Aboriginaalien yhteisö Australian maaseudulla.

Timanttikauppias Antwerpenissä, Belgiassa.

Käytettyjen autojen myyjä Isossa-Britanniassa.

Lääkeyhtiö, jonka pääkonttori on Sveitsissä.

Mitä heillä kaikilla voi olla yhteistä?

Vastaus on blockchain-varojen seurannan kauaskantoiset edut.

Yksi blockchainin perusominaisuuksista on sen kyky tallentaa arvoa – lähinnä luoda digitaalinen omaisuus. Mikä Bitcoinilla alkoi, on nyt kasvanut jatkuvasti laajenevaksi luetteloksi käyttötapauksista. Jotkut ovat kömpelöitä kuin toiset.

Ne estoketjun käyttötapaukset, jotka todennäköisesti sietävät ajan testin, ovat parhaita, jotka hyödyntävät parhaiten lohkoketjun perustoimintoja. Omaisuuden seuranta, joka käyttää lohkoketjun kykyä luoda tallennettua arvoa ja luoda muuttumaton tietue tämän arvon omistajuudesta, on yksi näistä käyttötapauksista. Tässä artikkelissa tarkastellaan tarkemmin blockchain-varojen seurannan käyttöä joissakin erilaisissa tilanteissa.

Blockchain-omaisuuden seurannan tapaukset

Maarekisterit

Kiinteistöjohtamisessa on paljon mahdollisuuksia lohkoketjuun, ja ne perustuvat lähinnä lukuisten välittäjien roolin vähentämiseen tai poistamiseen. Vähentynyt kitka ja nopeampi kiinteistöjen myynti ovat selkeitä etuja päivittäisessä kiinteistökaupassa. Lisäksi blockchain-pohjaiset maarekisterit voivat luoda tehokkuutta paikallishallinnoissa vähentäen verodollarien kulutusta.

Kiinteistöomaisuuden seurannan eduista lohkoketjussa voi kuitenkin olla myös merkittäviä etuja alkuperäiskansojen ryhmille. Se loisi laillisen keinon, jolla kuka tahansa voi todistaa maanomistuksensa. Maaoikeudet ovat jatkuva kamppailu alkuperäiskansojen puolesta ympäri maailmaa, myös kehittyneissä maissa kuten Kanada.

Alkuperäiskansat on lohkoketjualusta, jonka tarkoituksena on suojata alkuperäiskansojen oikeuksia ja omaisuutta ympäri maailmaa. Alustunnus toimii lahjoitusvaluuttana. Yhtiö ohjaa osan kaivetuista kolikoista auttamaan köyhiä alkuperäiskansoja ympäri maailmaa. Alkuperäiskansojen käytössä olevan maan blockchain-omaisuuden seuranta on yksi projektin tavoitteista.

Alkuperäiskansat

Indigenin kotisivu

Toimitusketjut

Walmart on yksi esimerkki suuresta yrityksestä, joka on jo tunnistanut blockchain-potentiaalin toimitusketjussaan. Toimitusketjut ovat perinteisesti hyvin pirstoutuneita. Monet yritykset eivät pysty tunnistamaan tarkalleen kuinka paljon tuotetta heillä on tietyssä paikassa milloin tahansa. Tämä johtaa tehottomuuteen ja pilaantumisesta tai varkaudesta johtuvaan hukkaan.

Joillakin toimialoilla on pahempia ongelmia kuin tuotteen menettäminen. Esimerkiksi lääketeollisuus kärsii väärennetyistä tuotteista, jotka pääsevät toimitusketjuun, yleensä valmistajan ja kuluttajan välillä.

Kehitysmaiden hallitukset tarttuvat tähän nyt. Kuitenkin kehitysmaat kantavat suurimman osan. Afrikassa jotkut raportit sanovat sen jopa 70% huumeista myydyt tuotteet ovat väärennettyjä.

Lääkkeet

Ongelmana on, että ne kaikki näyttävät samanlaisilta …

Blockchain-omaisuuden seuranta voi torjua markkinoille tulevia väärennöksiä. Digitaaliset tunnisteet voivat seurata ja jäljittää tuotteita koko toimitusketjussa, kunnes ne ulottuvat kuluttajan käsiin. Tunniste voi sisältää kaikki tarvittavat määritteet. Huumeiden osalta se voi sisältää ainesosat, valmistajan päivämäärän / paikan ja laadunvalvonnan tarkastukset. Se voi päivittää reaaliajassa tuotteen reitin toimitusketjun läpi.

Ajoneuvokauppa

Autorikokset ovat olleet noin yhtä kauan kuin auto. Varastetuista ajoneuvoista ja osista pakoautoihin, joita käytetään heisteissä, “katkaisuihin”, joissa kaksi puoliskoa eri ajoneuvoista (jotka on yleensä poistettu onnettomuuksien vuoksi) hitsataan vaarallisesti yhteen ja siirretään pois yhtenä autona.

