Tarkastele Vergen kryptovaluutta & Alusta

Verge on tietosuojaan keskittyvä kryptovaluutta, jonka tarkoituksena on pitää liiketoimet nimettöminä ja jäljittämättöminä samalla kun mahdollistetaan suuri läpimeno ja nopeat vahvistusajat.

Projekti on täysin avoimen lähdekoodin ja yhteisön johdolla. Vergen takana ei ole yritystä tai säätiötä. Itse asiassa ydinryhmä allekirjoitti Vergen musta paperi vain heidän käyttäjätunnuksillaan. Yhteisö on sitoutunut yksityisyyteen, nimettömyyteen ja hajauttamiseen.

reunaryhmä

Kolikko alun perin aloitti DogeCoinDark-nimisenä vuonna 2014. Helmikuussa 2016 DogeCoinDark halusi etääntyä sekä Doge-meemistä että “pimeästä” merkityksestä Vergeen. Kahden viime vuoden aikana projekti on asettanut polun legitiimiydelle massamarkkinoiden käyttöönotolle.

Verge on aloittamassa tungosta kilpailun ollakseen yksityisyyden kolikko. Tässä artikkelissa tarkastelemme mitä tietosuojatoimenpiteitä Verge toteuttaa. Sukellamme myös syvällisesti Vergen takana olevaan tekniikkaan ja siihen, onko kyseessä projekti, josta voi nousta huipulle.

Käyttäjäyhteyksien luominen nimettömiksi

Verge hyökkää yksityisyyden suojaan käyttäjän yhteyden muodostumisesta verkkoon.

Internet, jonka kaikki tunnemme, on melko suoraviivainen. Jos haluat lähettää tietoja tietokoneiden välillä, käytä Internet-palveluntarjoajaa (ISP) tai muuta välittäjää viestin helpottamiseksi. Kun lähetät viestin, Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä yksilöllisen tunnuksesi Internetissä – IP-osoitteesi. Internet-palveluntarjoajan on myös tiedettävä kohdetietokoneen IP-osoite, jotta se voi reitittää viestin.

Tämä on ok normaalille Internet-liikenteelle, mutta se ei ole nimetöntä. Ajan myötä Internet-palveluntarjoaja oppii paljon IP-osoitteista, joihin otat yhteyttä. He tietävät myös, mistä lähetät viestejä. Monissa tapauksissa liittyminen Internet-palveluntarjoajaasi yhdistää henkilöllisyytesi IP-osoitteeseesi aiheuttaen useita nimettömyys- ja tietosuojaongelmia. Verge käyttää kahta lähestymistapaa – Tor ja I2P – yhteyden anonymisointiin.

Syötä Tor

Tor on tunnettu IP-osoitteiden anonymisointijärjestelmä. Nimi on lyhenne sanoista The Onion Router, koska Tor-verkko kääri viestisi useisiin salaustasoihin. Sen sijaan, että reititit Internet-yhteyden yhden Internet-palveluntarjoajan kautta, Tor palauttaa yhteyden monien Tor-vertaisverkossa olevien releetietokoneiden välillä.

liitin

Tämä muuttaa viestin IP-osoitetta monta kertaa, mikä tekee alkuperäisen lähettäjän jäljittämisestä vaikeaa. TOR: n avulla kukaan solmu ei tiedä koko reittiä, jonka viesti kuljettaa. Viestistä tulee nopeasti tuntematon ja jäljittämätön. Hakemistopalvelu tunnistaa yhteyksien polun.

Tor on vertaisverkko. Kun käytät Toria, olet myös välityssolmu muille Tor-verkon ympäri palautuville viesteille.

Verge toteuttaa Torin vakiona tapahtumissaan anonyymiksi käyttäjän yhteydet lohkoketjuun. IP-osoitteeseen yhdistämisen vaikeuttaminen.

I2P

Seuraavan sukupolven ratkaisu yhteyden anonymisointiin on I2P. Vaikka Tor tarjoaa hakemistopohjaisen piirireitityksen, I2P sallii tietopakettien dynaamisen reitityksen. I2P: llä ei ole hakemistoa, joten verkon reagoiva reititys voi välttää ruuhkia ja keskeytyksiä.

i2p-yhteys

I2P jakaa reitin myös kahteen erilliseen tunneliin, yksi lähtevä ja toinen saapuva. Tämä tarkoittaa, että toiselle tietokoneelle tai verkkosivustolle lähettämäsi viestit seuraavat eri polkua kuin vastauksena saamasi viestit. Jokainen, joka kuuntelee, näkisi vain puolet viestihistoriasta, kuten vain puolet puhelusta, jossa et tiedä kuka puhuu tai kenen kanssa he puhuvat.

