Tuottoviljely on menetelmä käyttämättömien kryptovaluuttojen, kuten kolikoiden, rahakkeiden, vakiomallien, hyödyntämiseksi ja näiden varojen käyttämiseksi hajautetussa rahoitusrahastossa, mikä tuottaa usein korkoja, jotka vaihtelevat konservatiivisen 0,25 prosentin välillä vähemmän suosituissa rahakkeissa ja yli 142 prosentin välillä joissakin MKR: ssä lainat.

Salauslainan korot Defi-korolla

Täydellinen luettelo koroista ja hankkeista löytyy osoitteesta Staked.us ja DefiRate.

DeFi-lainojen ja panosten passiivisia tuloja ei voida taata, ja todellinen tuotto riippuu kunkin protokollan lähestymistavasta. Riskit aiheuttavat luvattujen tuottojen menettämisen hitaiden liiketoimien tai markkinoiden volatiliteetin takia tai jopa koko vakuuden menettämisen.

Tuottoviljelyn ymmärtämiseksi voimme tehdä vertailuja perinteisestä rahoituksesta: rahaa laskee liikkeeseen keskuspankki, ja sitten liikepankit lainata kyseisiä varoja yrityksille ja yksityishenkilöille. Pankit perivät näistä lainoista korkoa antaen siten voittoa.

Salausvaluutan DeFi-taloudessa, tuotonviljelijä on pankin rooli ja lainaa varojaan kolikoiden ja rahakkeiden käytön lisäämiseksi. Täten kuka tahansa kryptovaluutan omistaja voi pitää omia varojaan samalla kun hän osallistuu lainanantotoimintaan ja siitä tulee olennaisesti yhden hengen liikepankki. Tämä lisää arvovirtaa hajautetussa ekosysteemijärjestelmässä, mikä puolestaan ​​tuottaa tuottoa luotonantajalle.

“Maataloudella” tarkoitetaan suurten vuosittaisten voittojen saamista samalla kun tarjotaan likviditeettiä erilaisille projekteille. Tavallaan tuottoviljely muistuttaa perinteisempää kolikoiden panostuskäytäntöä, jossa käyttäjä hallitsee omaisuuttaan, mutta lukitsee sen väliaikaisesti vastineeksi palautuksesta.

Tuottoviljelystä on nopeasti tullut kiinnostava kohde kryptovaluutta-harrastajille ja sijoittajille, ja mainostetaan usein tarjoavan teoreettisia “nopeita voittoja” korkean riskin jälkeen.

Onko satoviljely sen arvoista? Sukelletaan satoviljelyn mekaniikkaan, jotta voit oppia paremmin siitä, mikä satoviljely ja miten se toimii.

Tässä artikkelissa tutkimme:

  1. Tuottoviljelyn suhde DeFiin
  2. Kuinka satoviljely toimii
  3. Ovatko varosi turvassa?
  4. Hajautetun luotonannon riskit
  5. Parhaat sadonviljelyyn liittyvät DeFi-projektit
  6. Satoviljelyn tulevaisuus

Onko tuotto viljely DeFi?

Tuottoviljely on suhteellisen uusi käsite hajautetun rahoituksen (DeFi) ekosysteemissä, ja termi tuli cryptocurrency -maailman suosittuun sanastoon vuonna 2020.

DeFi, kunnianhimoinen kopio perinteisestä rahoitusjärjestelmästä, perustuu täysin hajautettuihin Internet-protokolliin. Lakisääteisten ongelmien ja kolmansien osapuolten välittäjien sijasta DeFi tarjoaa esteettömän pääsyn riskialttiuteen.


DeFi syntyi yhdestä Ethereum-protokollan käyttötapauksesta. Mahdollisuus halpaisiin ja rajattomiin liiketoimiin pakotti luomaan startup-yrityksiä, jotka yrittivät jäljitellä pankkeja ja rahoitusvälittäjiä. DeFi-sovellukset haarautuvat eri suuntiin, mukaan lukien uudet kryptovaluuttakaupan algoritmit, johdannaiskauppa, marginaalikauppa, rahansiirrot ja mikä tärkeintä, luotonantomarkkinat.

