Yhdistetty kaivos, tai tekninen väkijoukko työtodistusta varten on prosessi louhitaan kaksi erillistä kryptovaluutta samanaikaisesti. Vaikka jotkut projektit eivät ole yhtä suosittuja kuin perinteiset työtodistusta tai jopa panosta osoittavat konsensusalgoritmit, ne ovat toteuttaneet sulautetun kaivostoiminnan turvallisempien verkkojen takana..

Vaikka Satoshi Nakamoto ei sisällyttänyt sitä Bitcoin-julkaisuun hahmotteli karkean idean yhdistetyn kaivostoiminnan järjestämisestä Bitcointalk-foorumilla vuonna 2009. Katsotaanpa tarkemmin, miten tämä innovatiivinen kaivos toimii, mitä se tarkoittaa sitä toteuttaville hankkeille ja miten voit hyödyntää sijoittajana.

Satoshi

Satoshi hahmottaa sulautuneen kaivoksen varhaisen muodon

Kuinka sulautunut kaivos toimii?

Jokaisella yhdistetyllä kaivostoiminnalla on apuketju ja vakiintuneempi emoketju. Toimiakseen yhdessä molempien ketjujen on jaettava sama hajautusalgoritmi. Tutkimme prosessin selittämiseksi yhtä suosituimmista sulautuneista kaivospareista, Namecoinia ja Bitcoinia.

Tässä parissa Bitcoin on emoketju, kun taas Namecoin on apuketju, joka takaa Bitcoinin verkon. Molemmat kryptovaluutat käyttävät SHA-256-hajautusalgoritmia louhintaan.

Toteutus

Vanhempien ketjujen kehittäjien ei tarvitse suorittaa ylimääräisiä töitä yhdistetyn kaivostoiminnan toteuttamiseksi. Siksi Bitcoin-verkon ei tarvitse edes tietää, että Namecoin kaivaa sen mukana.

Apuketjut tarvitsevat kuitenkin lisäkehitystä yhdistetyn kaivostoiminnan integroimiseksi. Jatkamalla esimerkkiä, Namecoin-kehittäjät päivittivät lohkoketjun hyväksymään todisteet Bitcoin-kaivoksista päteviksi myös Namecoin-lohkoketjussa.

Yhdistetty kaivosprosessi

Yhdistetty kaivostoiminta ei vaadi ylimääräistä laskentatehoa kaivostyöläisille. Kaivostyöläisenä louhit Namecoinia ja Bitcoinia yhtä tehokkaasti kuin vain Bitcoinia louhittaessa. Sinun (tai kaivosaltaasi) on vain suoritettava lisäasetukset sen tukemiseksi.

Näin se toimii:

Aloitat kokoamalla lohkon tapahtumia kullekin ketjulle – esimerkissämme Bitcoinille ja Namecoinille. Namecoin (apuketju) -lohko sisältää sen, mitä odotat tavallisessa tapahtumasarjassa. Bitcoin-lohko sisältää myös säännöllisiä tapahtumia. Sillä on kuitenkin ylimääräinen tapahtuma hassilla, joka osoittaa juuri rakentamaasi Namecoin-lohkoa.

Kun olet asentanut lohkosi, sinä kaivos. Tässä voi olla muutama erilainen skenaario:

  • Kaivat lohkon Bitcoinin vaikeustasolla. Lopetat Bitcoin-lohkon luomisen ja lähetät sen Bitcoin-verkkoon. Koska vaikeustaso, jolla louhit Bitcoin-lohkon, on korkeampi kuin Namecoinin vaikeustaso, louhit myös Namecoin-lohkon. Saat molemmat kaivospalkinnot.
  • Kaivaa korttelin Namecoinin vaikeustasolla. Viimeistelet Namecoin-lohkon kokoamisen lisäämällä Bitcoin-lohkon otsikon ja tiivisteen. Namecoin-ketju hyväksyy sitten tämän lohkon. Se pystyy tunnistamaan ylimääräisen Bitcoin-otsikon ja hashin todisteena työstäsi yhdistetyn kaivoksen tukemiseksi tekemäsi kehitystyön vuoksi. Saat vain Namecoin-kaivospalkinnon.
  • Kaivaa lohkon Namecoinin ja Bitcoinin vaikeustason välillä. Koet saman lopputuloksen kuin skenaario numero kaksi.

