Kaksi yhden hintaan

Yksinkertaisesti sanottuna yhdistetty kaivostoiminta (tunnetaan myös nimellä Auxiliary Proof-of-Work) on kahden eri kryptovaluutan louhinta samanaikaisesti. Jotkut projektit ovat päättäneet toteuttaa tämän kaivosprosessin varhaisessa vaiheessa yrittäen lisätä turvallisuutta verkon kasvaessa. Kuten äskettäiset 51%: n hyökkäykset osoittavat, oleellista hassua blockchain-järjestelmässä ei ole vitsi.

Yhdistetty kaivostoiminta voi olla vain ratkaisu suojaamaan nuoria verkostoja näiltä hyökkäyksiltä, ​​ennen kuin he ovat saaneet tarpeeksi hajautusvoimaa yksin. Tässä artikkelissa opit tarkalleen, kuinka yhdistetty kaivos toimii, sen edut / haitat ja mitkä projektit ovat ottaneet sen käyttöön koodissaan.

Kuinka sulautunut kaivos toimii?

Ensinnäkin sulautuneeseen kaivostoimintaan osallistuvien kryptovaluuttojen on jaettava sama hajautusalgoritmi. Suosittuja algoritmeja ovat SHA-256 (Bitcoin), Scrypt (Litecoin) ja Equihash (Zcash). Tämän yhteyden avulla kaivostyöläiset voivat rakentaa lohkoja molemmille ketjuille käyttämällä samaa hajautuslaskentaa niiden varmistamiseksi.

Lisäksi jokaisessa yhdistetyssä kaivosskenaariossa on emoketju ja apuketju. Emoketju sisältää varsinaisen kaivoksen, eikä sen tarvitse tietää apuketjua tai apuketjun kaivostoimintaa. Apuketju on lohkoketju, joka “kiinnittyy” pois emoketjusta. Toisin kuin emoketju, tämä ketju tarvitsee ylimääräistä kehitystyötä, jotta se voi rekisteröidä, että emoketjun kaivostoiminta on pätevä.

Prosessi

Käydään läpi yleinen esimerkki kahden lohkoketjun yhdistetystä kaivosprosessista ikään kuin olet kaivosmies. Kaksi kaivostasi ketjua ovat ParentChain ja AuxiliaryChain.

Ennen kaivostoimintaa koot joukon tapahtumia kullekin ketjulle. AuxiliaryChain-sarja sisältää ketjuun liittyvät tapahtumat. ParentChain-sarja sisältää kuitenkin ketjun vakiotapahtumat plus tapahtuma, joka sisältää juuri luomasi AuxiliaryChain-lohkon tiivisteen. Nyt kaivos.

Kuten edellä mainittiin, ParentChain ja AuxiliaryChain käyttävät samaa hajautusfunktiota. Ja AuxiliaryChain-kehittäjät ovat rakentaneet verkon mahdollistamaan yhdistetyn kaivostoiminnan. Näiden kahden komponentin avulla voit ratkaista sekoitustoiminnot molemmissa ketjuissa samanaikaisesti käyttämättä enemmän laskentatehoa.

Molempien ketjujen louhinnassa voi syntyä kaksi pääskenaariota:

  1. Ratkaiset hajautuksen ParentChainin vaikeustasolla.
  2. Ratkaiset hajautuksen AuxiliaryChainin vaikeustasolla.

Ihannetapauksessa ja tämän esimerkin yksinkertaisuuden vuoksi ParentChainin vaikeustaso on aina korkeampi kuin AuxiliaryChainin vaikeustaso.

Skenaario 1: ParentChain-lohkon luominen on valmis ja lähetät sen ParentChain-verkkoon. Koska olet ratkaissut ParentChain-hash-ongelman, joka on suurempi kuin AuxiliaryChain, louhit myös AuxiliaryChain-lohkon, jolloin saat molemmat palkkiot.

Skenaario 2: Viimeistelet AuxiliaryChain-lohkon luomisen, lisätään ParentChain-lohkon otsikko ja tiiviste. AuxiliaryChain hyväksyy tämän lohkon, koska se sisältää todisteet siitä, että olet suorittanut työn AuxiliaryChain-lohkon otsikon ja tapahtumien jälkeen. Todiste on ParentChain-hajautus ja otsikko. Saat AuxiliaryChain-kaivosmiehen palkkion.

