Miksi tarvitsemme yksityisyyttä?

Ennen kuin pääsemme Horizenin hienovaraisuuteen, mietitään ensin: miksi tarvitsemme yksityisyyttä?

Kiitokset Edward Snowden (entinen CIA: n, NSA: n tiedustelupäällikkö ja ilmiantaja) tiedämme nyt, että NSA: n “kerää kaikki” -prosessi yrittää kerätä, seurata ja tallentaa kaikenlaista ihmisviestintää maan päällä.

Huoltaja kattoi tämän yksityiskohtaisesti: Lukuisia Olemme jo julkaisseet NSA-asiakirjat osoittaa, että NSA: n tavoitteena on kerätä, seurata ja tallentaa kaikki puhelin- ja Internet-viestinnät, joita tapahtuu Yhdysvalloissa ja maan päällä. Se kerää jo miljardeja puheluita ja sähköposteja joka päivä. “

Snowdenin mukaan yksityisyys ei ole vain tietojemme suojaaminen, se on perusihmisoikeus.

“Tietosuoja ei ole jotain piilotettavaa. Tietosuoja on suojattavaa. Se olet kuka olet. Tähän sinä uskot, sinä sinusta haluat tulla. Yksityisyys on oikeus itseensä. Yksityisyys on se, mikä antaa sinulle mahdollisuuden kertoa maailmalle kuka olet omilla ehdoillasi, jotta he ymmärtävät, mistä yrität olla. Ja suojaamaan itsellesi ne osat, joista et ole varma, joiden kanssa vielä kokeilet. Jos meillä ei ole yksityisyyttä, menetämme kyvyn tehdä virheitä. Menetämme kyvyn olla itsemme. Yksityisyys on kaikkien muiden oikeuksien lähde. Sananvapaudella ei ole paljon merkitystä, jos sinulla ei ole rauhallista tilaa. “

~ Edward Snowden, kun pyydetään vastaamaan tarjoukseen: “Jos et tee mitään väärin, sinulla ei ole mitään syytä huoleen.”

Mikä on Horizen?

Tapaa Horizen, ensimmäinen TLS: n end-to-end-salattu anonyymi rahaverkko, viestipalvelu, sisältöalusta ja hajautettu autonominen organisaatio (DAO)

Horizen-tiimi toistaa samanlaisen tunteen haluavansa lisätä yksityisyyttä ja vapautta käyttäjille paperissaan: “Asumme hyperohjatussa ja valvotussa maailmassa, jossa miljardeilta ihmisiltä puuttuu perusihmisoikeudet, kuten omistusoikeus, yksityisyys, vapaa yhdistyminen ja tiedonsaanti.”

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Tekniset tiedot

Algoritmi: Equihash


Lopullinen toimitus: 21 000 000 miljoonaa (sama kuin Bitcoin)

PoW-lohkopalkinto: 12,5 ZEN

Nykyinen kiertävä syöttö: 3 274 188

Jokaisen PoW-lohkon jako: 3,5% Secure Nodes -palkinto, 8,5% ZenCash-tiimin kassa, 88% kaivostyöläisten palkkio.

Kolikot kuukaudessa: 216000 ZEN: ää

Estoaika: 2,5 minuuttia

Palkkion puolittamisjakso: ~ 4 vuoden välein Bitcoinin mukaan

Kolikoiden jakelu

Kaivostyöläiset: 88%

Suojatut solmut: 3,5%

Ydinryhmä: 8,5%

Tietoa henkilöstä Horizen

Horizen lanseerasi 23. toukokuuta 2017 Zclassicin haarukana, Zcashin haarukana. Kaikki Zclassicin omistamat lohkot 110 000 saivat 1: 1 Horizen-suhteen.

Tämä tarkoittaa, että jos sinulla olisi 100 Zclassicia, saisit 100 Horizenia. Tämä “airdrop” -tyyppinen lähestymistapa säilytti Zclassicin, mutta toi myös yhteisön tukea Horizenille.

Zclassic alkoi poistaa Zcashin 20% Founders Reward -palkintoa ensimmäisten neljän vuoden aikana ja rahan tarjonnan hitaasta alkamisesta. Syy laajentaa uuteen haarukkaan johtui turvallisuudesta. Se laajensi myös täysin salatun verkon toimintoja innovatiivisten talous- ja hallintomallien ohella.

Valkoisessa kirjassa käsitellään tarkemmin: “Mielestämme Zclassic on pohjimmiltaan puhdas avoimen lähdekoodin, kaikki vapaaehtoiset kryptovaluuttaprojekti, kun taas Zen ulottuu alustaksi, jolla on sisäinen rahoitus helpottamaan laajempaa viestintää, tiedostojen jakamista ja taloudellista toimintaa.”

Kuinka Horizen toimii

Kuten tässä Zcash-artikkelissa todettiin, suojatut ja läpinäkyvät vaihtoehdot antavat käyttäjille mahdollisuuden suojata tapahtumiaan joko täysin yksityisinä (nimettöminä z-osoitteina) tai läpinäkyvinä (varjostamattomina t-osoitteina)..

