Mikä on Ubiq?

Ubiq on Ethereumin kova haarukka, joka on täysin erillinen Ethereumin ekosysteemistä. Se ajaa hieman muokattua versiota Ethereum-lohkoketjusta ja toteuttaa Ethereumin virtuaalikoneen älykkäille sopimuksille ja DApps: lle.

Hanke on edelleen melko pieni. Se käynnistettiin ilman ICO: ta, ja sen tunnus on portti vanhasta Jumbucks-tunnuksesta. Koska merkkikauppaa ei tapahtunut, UBQ-tunnus on ollut saatavilla pörsseissä pian sen jälkeen, kun geneesi oli estetty. Se korvasi vanhentuneen JBS-tunnuksen.

ubiq-logo

Ubiq-tiimi tunsi tarvetta Ethereumin haarukalle, joka tarjosi vakaamman ja ennakoitavamman version. Suurinta osaa blockchain-avaruushankkeista kehitetään parhaillaan, mukaan lukien Ethereum. Nämä kehitysmuutokset tarkoittavat, että koodi, sopimukset ja DApps saattavat lakata toimimasta tai ottaa käyttöön virheitä Ethereumin päivityksen yhteydessä uuteen versioon.

Ubiq asettaa etusijalle vakauden ja järjestelmälliset, virheettömät päivitykset. Tämä on tärkeää yrityssovelluksissa, joissa jatkuvasti muuttuva alusta on teknologiariski. Ubiqin älykkäitä sopimuksia käyttävät yritykset voivat olla varmoja, että sopimukset toimivat edelleen oikein aina, kun tuotantoon tulee uusia päivityksiä.

Projekti on avoimen lähdekoodin ja sitä johtaa viisi kokenutta blockchain-kehittäjää, jotka kaikki työskentelevät voittoa tavoittelemattomana.

Ethereumin kova haarukka

Suuri osa Ubiqin koodista on identtinen Ethereumin takana olevan koodin kanssa. Se on kova haarukka Ethereumin versiosta 1.5.8. Vaikka on olemassa muutamia keskeisiä muutoksia ja muokkauksia, mukaan lukien viittausten poistaminen DAO: lle, Ubiq on pääosin Ethereum-klooni.

Jos Ethereumilla on ETH-tunnus, Ubiqilla on UBQ. Käyttäjät maksavat sopimuskaasu- ja transaktiomaksut UBQ: ssa, ja he voivat käyttää sitä myös arvonvaihtona. Ethereum-virtuaalikone toimii suunnilleen samalla tavalla Ubiqissa. Kirjoitat sopimuksen Solidityssä ja täytät sen samalla tavalla kuin Ethereum.

Ubiq käyttää myös omaa versiota suosituista Ethereum-lompakoista ja muista työkaluista. Etuna on, että Ubiq ei ole kasvanut Ethereumin kokoon tai suosioon, joten sen kaasu ja palkkiot ovat suuruusluokkaa pienempiä kuin Ethereumin tällä hetkellä. Voit suorittaa kaikki samat sovellukset Ubiqilla kuin Ethereumilla, mutta paljon halvemmalla.

Sama voidaan tietysti sanoa Ethereum Classicista, alkuperäisestä Ethereumin kovasta haarukasta DAO: n hyökkäyksen jälkeen. Ubiq on kuitenkin eronnut itsestään myös muutamalla muulla tavalla.

Rakennettu yritystoiminnan vakautta varten

Ubiq-projektin ydin on vakaan, ennustettavan lohkoketjun tarjoaminen Ethereumin virtuaalikoneen isännöimiseksi. Tämä ennustettavuus on tärkeää yrityksille. Koska Ethereumia kehitetään jatkuvasti ja tulevassa etenemissuunnitelmassaan on useita haarukoita, monet yritykset epäröivät rakentaa kehittyvän alustan päälle.

Ubiqin kehittäjät vaativat luotettavaa alustaa. Lohkoketjussa ei saa olla äkillisiä muutoksia, jotka vaikuttavat sen toimintaan. Rahoituksen ja yritystoiminnan käyttäjät voivat levätä mukavasti tietäen, että kaikki muutokset Ubiq-lohkoketjuun on ennalta suunniteltu, yhteisöjohtoinen ja virheetön ennen tuotannon saavuttamista. Tämä lievittää paljon hallinto-, riski- ja vaatimustenmukaisuusongelmia, joita yrityksillä on tällä hetkellä blockchainilla.