Yhdistetty kaivosprosessi

Yhdistetty kaivospalkkio (Kohteliaisuus: SBA Research)

Hyvät ja huonot puolet

Yhdistetyllä kaivostoiminnalla on tiettyjä etuja. Siitä ei ole epäilystäkään. Mutta on syy (tai useita), että useampi joukkue ei toteuta sitä projekteissaan. Katsotaan ensin positiivisia.

Plussat

Yhdistetty kaivostoiminta ei vaadi ylimääräistä laskentatehoa. Koska kaivostyöläiset ratkaisevat molemmat hajautusfunktiot samanaikaisesti, heidän laskentatehonsa pysyy samana. He lähettävät todistuksen työstään vain kahdelle eri vastaanottajalle.

Apuketjut saavat lisääntyneen hajautusvoiman. Pienemmissä blockchain-projekteissa voidaan yhdistetyn kaivostoiminnan avulla hyödyntää suuremman emoketjun hajautusvoimaa. Ihannetapauksessa kaivostyöläisillä ei olisi ongelmaa siirtyä yhdistettyyn kaivostoimintaan, koska he saavat enemmän palkkioita samasta työstä. Siksi tämän tyyppinen kaivostoiminta voi olla luotettava tapa uusille lohkoketjuille suojautua 51%: n hyökkäyksiltä mittakaavassa.

Emoketju ei muutu. Emoketju ei vaadi lisätyötä voidakseen osallistua sulautettuun kaivostoimintaan. Ja ainoat lisäykset sen lohkoketjuun ovat apuketjun hajautukset, jotka lisätään sen tapahtumapuuhun.

Miinukset

Yhdistetty kaivostoiminta on monimutkainen käyttöönotto. Vaikka yhdistetyllä kaivostoiminnalla on etuja, monet tiimit eivät usko, että verkon lisäsuojaus on sen käyttöönoton arvoinen aika.

Se vaatii lisätyötä kaivostyöläisille. Jos haluat osallistua yhdistettyyn kaivostoimintaan, sinun on suoritettava lisää kolikkodemoneja ja hallittava uusia lohkoketjuja. Tämä ylimääräinen työ voi olla erityisen aikaa vievää uima-altaan käyttäjille, joilla on paljon enemmän liikkuvia osia kuin vain yksi kaivosmies.

Sulautunutta kaivosta käyttävät projektit

Yllättäen ei ole monia hankkeita, joissa on toteutettu yhdistetty kaivostoiminta. Tässä on muutamia merkittävimpiä, joilla on:

Namecoin

Namecoin oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka haarautui Bitcoinista, ja ensimmäinen, joka oli yhdistänyt kaivostoiminnan. Koska molemmat käyttävät SHA-256-hashia, kehittäjät päättivät tarttua Bitcoiniin emoketjuna. Projektista on sittemmin tullut suhteellisen passiivinen.

Dogecoin

Dogecoin-yhteisö hajosi, kun kehittäjät päättivät lopulta aloittaa sulautetun kaivostoiminnan Litecoinin kanssa. Voit silti tarkistaa AMA Reddit -lanka missä Charlie Lee vastaa yhteisön kysymyksiin ja esittää tapauksen sulautuneelle kaivoskumppanuudelle.

Elastot

Nuorempi blockchain-projekti, Elastos, on myös yhdistänyt kaivostoiminnan Bitcoiniin. Elastos-verkko sisältää sivuketjut, joiden mukaan tiimi väittää hyötyvän kaivosstrategian tarjoamasta hajautetusta luottamuksesta.

Yhdistetyn kaivostoiminnan tulevaisuus

Se ei ole täydellinen, mutta yhdistetty kaivostoiminta voi olla hyvä tapa pienemmille lohkoketjuille saada mainetta ja suojautua hajautetulta haltuunotolta. Nousupotentiaali on olemassa, mutta toistaiseksi lisätyö on katkaissut suurimman osan kehitystiimeistä.

Kun yhä useammat hyökkääjät ovat saalistaneet lohkoketjuja, joilla on alhainen verkon hash-prosentti, voisimme alkaa nähdä yhteisön mielipiteiden muutoksen tämän ainutlaatuisen konsensusmekanismin hyväksi. On vaikea sanoa, mutta siirtyminen sulautuneeseen kaivostoimintaan on saattanut olla avaintekijä Dogecoinin kasvamisessa joustavaksi, meemeillä täytetyksi kryptovaluutaksi, jonka tunnemme ja rakastamme tänään.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me