Vaikka kryptovaluutta-arvoja on toistaiseksi ollut vaikea ennustaa, projektin onnistumisen määrittämisessä on muutama avaintekijä. Yksi suurimmista tekijöistä on tekniikka. Vaikka sijoittajien ei välttämättä tarvitse tietää projektin teknisistä yksityiskohdista, on silti tärkeää nähdä jonkin verran edistystä tällä alalla. Testiverkot pystyvät näyttämään eräänlaisen toimivan prototyypin blockchain-projekteille. kuitenkin, mainnets ovat vieläkin tärkeämpi osa kriittisen valuutan tosiasiallisessa toteutuksessa. Tässä artikkelissa keskustelemme kaikesta, mitä sinun pitäisi tietää mainneteistä, ja analysoimme kahta viimeisintä käynnistettävää.

Mikä on Mainnet?

Pohjimmiltaan jokaisella blockchain-projektilla on mainnet. Eli mikä se on? Yksinkertaisesti sanottuna, mainnet on lohkoketju, joka todella suorittaa digitaalisen valuutan siirtämisen toiminnot lähettäjiltä vastaanottajille. Tämä eroaa testnetistä, joka on pohjimmiltaan vain tällaisen tapahtumatoiminnon testi. Helpoin tapa ajatella sitä on, että testiverkot ovat prototyyppejä, jotka osoittavat projektin potentiaaliset kyvyt. Mainnets-verkot ovat varsinainen ”lopputuote”, joka on yleisön käytettävissä. Kuitenkin, kuten testiverkot tai koodikehykset, verkkopalvelimia voidaan vaihtaa aina, kun projektitiimit tai kryptovaluutan avoimen lähdekoodin yhteisöt päättävät päivitysten ja / tai korjausten tarpeesta.

Pitäisikö minun sijoittaa projektiin ilman pääverkkoa??

Vaikka voi olla ihanteellista, että kaikilla projekteilla on jo mainnet julkaistu ICO: n aikaan, niin on harvoin. Itse asiassa monissa projekteissa ei edes ole testiverkkoa valmisteltu ICO-ajanjakson aikana. Varainhankinnassa tonnia blockchain-hankkeita on pystynyt keräämään riittävästi pääomaa mahdollisten käyttötapausten, teknisten käsitteiden ja muiden tekijöiden, kuten projektin takana olevan tiimin ja kumppanuuksien, perusteella. Usein joukkueet käyttävät paljon ICO: nsa varoja projektien testnet- ja mainnet-versioiden rakentamiseen.

Joten miten mainnet auttaa tietyn kryptovaluutan sijoittajaa / käyttäjää? Sijoittajan näkökulmasta mainnet todistaa, että hanke etenee teknisesti. Vaikka et halua investoida projektiin ennen mainnetin käynnistämistä, on tärkeää ymmärtää, kuinka mainnetillä voi olla positiivinen (tai jopa mahdollisesti negatiivinen) vaikutus kryptovaluutan arvoon. Monet sijoittajat päättävät ostaa kryptovaluuttoja ennen mainnetia, koska onnistunut lanseeraaminen voi joskus johtaa merkittävään arvon nousuun.

Kuinka mainnet-käynnistys vaikuttaa hintoihin?

Korreloiko onnistunut mainnet tietyn kryptovaluutan korkeampiin hinta-arvoihin? Ei välttämättä. On myös tärkeää ymmärtää myös markkinakonteksti. Paremman käsityksen saamiseksi tässä on kaksi mainnetiin liittyvää tapahtumaa tähän mennessä.

BTC ja Lightning Network: maaliskuu 2018

Kuten aiemmin tässä viestissä hahmoteltiin, alkuperäiset mainnets-lanseeraukset eivät ole ainoa tärkeä virstanpylväs, joka määrittää kryptovaluuttahankkeen onnistumisen. Jatkuvat päivitykset ja integroinnit mainnetiin ovat myös tärkeä osa pyrittäessä ymmärtämään tietyn salausvaluutan jatkuvasti muuttuvaa arvoa.

