Pilvilaskenta: synergistinen kokoushuoneen muotisana, josta teeskentelet tietävänne.

Onneksi se on melko yksinkertainen idea, teknisesti vaativa, mutta yksinkertainen. Paperilla pilvipalvelu on vain yksi tapa ihmisille jakaa resursseja ja lisätä tuotantoa.

Kun käytät pilvipalvelua, ulkoistat olennaisesti tietokoneisiin liittyvän tehtävän samalla tavalla kuin yritys voi ulkoistaa tehtävän, kuten kirjanpito, valmistus, asiakastuki tai henkilöstöresurssit, vain muutamaksi..

Pilvilaskenta sen sijaan ulkoistaa tehtäviä, kuten tietojen tallennus, verkkopalvelinten isännöinti, Bitcoin-kaivostoiminta (varoitus) ja ohjelmistojen hallinta.

Mikä on hätää?

Maalaamme kuvan kahdesta samanlaisesta verkkokaupan yrityksestä, jotta voimme todella ymmärtää pilvipalvelujen edut. Molemmat yritykset myyvät tuotetta ja käyttävät verkkosivustoa, joka on saavuttanut hyvän hakukoneoptimoinnin palvelujen avulla MashOn. Molemmat ovat myös uusia yrityksiä, joilla on pieni asiakaskunta, mutta voivat kohtuudella odottaa lisäävänsä verkkokaupan liikennettä tulevaisuudessa.

Ensimmäinen yritys, kutsumme sitä Tod’s Toysiksi, ylläpitää verkkosivustoaan paikallisesti asennetuilla palvelimilla ja ylläpitää kaikkia omia tietojaan. Ei hätää, Tod’s Toysilla on erinomainen CTO, joka suorittaa operaatiota, ja nykyinen laitteisto- / ohjelmistopino murisee.

Toinen yritys, nimeltään Gupta’s Guitars, on hieman räätälöity ja päätti sen sijaan valita verkkosivustonsa ylläpitämisen pilvipalvelimella. Gupta’s Guitarsilla on myös kykyinen CTO, joka seuraa verkkokaupan terveyttä.

Tod’s Toys ja Gupta’s Guitars ovat alkuvaiheessa samanlaista liikennettä kuin kaupoissaan. Tod’s Toys huomaa kuitenkin korkeammat toimintakustannukset verkkopalvelimiltaan. heillä on enemmän kuin mitä he tällä hetkellä tarvitsevat. Lelukaupassa ei ole haittaa, sillä he odottavat liikenteen kasvavan palvelinkapasiteettiin.

Gupta’s Guitars puolestaan ​​maksoi palvelimensa käytöstä paljon enemmän tapauskohtaisesti. Heidän palvelimensa käyttöasteet skaalautuvat liikenteen kanssa, joten kitarakauppa ei ole huomannut tuhlausta. Itse asiassa, vaikka heidän liikennemääränsä oli pieni, niin olivat myös kustannukset pilvipalvelimien käytöstä. Luonnollisesti he pitivät kitarakäyttöisen pizzajuhlan säästöillään!

Kuten ennustettiin, molemmissa verkkokaupoissa volyymin ja myynnin kasvu on nopeaa. Guptan kitarat iloitsevat ja todennäköisesti järjestävät uuden pizzajuhlat. Tod’s Toysilla ei sen sijaan ole niin kauan juhlia.

Lelujen verkkokauppa kääntyy nopeasti palvelinlaitteistonsa skaalaamiseksi, koska heidän isännöimän alustan kysyntä ylittää heidän kapasiteettinsa. Potentiaalisille asiakkaille näytetään 404 virhesanomaa Tod’sin tarjoamien upeiden lelujen sijaan. *Surulliset kasvot*

Pilvilaskenta antaa Gupta-kitaroiden ulkoistaa palvelintarpeitaan ja keskittyä seurauksena liiketoiminnan muihin näkökohtiin.

Naurettavan yksinkertaistettu esimerkki, mutta keskeinen asia on olemassa.

Pilvilaskennan perusteet

Pilvilaskenta yrityksille, kuten edellisessä esimerkissä, kutsutaan tyypillisesti yrityksen pilvipalveluksi. Tämä eroaa muista pilvipalveluista, jotka saattavat olla kuluttajille suunnattuja, kuten Google Drive tai MegaUpload (R.I.P.).

Kummassakin tapauksessa pilvipalvelu on itse asiassa pino kolmesta yleistetystä pilvipalvelusta. Pinon pohjassa on infrastruktuurin pilvipalvelut, jotka tunnetaan myös nimellä infrastruktuuri palveluna (IaaS). Keskikerros on kehittäjän kerros, joka tunnetaan nimellä platform as a service (PaaS). Yläosa ja näkyvin kerros on ohjelmisto palveluna (SaaS) -kerros, joka tunnetaan myös sovelluskerroksena.