Tor oli tarkoitettu portaaliksi tavattoman internetin käyttämiseen nimettömänä. I2P tarjoaa paljon vankemman kokemuksen, joka johtaa yksityisen verkon luomiseen Internetiin. I2P on todellinen darknet, jonka sovellukset on kirjoitettu nimenomaan I2P: tä varten.

Verge hyödyntää I2P-tekniikkaa myös verkossa. Sinulla on mahdollisuus reitittää tapahtumasi Torin tai I2P: n kautta, mutta IP-nimettömyys on vakiona Vergessä. Koska koko Verge-lohkoketju on tuntematon, koko yhteisöä on paljon vaikeampaa seurata.

Wraith-protokolla

Wraith-protokolla antaa käyttäjille mahdollisuuden valita julkisen ja yksityisen lohkoketjutapahtuman välillä. Julkiset liiketoimet antaisivat avoimuutta ja nopeutta. Yksityisiä estoketjutapahtumia ei voida lainkaan tarkistaa julkisesti.

He aikovat suorittaa nämä yksityiset liiketoimet Torin kautta reititettyjen piilotettujen osoitteiden avulla. Stealth-osoitteet lähettävät varoja kertakäyttöisiin osoitteisiin. Vain vastaanottaja voi tunnistaa ja lunastaa varkainosoitteeseen lähetetyt varat. Varkainosoitteet ovat tärkeä osa Monero, johtava yksityisyysraha, toimintaa. Monero tarjoaa kuitenkin myös monimutkaisemman salauksen ja muita ominaisuuksia, jotka takaavat sen yksityisyyden tehokkaammin.

keskeinen sopimus

Vergen salaus perustuu elliptisiin käyriin. Elliptisen käyrän salaus on vakiintunut ja erittäin siisti. Se on keskeinen osa Bitcoinia, ja Verge käyttää pientä muunnosta Bitcoinista, joka tunnetaan nimellä Elliptisen käyrän Diffie Hellman. Sen avulla osapuolet voivat jakaa ja sopia tapahtuman avaimista ja allekirjoituksista ilman, että tarkkailija oppii mitään.

Lompakot

Verge käyttää Electrum-lompakkoa, joka on alun perin suunniteltu Bitcoinille. Electrum tukee Tor- ja I2P-integraatiota. Se mahdollistaa myös rahakkeiden turvallisen offline-tallennuksen. Kun sinun on lähetettävä XVG, voit allekirjoittaa tapahtuman yksityisellä avaimellasi offline-tilassa. Kun olet allekirjoittanut, voit lähettää tapahtuman online-tietokoneelta, jolla ei ole pääsyä yksityisiin avaimiin.

Electrum tukee myös salasanan avaimen palautusta ja moniallekirjoitusta, mikä tarkoittaa, että saatat tarvita useita vahvistuksia tapahtuman lähettämiseksi, mikä lisää turvallisuutta. Lopuksi Electrum-lompakko muodostaa yhteyden hajautettuihin palvelimiin, jotka indeksoivat lohkoketjun. Ei tarvitse käyttää täyttä solmua tai ladata koko lohkoketjun tapahtumahistoriaa.

Android-lompakot

Verge tukee myös kahta Android-lompakkoa. Yksi Torille ja toinen I2P: lle. Nämä matkapuhelimet sisältävät turvatoimenpiteitä, kuten PIN-koodit ja biometrisen lukituksen. Ne tukevat myös QR-koodeja tasapainojen vetämiseksi paperilompakoista.

Viestit

Verge on toteuttanut vaihtoehtoja myös viestintätapahtumille. Voit lähettää XVG: n sähkeen, ristiriidan, Twitterin tai IRC: n kautta. Tunnusten lähettäminen on yksinkertaista vain henkilön käyttäjänimellä. Botti käsittelee tapahtuman ja sijoittaa varat säilytysosoitteeseen. Sitten se lähettää vastaanottajalle viestin, jossa on ohjeet varojen hakemiseen. Verge ei ole ainoa kryptovaluutta, joka toteuttaa viestimaksuja, mutta se edustaa suurta harppausta käyttökokemuksessa helppokäyttöisyyden kannalta.

