Identiteetin hallinta on yksilöiden ja / tai yritysten kyky käyttää oikeita resursseja oikeaan aikaan ja oikeista syistä. Digitaalisesta elämästä on tulossa normi eikä poikkeus. Tutkimus Aiemmin tänä vuonna toteutettu identiteettipetosten kasvu oli noin kahdeksan prosenttia vuodesta 2017. Huijarit hyödyntävät edelleen, koska arviolta 17 miljardia dollaria varoja varastettiin epäuskoisilta uhreilta samana aikana.

Identiteettipetokset eivät ole uusi ilmiö. Itse asiassa se on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta pari sataa vuotta sitten oli paljon vaikeampaa päästä eroon. Nykyaikaisen elämäntavan digitalisointi on tuonut meille monia mukavuuksia ja antanut huijaajille useita muita kohteita samanaikaisesti. Nykyään huijarit voivat hankkia monimutkaisia ​​haittoja yksinkertaisesti Internet-yhteydellä. Identiteetin hallinta kehittyy vastaamaan näihin uusiin haasteisiin.

Identiteetin hallinnan muuttuvat kasvot

Kasvojen asettaminen nimelle

Internet avasi uuden tavan olla vuorovaikutuksessa palveluiden kanssa ympäri maailmaa. Vaikka se tekee varmasti paljon helpompaa ja tehokkaampaa liiketoimintaa, se toi yhtälöön myös yhden suuren ongelman: nimettömyyden. Kauppa on kaiken vauraan yhteiskunnan selkäranka. Kuinka voimme online-maailmassa selvittää, onko toinen henkilö, jonka kanssa käymme kauppaa, on itse asiassa se, jonka he sanovat olevansa?

Tämä on henkilöllisyyden hallinnan tavoite, joka yhdistää kasvot tarkasti nimeen. Seitsemäntoista miljardia dollaria on iso osa muutosta. Ei ole ihme, että kasvavan ongelman ratkaisemiseksi on tulossa lukuisia ratkaisuja. Koska suurin osa kohtaamistamme asioista on luonteeltaan digitaalista, se kuuluu laajempaan IT-turvallisuuden luokkaan. Monet nykyisin käytettävissä olevista työkaluista ovatkin luonteeltaan digitaalisia. Verkkoprotokollat, digitaaliset varmenteet ja salasanat ovat muutamia, jotka todennäköisesti tunnet. Salaus ja lohkoketju ovat luonnollisesti myös saamassa pitoa.

Yritykset ja hallitukset rakentavat tänään teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistavat todentamisen omasta kodistasi. Tämä on kätevää, vaivatonta ja kustannustehokasta. Miksi viettää tunteja jonoissa hukkaan menneen paperin kanssa, kun älypuhelin tekee temppun?

Uuden rajan taidot

Digitaalinen vaikutus elämäämme on niin selvää, että voittoa tavoittelemattomat yritykset ja yritykset ovat avautumassa opettamaan meille kohtaamistamme vaaroista ja vastuista. Ajatilat kuten DQ-instituutti ovat omistettu puhtaasti digitaalisen älykkyyden koulutukselle.

Joitakin taitoja tarvitaan siirtymiseen digitaalisella rajalla. Kuva: Mulhallsue. Identiteetin hallinta

Joitakin taitoja tarvitaan siirtymiseen digitaalisella rajalla. Kuva: Mulhallsue.

Tuhatvuotiset ja seuraavat sukupolvet kasvavat yhteydessä maailmassa. Heidän haasteensa ovat melko erilaiset kuin me muut, jotka olemme menossa vuosien varrella. Digitaalisen identiteetin hallinnalla on keskeinen rooli uuden digitaalisen rajan navigoinnissa.

