Dogecoin on avoimen lähdekoodin vertaisverkko-digitaalinen valuutta. Osa meemistä, osa toiminnallisesta tunnuksesta, osa selite kryptovaluuttayhteisöstä, Dogecoin tekee mielenkiintoisen tapaustutkimuksen.

Dogecoin on kuin luokan koomikko, joka erotettiin koulusta vitsien tekemisestä, josta päätyi joka tapauksessa miljardööri.

Vaikka Dogecoinia on helppo hylätä vitsinä, sen tukevaa yhteisöä ja massiivista markkina-arvoa on vaikea sivuuttaa. Dogecoin-yhteisö koostuu yli 489.000 tilaajasta Reddit ja on saanut ihailua sellaisilta henkilöiltä kuin Elon Musk.

Anna Dode.

Mikä on Dogecoin

Dogecoin on peer-to-peer digitaalinen valuutta, aivan kuten Bitcoin ja Litecoin. Sen perusti vuonna 2013 Jackson Palmer ja “Shibetoshi Nakamoto”. Sivusto ja projekti on kunnostettu sen maskotille, a Japanilainen Shiba Inu -koira. Niille, jotka eivät tunne meemiä, “doge” on johdettu sanasta, ja meemit pyörivät usein yksinkertaisten mielenilmaisujen, kuten “paljon wow”, “very crypto” ja “such moon” ympärillä Comic Sans -kirjasimessa..

Dogecoin_logo

Tunnus on suunniteltu olemaan yli 100 miljardia kolikkoa, mikä on huomattava ero sen kilpailun Bitcoinin välillä, jolla on vain 21 miljoonaa merkkiä. Dogecoin toimii kuten mikä tahansa muu kryptovaluutta; se voidaan kaivaa tai ostaa useimmissa pörsseissä.

Elon Musk ja Dogecoin

Teslan perustaja Elon Musk on ilmaissut kiinnostuksensa Dogecoiniin muutamassa tilanteessa.

Heinäkuussa 2020 Muskin twiitti edelsi 14%: n nousua Dogecoinin hinnassa.

Se on väistämätöntä pic.twitter.com/eBKnQm6QyF

– Elon Musk (@elonmusk) 18. heinäkuuta 2020

Joulukuussa 2020 Musk twiitti “One word: Doge”, mikä nosti Dogecoin-hintaa 20%.

27. tammikuuta 2021, Musk twiittasi kanavan Dogue, väitetysti vastauksena Dogecoinin 700%: n tähtitieteelliseen hinnannousuun samalla viikolla.

pic.twitter.com/a6kmk0PEgM

– Elon Musk (@elonmusk) 28. tammikuuta 2021

Jos olet uusi CoinCentral, emme ole juorujulkaisu, joka kertoo siitä, mitä julkkikset sanovat satunnaisista projekteista. Muskin kommentit ovat kuitenkin erityisen vaikuttavia, koska ne ovat niin tiukasti sidoksissa Dogecoinin hintaan ja rahoitusalan taustalla olevaan emotionaaliseen epävakauteen.

Pitäisikö minun ostaa Dogecoinia? Mikä on Dogecoinin hinnalla?

Kuten kaikki muutkin tunnukset, Dogecoin on altis äärimmäiselle volatiliteetille ja spekulaatiolle.

Kukaan ei voi ennustaa millään markkinoilla olevaa hintaa tai neuvoa sinua ostamaan omaisuus. Markkinoiden laskuvedet ja virtaukset voivat kääntää Dogecoinia mihin tahansa suuntaan, ja sinun pitäisi olla valmis menettämään 100% sijoituksestasi mihin tahansa kryptovaluuttaan.

Tästä huolimatta Dogecoin kasvoi merkittävästi vuonna 2017. Sen markkina-arvo ylitti 2 miljardia dollaria tammikuussa 2018, ja meemipohjainen merkki alkoi houkutella median huomiota.

Sen näkyvin hetki oli kuitenkin 27. tammikuuta 2021. Viikon R / Wallstreetbets -lähtöisten pandemonium-osakkeiden, kuten Gamestopin ja AMC: n, ostamisen jälkeen räjähtämään hedge-rahastojen lyhyitä positioita, ja Robinhood keskeyttäen näiden osakkeiden kaupankäynnin, Dogecoin sai vielä vahvin pumppu. Sen markkina-arvo nousi huikeaan 9,7 miljardiin dollariin, ja Dogecoinin kaupankäynnin arvo oli noin 0,076 dollaria, edellisen viikon vajaasta penniäkään..