Slackin ja Steemin viestimaksut tulevat XVG: lle myöhemmin tänä vuonna.

Kaivostoiminta

Verge on pieni joukko projekteja, jotka testaavat monialgoritmista yksimielisyyttä. Tämä tarkoittaa, että kaivostyöläiset voivat kaivaa XVG: tä viidellä eri tavalla. Kaikki algoritmit ovat todiste työstä. Jotkut suosivat kuitenkin ASIC-laitteistoa, kun taas toiset ovat GPU-yhteensopivia tai kevyempiä.

Viisi algoritmia ovat Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl ja blake2s. Digibyte oli edelläkävijä tässä monigorgmisessa lähestymistavassa. Etu on suurempi hajauttaminen, koska useat algoritmit tarkoittavat, että XVG-kaivoksiin voi osallistua monia erityyppisiä kaivoslaitteita.

Vergellä on tavoite 30 sekunnin estoaika jaettuna viiden algoritmin välillä. Yhteensä XVG: tä on 16,5 miljardia, joista 9 miljardia louhitaan ensimmäisenä vuonna (2014) ja 1 miljardi joka vuosi sen jälkeen.

XVG-kolikko

XVG, alun perin DogeCoinDark, julkaistiin ilman ICO: ta tai premineä. Kehittäjät ostivat Verge-kolikoita aivan kuten kukaan muu.

Verge on tällä hetkellä maailman 30 parhaan salausvaluutan joukossa. Se on listattu monissa suurissa pörsseissä, mukaan lukien Binance ja Bittrex.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Vergellä on useita tulevaisuuden suunnitelmia, jotka voivat tehdä projektista vakuuttavamman täydellisenä tietosuojaratkaisuna.

Atomivaihto

Vuodesta 2018 lähtien Verge toivoo voivansa tukea atomivaihtoa useimpien tärkeimpien kryptovaluuttojen kanssa. Atomic-vaihtovälineet käyttävät hash- ja aikalukkoja jäädyttääkseen tunnisteita yhdelle lohkoketjulle vastineeksi merkkien vapauttamisesta toisessa ketjussa. Verge toivoo, että yhteentoimivuus muiden ketjujen kanssa tekee siitä yksityisyyden tarjoajan.

Älykkäät sopimukset

Rootstock-projekti aikoo lisätä älykkäitä sopimuksia käsittelevään Vergeen sivuketjun. Se on Turingin täydellinen ja verrattavissa Ethereumiin. Sitä ei ole vielä käynnistetty, joten näitä vaatimuksia ei ole vielä vahvistettu.

Rootstockin RSK-tunnukset voidaan kiinnittää Verge-tunnuksiin, jotta niillä on sama arvo. Voit tallettaa XVG: n Vergeen ja käyttää vastaavan RSK: n Rootstock-sivuketjuun.

Rootstock väittää, että he ovat tehneet läpimurron älykkään sopimuksen skaalautuvuudessa. Heidän tavoitteensa on 2000 tx / s käyttämällä Lightning Networkin kaltaisia ​​ketjun ulkopuolisia ratkaisuja.

Johtopäätös

Verge on mielenkiintoinen, koska se on hajautettu, avoimen lähdekoodin projekti. Sen muodollisen rakenteen puute voi kuitenkin olla myös haittapuoli. Nykypäivän vakavimmilla salausprojekteilla on perusta niiden takana, joka johtaa kehitystä ja asettaa etenemissuunnitelman.

Hanke edellyttää myös ulkopuolista tarkastelua. Vaikka monia heidän käyttämistään tekniikoista on testattu muualla, Verge voisi käyttää annosta legitimiteettiä riippumattomasta lähteestä.

Heillä ei myöskään ole samanlaisia ​​resursseja kuin heidän yksityisyystilansa kilpailijoilla. Monerolla, Z Cashilla ja Dashilla on satoja yhteistyökumppaneita Githubissa. Vergellä on vain 12.

IP-osoitteiden piilottaminen on tärkeä raja lohkoketjun nimettömyydelle. Jos he pystyvät ratkaisemaan nimettömiä älykkäitä sopimuksia, se olisi ainutlaatuinen läpimurto avaruudelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me