Segwit2xin alkuperä juontaa juurensa monien vuosien taakse, kun Bitcoin-yhteisö on pitkään keskustellut siitä, kuinka Bitcoinia voidaan skaalata vastaamaan kasvavaan liiketoimien määrään verkossa.

Yksi leiri, joka koostui pääasiassa suurista kaivostyöläisistä, on vaatinut Bitcoin-lohkoketjun lohkojen koon kasvattamista 1 Mt: sta paljon suurempaan kokoon. Lohkot louhitaan kymmenen minuutin välein, ja ne sisältävät kaikki viimeisimmät tapahtumat.

Suuremmalla lohkokoolla useampi tapahtuma voidaan sisällyttää yhteen lohkoon. Tämän tekeminen edellyttäisi “kovaa haarukkaa”, taaksepäin yhteensopimatonta protokollamuutosta, mikä johtaisi ketjun jakamiseen kahteen kolikoon.

Toinen leiri on väittänyt, että koska tällä ajatuksella ei ole laajaa yksimielisyyttä, ketjun kiistanalainen jakaminen ei olisi turvallista ja aiheuttaisi vakavan moraalisen vaaran. Lohkon koon lisääminen liian suureksi keskittää verkon ja tekee useimmille käyttäjille mahdottomaksi omien solmujen suorittamisen.

Vastaamaan skaalaukseen tämä leiri kehitti “pehmeän haarukan”, vapaaehtoisen ja taaksepäin yhteensopivan protokollapäivityksen, nimeltään “Segregated Witness” tai “Segwit”.. Segwit esitteli merkittävän virhekorjauksen tapahtumien muovattavuuteen ja avasi useita uusia ominaisuuksia. Erityisesti uusi tapahtumatyyppi, joka käytti paljon vähemmän dataa, joten enemmän tapahtumia mahtuisi yhteen 1 Mt: n lohkoon. Tämä muutti 1 Mt: n lohkon teoreettisesti niin suureksi kuin 4 Mt. Lisäksi Segwit avasi tien paremmin tuleville ”Salamaverkko”, Joka luo erittäin halpoja ja välittömiä maksuja Bitcoin-verkossa.

Segwit otettiin käyttöön verkkoasetuksissa aktivoitumaan, kun 95% kaivostoiminnan hashvoimasta ilmoitti olevansa valmis. Huolimatta siitä, että Segwit on täysin vapaaehtoinen ja opt-in, kehittäjät toimittivat tämän valmiussignaalin ystävällisesti, jotta kaikki kaivostyöläiset olisivat valmiita käsittelemään uudet liiketoimet eivätkä vahingossa menettäisi mitään kaivostuloja.

Koska iso lohko koostui pääasiassa suurimmista kaivosaltaista, he käyttivät sen sijaan tätä valmiussignaalia veto-oikeudena ja estivät siten Segwitin aktivoinnin, kun he väittivät ratkaisunsa sijaan.

Bitmain, johtava kiinalainen kaivostoiminta ja Segwit2x-allekirjoittaja

Tämä jätti Bitcoin-yhteisön umpikujaan jonkin aikaa keskustelun jatkuessa. Ratkaisuja kovaan haarukkaan suurempaan lohkokokoon esiteltiin, mutta niitä ei koskaan saavutettu merkittävään yksimielisyyteen niiden kehittäjien ja heidän tukijoidensa ulkopuolella.

Viimeinkin toukokuussa 2017 johtavat kaivostyöläiset tapasivat ryhmän suuria Bitcoin-yrityksiä yksityisessä kokouksessa ja laativat “New Yorkin sopimuksen” aktivoidakseen ns. Segwit2x-nimensä. Heidän ajatuksensa oli, että suurin osa kaivostyöläisistä ja tarpeeksi suuryrityksistä tukee tätä ehdotusta, että muu yhteisö putoaisi heidän linjaansa ja että tämä uusi ketju olisi “Bitcoin” ilman kiistoja.

Segwit2x vaati elokuussa Segwitin aktivointia, jota seurasi a kovaa 2 Mt: n peruslohkon kokoon. Koska Segwit oli itse tehokas lohkokoon lisäys, tämä kasvatti olennaisesti lohkon kokoa 8 Mt: ksi. “Bitcoin Core” -nimellä tunnetun avoimen lähdekoodin Bitcoin-kehitysprosessin parhaat kehittäjät varoittivat, että Segwit2x aiheutti erilaisia ​​vakavia riskejä verkolle. Nimittäin kaivostyöntekijöiden keskittämisen lisääntyminen ja käyttäjien kykeneminen ajaa omia täydellisiä solmujaan. Lisäksi, he varoittivat näin kiirehtiä kovaa haarukkaa, joka loukkaa vähiten vastuullisia suunnittelutapoja. Mainitaan merkittävien määritysten ja testausaikojen puute sekä uusien hyökkäysvektorien käyttöönotto.


