Mikä on Steem

Steem on tunnuksen nimi, jota voi ostaa ja myydä avoimilla markkinoilla perustuen blockchain-pohjaiseen Steemit-alustaan.

Steemit on alusta, jonka avulla julkaisijat voivat ansaita rahaa kaupalliseen sisältöön, joka toimii samalla tavalla kuin monet muut sosiaalisen median verkostot.

Ajattele Reddit, mutta tavalla, joka maksaa kirjailijoille ja sisällön kuraattoreille.

Steemitin kotisivu

Steemitin kotisivu

Steemit palkitsee kirjailijoita, kun heidän sisällönsä saa äänestettyä, ja se palkitsee myös ihmisiä, jotka auttavat kuratoimaan parasta sisältöä äänestämällä muiden sisältöä.

Steem, yksi kolmesta Steem-alustan tarjoamasta valuutasta, on olennainen osa tätä järjestelmää.

Kuinka Steem toimii?

Jotta voisimme keskittyä todella Steemiin, meidän on mentävä läpi hieman Steemit-alustasta.

Joka päivä Steemit-verkosto luo uusia Steem-yksiköitä ja jakaa ne käyttäjilleen. Käyttäjät voivat sitten vaihtaa nämä yksiköt avoimilla markkinoilla Bitcoinille, muille kryptovaluutoille tai fiatille.

Steemit on todella kerännyt jonkin verran “höyryä” (anteeksi huono sanakirja) sisältö- ja kryptovaluuttayhteisöön, koska sen avulla kuka tahansa voi käytännössä kirjoittaa kiinnostavista aiheista ja alkaa ansaita rahaa.

Steemit on erilainen kuin muut kryptovaluutat, kuten Bitcoin, koska se ei vain luota kaivostoimintaan uusien valuuttayksiköiden tuottamiseksi. Vaikka pystyt teknisesti kaivamaan Steemin, verkko luo uudet Steemit-rahayksiköt ja jakaa ne automaattisesti ihmisille, jotka kirjoittavat alustalle ja ovat tekemisissä sen kanssa. Saamasi summa korreloi kirjoittamasi sisällön myönteisten äänien määrän ja sivuston kanssa käyttämäsi määrän kanssa (äänestäminen ja kommentointi).

Steemit ratkaisee valtavan ongelman, jonka sisältömaailma on edessään.

Steemitin ulkopuolella nykyinen sisältötalous on rikki.

Sisällöntuottajat tekevät kovasti töitä mahtavan sisällön luomiseksi, mutta heidän ainoa tapa ansaita rahaa on mainonta, tytäryhtiömarkkinointi, lukijoiden johtaminen suppiloon tai jokin muu tapa hyödyntää sisältöään palkkojen saamiseksi.

Koska ei ole mitään tapaa ansaita rahaa heidän kovasta työstään, parhaiden sisällöntuottajien on usein luotettava asioihin, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi sisällön puolueellisuuteen ja suuntaan.

Se on kuitenkin vasta alkua.

Sen lisäksi, että nykyiset kaupallistamisreitit saattavat olla korruptoitavia, ne ovat myös yhä vähemmän tehokkaita. Sisällön kuluttajat ovat osoittaneet osoittavan voimakasta vastenmielisyyttä verkkosisällön maksamisesta. Pelkkä verkossa saatavan sisällön määrä yhdistettynä yleiseen välttämiseen sellaisen sisällön kulutuksesta, joka edellyttää sallittujen luetteloon lisäämistä tai yrittämistä palkkaseinän ohi.

Esimerkiksi digitaalinen mainonta on vähentynyt huomattavasti mainosten estämisen räjähdysmäisen lisääntymisen myötä. Vuoden 2016 lopussa, maailmassa oli noin 615 miljoonaa dollaria laitteita, jotka estivät mainoksia, ja mainoksia estävien ihmisten prosenttiosuus on jatkuvasti kasvanut.

Tämä vaikuttaa sekä yksittäisiin sisällöntuottajiin että suuriin mediayrityksiin. Kymmenet julkaisut pyytävät sinua nyt “sallittujen luetteloon”, jotta voit lukea niiden sisällön, ja kuten voitte kuvitella, ajaa satunnaiset lukijat joukkoihin.

