Odyssey Coinin tavoitteena on rakentaa seuraavan sukupolven hajautettu jakamistalous (eli Airbnb tai Uber) ja vertaisverkko-ekosysteemi. Projektin tavoitteena on saavuttaa tämä käyttämällä älykkäiden sopimusten, tekoälyn ja big datan yhdistelmää.

Odysseyn kehityksen seitsemän pääperiaatetta ovat seuraavat: hajautetut ja vähimmäiskustannukset, avoimen lähdekoodin ja skaalautuvat, luotettavat ja nimettömät, itsenäinen ja parempi noudattaminen, kannustettu osallistuminen, parempi kysynnän ja tarjonnan sovittaminen sekä nopeammat maksutapahtumat ilman maksunesteitä.

Mukaan projektin valkoista paperia, nykyinen jakamistalous on rikki kolmesta syystä. Ensinnäkin tämän päivän jakamistalous on omiaan luomaan luonnollinen monopoli ja sallii korkean marginaalin ansaitsemisen alustasta itsestään. Toiseksi arvokkaan omaisuuden omistus on keskittynyt pieneen varakkaiden ryhmään. Kolmanneksi ei ole tehokasta kannustusmekanismia, joka kannustaisi käyttäjiä osallistumaan tähän malliin, käyttäytymään hyvin tai edistämään ekosysteemin itsesääntelyä.

Tässä oppaassa keskustelemme seuraavista:

Kuinka Odysseia-kolikko toimii?

Valkoisessa kirjassa sanotaan, että Odyssey-älykkäät sopimukset ovat läpinäkyviä ja luotuja Ethereum Virtual Machine (EVM) -sovelluksella. Eri lähteiden mukaan Odyssey aikoo kuitenkin siirtyä Tron-lohkoketjuun. Siitä huolimatta on epäselvää, milloin tämä liike tarkalleen tapahtuu. Lisäksi Odyssey-verkkosivusto ei anna mitään tähän liittyviä tietoja. Odyssey Coin -ekosysteemissä on kuitenkin kuusi pääroolia.

  1. Palveluntarjoajat ovat ekosysteemin keskeisiä arvonluojia.
  2. Tarkastajat lähettävät objektiiviset, perusteelliset arvostelut aiemmin ostetuista palveluista.
  3. Kuluttajat ostavat palveluja OCN: n kautta. Protokolla tallentaa kuluttajan käyttäytymisen laadun koko palvelun käyttöiän. Tämä vaikuttaa dynaamisesti palvelun kuluttajan luottoon.
  4. Yhteisön toimijat valitaan luoton ja ekosysteemiin maksettujen panosten perusteella. Tämä ryhmä seuraa ja raportoi palveluita, jotka ovat ekosysteemin edun ja toimintaprotokollan vastaisia.
  5. Kehittäjät kehittävät dapp-aliekosysteemejä, tukevat palveluita / työkaluja Odysseialle, ekosysteemiprotokollia, virhekorjauksia, järjestelmäpäivityksiä jne..
  6. Kaivostyöläisillä on tärkeä rooli liiketoimien todentamisessa.

Mainosalusta, hallintotiedot

Valkoisen kirjan mukaan hankkeessa suunnitellaan mainosjärjestelmän käynnistämistä. Tiimi lisää tämän toiminnon, kun Odysseyn ekosysteemi saavuttaa “kohtuullisen käyttäjäkunnan ja liikenteen mittakaavan”. Odysseia ei aio ottaa palkkioita, ja kaikki voitot kierrätetään takaisin kannustinpooliin. Sillä on myös ominaisuus napsautusten viljelyn havaitsemiseksi ja estämiseksi.

Sekä hallitus että yhteisökomitea määrittelevät yhteisön hallinnon. Vaikka yhteisön komitea tulee olemaan tärkeä osa ekosysteemiä, hallituksella on edelleen täysi ja ehdoton valvonta. Hallitus tarkistaa ja hyväksyy esimerkiksi strategisen suunnittelun, budjetoinnin ja protokollapäivitykset.

Käytä koteloita

Vaikka valkoisessa kirjassa mainitaan jakamistalous melko paljon, ei mainita tiettyä kapealla sektoria, johon hanke aikoo kohdistaa ensin. Päinvastoin, alustan tavoitteena näyttää olevan erilaisten jakamistalojen tukeminen (esim. Matkajako, majoitus jne.) Yhden ratkaisun avulla. Vuoden 2018 lopussa OCN: llä on vain vähän reaalimaailman integraatioita tai käyttötapauksia; tämä kuitenkin todennäköisesti muuttuu tulevaisuudessa aina, kun natiivi dapps käynnistyy. Toistaiseksi salaus-salaus -vaihto OCNex toimii yhtenä Odysseian ekosysteemin ydinosista.

OCNex-kaupankäyntisivu

OCNex on natiivi krypto-krypto-vaihto Odyssey-ekosysteemissä.

Tiimi

Odysseyn tekninen tiimi koostuu useista jäsenistä, joilla on johtokokemusta joissakin Kiinan suurimmista yrityksistä.

Ranran Liu työskenteli aiemmin Tencentissä vanhempana insinöörinä. Minxu Liu on entinen data- ja algoritmiasiantuntija Alibabassa ja keskeinen kehittäjä Taobaon tietoalustan ja suositusmoottorin suunnittelussa. Xianlong Shao toimi aiemmin vanhempana insinöörinä PingAnissa, joka on maailman suurin vakuutuksenantaja.