Pimeä puoli

Jos olet ollut salakirjoitustilassa jonkin aikaa, on todennäköistä, että olet jo joutunut käsittelemään yhtä näistä nykypäivän vahvistusjärjestelmistä. Useimmat vaihdot edellyttävät niitä. Jotkut yritykset näyttävät tekevän melko hyvää työtä varmistaen, että vain sinulla on pääsy resursseihisi. Toiset taas ovat yleisen huolen aiheuttajia.

Näyttää siltä, ​​että näinä päivinä on mahdotonta mennä muutama viikko kuulematta suuryrityksen toista tietovuotoa. Marriott-hotellit olivat äskettäin haastettu vain kaksi tuntia sen jälkeen, kun he ilmoittivat tietomurrosta, joka koski 500 miljoonaa asiakasta. Yhdistä tähän suurten tapahtumien kanssa vuonna 2018 esimerkiksi Googlen ja Facebookin kaltaisten tekniikan jättiläisten tapaan, ja yksinkertainen kysymys on jäljellä. Kenen tulisi hoitaa henkilöllisyydenhallintajärjestelmiä? Yritykset eivät tee hyvää työtä resursseistaan ​​ja infrastruktuuristaan ​​huolimatta.

Toinen huolestuttava esimerkki on Kiinassa. Erittäin kiistanalaisessa liikkeessä hallitus on a kammottava sosiaalinen luottojärjestelmä joka sijoittaa kansalaiset heidän käyttäytymisensä perusteella. Voisiko tämä valmistaa tietä uudelle sortavalle sensuurille? Ei ole mahdotonta, että hallitus kääntää vain kytkimen, eikä sinua enää ole (tietysti digitaalisesti). Hallintojärjestelmät eivät yleensä ole kaksisuuntaisia. Toisten henkilötietojen saatavuuden vaatiminen pitämällä omasi salassa on resepti korruptioon ja väärinkäyttöön.

Identiteettimeemi

Kaikki ei kuitenkaan ole synkkyyttä ja tuomiota. Tällaiset järjestelmät voivat hyvinkin olla hyödyllisiä, kun ne toteutetaan oikein. Otetaan esimerkiksi tapaus, jossa on tapahtunut luonnonkatastrofi. Rakastettujen (evakuoitujen) löytäminen olisi todennäköisesti paljon yksinkertaisempi prosessi digitaalisilla identiteettiratkaisuilla. Useimmissa tapauksissa riskit kuitenkin vain ylittävät hyödyt. Ellei tietenkään voimme hajauttaa prosessia. Voi, on ratkaisu, jonka sanot?

Mitä Blockchain voi tuoda juhliin?

No, blockchain esittelee muutamia keskeisiä ominaisuuksia, jotka puuttuvat monista nykyisistä järjestelmistä. Nimittäin hajauttaminen, muuttumattomuus ja julkisen avaimen salaus muun muassa. Salaus on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Vasta Bitcoinin saapuessa paikalle olemme kuitenkin hyödyntäneet suojatun identiteettiviestinnän mahdollisuuden vertaisverkkojen kautta.

Katsokaa esimerkiksi Civiciä, joka aikoo poistaa käyttäjänimet ja salasanat kokonaan. Civic aikoo käyttää biometrisiä tunnisteita (sormenjäljet ​​ja ehkä jonain päivänä, silmätarkistukset) todentamaan käyttäjät heidän blockchain-tietoihinsa. Nämä tiedot ovat muuttumattomia tai muuttumattomia. Toisin sanoen hakkerit tai sortavat viranomaiset eivät voi manipuloida sitä, jotka haluavat hyödyntää tietojasi.

Se on joka tapauksessa teoria. Blockchain-identiteetinhallintajärjestelmiä kehitetään edelleen. Todistettavana on vielä paljon, ja voimme saada vahvistuksen vasta, kun nämä petosmäärät alkavat laskea suurella tavalla. Sillä välin kannattaa kouluttaa itseäsi verkkovaihdossa. Digitaalinen identiteettisi riippuu siitä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me