Auto-onnettomuus

Etuosa voi olla pilalla, mutta takapuolisko on silti kunnossa?

Tämä liittyy eräisiin käytettyjen autojen jälleenmyyjien epäeettisiin tai laittomiin käytäntöihin “Syötti ja vaihda” ja matkamittarin manipulointi kellossa näkyvän mittarilukeman vähentämiseksi. Auton, erityisesti käytetyn, ostaminen voi olla täynnä ongelmia. Ostajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luottaa siihen, että ajoneuvon mukana toimitetut paperit ovat aitoja.

Blockchain-varojen seuranta voi kuitenkin tehdä käytetyn auton ostoprosessin paljon turvallisemmaksi. Jokaisen ajoneuvon blockchain-pohjaisen tietueen mukaan lukien sen osat, huolto-, onnettomuus- ja omistushistoria, ostajat voisivat luottaa prosessiin paljon enemmän. He tietäisivät, että heidän uusi auto on aito malli, jolla on puhdas huoltohistoria.

Lisäksi tekoälytekniikka voisi määrittää kullekin ajoneuvolle oikeudenmukaisen ja yhdenmukaisen arvon, mikä vähentää käytettyjen autojen kauppiaiden ylihinnoittavien ajoneuvojen määrää.

Jalokivien seuranta

Jalokiviteollisuus on arvoinen 23 miljardia dollaria vuodessa, timanttien kanssa, joista suurin osa on. Konflikti- tai veritimantit ovat kuitenkin ongelma, joka vaivaa edelleen jalokivikauppiaita. Karkeita timantteja myydään konfliktialueilla, kuten Angolassa tai Keski-Afrikan tasavallassa. Ne salakuljetetaan maasta, leikataan ja kiillotetaan ja siirretään laillisiksi.

Monet kehitysmaiden hallitukset ovat antaneet lainsäädäntöä estääkseen konfliktitimanttien myynnin lainkäyttöalueellaan. Siksi jalokivikauppiaat ja kauppiaat ovat kiinnostuneita varmistamaan, etteivät he osta veritimantteja.

timanttisormus

Kuinka onnellinen pari voisi kertoa, onko heidän timanttinsa legitiimi?

De Beers, joka on maailman suurin timanttien tuottaja, etsii nyt lohkoketjun seurantaa estääkseen veritimanttien pääsyn markkinoille. Yritys raportoitiin toukokuussa että he olivat kokeilleet menestyksekkäästi blockchainia jäljittääkseen kymmenen helmiä kaivoksesta leikkuriin ja kiillotuskoneeseen ja sitten myytävään jalokivikauppiaan. De Beers aikoo asettaa järjestelmän saataville koko timanttiteollisuudelle veritimanttien laittoman kaupan poistamiseksi.

Muita huomioita

Kaikessa tässä on kaksi muuta yhteistä elementtiä. Ne ovat välittömiä varojen siirtoja ja merkintöjä.

Välitön siirto

Lohkoketjun omaisuusrekisterit ovat siirrettävissä osapuolten välillä napin painalluksella – ilman välittäjien tarvetta. Älykkäät sopimukset voivat myös sisältää varojen pitämisen escrow-tilassa, kunnes maksu on suoritettu täyteen. Maksun saatuaan uusi omistusoikeus toteutuisi välittömästi. Tämä voi kattaa auton, kiinteän omaisuuden, jalokiven tai lääkelähetyksen omistusoikeudet älykkään sopimuksen osapuolten välillä.

Varojen tokenointi

Fyysisen omaisuuden osittaista omistusta edustavien suojauskoodien luominen tarjoaa jännittäviä mahdollisuuksia. Jotkut aineelliset hyödykkeet, jotka voivat arvostaa ajan myötä, kuten kiinteistöt, ovat liian kalliita yhdelle henkilölle tai edes perheelle varaa sijoittaa koko yksikköön.

Esimerkiksi jonkun, joka haluaa sijoittaa jalokiviin, on valittava kivi, jonka koko on budjetinsa rajoissa. Mutta mitä suurempi jalokivi, sitä suurempi arvo karaattia kohti. Entä jos voisit sijoittaa murto-osaan suuresta, erittäin arvokkaasta jalokivestä? Tokenisaatio tekee sen mahdolliseksi.

Maailma on vasta alkamassa tutkia mahdollisuutta blockchain-varojen seurantaan. Tässä artikkelissa on kuvattu vain muutama avautuvista mahdollisuuksista. On alkamassa uskoa, että seuraavien kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden aikana blockchain on ainoa typerä keino todistaa omistajuus ja tallentaa arvo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me