Ubiq tekee laajaa tutkimusta blockchain-ekosysteemistä etsimällä vakaimpia tällä hetkellä saatavilla olevia tekniikoita. He testaavat jokaisen uuden idean perusteellisesti ja testaavat sen kokonaan ennen kuin se lisätään päivitykseen blockchainiin.

Keskittyminen vakauteen on ihailtavaa ja sitä tarvitaan nopeasti muuttuvassa lohkoketjutilassa. Toistaiseksi Ubiq ei ole kuitenkaan nähnyt suurta hyötyä yrityssovelluksista. Lisäksi sen verkko on edelleen liian pieni, jotta sitä voidaan pitää erittäin turvallisena. Tämän seurauksena yritykset, jotka harkitsevat siirtymistä Ubiqiin, tekisivät kaupan yhden teknologisen riskin toisen kanssa.

Verkon tilastot

Ubiqin keskimääräinen hasraatti on noin 350-400 GH / s. Se tekee siitä melko pienen verkon. Vertailun vuoksi Ethereumin keskimääräinen hashrate on noin 240 000 GH / s.

ubiq-verkko

Kaivostyöläinen löytää keskimäärin uuden Ubiq-lohkon 88 sekunnin välein. Tapahtuma-ajat ovat verkossa nopeita, ja tulokset näkyvät sekunneissa ja vahvistuvat nopeasti nopealla estoaikalla. Tietysti näin on, koska Ubiqilla on melko pieni tapahtumamäärä. Kun tarkistin tänään, Ubiqilla oli viimeisten kymmenen minuutin aikana joitain lohkoja ilman lainkaan tapahtumia. Kaikilla lohkoilla oli alle kymmenen tapahtumaa.

Kaivospalkinto on 7 UBQ onnistuneesta estosta. Tämä vähenee vuosittain. Ubiqin rahan tarjonta on kuitenkin rajaton. Tämä eroaa useimpien kryptovaluuttojen rahapolitiikasta. Sen sijaan Ubiq toteuttaa tasaisen inflaation valuutan tuotannossa. Korko alkoi 7,3 prosentista lohkoa kohden, mutta se laskee vähitellen 0,7 prosenttiin seuraavan kahdeksan vuoden aikana.

Inflaatiopohjaisen mallin etuna on, että kaivostoiminnasta tulee aina palkkio. Muiden kryptovaluuttojen kanssa kaivostyöläiset siirtyvät pelimerkkien tulomalliin, kun ne saavuttavat merkkien kovan korkin. Kaivostyöläiset maksavat kaikki rahansa pois maksuista, ja kannustetaan veloittamaan korkeampia maksuja verkossa. Osta jättämällä rahan tarjonta vapaaksi, Ubiq takaa kaivostyöläisille, että järjestelmästä syntyy aina kaivospalkkio.

Flux-vaikeusalgoritmi

Yksi alue, jossa Ubiq toteuttaa upouuden Ubiq-alustalle ainutlaatuisen koodin, on vaikeuksia säätää. Kun kaivostyöläiset tulevat verkkoon ja poistuvat verkosta, prosessointiteho vaihtelee. Toisinaan vaikeustaso voi olla liian helppo, ja estoaika laskee alle 88 sekunnin tavoitelohkon. Muina aikoina vaikeus voi olla liian vaikea ja estoaika hidastuu viimeisen 88 sekunnin aikana.

Lohkoketjussa on monia vaikeussäätöalgoritmeja tämän ongelman ratkaisemiseksi. Jotkut toimivat kuitenkin paremmin kuin toiset. Ne voivat aiheuttaa paljon volatiliteettia estoajassa. Ubiqin Flux Difficulty -algoritmi pyrkii tasoittamaan volatiliteettia. Toistaiseksi se on onnistunut verkkotesteissä.

vuon vaikeusalgoritmi

Yllä voit nähdä ensimmäiset 10000 Ubiq-lohkoa. Kaaviossa on selvästi kolmentyyppisiä malleja. Ensimmäinen on alkuperäinen algoritmi, joka siirretään Digibytestä. Voit nähdä paljon epävakautta. Toiseksi, se on muunnettu versio Digibyte-algoritmista. Lopuksi kolmas osa on uusi Flux Difficulty -algoritmi.

Setä estää

Joskus kaksi kaivostyöläistä löytää lohkon lähellä samaan aikaan, ennen kuin he saavat tietää toisistaan. Ensimmäisenä sijoittunut kaivosmies on voittaja. Lohkoa, jonka toinen kaivosmies loi, kutsutaan “setäsuojaksi”. Se on teknisesti pätevä, mutta ainakin useimmissa lohkoketjuissa se jää orvoiksi, koska se ei ollut ensimmäinen.

ubiq-lohkot

Ensimmäinen kaivostyöntekijä voittaa lohkopalkinnon, mutta setän lohkon kaivosmies saa myös palkkion. Ubiqissa tämä palkkio on 50% lohkopalkkiosta. Kuitenkin, kun uusi lohko on löydetty, joku ei voi enää luoda setäblokkia vanhempaan lohkoon.