Joten vaikka Segwit aktivoitui 1. elokuuta 2017, yhteisö jatkaa keskustelua, kun kovahaarukka suurempaan lohkokokoon suunnilleen 18. marraskuuta kasvattaa sulkijoita. Vaikka joukko kaivostyöläisiä ja yrityksiä on vetäytynyt sopimuksesta, Segwit2x: n kannattajat väittävät, että koska heillä on edelleen enemmistö kaivostyöntekijöistä, jotka tukevat tätä ehdotusta, heillä on yksimielisyys eteenpäin. Koska Bitcoinin hallintomalli ei toimi tällä tavalla, tätä kovaa haarukkaa vastustetaan edelleen merkittävästi. Jos se tapahtuu, ketju halkaistaan ​​lohkon korkeudella 494,784 ja luodaan uusi kolikko.

“Mitä minun pitää tehdä?”

Jos pidät Bitcoinia kovakantisen pisteen kohdalla, sinulla on kolikoita molemmissa ketjuissa. Sinua kehotetaan pitämään Bitcoinia laitteistolompakossa tai missä tahansa lompakossa, jossa pidät yksityisiä avaimiasi, ja voit jakaa kolikot kuten äskettäisessä Bitcoin Cash -haarukassa. Suurimmat pörssit, erityisesti “Bitfinex” on ilmoittanut listanneensa uuden Segwit2x-kolikon nimellä “B2X”. Monet muut suositut vaihdot ja palvelut , kuten LocalBitcoins, jotka eivät olleet sopimuksen osapuolia, ovat ilmoittaneet, etteivät ne joko tue Segwit2x: ää lainkaan tai listaa sen altcoiniksi.

Segwit2x on kehitetty väärällä olettamuksella, että se on ainoa ketju ja tunnetaan nimellä Bitcoin. Siksi sillä ei ole järkevää toistosuojausta, joka nähtiin aikaisemmissa kovahaarukoissa, jotka ovat tarkoituksellisesti luoneet altcoineja.

Huolimatta merkittävimpien Bitcoin Core -kehittäjien kehotuksista sisällyttää uusintasuojaus ja suojella käyttäjiä tapahtumiensa tahattomalta lähettämiseltä molemmissa ketjuissa, Segwit2x-leiri on kieltäytynyt yrittäessään pakottaa ihmisiä seuraamaan niitä. Tuloksena on, että monet yksinkertaiset lompakot, jotka tunnetaan nimellä SPV-lompakot ja jotka ovat yleisesti puhelimessasi, ovat hyvin hämmentyneitä ketjusta, joka on Bitcoin.

On suositeltavaa, ettet pidä bitcoinejasi “leipälaukussa” tai millään muulla lompakolla, joka ei ole tehnyt selväksi, kuinka se käsittelee haarukkaa. Ei ole turvallista tehdä mitään tapahtumia jonkin aikaa kovahaarukan esiintymisen jälkeen, joten sinun ei pitäisi yrittää tehdä mitään, ennen kuin luotettavista lähteistä on laajasti ilmoitettu, että se on jälleen turvallista.

Lopulliset ajatukset

Vaikka pinnalla tätä keskustelua voidaan pitää bitcoinin skaalautumisena, Segwit2x: n taustalla olevat motivaatiot ovat paljon erilaisia.

Jopa sopimuksen allekirjoittajat myöntävät se on yhteinen pyrkimys päästä eroon Bitcoinin nykyisestä hajautetusta kehitysprosessista. Suurempi kuin se, on pieni joukko vallan yksilöitä yrittää muuttaa Bitcoinin hallintomallia ja antaa suuryritysten ja kaivostyöläisten hallita protokollaa käyttäjien sijaan. Valitettavasti heille, fhyödykemarkkinat arvostavat uutta Segwit2x-kolikkoa hyvin vähän verrattuna perinteiseen Bitcoiniin. Tämän kirjoituksen aikaan se istuu 0.145 BTC: ssä, mutta on laskenut viime päivinä niinkin alhaiseksi kuin 0.105 BTC.

Vaikka useimmat kaivostyöläiset saattavat tällä hetkellä ilmoittaa aikomuksestaan ​​tukea Segwit2x: ää, heillä ei ole lopulta varaa tehdä muuta kuin seurata kannattavinta kolikkoa. Vaikka suurin osa yhteisöstä toivoo kovan haarukan poistuvan ennen 18. marraskuuta, on epätodennäköistä, että uusi ketju saa paljon tukea liian kauan.

Bitcoin on arvokas, koska se on suurin hajautettu finanssiverkosto, joka on koskaan ollut olemassa. Se on bootstrapped vertaisverkossa toimiva elektroninen kassajärjestelmä ilman luotettavia kolmansia osapuolia, missä käyttäjillä on aina mahdollisuus tarkistaa verkko ja rahansa itse. Vaikka monet saattavat pitää virheenä Bitcoinin kyvyttömyyttä tehdä suuria muutoksia keskellä kiivasta keskustelua ja erimielisyyksiä, se on ominaisuus, että tätä järjestelmää ei voida muuttaa ilman laajaa yksimielisyyttä ja rahasi ovat aina yksin sinun hallinnassasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me