DeFi Pulse – DeFin kasvu vuonna 2020

Kryptovaluutan luotonanto siirtyi toiminnallisen kypsyyden vaiheeseen, mikä johtui suurelta osin kahdesta behemoth-projektista – Maker DAO ja Compound.

Muut tärkeät DeFi-alustat yhdistävät kryptovaluutta- ja kryptovaluuttatilit yhdeksi käyttäjäystävälliseksi alustaksi, kuten Celsius-verkko ja BlockFi. Nämä kaksi yritystä ovat johtajia teollisuudessa, jossa yli 6%: n BTC: lle ja 8,6%: n tarjoamiselle vakiomuotoisille valmisteille, kuten USDC ja USDT, pidetään alan standardina.

Toinen tärkeä näkökohta DeFi- ja satoviljelylle ovat kauppahankkeet ja hajautetut pörssit. Nämä hankkeet tarjoavat myös tuottoviljelyä, mutta likviditeettiä käytetään kaupankäyntiin. Merkittäviä projekteja ovat Bancor, Augur ja UniSwap.

Joten missä satoviljely tulee pelaamaan?

Kuinka satoviljely toimii

Tuotto viljely riippuu tietyn ankkuriomaisuuden, yleensä DAI: n, sisään- ja ulosvirtaukset, dollariin sidottu kolikko, joka on peräisin Maker DAO -protokollasta. Elokuussa 2020 DAI: ta tukevat ETH- ja BAT-talletukset, ja sitä käytetään lainoihin, arbitraasiin tai algoritmeihin. DAI-dollarin tappi tekee järjestelmästä ennakoitavamman asettamalla jokaiselle tunnukselle intuitiivisen arvon, 1 dollaria. Tuottoviljely riippuu ETH: n tai muun tunnuksen vakuuksista, joita käytetään lainoihin ja jotka tuottavat passiivisia tuloja.

DeFi-käyttäjä lukitsee yleensä valitut kolikot MetaMask-selainlaajennuksella. Varojen lukitseminen tarkoittaa, että lompakko kommunikoi älykkään sopimuksen kanssa Ethereum-verkossa. Älykkäiden sopimusten logiikasta riippuen on olemassa useita tapoja arvon hankkimiseksi, vaikka perinteisin tapa on laskea korko kryptovaluutta-lainalle. Käyttäjät maksavat kauppaa Ethereum-verkossa, ja lisääntyneen kiinnostuksen vuoksi nämä maksut voivat nousta nopeasti tai tehdä verkosta liian ruuhkaisen voidakseen osallistua menestyksekkäästi.

Maaliskuun puolivälissä 2020 ETH-hinnat laskivat jyrkästi, mikä loi täydellisen myrskyn markkinoiden paniikkiin ja useiden algoritmien käynnistäminen Maker DAO -alustalla. Ethereum-verkko hidasti myös tapahtumia, eikä omistajat voineet lisätä vakuuksiaan. Useita talletuksia (ns. Holvit) likvidoitiin, ja DAI menetti hetkeksi dollarin tiensä.

Hintojen laskiessa 150 prosentin ylivakuus voi auttaa tasoittamaan riskiä osittain. DeFi Saverin kaltaiset projektit voivat automaattisesti lisätä vakuuksia selvitystilojen estämiseksi. Selvityksiä tapahtuu, kun vähimmäisvakuusvaatimus hajoaa hintavaihtelun vuoksi.

DeFi toimii yleensä paremmin kiipeilyvarojen hinnoissa, koska satoviljelyyn lukittu vakuus on turvallisempi. Esimerkiksi, jos ETH: n hinnat laskevat 33%, tämä likvideerisi suurimman osan Maker DAO: n talletuksista. Pienemmät hintavaihtelut tarkoittavat myös, että ETH: n pitäminen voi pitkällä aikavälillä olla kannattavampaa kuin satoviljely.

