Mikä on Filecoin?

Filecoin on innokkaasti odotettu hajautettu tallennusratkaisu. Vuonna 2017 Filecoinin alkuperäisestä kolikotarjonnasta tuli historian suurin merkintämyynti, joka keräsi 257 miljoonaa dollaria lahjoituksia.

Projektia kehitetään edelleen, ja kehittäjät eivät ole vielä julkaisseet alfa-versiota. Muutama varhaisvarastoija ja kaivostyöläinen testaa verkkoa. Siitä huolimatta on syytä olla innoissaan Filecoinista. Tiimi on arvostettu alalla, ja he ovat myös tuottaneet menestyviä projekteja aiemmin.

Ennätyksellisen ICO: n lisäksi Filecoin sai myös investointeja Piilaakson pääomasijoittajilta, mukaan lukien Y Combinator, Naval Ravikant, Andreessen Horowitz ja Winklevoss Capital. Tämä rahoituksen suuruus ja sekoitus yhdistettynä tiimin kokemuksiin antaa projektille legitimiteettitason, jota salausalalla harvoin nähdään.

Tässä artikkelissa selvitetään, takaaako projekti saamansa hypeet.

Ongelma tiedostojen tallennuksessa & Datan käyttö

Nykyiset tietovarastoratkaisut, kuten Amazon ja Google, ovat keskitettyjä ja siksi alttiita hyökkäyksille. Olemme nähneet tämän toistuvan korkean profiilin tietorikkomuksilla. Ehkä merkittävin viimeaikainen rikkomus on Equifax-hakkerointi.

Lisäksi luomme vuosittain valtavasti uusia tietoja. Tänä vuonna ihmiskunta tuottaa enemmän tietoja kuin viimeisten 5000 vuoden ajalta yhteensä. Varastointikysyntä ei näytä hidastuvan.

Filecoin pyrkii hyödyntämään kasvavaa tallennustarpeita käyttämällä lohkoketjutekniikkaa koordinoidakseen peer-to-peer -muistisolmujen verkkoa. Se ei kuitenkaan ole yksin. Kilpailu parhaasta hajautetusta varastointiratkaisusta on täynnä. Storjin ja Sian kaltaiset alustat ovat jo käynnistäneet ja rakentavat käyttäjäkantaa. Hajautettu varastointi on saamassa vetovoiman ratkaisuna turvallisempaan varastointiin.

Missä Filecoin sopii hajautettuun varastointiekosysteemiin, on käyttäjän hallinta. Storj ja Sia hallitsevat käyttöympäristöjensä hinnoittelua, kun taas Filecoin toteuttaa markkinan lataajien ja isäntien välisille tarjouksille. Tätä markkinapaikkaa kannustetaan tekemään varastosta paljon halvempaa ajan myötä. Filecoin antaa myös käyttäjille mahdollisuuden priorisoida nopeutta, redundanssia tai kustannuksia tehdessään tilauksia.

Kahden tyyppiset solmut

Suurin osa Filecoinin arvoesityksestä on sen ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Jos useimmat verkot toteuttavat yhden vakiotyyppisen solmun, Filecoin ehdottaa kaksoisratkaisua.

1. Tallennussolmut

filecoin-varastointiTämä on tuttua kaikille, jotka tietävät Storjista tai Siasta. Kuka tahansa voi vuokrata ylimääräistä kiintolevytilaa tietokoneeltaan. Filecoin käyttää kyseistä kiintolevytilaa pienien, salattujen osien tallentamiseen muiden ihmisten tiedostoihin.

Ihannetapauksessa Filecoin haluaa kannustaa keskisuuria tallennussolmuja. Valtavat palvelinkeskukset olisivat liian keskitettyjä ja voittavat Filecoinin tehtävän. Pienet operaattorit olisivat kuitenkin yhtä ongelmallisia epäjohdonmukaisilla yhteyksillä ja vähän käytettävissä olevaa tilaa.