Pyhä meemiraha.. $ DOGE on menossa pois

– Troy Osinoff (@yo) 28. tammikuuta 2021

Vaikka Dogecoinilla on vertaisverkkomaksutapaus ja elinvoimainen ja aktiivinen yhteisö, kenellekään ei ole riittävästi tietoa vaatiakseen, pitäisikö sinun sijoittaa Dogecoiniin vai mihin tahansa kryptovaluuttaan tässä asiassa, vai ei.

Mistä voit ostaa Dogecoinia?

Valtava syy Dogecoinille, joka pystyi murtautumaan suosioon ja pysymään suosittuna, johtuu sen laajasta saatavuudesta pörsseissä. Suosituin vaihto Dogecoiniin on Bittrex (ylempi 30%) ja Poloniex (20%) sekä pienet vaihdot Gate.IO, HitBTC, Cryptopia ja CoinExchange, joista suosituin pariliitos on BTC-DOGE..

Missä voit tallentaa Dogecoinia?

Dogecoinin käytön aloittaminen on melko yksinkertainen prosessi. Uudet käyttäjät voivat ladata MultiDoge-lompakko ja asenna se alle 5 minuutissa. Vaihtoehtoisesti käyttäjät voivat tallentaa Dogecoininsa joko vaihto-lompakkoonsa tai mihin tahansa muuhun Dogen tukemaan lompakkoon.

koira 1Tutkiessasi Dogecoinin sivustoa näet, kuinka yksinkertainen tiimi on tehnyt alukseen pääsyn.

doge aluksella

Dogecoin-säätiö

Dogecoin-yhteisö loi (nyt näennäisesti lakkautetun) voittoa tavoittelemattoman järjestön, nimeltään Dogecoin Foundation, “helpottamaan Dogecoinin käyttöä liikearvon, myynninedistämis- ja hyväntekeväisyystoimien avulla”.

dogecoin-säätiö

Dogecoin-säätiö ojentaa kätensä avoimesti niille, jotka “haluavat levittää rakkautta dogen taikuuden avulla”.

Tämä säätiö väittää myös tekevänsä “massiivisia ponnisteluja auttaakseen ihmisiä riippumatta siitä, ovatko he kuussa vai maan päällä”.

Dogecoin-säätiöllä ei ole aktiivisuutta Reddit-profiili (viimeisin viesti yli 2 vuotta sitten) ja Twitter-profiili.

Muuten ei ole paljon nähtävää täällä.

Onko Dogecoin Legit?

Dogecoin luotiin alun perin vitsi, eikä se teeskennele olevansa mitään muuta markkinointimateriaalissaan. Itse digitaalisesta omaisuudesta on kuitenkin tullut paljon suurempi kuin miltä sen alkuperäiset perustajat näyttävät tarkoittavan. Dogecoinista on tullut erittäin spekulatiivinen omaisuus, joka on listattu useissa suurissa pörsseissä, ja varoitamme käyttäjiämme voimakkaasti harkitessamme oman rahan sijoittamista siihen.

Onko Dogecoin seuraava Bitcoin? Luultavasti ei. Kuitenkin, kun Dogecoin on rikkonut 9,6 miljardin dollarin markkina-arvon, sillä on ainakin kruunu yhdelle maailman arvokkaimmista meemeistä.

Lopulliset ajatukset

Jos on olemassa yksi ainoa kultainen oppitunti, jonka voimme ottaa Dogecoin-projektista, on yhteisön rakentamisen merkitys.

Kriptovaluuttaeliitti on pitkään hylännyt tunnuksen vitsinä, mutta Dogecoin ei ole missään tapauksessa vanhentunut sen vahvan ihmisyhteisön ansiosta, joka haluaa vain nähdä kolikon onnistuvan onnistumisen vuoksi.

Vitsi tai ei, Dogecoin on pystynyt toteuttamaan jotain, mitä harvat merkit pystyvät. Se on ollut olemassa jo lähes 5 vuotta, mikä herättää jonkin verran kunnioitusta.

Dogecoinin analyysi lisää myös väriä nykyiseen kryptovaluuttamaisemaan. Tämä suoraviivainen tunnus ei teeskennele olevansa muuta kuin mitä se on: peer-to-peer digitaalinen valuutta. Tuhansien valkoisen paperin sivujen, monimutkaisten teorioiden ja kriittisten valuuttamarkkinoiden pedanttisten selitysten joukossa Dogecoin on harvinaisuus – ja sen yhteisö rakastaa sitä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me