Yhdistetyt kaivosvaikutukset

Hyvä

Pienillä ja uusilla blockchain-projekteilla on muutama hyvä syy yhdistetyn kaivostoiminnan integroimiseen. Tärkeintä on, että se lisää verkon turvallisuutta ja pystyy edelleen toimimaan erillisenä ketjuna. Nämä apuketjut saavat myös altistumisen liittymällä suosittuun lohkoketjuun.

Lisäksi kaivostyöntekijöitä kannustetaan voimakkaasti osallistumaan, koska he saavat ylimääräisiä tuloja ilman lisäkustannuksia tai voimaa. Ja koska kaivostyöläiset käyvät kauppaa yleensä kahden kolikon välillä pitääkseen suosimansa, molempien kryptojen likviditeetti kasvaa.

Neutraali

Vanhemmat ketjut joutuvat joidenkin lohkoketjujen paisumiseksi lisäämällä apuketjuja. Ylimääräiset ketjut, jotka apuketju lisää emoketjun tapahtumapuuhun, ovat pieniä, mutta ne ovat vie tilaa. Niin kauan kuin kolikot, kuten Bitcoin, onnistuvat toteuttamaan toisen kerroksen skaalausratkaisuja, tästä paisutuksesta ei pitäisi tulla ongelma.

Paha

Valitettavasti kaikki eivät ole auringonpaistetta ja sateenkaaria. Yhdistetyn kaivostoiminnan integrointi vaatii ylimääräistä kehitystyötä apuketjussa. Kun vaihdat toisesta kaivosprotokollasta yhdistettyyn kaivoskäyttöön, sinun on haarautettava kovaa. Toinen kova haarukka on välttämätön, jos haluat koskaan siirtyä sulautuneesta kaivostoiminnasta.

Kaivostyöläisillä ja kaivosaltailla on myös jonkin verran työtä, jos he haluavat hyötyä kahden ketjun louhinnasta. Vaikka yhdistetty kaivostoiminta ei vaadi lisätehoa, se vaatii enemmän huoltotöitä. Kaivamalla kahta lohkoketjua, sinulla on kaksi kertaa palveltavat yhteydet ja kaksi kertaa jakelukanavat ylläpitämiseksi (jos sinulla on kaivosallas). Jotkut ryhmät eivät välttämättä löydä lisättyä ylläpitoa ylimääräisen kolikon arvoista.

Sijoittajatietoja

Yhdistetty kaivostoiminta tarjoaa kaiken kaikkiaan enemmän etua kaivostyöläisille kuin sijoittajille. Yhdistettynä kaivostoimintaan yhdistettynä muihin tietoihin voi kuitenkin olla kertova merkki lupaavasta hankkeesta. Tässä on joitain menneitä ja tulevia esimerkkejä:

Namecoin – Ei pitkäaikaisia ​​takuita

Namecoin, tosiasiallisesti hajautettu verkkotunnusrekisteri, oli ensimmäinen kolikko, joka on yhdistänyt kaivostoiminnan Bitcoiniin. Kun markkinaosuus on kymmenen parhaan salausvaluutan mukaan, se on pudonnut merkittävästi paikalle korkeilla 200-luvulla. Se toimii erinomaisena esimerkkinä siitä, kuinka projekti voi hitaasti kaatua tien varteen – vaikka se olisikin kytketty kryptovaluutan tehokkaimpaan verkkoon.

yhdistetyt kaivosrahat

Aikaisemmin kolikkonumero numero kolme markkina-arvon mukaan, Namecoin ei ole enää parhaimmissa kryptovaluutta-keskusteluissa

Vaikka huomattava määrä kaivosaltaita tukee Namecoinin yhdistettyä kaivostoimintaa, kolikkoa ei ole nähty paljon käyttöönotossa viisivuotisen historiansa aikana. Kehitys ei myöskään ole yhtä aktiivista kuin vastaavat hankkeet. Tämä armon pudotus osoittaa, että vain koska kryptovaluutta sisältää yhdistetyn kaivostoiminnan, se ei välttämättä tarkoita, että perustekijät oikeuttavat investointiin.

