tulevaisuuden sääntelystä?

“En tiedä, onko se mahdollista, mutta ehkä toinen kysymys kuuluu: onko se toivottavaa? Ajattele Internet-protokollaa, se on maailmanlaajuinen teknisen viestinnän standardi, mutta W3C-konsortion ohella ei todellakaan ole kansainvälistä kansainvälistä lain standardia, joka säätelisi Internetiä.

“Itse asiassa näemme tämän hyvin selvästi yksityisyyden suojaa koskevien lakien suhteen, Euroopalla on GDPR ja Yhdysvalloilla jotain erilaista, ja muilla mailla on taas jotain erilaista. Joten on liian valtavia etuja pitää asiat erillään ja välttää maailmanlaajuista tasoa.

“Se on todennäköisesti positiivinen asia, koska se luo kilpailua lainkäyttöalueiden välillä ja se on hyvä asia. Kilpailu on aina hyödyllistä innovaatioille, ja mitä yritämme tehdä Maltalla, on innovaatio lain kannalta.

Toivotaan, että tämä jatkuu. Ehkä muut maat yrittävät seurata Maltaa … se olisi hieno osoitus täällä tekemästämme työstä. Se on kuin avoimen lähdekoodin tekniikka, jota kehitetään jatkuvasti, ja uusia luomuksia vanhempien innoittamana. Olisi hienoa nähdä tällainen kehitys myös sääntelytilassa. Mitä enemmän kilpailua on, sitä nopeammin asiat voivat kehittyä. “

Maltan Blockchain-huippukokous on tulossa marraskuussa, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka Maltan pääministeri Joseph Muscat puhuu maastaan ​​maailman johtajaksi blockchain-sääntelyssä. Steve Tendon puhuu myös tapahtumassa.

Malta Blockchain Summit: Banneri, jossa on lähetyspäivämäärät, 1-2. Marraskuuta, ja taustakuva saarista auringonlaskun aikaan.

Malta Blockchain Summit / https://maltablockchainsummit.com/

Mitä haasteita edessä on?

Kun pöydällä on ennennäkemättömiä hankkeita, mukaan lukien älykäs hallinto, on mietittävä, mitä ongelmia voi syntyä elämästä täysin itsenäisessä ja omavaraisessa maailmassa. Ja itse asiassa skenaariot voivat tuntua hieman pelottavilta. Joten onko älykkäiden sopimusten käytöstä mahdollisesti ongelmia?

“On monia, monia ongelmia”, Tendon nauraa, “ja tämä on pitänyt meidät kiireisenä monien myöhäisiltojen ja tuntien ajattelemalla näitä asioita. Älykkäiden sopimusten toteuttamiseen nykyään käytetyn tekniikan avulla älykäs sopimus ilmaistaan ​​ohjelmointikielellä virtuaalikoneessa, joka on “Turing Complete”. [Turing Complete on tekninen termi, joka tarkoittaa, että kone voi laskea kaiken, mikä on laskennallista].

“Mutta ongelmana on, että nämä älykkäät sopimukset eivät vieläkään täysin hyödynnä tarkoitusta, joka älykkään sopimuksen tekijällä saattaa olla mielessä, esimerkkinä” DAO “-hakkerointi. Koska tekijän aikomuksen ja älykkään sopimuksen mahdollisen tehokkaan toteuttamisen välillä on ristiriitaisuuksia, koko käsitys, että koodi on laki, hajoaa vain palasiksi. Jos teloitus ei edusta aitoa tarkoitusta, ei tietenkään sitä voida pitää tarkoitettuna. “

Joten miten se voidaan korjata?

“Meillä on jokin tapa puuttua tähän asiaan, ja mitä teemme tällä hetkellä Maltalla on, että kaikilla älykkäillä sopimusjärjestelyillä, joihin osallistuvat toisaalta ihmiset tai yritykset ja toisaalta tekniikka, on oltava myös kirjoitettu luonnollinen kieli ilmaus tarkoituksesta ja lupauksesta – paperinen sopimus, jos haluat. Riitatapauksissa vallitsee paperinen sopimus, ei koodi. “

Koodi on laki, joka voi olla lakia tulevaisuudessa

Paperisopimuksen tekemisessä luonnollisella kielellä kaikella korkealla tekniikalla on jotain hieman taaksepäin – ja Tendon on siitä tietoinen. “Ymmärrämme mahdollisuuden, että koodi on laki pitkällä aikavälillä. Tästä voi tulla mahdollisuus, mutta se vaatii taustalla olevan tekniikan kehittymistä upealla tavalla.

Yksi mahdollinen ratkaisu on muodollinen todentaminen siten, että jos älykäs sopimus julkaistaan ​​täydellisen varmennemuodon kanssa, se ei välttämättä tarvitse vastaavaa luonnollisen kielen ilmaisua älykkään sopimuksen tarkoituksesta. Mutta paperikirjan kanssa tehdyn ensimmäisen skenaarion ja toisen välillä on valtava etäisyys.

Olen varma, että ainoa tapa löytää ratkaisu näihin ongelmiin on kuitenkin antaa laki, joka antaa periaatteessa varmuuden, asettaa odotukset ja vahvistaa säännöt. Ne eivät ehkä ole oikeita, heillä voi olla puutteita, mutta ainakin ne tuovat selkeyttä. Ja jos he eivät ole parhaita, on aina mahdollisuus hyväksyä. ”

Mikä on suurin blockchain-tekniikan potentiaali?

”On vaikea kiteyttää yhtä asiaa, mutta tämä on uusi väline, joka on globaali ja sensuuriton. Vain näiden kahden ominaisuuden takia sillä on valtavat sosiaaliset ja poliittiset seuraukset.

Maailman muoto, hallinnon muoto, rahoituksen muoto, maailman valtarakenteet eivät ole samat, kun lohkoketju on saavuttanut täyden potentiaalinsa. Bitcoin on edelleen mikropisara meressä. “

Paljon kiitoksia, Steve Tendon!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me