Horizen sisältää suojatun viestinnän suojattuihin tapahtumiin, mikä suojaa täysin käyttäjäidentiteettejä.

Tämän takana on 3 pääjärjestelmää:

 1. ZenChat – Vaikka Zcashilla on jo viestitoiminto, mikään lompakko ei ole tähän mennessä hyödyntänyt tätä ominaisuutta. ZenChat tekee tämän ominaisuuden käytettäväksi räätälöidyn suojatun tietoliikenneverkon kanssa
 2. ZenPub – Anonyymi IPFS: ää käyttävä asiakirjojen julkaisualusta on käynnissä yhdessä ZenCash-kehityksen kanssa
 3. ZenHide – Kyky kiertää salauskauppojen esto verkkotunnuksen etupaneelin avulla.

ZenChat – salattu tekstipohjainen viestintä Blockchainin kautta

ZenChat-viestit on salattu alan tunnetuilla ja luotettavilla algoritmeilla, kuten AES-256. Käyttämällä tapahtuman 512 merkkirajoituksen tekstikenttää (alkuperäisen Zcash-mallin mukaan) viestit voidaan liittää ja lähettää käyttäjille. Tämä helpottaa turvallista kaupankäyntiä ja viestintää.

ZenPub – turvallinen sisällön julkaisualusta avoimen jakelun protokollien avulla

ZenPub antaa käyttäjien julkaista asiakirjoja nimettömästi IPFS: ssä z-osoitteen tekstikentän kautta. Testauksen perusteella IPFS on nykyinen tuettu julkaisujärjestelmä. Järjestelmä voi kuitenkin ulottua muihin hajautettuihin arkistoihin.

ZenHide – Verkkotunnuksen suojaus suojaa käyttäjää ja salausvaluutatietoja vihamielisiltä sääntelyviranomaisilta

Kryptovaluuttaan vihamieliset maat voivat estää Bitcoinin ja jopa Zcashin. ZenCash käyttää verkkotunnuksen etutekniikkaa, joka piilottaa viestinnän päätepisteen. ZenCash yhdistää erityisesti kaupallisen sisällön jakelun (CDN) Hypertext Transfer Protocol Secureen (HTTPS), joka on turvallisempi muunnos vakioverkkoarkkitehtuurista.

Viime kädessä Zen vie markkinoiden suosituimmat tietoturvakäytöt ja niputtaa ne uuteen tunnukseen, sovellukseen ja alustaan, jossa on sisäänrakennettu suojaus ja nimettömyys protokollatasolla.

ZenCash-ominaisuusjoukko

Muita Horizenin pitkäaikaisia ​​käyttötapauksia ovat:

 • Hallinto palveluna (GaaS) – avaamalla hallintomallinsa ja fooruminsa muille aloitteille
 • Hajautettu omaisuudenvaihto (DEX) – Kyky isännöidä ja antaa uusia tunnuksia täysin hajautetusti
 • Valikoiva todistus omaisuuden omistuksesta – Omaisuudenhoitotarpeiden täyttäminen siirtämällä digitaalinen omistusoikeus turvallisesti luotettavan järjestelmän kautta
 • Hajautetut pankkipalvelut – Kyky lainata ja lainata välittynyt Blockchainin kautta
 • P2P-vakuutus – Järjestelmä, jossa jäsenet yhdistävät resurssinsa palkkioiden ja muun kattavuuden hoitamiseksi

Suojatut solmut vs. masternodit

Masternodit (alias liitetyt validointijärjestelmät) toimivat verkkohyökkäysten estoketjujen suojaajina. Ne toimivat samalla tavalla kuin panosalgoritmien todistaminen, mutta käyttävät hieman erilaisia ​​kannustimia ja markkinarakennetta.

Masternodit (kuten DASH: n kanssa) palvelevat toimintoja, kuten välittömät ja nimettömät maksut. Lisäksi ne tukevat hajautettua hallintoa, jossa solmuoperaattorit voivat äänestää kaikista asioista.

Yksi kritiikki kaivostyöläisille on kannustimet vaihtaa kolikosta toiseen päivittäin, kun kannattavuus ja vaikeudet vaihtelevat. Tämän korjaamiseksi Masternodes vaatii tietyn määrän vakuuksia, jotta solmu toimii pitämällä operaattorit uskollisina.

Tapa, jolla Masternodes saa korvausta osinkomaisen tuoton kautta (samanlainen kuin Bitcoinin kaivosmiespalkinnot).

Horizen toimii samanlaisella kannustinmallilla. Pienet muutokset vaativat nimenmuutoksen solmujen suojaamiseksi pikemminkin kuin “masternodit”. Erona on, että kolikoita ei lukita verkosta (aiheuttaen keinotekoista inflaatiota), pidetään matala pääsyn este ja varmistetaan verkon turvallisuus.

Suojatut solmut palkitaan kriittisten toimintojen tarjoamisesta, kuten:

 1. Varmista, että kaikki verkkoyhteydet on salattu solmujen ja lompakon välillä
 2. Ylläpitää täyttä Horizen-lohkoketjua
 3. Varmennepohjaisten salausyhteyksien tarjoaminen Horizen-lompakon sovelluksille

Suojatut solmut ylläpitävät tietoturvan ja suorituskyvyn tasoa. Tämä varmistaa, että järjestelmä pysyy hajautettuna ja vastustuskykyisenä DDoS: lle ja muille hyökkäyksille.

