Casper on odotettu päivitys Ethereum-verkkoon ja se on Proof of Stake (PoS) -protokolla, joka viimeistelee lohkot Ethereum-lohkoketjuun (The End of Mining: Ethereum’s Move to Proof-of-Stake)

Casper, GHOSTin poika

Jossakin määrin Casper on GHOSTin eli ahneimman raskaimman havaitun alipuun poika. Ethereumin ekosysteemiin vuonna 2013 käyttöön otettu protokolla torjuu keskittämistä. Nopeat lohkoketjuverkot luovat vanhentuneita lohkoja, jotka tunnetaan myös nimellä orpolohkot; Ethereum viittaa heihin “setöinä” erottaakseen heidät vanhempien ja lasten lohkoista.

Ghost 1

Setä-lohkot vahvistavat pätevyyden, mutta verkko hylkää ne, kun pidemmästä ketjusta tulee hallitseva. Jos vain nopeimmat ja tehokkaimmat kaivostyöläiset voittavat aina luomalla pisimmän ketjun, keskittäminen hiipisi verkkoon. Näin ollen Ethereum päättää palkita setien luomisen siten, että useammalla solmulla kuin vain voimakkaimmilla on sananvaltaa ketjun rakentamisessa. Katso lisätietoja GHOST-protokollasta tästä selityksestä: Mikä on Ethereumin GHOST-protokolla?

Konsensuspöytäkirjat, jotka törmäävät yöhön

Lohkoketjut dokumentoivat pysyvän totuusrekisterin, joten uuden lohkon lisääminen, jolla on vähäinen potentiaali shenaniganeille, tulee ensiarvoisen tärkeäksi. Konsensuspöytäkirjat määrittävät, miten ketju lisää lohkoja. Työn todistaminen (PoW) ja todistus vaarnasta (PoS) ovat yleisimpiä konsensusprotokollia. PoW: ssä kaivostyöläiset lisäävät lohkoja ketjuun ratkaisemalla laskennallisen palapelin, joka voittaa kilpailun muita kaivostyöläisiä vastaan.

Kaivostyöläisillä, joilla on nopeampi ja tehokkaampi laitteisto, on etu. Tämä heikentää verkon hajauttamista ja avoimia tietoturva-aukkoja. PoS käyttää peliteoriakonsepteja kannustimien luomiseen hyvään käyttäytymiseen ja huonon käyttäytymisen minimoimiseksi. Sen sijaan, että kaivostyöläiset kilpailevat toistensa kanssa, PoS tarjoaa validoijille, jotka lähettävät talletuksen (panoksen), valtuutukseksi ehdottaa lisättäviä lohkoja. Jos validoija käyttäytyy väärin, seuraamus on seurausta ja hänen talletuksensa leikataan.

PoW kuluttaa käytännössä paljon sähköä. Kaivostyöläiset haluavat myös ostaa mahdollisimman tehokkaan laitteiston maksimoidakseen mahdollisuutensa voittaa kilpailu. PoS-toteutukset vähentävät tai mahdollisesti poistavat rajoittavia laitteisto- ja energiakustannuksia.

Muutos hautausmaalta

Casper-protokolla on PoS-algoritmi Ethereumille. Vahvistaja tallettaa osuuden älykkääseen sopimukseen. Sitten hän suorittaa solmun osallistua konsensusalgoritmiin ehdottaa uusia lohkoja ketjulle. Tämä pitää verkon käynnissä. Casper Friendly Finality Gadget (CFFG) viimeistelee lohkot ketjuun. Vahvistajat saavat palkkioita oikein käyttäytymisestä, mutta järjestelmä viiltää validointilaitteen talletukset huonosti.

Ghost 2

Casper tarjoaa vastuullisuuden havaitsemalla rikkomukset, tietäen, mitkä validoijat rikkovat sääntöjä, ja rankaisemalla rikkojat. Se tarjoaa myös turvallisen prosessin uudelle validoijalle pääsemään järjestelmään ja olemassa olevaan validatoriin poistuttaakseen järjestelmästä. Turvajärjestelmät ovat olennainen osa Casperia.

Casper on itsenäinen moduuli ja asuu ehdotusmekanismin päällä. Ethereumin nykyinen taustalla oleva ehdotusmekanismi on PoW. Casperin ensimmäinen iterointi on Ethereumin nykyisen PoW-konsensusmekanismin päällä. Tämä tekee siitä hybridi PoW / PoS-järjestelmän. Taustalla oleva PoW-mekanismi on omiaan päivittämään jotain muuta tulevaisuudessa. Jonkinlainen pyöreä robin-lähestymistapa voi korvata PoW-komponentin.