2. Hakusolmut

Hakusolmut ovat ainutlaatuisia Filecoinin järjestelmälle. Niiden on sijaittava lähellä verkon tallennussolmuja. Hakusolmut tarvitsevat kuitenkin myös suuren kaistanleveyden ja matalan viiveen. He saavat maksun, kun he ovat nopeimmin löytäneet ja noutaneet tiedoston käyttäjälle.

Käytännössä tämä tarkoittaa todennäköisesti, että menestyneimmät hakusolmut toimivat nopeilla yhteyksillä tiheissä väestökeskuksissa, joissa monet tallennussolmut toimivat samanaikaisesti.

Kuinka Filecoin toimii

Filecoin-käyttäjänä määrität ladattavan tiedoston ja maksat pienen maksun, jotta lähetyspyyntösi näkyy Filecoin-pörssissä. Siellä tallennussolmut tekevät tarjouksen tiedostosi tallennusoikeuksista. Tämän tarjousprosessin tarkoituksena on saada lataaja mahdollisimman alhaiseksi hinnaksi. Filecoin-vaihto on hajautettu vaihto, jonka tilauskanta asuu kokonaan Filecoin-lohkoketjussa.

Tämän jälkeen Filecoin salaa tiedostosi ja jakaa sen moniin segmentteihin. Nämä eri segmentit lähetetään verkon eri pisteisiin, jotka tekevät tarjouksen tiedostoosi. Kaikkien tiedostosegmenttien tarkka sijainti tallennetaan Filecoin-estoketjuun ns. Allokointitaulukossa. Jotta voit palauttaa kaikki tiedostosi osat, sinun on tiedettävä tiedoston yksityinen avain. Vain tiedoston omistajalla on yksityinen avain, joten vain tiedoston omistaja voi löytää, koota ja purkaa tiedoston.

filecoin-haku

Ainutlaatuinen konsensusmekanismi

filecoin-kaivostoiminta

Filecoinin kehittäjät loivat Filecoinille ainutlaatuisen yksimielisyysmekanismin. Konsensusmekanismeja voidaan pitää kannustinjärjestelminä verkon turvaamiseksi. Bitcoinin työkonsenssin todisteena kannustin on tarjota paljon prosessointitehoa hajautusalgoritmille.

Filecoinin uusi ratkaisu käyttää konsensusta kiintolevytilan kannustamiseen laskentatehon sijaan. Replikointitodistuksen konsensusmalli vaatii kaivostyöläisten todentamaan todentajalle, että he ovat luoneet useita kopioita erilaisista tiedostoista verkossa. Tämä lisää verkon redundanssia ja luotettavuutta ja kannustaa samalla tallennussolmuja lisäämään enemmän levytilaa verkkoon.

Replikaatiotodistuksen yksimielisyysmekanismin täysversio ei ole vielä yleisön saatavilla. Siksi on vaikea selvittää protokollan toiminnan yksityiskohdat. Kehitystiimi on kuitenkin julkaissut a valkoinen paperi alustavien selitysten kanssa.

Protokollalaboratoriot

Suuri osa Filecoinin takana olevasta jännityksestä liittyy sen luomiseen. Protocol Labs on vertaisverkossa arvostettu tiimi. He ovat yritys sellaisten projektien takana, kuten IPFS, libp2p, IPLD, Multiformats ja CoinList. Filecoin hyödyntää näitä muita tekniikoita, erityisesti IPFS: ää, jolla on jo paljon peer-to-peer -tiedostojen siirto- ja tallennusinfrastruktuuria jo olemassa.

Tarpeetonta sanoa, että joukkue on täynnä blockchain-perinnettä. Heillä on laaja kokemus avoimen lähdekoodin teknologian käyttöönotosta. He tuntevat myös hyvin avaruudessa olevien muiden projektien koodipohjat. He ovat maininneet erityisesti Ethereumin ja Zcashin vaikutuksina siihen, miten he ajattelevat Filecoinin lohkoketjun ja älykkäiden sopimusten toteuttamista.