WAVES-protokollan perustaja Alexander Ivanov vertaa DeFi: tä ensimmäisten kolikoiden (ICO) tarhaan. Ivanov on edelleen optimistinen tulevaisuuden suhteen, vain varoittamatta toista kuplaa irrationaalisen innostuksen vuoksi.

Älkäämme tehkö uutta ICO-kuplaa #DeFI

– Sasha Ivanov (@ sasha35625) 23. kesäkuuta 2020

Ero ICO: n ja satoviljelyn välillä on se, että kolikot voidaan poistaa DeFi-protokollasta melkein milloin tahansa, kun taas ICO: hon osallistuminen tarkoitti ETH: n tai BTC: n vaihtamista uudeksi tunnukseksi.

Uusi tunnus voidaan vaihtaa takaisin vain kaupankäynnillä, kun se on listattu pörssissä. DeFi: ssä rahakkeet muuttuvat välittömästi likvideiksi, kun he saavat pariliitoksen UniSwap-pörssissä, hajautetussa, automatisoidussa kaupankäyntiprotokollassa.

Ovatko rahastosi turvassa tuoton aikana?

Kaikentyyppiset kryptovaluuttainvestoinnit sisältävät riskejä.

DeFi: ssä luotonantaja hallitsee aina varojaan, koska toiminta tapahtuu automatisoiduissa älykkäissä sopimuksissa eikä vaadi kolmansien osapuolten valvontaa. Toisin kuin merkkikauppa, henkilö voi nostaa vakuuden lähes milloin tahansa.

Älykkäät sopimukset voivat kuitenkin sanella, miten ja milloin voit nostaa vakuuden, joten ole tietoinen siitä, että olet joutumassa etenkin selvitystilaan.

Mitkä ovat tuotonviljelyn riskit?

Varojen lukitseminen holviin ja älykkäiden sopimusten käyttö on luonnostaan ​​riskialtista. Älykkäät sopimusehdot, jotka vääristävät sopimuksen logiikkaa korkean tuoton tuottamiseksi, ja selvitystilat ovat suuri uhka vakuudellisille varoille. Toinen suuri riski on DAI-stablecoinin tappi, jonka on säilytettävä 1 dollarin arvo. 1 dollarin nastan rikkominen heikentää lainojen arvoa ja aiheuttaa paniikkimyyntiä ja likviditeetin nopeaa poistamista.

DeFi-puomi toi myös useita testaamattomia protokollia käyttämällä uusia älykkäitä sopimuksia, jotka johtivat toimintahäiriöihin. YAM DeFi-protokolla käytti lähes 300 miljoonan dollarin varoja, mutta odottamattoman älykkään sopimuskäyttäytymisen vuoksi se johti tuhansien miljardien ylimääräisten rahakkeiden tulostamiseen. Muut projektit julkaisevat myös testaamattomia älykkäitä sopimuksia, mikä voi johtaa varojen menetykseen.

Toinen suuri huolenaihe on uudempi kehitys: Compound DeFi -rahasto osoittaa enemmän kuin 1,3 miljardia DAI: ta lainanotto- ja lainanottomarkkinoilla, vaikka niitä onkin 421 miljoonaa DAI: ta kolikot, jotka on luotu 14. elokuuta 2020 lähtien. Tämä tilanne muistuttaa velkakuplaa, jossa krypto-valuuttavaroja syntyy lainanantoprosessin kautta, mikä kiertää arvoa, jota tuotonviljelijät keinotekoisesti vahvistavat..

Tämä tilanne voi painostaa DAI-dollarin nastaa ja aiheuttaa vakavampia laskuja selvitystiloissa. Toistaiseksi elokuussa 2020 ahneus ja hintabuumi mahdollistavat Compound DeFin nopean kasvun.

Mitkä ovat parhaat tuotot maataloudessa

Maker DAO on yksi aikaisimmista onnistuneista yrityksistä kryptovaluutta-luotonantoon. Alun perin ETH: n tukema DAI: n lainaaminen vei alkuperäisen pääoman DeFiin.