Sisällönvaihdon toisessa päässä Steemit-alusta kannustaa sisällön kuluttajia toimimaan luontevasti ja orgaanisesti lukemansa sisällön kanssa. Ihmiset, jotka arvostavat ja auttavat kuratoimaan sivuston parasta sisältöä, sekä kommentoijat, jotka osallistuvat keskusteluihin, ovat kaikki alustan palkitsemia.

Kolikoiden tarjonta ja kestävyys

Steemitillä on oikeastaan ​​kolme erilaista rahayksikköä: Steem, Steem Power ja Steem Dollars.

Steem

Ohjaus:

Steem ostetaan ja myydään avoimilla markkinoilla samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta tunnusta. Pitäen Steemia pitkään, koska Steemit-alusta luo enemmän joka ikinen päivä, ja sinulla on laimentumisvaara. Tämän tuotannon ansiosta Steem kuluu tällä hetkellä 9,5% vuodessa. Steemin hinta on kuitenkin yleensä noussut, ja jotkut sijoittajat ovat pystyneet torjumaan Steemin orkestroitua inflaatiota ja voittoa merkittävästi.

Ohjaava voima:

Kun ostat Steem-voimayksikön, et voi myydä sitä 13 viikon ajan. Alun perin kahden vuoden ajanjakson tarkoituksena on estää ihmisiä polkemasta yhtäkkiä kaikkia yksikköjään markkinoille ja kaatamasta hintaa. Tämä on pohjimmiltaan pitkäaikainen investointi alustaan, koska Steem Power -yksiköiden pitäminen oikeuttaa sinut suhteelliseen omistukseen verkossa. Joten, kun verkko kasvaa (kuten se on ollut), niin myös omistuksesi arvo kasvaa.

Tällä hetkellä noin 15% päivittäin syntyvästä uudesta Steemistä jaetaan ihmisille, joilla on Steem Power -yksiköitä Steem Power -yksiköinä. Loput 85% menee sisällöntuottajille ja kuraattoreille.

Puolet sisällöntuottajien saamasta maksusta viestiä kohti on Steem Power -yksiköissä.

Mitä enemmän Steem Power -yksiköitä sinulla on, sitä enemmän upotukset laskevat, mikä auttaa käyttäjiä rakentamaan enemmän vaikutusvaltaa sivustoon. Saat myös korkeamman voiton, kun äänestät jonkun toisen työtä, ja kun äänestät jonkun toisen sisältöä, he saavat myös korkeamman maksun..

Steem dollareita:

Steem Dollars on toinen Steemit-valuutan tyyppi ja sen on tarkoitus olla vakaa. Steem dollarit on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Kun sisällöntuottajat tekevät suosittua sisältöä, 50% heidän maksamastaan ​​postista maksetaan Steem-dollareissa (loput Steem Power -yksiköissä)..

Steem-dollarit ovat mielenkiintoisia, koska ne antavat sisällöntuottajille kolme erilaista valintaa:

  1. Muunna Steem-dollarit Steemiksi ja myy ne avoimilla markkinoilla (kotiuttaa). Tämä kestää noin 3,5 päivää.
  2. Pidä Steem-dollareita ja olennaisesti ansaita 10% korkoa.
  3. Vaihda Steem-dollarit Steem Poweriin (pitkäaikainen sijoitus).

Vankka jakelu ja toimitus:

Steemit-alusta luo uusia tunnuksia joka päivä.

  • 15% näistä uusista yksiköistä jaetaan suhteellisesti ihmisille, joilla on Steem Power.
  • 85% näistä uusista yksiköistä maksetaan sisällöntuottajille, äänestäjille ja kommentoijille.

Sisällöntuottajat, jotka luovat maksun arvoista sisältöä, saavat puolet korvauksestaan ​​Steem Dollar -yksiköissä ja loput Steem Power -yksikössä (lukittu 2 vuodeksi).

Steem historia:

Steemitin perusti Ned Scott ja BitSharesin toimitusjohtaja, Dan Larimer vuonna 2016.

Käsite otettiin käyttöön a valkoinen paperi maaliskuussa 2016. Sen tarkoituksena oli luoda Redditin kaltainen sosiaalisen sisällön foorumi, mutta jossa tekstisisältö ja metatiedot säilytettiin lohkoketjussa. Lohkoketjun käyttö helpottaisi myös järjestelmän luomista, joka palkitsee kommentit ja viestit.