Ennen Filecoin ICO: ta Protocol Labs toimi suhteellisen pienellä 3,5 miljoonan dollarin budjetilla ja rakensi nämä erilaiset, melko onnistuneet projektit kengänrajalle..

Filecoin Token (FIL) ICO

Filecoin ICO on historian suurin merkintämyynti, joka tuo huimat 257 miljoonaa dollaria. Ennakkomyynti ja ICO yhdessä edustavat 10% tunnuksen kokonaismäärästä.

ICO oli avoinna vain akkreditoiduille sijoittajille, kuten Yhdysvaltojen säännökset määrittelivät. Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä henkilöitä, joiden tulot ovat yli 200 000 dollaria tai joiden verkosto on yli miljoona dollaria. Filecoin pyrki täyttämään ICO: nsa noudattamat normit. Monet yhteisön jäsenet kokivat kuitenkin, että päätös pienten sijoittajien karsimisesta oli tylsistynyt.

Sijoittajat voisivat päättää myöntää rahakkeensa eri ajanjaksoille ansaitakseen alennuksen alkuperäisestä ostosta. Filecoin myi rahakkeet SAFT-tiedostona (Simple Agreement for Future Tokens). FIL-tunnuksia ei ole vielä olemassa, eikä niitä ole ennen kuin Filecoin käynnistää geneesilohkonsa. Jokainen, joka väittää omistavansa FIL: n tai tarjoavan sitä myytäväksi, valehtelee.

Tunnuksen jakaminen

30% määrärahoista luodaan ja maksetaan syntyperäisenä: 15% kehitystiimille, 10% sijoittajille ja 5% Filecoin -säätiölle. Tämä 15 prosentin joukkueosuus ja lisäksi 5 prosenttia säätiölle on melko korkea. Varsinkin niin, kun otetaan huomioon valtava määrä kerättyjä varoja.

filecoin-tunnuksen jakelu

Loput 70% on varattu kaivospalkkioihin. Kaivostyöläiset ansaitsevat palkkiot jokaisella lohkolla vastineeksi verkon tiedostojen kopioinnista.

Kuinka ostaa Filecoin (FIL)

ICO on päättynyt, eikä FIL-tunnuksia ole vielä olemassa. Et voi tällä hetkellä ostaa FIL: ää.

Gate.io myy Filecoin-futuureja kiinnostuneille spekuloida FIL: n tulevasta hinnasta lanseerauksen jälkeen.

Filecoinin (FIL) säilytyspaikka

FIL-tunnuksia ei ole vielä olemassa, joten tällä hetkellä ei ole mitään tallennettavissa. Kun se käynnistyy, FIL: llä on omat alkuperäiset lompakot.

Filecoinin etenemissuunnitelma vuodelle 2018

Kehittäjät julkaisivat laajan etenemissuunnitelman vuodelle 2017 ennen ICO: ta. He eivät kuitenkaan ole vielä julkaisseet vastaavaa etenemissuunnitelmaa vuodelle 2018.

Voimme olettaa turvallisesti, että kehitystiimi on ahkera luomassa ja testaamalla Filecoin-verkkoa varhaisessa vaiheessa yksityisten käyttäjien kanssa. Meillä ei ole vielä julkisen testnet- tai alfa-version, etenkään täysversion, julkaisupäivää. Viestintä on yksi alue, jolla Filecoin-tiimi on ollut heikko ICO: n jälkimainingeissa.

Toinen Filecoinin prioriteetti vuonna 2018 on palkkaaminen. He haluavat kasvaa nopeasti melko pienestä joukkueesta suureksi ponnistukseksi, joka ansaitsee 275 miljoonan dollarin varainhankintakierroksen.

Johtopäätös

Filecoinilla on varmasti joukkue ja pääkaupunki tekemään iso tilkka hajautetussa tallennustilassa. He ovat kuitenkin tulossa markkinoille, joilla on jo vakiintuneita kilpailijoita. Viime kädessä sen tuotteen käytettävyys ja kestävyys ovat ratkaisevia tekijöitä, jos Filecoin haluaa lentää tai flopata.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me