Yhdistelmä, samanlainen luotonantoalusta, seurasi pian sen jälkeen. Yhdiste kehittyi myös luotonannon ulkopuolella ja käynnisti oman kannustavan COMP-tunnuksensa. Tämä aiheutti DeFi-rahoituksen räjähdyksen välillä 15. heinäkuuta ja elokuun alku, kun tuottoviljelyyn lukittujen varojen määrä kaksinkertaistui noin 2 miljardista yli 4 miljardiin dollariin.

Sekä Compound että Maker DAO kilpailivat DeFin kärkipaikasta lukitun arvon ja tunnettujen tuotemerkkiensä perusteella. Algoritmisen kaupankäynnin kannalta, hankkeita kuten Augur, Bancor ja dy / dx pysyvät näkyvästi salaustilassa.

Vaihtoehtoisesti, ei erityisen tuotonviljelyä sinänsä, hajautetut laina-alustat ja kryptovaluutta-korkotilit, kuten BlockFi ja Celsius, tarjoavat 8,6% APY: n stablecoineille ilman monia tässä artikkelissa esitettyjä tuottoviljelyn komplikaatioita, joten ne ovat kannattaa tarkistaa, onko se kujalla.

Viimeiset ajatukset – mikä on tuotonviljelyn tulevaisuus

Asiat tapahtuvat yleensä nopeasti salakirjoitusmaailmassa, ja satoviljely näyttää kasvaneen valtavirran kokeilussa silmänräpäyksessä..

Jos joku pakotettiin tekemään ennuste sadonviljelyn tulevaisuudesta, suosittelemme tarkastelemaan kaikkia mahdollisuuksia – sekä positiivisia että negatiivisia.

Esimerkiksi satoviljely voi mobilisoida muuten käyttämättömiä rahakkeita, mikä saattaa tuottaa passiivisia tuloja haltijoilleen.

Toisaalta negatiiviset mahdollisuudet vaihtelevat kriisitapahtumista, kuten hintojen kaatumisista tai hyödyntämistoimista, jotka onnistuvat huijaamaan älykkään sopimuksen ja saamaan voittoja vakuuksista. DeFi-järjestelmää ei säännellä, eikä siihen tule keskitetymmien rahoituslaitosten tarjoamia oikeudellisia suojauksia.

Esimerkiksi DeFi-rahakkeita ei pidetä arvopapereina, eikä Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio ole toteuttanut päättäviä toimia niitä vastaan.

Vaikka jotkut satoviljelyhankkeet ovat vakiintuneita ja käyttävät suurimman osan vakuuksista, uusia DeFi-algoritmeja tulee jatkuvasti esiin. Jotkut DeFistartups käyttävät kopioituja ja tilintarkastamattomia älykkäitä sopimuksia, mikä aiheuttaa riskejä odottamattomille toiminnoille ja vaikutuksille. Esimerkiksi YAM: n satoviljelyhanke on äskettäin kaatunut ja ottanut osan markkinoiden vakuuksista mukaan.

Elokuussa 2020 WAVES-alusta laajeni DeFi: ksi. Pitkä luettelo entisistä ICO-rahakkeista, jotka on tarkoitettu uusille DeFi-muodoille, alkaen BAT, LINK, 0x, Kyber Network. Täydellinen luettelo uusimmista ja aktiivisimmista DeFi-rahakkeista on osoitteessa KolikkoGecko.

Tuottoviljely on palkkasoturimainen tapa kryptovaluuttaan, jossa riskinottajat etsivät korkeimpia tuottoja aiheuttaen merkittävän hintavaihtelun matkan varrella. Monet DeFi-projektit ovat vielä alkuvaiheessa, ja niitä voi olla melko vaikea ymmärtää, mutta monet uudet tulokkaat kiirehtivät saamaan palan piirakasta. Kehotamme lukijamme tekemään oman tutkimuksensa jokaisen alustan monimutkaisuudesta – älä lukitse varoja, joita sinulla ei ole varaa menettää.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me