Suojatut solmut vaativat vain 42 ZEN: n panemisen. Tämä luo paljon pienemmän esteen pääsylle ja antaa useammille ihmisille mahdollisuuden käyttää suojattua solmua. Muut pääsolmusysteemit vaativat tyypillisesti merkittävän investoinnin (esim. DASH vaatii 1000 tokenia, mikä on yli 300 000 dollaria)

Viime kädessä turvalliset solmut alentavat käyttäjien pääsyn estettä. Lisäksi ne pakottavat salatun yhteyden solmujen välillä. Tämän seurauksena ne suojaavat salakuuntelulta.

Haasteet ja kritiikat

Kuten Hush- ja Zcash-artikkeleissa keskustellaan, Horizen käyttää samoja luotettavia yksityisiä avaimia ja seremoniaa kuin Zcash. Tämä tarkoittaa, että kaikki takaoven ongelmat koskisivat myös Horizenia

Horizenin pääinsinööri Rolf Versluis kommentoi lisää:

”Horizen (ja Zclassic AFAIK) käyttävät alkuperäisiä Zcash-parametreja, jotka luotiin Zcash-parametrien luomisseremoniaan.

Tarkastettuaan prosessin, jonka Zcash-tiimi saattoi päätökseen seremoniaa varten, Horizen-tiimi uskoi, että se tehtiin tavalla, joka minimoi mahdollisten ongelmien vaaran “vaarallisista jätteistä”..

Tarkoitus oli, että jos Horizen löysi markkinatukea, voimme joko järjestää uuden parametrien luomisen seremonian tai siirtyä toiseen taustalla olevaan ohjelmistojärjestelmään ja siirtyä eri parametrien joukkoon tuolloin. “

Rohkaisevammin voidaan todeta, että tämä ei vaikuta käytössä oleviin protokollatason viestintä- ja turvatoimiin, vaikka heikkous olisikin olemassa. Toistaiseksi ei ole ollut näyttöä siitä, että seremonia itse tai joku toimijoista olisi toiminut vahingollisesti.

Uudet ja huomionarvoiset kehitykset

 • Zen-ohje – Palvelupöytäjärjestelmän tietopohja ja asiakaspalvelun lippujärjestelmä
 • 7240+ suojattua solmua – Tämä on varsin saavutuksia ja osoittaa erittäin joustavaa, turvallista Blockchainia
 • IOHK-kumppanuus – Cardanon Charles Hoskisonin luoma IOHK on Fintechiin keskittynyt datatiedeyritys, joka tekee syvällistä analyysia Horizenille
 • Ledger-lompakon tuki – Käyttäjät voivat nyt lähettää ja vastaanottaa ZEN-laitteistolompakkoaan

Kuten näette, Horizen on ollut kiireinen kasvamassa, laajentamalla tiimiään ja suojattua solmuverkkoa. ZEN on edelleen kannattavuuden kärjessä kymmenen Equihash-kaivosrahaa.

Missä voi säilyttää Horizenia?

Horizenilla on useita lompakkomuotoja useissa käyttöjärjestelmissä:

 • Arizen- ja Swing-lompakot – Kehittäjän suosittelemat ja tuetut työpöydän lompakot Windowsille, Macille ja Linuxille
 • Web-lompakko – Hieno web-käyttöliittymä, joka sallii lompakon käytön selaimen kautta
 • Android – Kätevä mobiililompakko saatavana Android-käyttäjille
 • Paperilompakko – Yksi alkeellisimmista ja offline-menetelmistä kryptovaluuttojen tallentamiseen

Arizen lompakko saatavana Windowsissa, Macissa ja Linuxissa

Mistä ostaa tai myydä Horizen

Suurimpia volyymivaihtoja ovat Bittrex ja Cryptopia.

Mistä kaivaa Zen

Jotkut alkuun kaivosaltaat sisältävät https://zenmine.pro/ ja https://zen.suprnova.cc/ mutta valittavana on kymmeniä.

Johtopäätös

Horizen on todellinen johtaja yksityisyyden lisäksi hallinnan, taloudellisten kannustimien ja pelkän teknisen kekseliäisyyden ansiosta. Zen on kaikkien aikojen ensimmäinen salausvaluutta, joka on rakennettu TLS: ään. Se suojaa paitsi protokollaa myös viestinnän välillä lähetettyjä datapaketteja.

Niiden turvallinen solmujärjestelmä sallii matalan pääsyn esteen, passiivisen tulovirran solmuoperaattoreille. Ne palvelevat verkkoa noudattamalla tiukkoja tietosuojavaatimuksia, ylläpitämällä täydellistä historiaa ja salaamalla verkkotiedot.

Monet ihmiset sanovat, “kun Lambo” … minä sanon, kun yksityisyys? Horizenin kaltaisilla aloitteilla vastaus on ehkä yksityisyys.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me