Kumppanuudet ja sijoittajat

Odysseyllä on vahvat kumppanuudet, mukaan lukien Amazon Web Services, IBM ja Tron.

Blockchain-projektien kulmakivisijoittajia ovat QTUM Foundation ja TRON Foundation.

Projektissa on myös muutamia merkittäviä yksittäisiä sijoittajia, kuten Chandler Guo, Yongming Wu, Lijie Wang.

Hankkeen tiekartta

Samanlainen kuin monet avaruusprojektit, Odysseyllä on paljon työtä edessä. Tämä projekti tuli kuitenkin paikalle hieman myöhemmin kuin useimmat, eikä se käärinyt merkintämyyntiään vasta tammikuussa 2018. Vaikka Odysseyn piti käynnistää MVP (vaihe 1) joskus helmikuun 2018 ja lokakuun 2018 välisenä aikana, ei ole selvää, onko vai ei, projekti on saavuttanut tämän tavoitteen.

Vaihe 2 on suunniteltu lokakuusta 2018 lokakuuhun 2019. Se sisältää kolme päätavoitetta: ylimääräisten jakamistalouden ja P2P-alustojen integrointi, lohkoketjuratkaisu suurtaajuus- ja pientapahtumiin sekä parannukset tietojen tallennukseen ja skaalaukseen.

Vaiheessa 3, joka pidetään lokakuun 2019 ja lokakuun 2021 välisenä aikana, mainitaan hankkeen laajemmat tavoitteet. Odyssey-tiimi pyrkii hyödyntämään universaalia luottopohjaista protokollaa ekosysteemitason tietojen ja tapahtumajärjestelmän luomiseksi. Lopuksi projektissa toteutetaan big data ja tekoäly.

graafinen esitys Odysseian ekosysteemin toiminnasta

Odysseian ekosysteemissä on palkitseva uima-allas.

Kaupankäynnin historia

OCN: n kaupankäyntitilastot ovat saatavilla tammikuusta 2018 eteenpäin. OCN: n kaikkien aikojen korkein hinta oli noin 0,093 dollaria tammikuussa 2018. Kaikkien aikojen matalin hinta on alle 0,0030 dollaria. Hinnat ovat olleet tällä tasolla noin kahdesti, elokuussa 2018 ja jälleen joulukuussa 2018.

Mistä ostaa OCN

Lbank ja Huobi muodostavat valtaosan OCN-vaihdoista. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat Bittrex, Bithumb ja Upbit. Vuoden 2018 alusta alkaen mikään pörssi ei tue OCN-kauppaa USD: llä tai EUR: lla. Fiat-kaupankäyntivaihtoehtoja on vain kaksi (KRW ja INR). On kuitenkin olemassa muutamia stablecoin-kaupankäyntiparivaihtoehtoja, kuten USDT ja BITCNY. BTC ja ETH ovat OCN: n kaksi parasta salauskauppaparia.

OCN: n säilyttäminen

Toistaiseksi OCN on edelleen ERC20-tunnus. Tämä tarkoittaa, että on paljon lompakkovaihtoehtoja. Laitteiston lompakot, kuten Trezor ja Ledger Nano S, toimivat. MyEtherWallet, Enjin Crypto Wallet, Kcash ja muut tukevat myös OCN-tallennustilaa.

OCPay on Odyssey Coinin (OCN) alkuperäinen lompakko. Tämä vaihtoehto on mobiililompakko, joka on saatavana iOS: lle ja Androidille. OCPay tarjoaa myös runsaasti lisäominaisuuksia, kuten yhden luukun digitaalisen omaisuuden hallinta, useita tililompakoita, reaaliaikaiset päivitykset ja P2P-maksuominaisuudet.

OCPay näyttää olevan parannettu versio siitä, mitä valkoisessa kirjassa kutsutaan nimellä “OCN Wallet”. OCN Wallet -sovellusliittymä / SDK varmistaa, että kaikki viestinnät käyttävät 256-bittistä salausta. Vain lompakon omistajalla on pääsy yksityisiin avaimiin.

kuvakaappaus OCPay-mobiilisovelluksesta

OCPay on Odysseyn alkuperäinen lompakko.

Johtopäätös

Odysseia on kunnianhimoinen projekti, jonka tavoitteena on kilpailla Airbnb: n ja Uberin kaltaisten kanssa. Silti se ei ole vielä osoittanut kykyjään ja siirtynyt kohti käyttäjien omaksumista.

Osa tästä voi johtua siitä, että projekti käynnistettiin vasta vuoden 2018 alussa, mikä tarkoittaa, että sen tiimillä ei ole ollut tarpeeksi aikaa toteuttaa suunnitelmiaan. Markkinarakohtaisten markkinoiden toteuttamista koskevan etenemissuunnitelman epämääräisyys voi myös olla rajoittava tekijä.

Odyssey on kuitenkin lahjakas tiimi ja vahva tuki suurten teknologiayritysten ja yksittäisten sijoittajien tukemana, ja se on varmasti projekti, jota on mielenkiintoista seurata tulevina vuosina.

Lisäresurssit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me