NEM: Liity liikkeeseen

Uuden talouden liike (NEM) on yritystason ratkaisu lähestyvän lohkoketjutalouden ohjaamiseksi. Alun perin NXT-haarukkaan tarkoitettu yhteisö päätti käyttää täysin uutta kooditukea, jonka alfa-versio julkaistiin 25. kesäkuuta 2014 ja ensimmäinen vakaa julkaisu 31. maaliskuuta 2015. Alusta kirjoitetaan parhaillaan uudestaan ​​C ++: ssa ja se tullaan julkaisemaan. julkaistiin Catapult-päivityksenä joskus vuoden 2018 alussa.

Älykäs omaisuusjärjestelmä

NEM-lohkoketju hallitsee sitä, mitä he kutsuvat Smart Asset Systemiksi. Tämän järjestelmän on tarkoitus olla avoin, räätälöitävä blockchain-ratkaisu mihin tahansa määrään käyttötapauksia, jotka on rakennettu yksinkertaisten, tehokkaiden API-puheluiden päälle. Lohkoketju on suojattu ja tapahtumia käsittelee NEM-ydinohjelmistoa käyttävä globaali solmujen verkko, ja verkkoa käytetään API-yhdyskäytäväpalvelimena.

Tämä tarkoittaa, että kehittäjien, jotka haluavat rakentaa blockchain-pohjaisia ​​sovelluksia, ei tarvitse suorittaa mitään erityistä NEM-ohjelmistoa, koska kaikki NEM-toiminnot ovat käytettävissä pääsemällä API-kutsuihin.

Tämä antaa paljon joustavuutta järjestelmäsuunnittelussa ja kuinka erilaiset sovellukset käyttävät NEM-verkkoa. Sovellukset voivat käyttää NEM-sovellusliittymää suoraan, käyttää erillistä palvelinta NEM-pyyntöjen lisäksi tai olemassa olevat palvelimet voidaan mukauttaa käyttämään NEM-taustaa taustalla.

Mobiilisovellus suoraan NEM Blockchainin avulla

NEM-verkon käyttäminen olemassa olevan palvelimen lisäksi

Vanha järjestelmä, joka käyttää NEM-lohkoketjua

Kehittäjät määrittelevät NEM: n Osoitteet jotka toimivat omaisuuden säilöinä ja joita voidaan päivittää ja muuttaa ajan myötä. Osoite voi edustaa yksinkertaisesti lompakkoa, jolla on kolikoita, tai jotain monimutkaisempaa, kuten allekirjoituksia vaativa asiakirja tai vaaleja, jotka keräävät ääniä.

Kehittäjä loisi sitten Mosaiikit: identtiset, siirrettävät varat, jotka edustavat kolikoita, allekirjoituksia tai ääniä, jotka sijaitsevat osoitteissa. Tämä järjestelmä joustava osoitteet ja konfiguroitavissa mosaiikit on elinkelpoinen lukemattomissa käyttötapauksissa, ja koska kaikki NEM-toiminnot ovat käytettävissä NEM-sovellusliittymän kautta, kuka tahansa voi rakentaa minkä tahansa järjestelmän, josta hän haaveilee, ja kytkeä sen NEM-lohkoketjuun suhteellisen helposti.

Todistus tärkeydestä ja sadonkorjuu

NEM-lohkoketju käyttää Proof-of-Importance -algoritmia (toisin kuin Bitcoinin Proof-of-Work tai PIVX’s Proof-of-Stake) konsensuksen saavuttamiseksi prosessilla, joka kannustaa aktiivista osallistumista verkkoon. Tämä muodostaa hajautetun, ketterän verkon hyvin käyttäytyvistä solmuista. Jokaisella solmulla on tärkeyspisteet se määrittää kuinka usein se voi sato (ajattele kaivos- tai panostus PoW- tai PoS-järjestelmissä) XEM, NEM: n natiivi merkki.

Osa tästä järjestelmästä toimii oikeuksien antaminen kolikot: kun laitat kolikoita lompakkoosi, ne alkavat sijoittamattomina kolikoina.

Ajan myötä kolikkosi alkavat ansaita tai laskea tilisi tärkeyttä. Jotta voit saada tärkeyspisteitä, tililläsi on oltava vähintään 10000 XEM: ää.

Tämä järjestelmän osa toimii aivan kuten kolikoiden paneminen PoS-asetuksissa, mutta on vain yksi osa tärkeyden laskemisessa.

Oikeuden seurannan lisäksi NEM-verkon tapahtumakaaviota analysoidaan jatkuvasti, jotta saadaan tietoja solmuista, jotka osallistuvat ja mitkä eivät. Tämä tarkoittaa, että mitä enemmän tapahtumia lähetät muille käyttäjille ja mitä enemmän käytät verkkoa normaalisti, sitä tärkeämmäksi sinusta tulee. Oikeuden syntymisprosessi ja tapahtumamittarit johtavat tärkeyspisteisiin jokaiselle solmulle, ja näitä pisteitä käytetään mittaamaan solmun XEM-sadon todennäköisyyttä.