Steemit esitteli myös mainejärjestelmän, jossa tilit voivat vastaanottaa muistiinpanoja, jotka vaikuttavat heidän maineeseensa yrittäessään kannustaa hyvää verkkokäyttäytymistä (hei hei, peikot.)

Steemit tehtiin toimimaan hajautetussa Steem-verkossa, jossa rahakkeet voisivat virrata ilman kitkaa alustan ja käyttäjien välillä. Steem-tilit on luotu olemaan vuorovaikutuksessa Steem-tietokannan kanssa käyttämällä yksinkertaisia ​​käyttäjän valitsemia aakkosnumeerisia nimiä (jotka ovat paljon helpompia kuin salaushajautukset).

Steem käyttää “panosnäyttöä” päästäkseen yksimielisyyteen, kun Steemin sidosryhmät valitsevat tilit (todistajat).. Steemin valkoisen paperin mukaan:

“75% luotavista uusista rahakkeista menee palkintopoolin rahoittamiseen, joka on jaettu tekijöiden ja kuraattorien kesken. 15% uusista rahakkeista myönnetään [Steem Power] -haltijoille. Loput 10% maksaa todistajille, jotka käyttävät blockchainia. “

Steem kaupankäynnin historia

Steem on toisin kuin suurin osa muista markkinoilla olevista rahakkeista.

Se on hämmästyttävän toimiva sille, mitä se on tarkoitettu, eikä sitä ole missään tapauksessa tarkoitettu arvojen säilytykseen.

Steem kolikkomarkkinat

Steemin hinta laskee yleensä aina. Sen on tarkoitus antaa sisällöntuottajille ja kuraattoreille mahdollisuus lunastaa rahaa, ja Steemit-alusta luo uusia tunnuksia joka päivä.

Sen ei tarvitse laskea. Jos Steemit-alustan kasvu jatkuu huomattavasti, hinnan pitäisi nousta. On kuitenkin syytä huomata tarjonnan lisääntymisen ja “cash out” -käytön luonnollinen laskupaine.

Siksi Steemitillä on kolme erilaista valuuttatyyppiä (Steem, Steem Power, Steem Dollars).

Jokainen on tarkoitettu eri tarkoitukseen.

Mistä voit ostaa Steem?

Jos olet kiinnostunut ostamaan Steemin, voit tehdä sen yhdestä monista myyntipisteistä.

Ehkä helpoin tapa ostaa Steem on hyödyntää jo mahdollisesti käyttämääsi vaihtoa. Bittrex näyttää olevan suosituin tapa ostaa ja myydä Steem noin 73% Steem / BTC: n kokonaismäärästä. Poloniex on luultavasti seuraava paras panoksesi. Käyttämällä jotakin näistä pörsseistä ostat ja myyt Steemiä avoimella torilla sekä säilytät sen kyseiseen pörssiin liittyvässä lompakossa..

Voit käyttää myös palvelua, kuten Shapeshift.io Jos haluat vaihtaa eri parit Steemiin, sinulla on kuitenkin oltava kohdelompakko ostoksen pitämiseen.

Steem vs. Micropayments

Mikromaksujen käyttöä tuodaan usein esiin missä tahansa sisällön kaupallistamisen mittakaavassa.

Monet ihmiset viittaavat myös virheellisesti Steemit-alustaan ​​mikromaksujen avulla asioiden sujuvuuden ylläpitämiseksi.

Steemit toteaa itse asiassa valkoisessa kirjassaan, että se uskoo, että mikromaksut eivät toimi, viitaten Clay Shirkyn artikkeli mikromaksuista (19. joulukuuta 2000, huomioi):

“Kauppa ei voi olla niin arvokas kuin vaatia päätöstä, mutta sen arvo on niin pieni, että päätös on automaattinen. Kaikkiin pieniin ostopäätöksiin liittyy tietty määrä ahdistusta, ja se ei johdu käytetystä käyttöliittymästä tai tarvittavasta ajasta, vaan itse päätöksenteosta..

Mikromaksut, kuten kaikki maksutkin, edellyttävät vertailua: “Onko tämä X: n arvo niin paljon Y: tä?” Tästä tosiasiasta aiheutuu henkisten tapahtumien vähimmäiskustannuksia, joita ei voida optimoida, koska ainoa tapahtuma, jonka käyttäjä on valmis hyväksymään ajattelematta, on se, joka ei maksa heille mitään, mikä ei ole lainkaan tapahtumaa. “

– Clay Shirky

On mielenkiintoista huomata, kuinka Steemit poisti kuluttajalta korvausvelvollisuuden ja rakensi sen verkkoon.