Yksi tuore esimerkki on Lightning Networkin käynnistäminen Bitcoin-mainnetissa 15. maaliskuuta 2018. Lightning Network on ketjun ulkopuolinen ratkaisu, joka lisää “toisen kerroksen” lohkoketjun päälle. Vaikka tämä projekti yrittää lopulta auttaa kaikkia kryptovaluuttoja laajentumaan, tärkein tähän mennessä toteutettu toteutus on Bitcoin-mainnetissa. Salamaverkko on merkittävä, koska sen tarkoituksena on tehdä BTC: stä skaalautuvampi kryptovaluutta lisäämällä kyky käsitellä paljon enemmän tapahtumia sekunnissa. Ilman salamaverkkoa BTC pystyy käsittelemään vain noin 7 tapahtumaa sekunnissa.

Salamaverkon mainnetin käynnistämisestä huolimatta BTC: n hinnat eivät nousseet heti sen jälkeen. Tarkasteltaessa tietoja, ajanjaksolla 1. maaliskuuta – 30. maaliskuuta arvo todella laski noin 10 600 dollarista noin 6 900 dollariin.

Miksi näin on? On tärkeää tarkastella tätä tapahtumaa markkinoiden yhteydessä. Maaliskuussa melkein koko kryptovaluuttamarkkinat tajuivat pysähtyneinä tai laskevina hintoina erittäin karhumarkkinoilla. Vaikka tämä oli merkittävä tekninen virstanpylväs, muut tekijät rajoittivat BTC: n hintojen nousua tuolloin. Siksi on vaikea sanoa, onko Lightning Networkin käynnistämisellä Bitcoin-mainnetilla todellista vaikutusta BTC: n arvoon lyhyellä aikavälillä vai ei..

Bitcoin-hinta

Golem Mainnet julkaistiin huhtikuussa 2018

Golemin Brass Mainnet -lähdekoodi julkaistiin Githubissa 10. huhtikuuta 2018. Golemin (GNT) tarkoituksena on tarjota P2P-järjestelmä laskentatehon jakamiseksi. Pohjimmiltaan ylimääräistä laskentatehoa tarvitsevat käyttäjät maksavat GNT: n verkon käyttäjille, joilla on ylimääräistä laskentatehoa. Tarkasteltaessa tietoja 31. maaliskuuta – 29. huhtikuuta hinta nousi noin 0,20 dollarista 0,60 dollariin. Tähän sisältyy nousu 0,73 dollariin 13. huhtikuuta.

Ensi silmäyksellä tämä osoittaisi suoraa korrelaatiota Brass Mainnetin lanseerauksen ja arvon nousun välillä. Aivan kuten Lightning Network käynnistää Bitcoinin mainnetin, on myös tärkeää tarkastella tätä tapausta markkinaympäristössä. On mahdollista olettaa, että GNT: n arvo nousi merkittävämmällä nopeudella mainnetin takia (varsinkin 13. huhtikuuta), mutta tätä on silti vaikea päätellä varmasti. Tämä johtuu siitä, että suurin osa kryptovaluutoista kasvoi arvonsa huhtikuun nousumarkkinoilla. Voidaan hyvin väittää, että hinta olisi noussut samalla nopeudella yksinkertaisesti suotuisien markkinaolosuhteiden vuoksi.

Golemin hinta

Johtopäätös

Mainnets-verkot ovat tärkeitä, koska ne todistavat tai kumottavat projektin kyvyn viedä blockchain-projekti ideoinnista toteutukseen. Vaikka mainnetin alkuperäinen julkaisu ei aina anna hyvää tietoa projektin yleisestä edistymisestä, se on välttämätön tekninen näkökohta, joka on otettava huomioon sijoitettaessa kryptovaluuttoihin. Kuten monissa tapauksissa on nähty aiemmin, on vaikea kertoa tarkalleen, mikä vaikutus mainneteillä on lyhytaikaisiin hintamuutoksiin. Ne kuitenkin osoittavat mahdollisuuden parantaa yleistä toiminnallisuutta.

Silti muut tekijät, kuten yleiset markkinatrendit ja todellinen käyttöönotto, ovat myös yhtä tärkeitä, ellei enemmän, tärkeitä. Riippumatta siitä, pidetäänkö alkuperäistä mainnet-versiota onnistuneena vai ei, on tärkeää muistaa, että mainnetit paranevat jatkuvasti uusilla iteraatioilla, mikä tekee kryptovaluuttahankkeista innovatiivisempia ja toimivampia ajan myötä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me