Ubiq myös kannustaa kaivostyöntekijöitä sisällyttämään voimassa olevat setäkaupat uuteen lohkoon. Kaivos, johon sisältyy orpo-setä, saa 1/32 nykyisestä lohkopalkkiosta.

Ubiq Technologies -tiimi

Ubiq-projektin alussa ei ollut merkintämyyntiä, joten virallista kehitysbudjettia ei ole. Kaikki on avoimen lähdekoodin ja yhteisön ohjaamaa. Perustajaryhmän oli ostettava UBQ sama kuin mikä tahansa sijoittaja.

Lisäksi perustajaryhmä perusti yksityisen yrityksen, Ubiq Technologies Inc., toimimaan rahoitusvälineenä tuleville alustojen kehittämiselle. Yritys tarjoaa konsultointia ja kumppanuuksia yritysyrityksille blockchainin käytön aloittamiseksi.

ubiq-tiimi

Julian Yap johtaa Ubiq-tiimiä. Hän työskenteli Bittrexin, Blocktechin ja Decredin kanssa ennen Ubiqin aloittamista. Hänen muodollinen koulutus on järjestelmäinsinöörinä. Loput tiimin jäsenet ovat kaikki kehittäjiä, joilla on erilaista kokemusta blockchain-tekniikasta ja ohjelmistokehityksestä.

Ubiq-tunnus (UBQ)

UBQ-tunnus alkoi siirtämällä arvoa olemassa olevasta tunnuksesta, Jumbucksista (JBS). Tämä tunnus on nyt vanhentunut, ja UBQ otti käyttöön tilisaldonsa ja tapahtumahistoriansa. Jumbucks juoksi alun perin riippumattomalla estoketjulla. UBQ toimii Ethereumin virtuaalikoneella, joka perustuu Ubiq-lohkoketjuun.

UBQ: lla ei ollut ICO: ta tai premineä. Kehittäjät uskovat, että tämä oli paras valinta todellisen, yhteisöjohtoisen alustan luomiseen. He myös välttävät sääntelyyn liittyviä esteitä, jotka liittyvät varojen keräämiseen merkkikaupan kautta.

Kuinka ostaa Ubiq (UBQ)

Jos haluat ostaa UBQ: n, sinun on ensin omistettava Bitcoin. UBQ: lla ei ole fiat-yhdyskäytävää, ja Bitcoin on vahvin kaupankäyntipari, joka on saatavilla UBQ: n ostamiseen.

90% kaikista UBQ-tilauksista tapahtuu Bittrexillä. Se on luultavasti helpoin paikka ostaa UBQ, kun omistat BTC: n. UBQ / BTC on ainoa Bittrexillä saatavissa oleva kaupankäyntipari.

Cryptopia tarjoaa myös UBQ: n kaupankäynnin pareittain BTC: n, LTC: n ja DOGE: n kanssa. LTC: n ja DOGE: n määrä on kuitenkin niin vähäpätöinen, että olisit onnekas saadessasi tilauksen käypään hintaan jollakin näistä valuutoista. Pysy BTC: ssä.

Ubiqin (UBQ) säilyttäminen

UBQ käyttää omaa versiota suosituista Ethereum-lompakoista.

  • Pyrus on UBQ: n verkkolompakko. Se on MyEtherWalletin haarukka ja toimii samalla tavalla.
  • Fuusio on GUI-työpöydän lompakko. Se on haarukka Ethereumin Mist-lompakosta.
  • Ledger Nano S tukee myös UBQ: ta, joten se on loistava laitteistovaihtoehto.

Johtopäätös

Ajatus yrityksessä käytettävän blockchain-tekniikan vakauttamisesta on hyvä. Ei ole kuitenkaan selvää, kuinka paljon todellista edistystä Ubiq on saavuttanut tavoitteen saavuttamiseksi. Koska kumppanuuksia on vähän ja kehitysaikataulu on hidas, on vaikea kertoa, miten tämä projekti sujuu. Jos harkitset sijoittamista Ubiqiin, sinun on päätettävä, onko se riittävän erilainen kuin Ethereum, ja edistynyt riittävästi sijoituksen perustelemiseksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me