Mikä se räikeä ääni oli?

Turvallisuuden näkökulmasta on totta myös, että modulaarisena päällekkäisenä, jos hyökkääjät vaarantavat tai vioittavat sen alla olevaa ehdotusmekanismia, Casper on voimaton. Niin kauan kuin Casper saa edelleen päteviä ja kohtuullisia tietoja ehdotusmekanismista, se toimisi edelleen normaalisti.

PoS: n turvallisuus perustuu peliteoreettisiin palkkioiden ja rangaistusten käsitteisiin.

Sellaisena turvallisuus johtuu järjestelmään uskottujen talletusten vahvistajien koosta. Riski on yhtä kuin palkkio. Jos epärehellinen todentaja näkee mahdollisuuden varastaa 5 eetteriä, mutta se maksaa hänelle 100 eetteriä talletuksestaan, noudatetaan rehellistä käyttäytymistä. Toisaalta, jos epärehellinen validoija näkee mahdollisuuden varastaa 100 eetteriä, mutta vain 5 eetteriä leikkaa talletuksestaan, hän todennäköisesti näkee sen vain liiketoiminnan kustannuksena.

Ketjujen kolinaa

Verkkomekanismina Casperin on varmistettava estoketjun eheys ja sen on aina oltava toiminnassa.

“Vastuullinen turvallisuus” ja “uskottava elävyys” määrittelevät Casperin kaksi perusominaisuutta. Vastuullinen turvallisuus estää kahden ristiriitaisen tarkistuspisteen viimeistelemisen, ellei vähintään 1/3 validoijista riko sääntöjä. Uskottava elävyys takaa, että uusi tarkistuspiste on aina mahdollista viimeistellä ilman, että validoija rikkoo sääntöjä, jos vähintään 2/3 validoijista noudattaa protokollaa.

PoW-vakiomalleissa pisin ketju on aina lopullinen. Casper on monimutkaisempi ja on olemassa reunatapauksia, joissa pelkän pisimmän ketjun käyttäminen olisi haitallista. Näin ollen Casper toteuttaa monimutkaisemman logiikan, joka tarkastaa tarkastuspisteiden puun juurisolmut ja valitsee pisin ketjun, joka täyttää nämä kriteerit.

Viheltää Blockchain Yardin ohi

Casper riippuu peliteoriasta, ja protokollan kehittäminen riippuu voimakkaasti tutkimuksesta ja matematiikasta. Se on monimutkainen järjestelmä, joka sisältää monia yksityiskohtia. 15. marraskuuta 2017 Vitalik Buterin ja Virgil Griffith julkaisivat järjestelmää koskevat tekniset yksityiskohdat Casper The Friendly Finality Gadget -lehdessä, joka löytyy täältä: Casper Ystävällinen lopullisuus -gadget

Vitalikin omalla verkkosivustolla on päivittämätön ja ilmeisesti aikaisempi asiakirja, joka käyttää samaa otsikkoa, mutta sisältää hyvin erilaista sisältöä ja jonka on kirjoittanut vain Vitalik Buterin. Tämä asiakirja kattaa joitain muita mahdollisia turvallisuushyödykkeitä, joita Casper lieventäisi, ja se löytyy täältä: Casper Ystävällinen lopullisuus -gadget

Ghost 3

Vlad Zamfirin kirjoittama johdatus Casperiin ilmestyi Ethereum-blogissa 1. elokuuta 2015: Esittelyssä Casper “the Friendly Ghost”

Onko sinulla viimeisiä sanoja?

PoW-konsensusalgoritmi onnistui. Lohkot asetetaan ketjuun, ja käyttäjät luottavat saadun ketjun tarkkuuteen. Prosessi on kuitenkin hidas, kuluttaa paljon sähköä, ja jotta kaivostyöläiset olisivat kilpailukykyisiä, heidän on investoitava tehokkaisiin laitteistoihin. Casperin PoS-lähestymistapa käyttää peliteoriaa näiden ongelmien lievittämiseen ja turvallisuuden takaamiseen.

Ghost 4

Casper saattaa kohdata joitain kuoppia yöllä, mutta modulaarisen peittomekanismin ollessa joustava, ongelmien korjaaminen ja koodauksen parannukset yksinkertaistuvat. Ainakin Casper tarjoaa innovatiivista ajattelua, joka perustuu tutkimukseen ja matematiikkaan, ja todennäköisesti tarjoaa ideoita edelleen innovaatioihin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me