IaaS (infrastruktuuri palveluna) on perustaso, joka koostuu kaikesta tarvittavasta laitteistosta, joka saa digitaalisen pilven toimimaan. Huolimatta viittauksesta vetiseen höyryyn yläpuolellamme, pilvipalvelu on tehty vakavasta laitteistosta, todellisesta, konkreettisesta ja usein kovasta. IaaS on kaikki fyysinen laitteisto, joka tallentaa ja siirtää nollia ja niitä.

Esimerkkejä IaaS-palveluntarjoajista: CloudSigma, Digital Ocean, Linode, Cisco Cloud Infrastructure Services, Microsoft Azure, Citrix Workspace Cloud

PaaS (alusta palveluna) on seuraava kerros, johon kehittäjät ja ohjelmoijat osallistuvat. Tässä keskikerroksessa IaaS-palveluntarjoajat vuokraavat pilvilaitteiden palasia kehittäjille ja ohjelmoijille, joille on esiasennettu kehittäjätyökaluja, kuten Apache tai MySQL. Tämä keskikerros on IaaS-palveluntarjoajien ja ohjelmistokehittäjien päällekkäinen.

Esimerkkejä PaaS-palveluntarjoajista: Oracle Cloud, Salesforce Platform, Google Cloud Platform, Amazon Web Services

SaaS (ohjelmisto palveluna) on pilvipinon ylimmäinen ja tutumpi kerros. Tässä ovat sovellukset ja ohjelmistot, ja näemme joitain tuttuja nimiä, kuten Spotify, Adobe Creative Cloud, Google Play Store, Storj ja Dropbox. SaaS-kerros on pohjimmiltaan pilvipalvelujen käyttäjäystävällinen sekä kuluttajille että yrityksille.

Esimerkkejä SaaS-palveluntarjoajista: Slack, WordPress, Trello, Mailchimp, InVision, Zoom, Buffer, Contently, Netflix

Pilvipalveluiden pino

Pilvilaskennan peruspino

Jokainen pilvipalvelupinon kerros mahdollistaa edeltävän kerroksen. Lyhyesti sanottuna voit ajatella kolmea tasoa näin: ensin tarvitset laitteistoa. Toiseksi tarvitset alustan, josta voit rakentaa. Kolmanneksi tarvitset sovelluksia, jotta ihmiset voivat käyttää laitteistoa.

Pilvipalvelujen edut ja haitat

Vaikka jokaisella käyttötapauksella on paljon yksityiskohtaisempia etuja ja haittoja, seuraavat ovat muutamia pilvipalvelujen yleisiä etuja ja haittoja.

Upside to Cloud Computing

 1. Alempi este pääsyyn

  Pilvilaskennalla on murto-osa alkuperäisistä kustannuksista verrattuna oman laitteiston, alustan tai sovellusten rakentamiseen ja hallintaan.

 2. Paljon vähemmän jätettä

  Pilvilaskenta skaalautuu käyttäjälle joko suureksi tai pieneksi. Jos tarvitset vain kymmenen teratavua tallennustilaa, maksa vain kymmenestä, ja kun tarpeesi muuttuvat, niin myös muisti.

 3. Ota riskejä ja hajota asioita

  Nopeammalla skaalauksella, nopeammilla iteraatioilla, nopeammalla laitteistokehityksellä, nopeammilla kehittäjäympäristöillä luojat voivat olla väärässä useammin ja halvemmalla, mikä alentaa menestyksen kustannuksia.

Pilvipalvelujen haitat

 1. Turvalukko 22

  Toisaalta pilvipalvelu voi pystyä tarjoamaan paremman tietoturvan hallinnan kuin sinä itse. Toisaalta tietojen keskittäminen pilvipalveluun luo uusia kannustimia tietoturvaloukkauksiin.

 2. Suorituskyky viivästyy

  Infrastruktuurin jakaminen muiden käyttäjien kanssa voi vaikuttaa sen johdonmukaisuuteen. Infrastruktuurin kysyntä voi vaikuttaa saamaasi osuuteen. Lieventäviä tekijöitä on, mutta tämä on tietoinen asiasta.

 3. Internet-yhteys

  Ei ole yllättävää, mutta pilvipalvelut edellyttävät Internet-yhteyttä useimmissa tapauksissa. On monia muuttujia siitä, kuinka paljon dataa sinun on siirrettävä ja kuinka usein, mutta ymmärretään, että Internetin seisokit vaikuttavat varmasti sinulle, jos niitä on.

Pilven tulevaisuus voi olla estoketju

Seuraava pilvipalvelupinon kehitys tulisi olla sellainen, joka voi tukea hajautettua infrastruktuurikerrosta. Hajoittamalla pienempiä paloja huomattavasta pilvi-infrastruktuurista, voimme ehkä siirtää laitteistojen keskittämisen ja lievittää tätä suojausvektoria.

Jos vain olisi olemassa organisaatiojärjestelmä, joka voisi kannustaa laitetoimittajia tulemaan yhteen hajautetulla menetelmällä tarjotakseen pilvimaisia ​​palveluja alusta- ja ohjelmistokehittäjille. Jos vain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me