Joten mistä rahat tulevat?

Steemit-verkko toimii luomalla uusia rahayksiköitä, jotka myönnetään verkkoa suojaaville ja siihen osallistuville ihmisille. Näitä rahakkeita voidaan myydä markkinoilla fiatille tai muille rahakkeille.

Tätä voidaan pitää myös nimellä uusi osake liikkeeseen laskeva julkinen yhtiö kerätä rahaa käyttöpääomaan.

Toinen tapa tarkastella tätä on nähdä uuden valuutan liikkeeseenlasku verona ihmisille, jotka käyttävät verkkoa. Uuden Steemin liikkeeseenlaskun aiheuttama heikkeneminen saa valuutan laskemaan hieman samalla kun palkitaan alustalla aktiivisia ihmisiä.

Viime kädessä Steemin hinta riippuu suurelta osin avoimien markkinoiden kysynnän ja tarjonnan voimista.

Lopulliset ajatukset

Steemit näyttää mahtavalta omavaraiselta ekosysteemiltä sisällöntuottajille, kuraattoreille ja verkkoa suojaaville ihmisille.

Se sijaitsee teollisuudessa, joka on liian kypsä muutoksiin ja tarjoaa arvoesityksen, jonka kanssa on vaikea kilpailla.

Yksi tärkeimmistä kysymyksistä, jonka kanssa taistelin, kun leikkasin Steemin valuuttaa, oli, “Miksi kukaan ostaa Steemin, jos se menee jatkuvasti ja johdonmukaisesti alas?”

Lähes taattu noin 10 prosentin laskupaine on vuosittain. Steem näyttää myös siltä, ​​että Steemitin valuutan käyttäjät käyttävät “kassaa” alustalta.

Löysin pari pistettä alkuperäistä oletustani vastaan.

Jotta alaspäin suuntautuva paine heikentäisi huomattavasti Steemit-alustaa, meidän on oletettava, että tila on huomattavasti pysähtynyt. Steem on yleensä nähnyt melko huomattavaa kasvua pelkästään vuonna 2017, ja se on ollut olemassa vain vähän yli puolitoista vuotta sen julkaisemisen jälkeen.

Steemit ei ole vielä edes saanut hyötyä sisällöntuottajien, kuraattorien ja vaikuttajien merkittävistä verkkoefekteistä. Monilla Steemit-artikkelilla ei myöskään ole ollut mahdollisuutta sijoittua riittävän korkealle hakukoneissa, mikä on rajoittanut niiden potentiaalista kokonaisliikennettä.

Steemit ei ole tuskin kuoritut potentiaaliaan. Viimeisin löytämäni Steemit-käyttäjien lukumäärä kertoi kuukausittaisten keskimääräisten käyttäjien olevan 26 000. Verrattuna, Redditillä on noin 542 miljoonaa käyttäjää kuukausittain.

Lisäksi Steem-virtayksiköt on lukittu kahteen vuoteen ja tarjoavat käyttäjille melko kannustavia etuja. Steem-voimayksiköiden haltijoille ei makseta osinkoja, vaan heillä on myös mahdollisuus sanoa tulevaisuudessa mahdollisesti nopeasti kasvavassa sivustossa.

On tärkeää huomata, että tämä ei ole sijoitusneuvontaa, ja se on tarkoitettu vain esittelemään sinulle muutamia seikkoja, joiden avulla voit kehittää ymmärrystäsi siitä, mihin tämä merkki ja alusta voisi tulevaisuudessa olla.

Jos olet kirjailija tai etsit vain uusia foorumeita, tutustu Steem-yhteisöön ja -alustaan. Tulet kohtaamaan mielenkiintoisia persoonallisuuksia, joitain arvokkaita ideoita ja saatat jopa ansaita rahaa matkalla.

Tämä artikkeli toimii myös hyvänä johdantona, mutta Steemin ja Steemitin teknisissä näkökohdissa on paljon enemmän kuin mitä näkee.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan valkoinen paperi lisätietoja (se on yksi parhaista siellä).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me