Dogecoin – välittömät jälkivaikutukset

Varhaisessa Dogecoinin elämässä yhteisö päätti integroitua yhdisti kaivostoiminnan Litecoinin kanssa. He havaitsivat, että alkuperäisen kaivosmekanismin ollessa käytössä verkko loppuisi merkittävistä kaivostoiminnoista vuoden sisällä. Ilman muutoksia kaivostyöläisillä ei olisi kannustinta kaivoksiin, ja verkko olisi alttiina 51 prosentin hyökkäykselle.

Melkein heti sen jälkeen, kun Proof-of-Workista oli siirrytty Auxiliary Proof-of-Workiin, Dogecoin-hinta nousi noin 0,0002 dollarista (~ 0,00000041 BTC) noin 0,00047 dollariin (~ 0,00000115 BTC). Se on yli 180 prosentin nousu BTC-hinnassa vain muutaman viikon aikana.

Dogecoin

Dogecoin koki merkittävän hinnankorotuksen toteutettuaan sulautetun kaivostoiminnan Litecoinin kanssa

Vaikka vain yksi datapiste, se osoittaa, että projekti, joka siirtyy yhdistettyyn kaivostoimintaan voisi olla kannattava lyhytaikainen sijoitus. Tähän voi olla totta muutamasta syystä.

Ensinnäkin verkon lisäsuojaus tuo välitöntä luottamusta yhteisöön. Myös sitominen tunnetummalle kolikolle antaa enemmän altistusta vähemmän tunnetuille kryptovaluutoille. Se on kuin nopea markkinoinnin lisäys. Yhdistetty kaivostoiminta lisää likviditeettiä molemmille ketjuille, kun kaivostyöläiset käyvät kauppaa pitääkseen haluamansa kolikot.

Elastos – Potentiaalinen nukkumisvalinta

Elastos on blockchain-pohjainen Internet, joka integroi sulautetun kaivostoiminnan Bitcoiniin. Koska tämä kolikko on edelleen suhteellisen tuntematon, se voi olla vahva poiminta tällä hetkellä. Kun alusta on valmis ja yhdistetty kaivostoiminta on käytettävissä, Elastos-hinta voi nähdä samanlaisen nousun kuin Dogecoin.

Lisäksi Elastos tekee yhteistyötä NEO: n ja Bitmainin kanssa Kiinan G3. Huhutaan, että Bitmain omistaa osan yrityksen hash-voimasta Elastoksen louhintaan. Niille teistä, jotka eivät tiedä, Bitmain hallitsee joitain suurimmista Bitcoin-kaivosaltaista. Joten tämä tuki on positiivinen indikaattori Elastos-hinnalle.

Tässä mielessä näyttää siltä, ​​että Elastos-hinnalla olisi oltava vahva nousupaine, kun kaivostoiminta alkaa. Projektin analysoiminen pitkäaikaiseksi (yli vuoden pituiseksi) vaatii syvempää sukellusta perusteisiin.

Lopulliset ajatukset

Yhdistetty kaivos on erinomainen vaihtoehto nuorille hankkeille, jotka haluavat kasvaa pelkäämättä 51 prosentin hyökkäystä. Sijoitusnäkökulmasta katsottuna hankkeen päätös yhdistetyn kaivostoiminnan toteuttamisesta voi aiheuttaa välitöntä hinnan nousua. Vaikka tämä hinnankorotus ei välttämättä kestä.

Ei ole väliä kuinka se vaikuttaa hintaan, yhdistetty kaivostoiminta on tietoinen sijoittajana, kaivostyöläisenä tai jopa vain salauksen harrastajana. Yhä kasvavan 51 prosentin hyökkäysten uhan takia siirtyminen sulautuneeseen kaivostoimintaan voi hyvinkin olla trendi, josta alamme nähdä enemmän kasvavan teollisuudenalana.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me