Koska PoI ei ole laitteistointensiivinen, se sallii kaikkien solmujen suorittamisen melkein millä tahansa koneella tehosta riippumatta, mikä estää sadonkorjuun keskittämisen suurimpien koneiden käyttäjille.

Koska se vaatii aikaa sitoutumista ansaintaprosessin kautta, se estää monien panostusjärjestelmien “rikkaat rikastuvat” -vaikutuksen, jolloin eniten rahaa ansaitsevista tulee välittömästi eniten rahaa ansaitsevia eikä niitä voida ohittaa..

Joissakin järjestelmissä, kuten Bitcoin, kaivoslohkot ja verkkosolmun käyttäminen ovat erillisiä. NEM-järjestelmässä solmun käyttäminen verkon suojaamiseksi ja kolikoiden kerääminen tapahtuu samalla ohjelmistolla, kannustamalla koko solmun käyttämistä ja lisäämällä hajauttamista ajan myötä, kun korjuusta tulee kannattavampaa..

Kaiken kaikkiaan POI-järjestelmä on ainutlaatuinen ja näyttää lupaavalta, erinomainen vaihtoehto perinteisille konsensusmenetelmille, joihin kaikkiin liittyy niiden vahvuuksia ja heikkouksia.

Muut Blockchain-ominaisuudet

NEM käyttää Eigentrust ++ -algoritmin mukautettua versiota, joka toteuttaa verkon maineiden “mainejärjestelmän”. Kukin solmu seuraa periaatteessa muilta solmuilta saamiaan tietoja (uudet lohkot, tapahtumat jne.) Ja tarkistaa sitten nämä tiedot.

Jos tiedot osoittautuvat oikeiksi, tarjoavan solmun maine kasvaa ja jos se on huono, maine heikkenee. Sitten kaikkien solmujen maine välitetään verkon ympäri ja päivitetään jokaisessa solmussa. Tämä mahdollistaa kuormituksen automaattisen tasapainottamisen ja virheellisten solmujen poistamisen verkosta pitämällä verkon toiminnassa mahdollisimman sujuvasti ja nopeasti.

Lisäominaisuuksia:

  • Sisäänrakennetut roskapostisuodattimet estävät roskatapahtumia tulvimasta verkkoa ja tukkimasta töitä
  • P2P-aikojen synkronointijärjestelmä, jonka avulla verkko voi ylläpitää tarkkoja aikaleimoja turvautumatta ulkopuolisiin palvelimiin ajan tarkistamiseksi
  • Salattu viestintä blockchainissa hakkeroimatta tapahtumakenttiä tietojen kuljettamiseksi kuten muut kolikot
  • Usean allekirjoituksen osoitteiden avulla kehittäjät voivat määritellä jaetut osoitteet ja monen osapuolen hallinnan varoista ja säilöistä

Tietoja tässä kuvatusta tekniikasta ja se löytyy NEM t: stätekniikan sivu ja teknisemmin yksityiskohtia niiden tekninen viite.

Julkinen vs. yksityinen

NEM Julkinen lohkoketju

Kuka tahansa voi käyttää julkista NEM-lohkoketjua käyttämällä API-kutsuja yllä kuvatulla tavalla, mutta sovelluksille, jotka vaativat enemmän yksityisyyttä tai haluavat pitää asiat talossa, NEM-lohkoketjun yksityinen versio voidaan järjestää toimimaan sisäisillä palvelimilla ja Käytä vain ennalta määritettyjä solmuja, jotka käyttäjät valitsevat. Näissä luotetuissa, yksityisissä solmuverkoissa jotkin julkisen verkon ominaisuudet, jotka estävät huonoja solmuja aiheuttamasta ongelmia, voidaan poistaa tai käyttää uudelleen, mikä mahdollistaa entistä nopeammat tapahtumat (tuhansiksi sekunnissa) suljetussa laatikossa.NEM Yksityinen estoketju

Näitä yksityisiä blockchain-käyttöönottoja voidaan käyttää kaiken hyödyntämiseen kanta-asiakasohjelmista laivakuljetuksen logistiikkaan, kaikki paljastamatta tapahtumadataa ja tarjoamalla vertaansa vailla olevaa nopeutta ja turvallisuutta. Tämä on järkevää yrityksille, jotka haluavat käyttää lohkoketjua nykyisten sisäisten työkalujensa käynnistämiseen eivätkä tarvitse julkisen ketjun lisätoimintoja. Julkisen ja yksityisen NEM-järjestelmän käyttötapauksia tutkitaan heidän verkkosivuillaan osoitteessa https://nem.io/enterprise/.

Johtopäätös

NEM tarjoaa todella vaikuttavan järjestelmän, joka lupaa olla merkittävä toimija tulevassa blockchain-moottoroidussa taloudessa. Kehityksen helppous, joustavuus ja ainutlaatuinen POI-järjestelmä tekevät NEMistä erittäin houkuttelevan alustan kaikille kehittäjille tai yrityksille, jotka haluavat rakentaa blockchain-ratkaisua.

Ajan myötä luulen, että NEM: n päälle rakennetaan yhä enemmän mielenkiintoisia projekteja. Pidä sitä silmällä!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me